Mai aproape de Dumnezeu ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Nimeni nu ridica in slavi pe cineva.
Bineinteles ca stim si oameni (de diferite religii, inclusiv crestini) deosebiti, insa nu despre asta era vorba.
E greu sa nu observi ca musulmanii de rand ( nu doar ei, poate si budistii, evreii, dar nu am cunoscut cazuri pentru a ma pronunta)respecta mai mult poruncile lui Dumnezeu decat noi.
Nu e greu sa compari societatea noastra, care, in numele asa zisei libertati permite, ba chiar incurajeaza pacate grave, capitale, incet, incet ajungandu-se la o permisivitate iesita din comun.
Grav este ca ne-am obisnuit cu pacatul, ba chiar ni se pare firesc sa fie asa, evocand mereu " evolutia".
Aici e diferenta fundamentala intre modul de a trai a unui musulman, si modul de a trai a unui crestin, si o spun cu tristete, fiind crestina convinsa.
Nu intru aici in probleme de dogmatica, ci vb. pur si simplu despre un mod de a trai, despre un respect atribuit lui Dumnezeu.
Noi, " occidentalii" ne indepartam din ce in ce mai mult de tot ce inseamna religie, Dumnezeu, credinta, pentru a gusta din plin din "libertate", si tot ce deriva din ea.Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Crinuta,spre deosebire de crestinism,islamul are niste sisteme coercitive foarte bine puse la punct,care intra in functiune in viata aceasta,si nu in viata viitoare .Desigur,o societate islamica se deosebeste foarte mult de una occidentala(care de mult nu mai e societate crestina,ci post-crestina),si eu apreciez multe lucruri la o astfel de societate,dar nu cred ca as putea trai in ea,si nu mai intru in detalii de ce.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:

Darel, cati oameni nu ii iubesc pe altii mai mult decat pe ei? Cati oameni nu se sacrifica pentru altii in detrimentul lor?

Nici un bec nu poate Lumina in jur daca El nu are Lumina....
Nici o lumanare nu poate Aprinde alta lumanare daca Ea nu Arde.....

Cu stima,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by Criss75

[quote]Originally posted by Marilena12

Sigur, cunosc astfel de persoane de religii diferite. Si intotdeauna am fost de parere ca oamenii nu trebuie diferentiati dupa religie sau alte criterii. In opinia mea exista oameni buni si rai, indiferent de religia din care fac parta.
Dar nu poti nega ca musulmanii intotdeauna au fost priviti cumva "cu alti ochi", si stim si de ce insa trebuie recunoscute calitatile musulmanilor adevarati. Si spun asta pentru ca repet, cunosc si am prieteni musulmani si stiu destul de multe despre aceasta religie.

Eu nu cred ca musulmanii au fost priviti vreodata "cu alti ochi", cum spui tu, si daca exista impresii negative pentru unii dintre ei asta se datoreaza faptului ca din randurile lor au iesit la lumina multi care in numele credintei au savarsit crime abominabile. Altfel, ce sa spunem despre problemele de discriminare pe care le-au intampinat evreii? Sau tiganii, sau negrii, are vreo legatura cu religia sau credintele lor?
Uscaturi sunt peste tot si in toate religiile, sa ne gandim putin si la Inchizitie, care s-a datorat ideilor extreme ale unor papi catolici.
Eu cred ca fiecare religie are niste principii folositoare, care vin in sprijinul vietii, iubirii, tolerantei, etc. Insa acestea pot fi interpretate altfel de catre unii apartenenti.
In general, oamenii pot fi buni si iubitori, dar, repet, asta nu are la baza credinta in Dumnezeu in mod obligatoriu.
Acela care pe langa credinta, nadejde si dragoste vine cu traire si virtuti, acela se apropie de Dumnezeu.

