Mai aproape de Dumnezeu ?
Raspunsuri - Pagina 3
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Subscriu. Intr-adevar ce poate fi mai greu decat "sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti?"
Asta inseamna ca trebuie sa-i iubim pe toti oamenii in egala masura, chiar si pe dusmanii nostri. Si asta pare imposibil.
Ce este mai greu ? Sa te Iubesti pe tine insuti.... si sa te Ierti - e cel mai greu lucru din lume.
Cine nu ma crede, poate incerca ! Succes !
flaviutza – ceea ce tu spui frumos „...deci putem face rau, ni-l spala credinta .daca sunt credincios,desi fac rau, ating desavarsirea.” este departe de Adevar si eu nu te sfatuiesc sa te bazezi pe aceste afirmatii sau sa le aplici in Viata ta, chiar daca le-ai citit sau le-ai auzit pe undeva..... crede-ma, este un simplu sfat prietenesc.
Pace tuturor !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
crinuta spune:
Imi pare rau, eu nu sunt de acord cu iubitul si iertatul pe noi insine.
La ce ne foloseste ca ne iubim? De ce trebuie sa ma iert eu? Eu am nevoie de iertarea Creatorului meu, nu a mea. Cine sunt eu la urma urmei? Pe mine ma ofensez cand gresesc, sau pe Cel caruia ii datorez existenta mea?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Marilena12 spune:
Apoi fetelor, care elogiati atata calitatile musulmanilor pe care ii cunoasteti, oare crestini, nu spun ortodocsi, catolici sau protestanti, spun crestini, buni, doritori de desavarsire, nu cunoasteti deloc? Eu cunosc din toate religiile sau fara nici o religie oameni care merita tot respectul pentru viata pe care o duc, poate ca asta ii aduce pe fiecare dintre ei mai aproape de Dumnezeu, dar corect este sa-l lasam pe El sa hotarasca asta. Pentru ca este singurul Care cunoaste profunzimea sufletului uman, Care stie straduinta fiecaruia, doar El poate judeca ce eforturi facem fiecare dintre noi de a ne ridica atunci cand gresim si de apropia din nou de El. Desavarsirea, este un tel la care foarte putini s-au invrednicit sa ajunga, si pe ei tot Dumnezeu singur ii cunoaste, insa pentru fiecare fapta pe care omul o savarseste in scopul apropierii de Dumnezeu, al atingerii desavarsirii, El ii daruieste cate o cununa. La sfarsit, cel mai aproape de El va fi cel care are cele mai multe cununi. Acela va sta in ceruri cel mai aproape de slava lui Dumnezeu.
MARILENA SI ANNA
crinuta spune:
Nimeni nu ridica in slavi pe cineva.
Bineinteles ca stim si oameni (de diferite religii, inclusiv crestini) deosebiti, insa nu despre asta era vorba.
E greu sa nu observi ca musulmanii de rand ( nu doar ei, poate si budistii, evreii, dar nu am cunoscut cazuri pentru a ma pronunta)respecta mai mult poruncile lui Dumnezeu decat noi.
Nu e greu sa compari societatea noastra, care, in numele asa zisei libertati permite, ba chiar incurajeaza pacate grave, capitale, incet, incet ajungandu-se la o permisivitate iesita din comun.
Grav este ca ne-am obisnuit cu pacatul, ba chiar ni se pare firesc sa fie asa, evocand mereu " evolutia".
Aici e diferenta fundamentala intre modul de a trai a unui musulman, si modul de a trai a unui crestin, si o spun cu tristete, fiind crestina convinsa.
Nu intru aici in probleme de dogmatica, ci vb. pur si simplu despre un mod de a trai, despre un respect atribuit lui Dumnezeu.
Noi, " occidentalii" ne indepartam din ce in ce mai mult de tot ce inseamna religie, Dumnezeu, credinta, pentru a gusta din plin din "libertate", si tot ce deriva din ea.
Crinuta si Rayan
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Imi pare rau, eu nu sunt de acord cu iubitul si iertatul pe noi insine.
La ce ne foloseste ca ne iubim? De ce trebuie sa ma iert eu?
