Concubinaj,logodna,casatorie

Concubinaj,logodna,casatorie | Autor: chivutamonica

Link direct la acest mesaj

DRAGILE MELE,intreb si eu ca tot omul care nu stie ce drepturi poate avea:
1-in cazul in care stai cu o persoana de sex masculin {concubinaj}si casa este numai pe numele lui ,femeia are ceva drepturi referitor la bunurile materiale sau locuinta?
2-in cazul in care esti logodit,care sunt drepturile femeii?
3-in cazul in care esti casatorita cu el si toate sunt pe numele lui ,dinou intreb ,ce drepturi are femeia si daca i se cuvine parte din casa?
va rog sa-mi spune-ti daca stiti si eu va multumesc din suflet.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

1. nu
2.drepturi cu privire la proprietatea logodnicului caci cred ca la asta te referi -nici unul.
3. daca bunurile sunt cumparate anterior casatoriei sotia nu are nici un drept la divort asupra acestora, daca sunt in timpul casatoriei are

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Mi_ka,iti multumesc mult dar chiar asa,nici dupa 5 ani de casatorie,n-are nici un drept?Doar face si ea lucruri in casa sau contribuie la intretinerea casei,cum sa mai zic sa fie bine.
Poate sunt niste legi in care sa aiba si sotia drept la propietate daca se casatoresc.Nu stiu zic si eu asa.Poate mai stie cineva sa-mi spuna.Oricum iti multumesc foarte mult.
Moni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

eu stiu ca dupa 5 ani de concubinaj parteneri locuind impreuna (desigur)au drepturi egale,cu martori si cu dovezi in cazul in care bunurile din casa sa-r fi cumparat impreuna totul se imparte in doi.asta in cazul in care sa-r ajunge in instanta(judecata)asta numai in cazul in care exista dovezi ca locuiesc impreuna de 5 ani,si toate bunurile sa-u cumparat impreuna.asta stiu eu sper ca nu gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

tot ce este cumparat de unul dintre soti inaintea casatoriei nu intra la partaj. punct.
orice bun(casa, masina, teren, mobila...) cumparat in timpul casatoriei face obiectul partajului, mai putin bunurile trebuincioase desfasurarii profesiei.
ti-am zis in limbaj popular, nu am termenii necesari sa iti pot explica in termen juridic. daca am gresit, rog sa fiu corectata

vine bebe la vikysor

Mergi la inceput

fetelor dragi,va multumesc foarte mult ,ma intreaba cineva foarte apropiat daca pot sa o ajut si am incercat sa apelez la voi ,poate cineva care-i de aceasta profesie{avocat sau jurist}ar stii exact ce sa-mi spuna.
Va pe toate si va doresc numai bine.
MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu sunt jurist. fetele ti-au raspuns bune. se impart in caz de CASATORIE (nu concubinaj, logodna) doar bunurile comune obtinute in timpul casatoriei.

Mergi la inceput

Ma bucur ca gasesc oamneni cu suflet cu care poti comunica pe acest forum.
Irina,iti multumesc dar ma gindeam ca sau mai schimbat si legiile astea:
-in cazul in care stai cu un om cinci ani ,ai totusi drept si la o parte din casa,pt. ca o femeie face destule pt casa aceea,nu?
-deci sa zic ca tot asa au ramas,cei dobindit inainte de casatorie e numai acelei persoane.
va pe toate
MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

mai nou,la noi in tara se incearca ceva in privinta asta...si se pare ca exista si rezultate(din pacate eu nu pot da detalii pt ca nu m-am confruntat cu asa ceva) dar exista un certificat de concubinaj facut la notariat cu acordul ambilor parteneri,un proiect de lege in parlament,o sa incerc in limita timpului sa iti raspund cu date concrete:ani de concubinaj etc...oricum prietenei tale ii trebuie dovezi indubitabile ca a contribuit la bunuri:case,masini,terenuri si mai ales martori sa confirme relatia de concubinaj+aport adus de fiecare(venituri)...situatie destul de "sensibila" daca ea nu are niciun venit!

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

din cate stiu eu se incerca acum ceva vreme un proiect de lege in acest sens dar de mult timp nu am mai auzit nimic de el, deci probabil zace prin vreun colt ratacit.
in ceea ce priveste normalitatea acestui lucru, ca sa fiu sincera mie nu mi s-ar parea normal ca dupa cativa ani de concubinaj sau chiar casatorie sa impart un bun pe care l-am avut dinainte. de acord insa cu impartirea bunurilor obtinute in timpul concubinajului (atata timp cat se poate dovedi aportul fiecaruia.)

Mergi la inceput

Da asa este,logic ave-ti mare dreptate dar poate se mai schimba si acolo ceva in legi.
Ea are venit dar cum spune-ti trebuie totul dovedit cu martori.Era doar pentru interesul ei personal in caz de ....ce sa faca sa stea in concubinaj,logodna ce sens are iar casatorita merita daca toate sunt ai lui deci asta o framinta mult pe ea.
Voi ce zice-ti?
,MONI

Mergi la inceput