Cum poti sa iubesti pe altcineva daca pe TINE nu te Iubesti (cum se spune in Evanghelii “ca pe tine insuti”) ? De aceea e obligatoriu sa te Iubesti. Iar Iertarea proprie si personala e necesara de asemenea...... cum sa te Iubesti daca te acuzi in permanenta de ceva si nu te Ierti ?
Si nu de la mine va spun aceasta, ci din cartea de capatai a crestinilor:
"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta". Aceasta este cea dintai porunca.
Iar a doua e aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti". Mai mare decat acestea nu este alta porunca.
(Marcu cap 12)
Noapte buna tuturor .... si, nu uitati sa va iubiti - e primul pas spre o Viata mai buna si mai frumoasa.
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
iris77 spune:
sfintele scripturi spun *CREDE SI NU CERCETA*! poti face usor rau mai greu este sa indrepti raul facut!
bravo flaviutza daca reusesti sa respecti zilnic toate poruncile mentionate de tine, atunci oare de ce te mai indoiesti ca esti un bun crestin... ?
un gram de credinta munta muntii din loc!
iris mami de maria
crinuta spune:
quote:
Originally posted by iris77
sfintele scripturi spun *CREDE SI NU CERCETA*! poti face usor rau mai greu este sa indrepti raul facut!
bravo flaviutza daca reusesti sa respecti zilnic toate poruncile mentionate de tine, atunci oare de ce te mai indoiesti ca esti un bun crestin... ?
iris mami de maria
Unde anume in Scriptura scrie " crede si nu cerceta"?
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Darel, cati oameni nu ii iubesc pe altii mai mult decat pe ei? Cati oameni nu se sacrifica pentru altii in detrimentul lor?
Crinuta si Rayan
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by iris77
iris mami de maria
Si eu as vrea sa stiu unde scrie in Sf. Scriptura "crede si nu cerceta", nu de alta, dar aud asta numai de la oameni care n-au prea mult habar despre ce scrie acolo.
Si dupa cum s-a mai spus, credinta fara fapte este moarta! Si faptele care definesc calitatea credintei unui om, sunt muuuulte!
Aud des oamenii ca sustin ca sunt credinciosi. Dar daca ii intrebi pe unii dintre ei in ce sau in cine cred, ce stiu ei despre Dumnezeu, ce fac pentru ca sa se apropie de El, ce jertfesc pentru ca sa merite jertfa Lui pe cruce, ca doar Hristos S-a jertfit pentru toti, spre iertarea pacatelor, nu doar pentru cei care au dat dovada de iubire suprema fata de El (aici ma gandeam la cei care au suferit moarte de mucenic pentru El), nu prea stiu ce sa-ti raspunda, necunoscand prea multe despre Dumnezeu, despre felul in care a creat lumea, despre scopul pentru care a facut-o, despre asteptarile pe care le are de la oameni, etc.
In general, omul este orientat sa traiasca in societate cat mai frumos, sa nu-si prejudicieze semenii, sa faca eforturi ca sa evolueze, dar asta nu fac neaparat pentru slava lui Dumnezeu, sau din dragoste fata de El, ci fiindca sunt obisnuiti sa respecte normele mediului in care traiesc si au un fond bun si o educatie buna. De aia spun eu, este nevoie de mult mai mult decat sa fii un om bun si cuminte ca sa te numesti crestin ADEVARAT, sau ca sa fii aproape de Dumnezeu, adica sa te primeasca Dumnezeu sa te impartasesti de slava Lui. Am generalizat, nu am facut referire la nimeni, ce spun eu poate fi valabil pt noi toti.
MARILENA SI ANNA
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Apoi fetelor, care elogiati atata calitatile musulmanilor pe care ii cunoasteti, oare crestini, nu spun ortodocsi, catolici sau protestanti, spun crestini, buni, doritori de desavarsire, nu cunoasteti deloc?
Sigur, cunosc astfel de persoane de religii diferite. Si intotdeauna am fost de parere ca oamenii nu trebuie diferentiati dupa religie sau alte criterii. In opinia mea exista oameni buni si rai, indiferent de religia din care fac parta.
Dar nu poti nega ca musulmanii intotdeauna au fost priviti cumva "cu alti ochi", si stim si de ce insa trebuie recunoscute calitatile musulmanilor adevarati. Si spun asta pentru ca repet, cunosc si am prieteni musulmani si stiu destul de multe despre aceasta religie.