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

ca sa-mi continui ideea initiala. cand am inceput sa imi pun intrebari, am primit un raspuns care m-a facut sa privesc lucrurile putin diferit. bun, te intereseaza ,vrei sa sti. Ca sa iti faci o idee cat mai aproape de adevarul tau, nu trebuie sa afli nimic. nici o informatie nu te va ajuta. te va ajuta doar ce SIMTI. acum,cand nu sti nimic.
dupa 3 zile de gandire mi s-a pus in brate un teanc de carti ,incepand cu istoria religiilor si terminand cu Coranul. si am ajuns la ideea topicului deschis. Dumnezeu e unic, indiferent de religie. si toti au dreptate in felul lor. si totusi,in unicitatea Lui e diferit. in sensul ca fiecare Il vede in felul sau personal. Idee care a ramas intacta pana in ziua de azi, dupa aproximativ 11-12 ani.

Si acceptarea Adevarului celui de langa noi e lectia de baza pe care inca nu a invatat-o umanitatea.

Cum poti tu, ca umil om , sa crezi ca tu sti cel mai bine , ca detii adevarul ,ca religia ta e calea cea dreapta iar restul de langa tine (musulman, ortodox ,catolic) nu?

Dar de simtit, ii simtim prezenta toti. Eu una asta simt. m-ar interesa ce simtiti voi, nu extrase din Sfanta Scriptura. si nici din alta parte.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

Si acceptarea Adevarului celui de langa noi e lectia de baza pe care inca nu a invatat-o umanitatea.

Flaviutza bis!! Poti sa o mai spui o data. Si eu cred la fel!!

Mare lucru va fi atunci cand ne vom tolera unii pe altii...nu mai spun iubi...pana la urma si toleranta este o exprimare a iubirii, dar totusi cand vom putea MACAR sa-l lasam si pe cel de langa noi SA FIE.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Cum poti tu, ca umil om , sa crezi ca tu sti cel mai bine , ca detii adevarul ,ca religia ta e calea cea dreapta iar restul de langa tine (musulman, ortodox ,catolic) nu?

Flaviuta, mie nu mi se pare ceva gresit sa crezi ca religia/credinta ta este singura adevarata si buna, atita timp cat avand aceasta convingere nu faci rau celorlalti; dar mi se pare gresit (si chiar periculos) ca datorita parerii tale ca a ta este singura buna sa arunci cu noroi si sa desconsideri pe ceilalti credinciosi de alte religii/confesiuni (si lucrul asta se intampla din pacate in toate 'taberele'). Dupa cum ai scris si tu in primul mesaj, s-a ajuns chiar la crime plecand de la astfel de convingeri.

quote:

Da, asa este, inca mai avem de invatat la capitolul asta.

In ceea ce ma priveste, incerc sa-mi educ copilul in spiritul tolerantei si am decis sa imi trimit fetitza la orele de religie ortodoxa, desi noi mergem la alta biserica. In plus, nu am vrut ca fetita mea sa aiba probleme pentru ca e altfel. I-am explicat ca si noi si ortodocsii credem in Acelasi Dumnezeu, in Aceeasi Inviere a Domnului si ca ne deosebesc doar chestiunile ce tin de practicarea religiei. Pana acum, cu exceptia unor mici incidente, a fost totul ok. Am avut noroc sa dam si peste o doamna de religie foarte draguta si blanda si in plus, foarte toleranta. Am povestit la alt subiect cat m-a impresionat cum a reactionat cand a auzit ca mergem la pocaiti.

Saptamana viitoare voi boteza un copilas in BO si chiar daca, conform credintei mele, acest ritual nu are semnificatia unui botez, este totusi o binecuvantare si un prilej de bucurie ca voi aduce acel copil in fatza Domnului!

P.S. acum sper sa nu se inteleaga ca ne-ortodocsii care decid sa nu isi trimita copiii la orele de religie ortodoxa nu sunt toleranti, ci fiecare procedeaza dupa incredintarea pe care a primit-o de la Dumnezeu.
_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

Bineinteles ca stim si oameni (de diferite religii, inclusiv crestini) deosebiti, insa nu despre asta era vorba.
E greu sa nu observi ca musulmanii de rand ( nu doar ei, poate si budistii, evreii, dar nu am cunoscut cazuri pentru a ma pronunta)respecta mai mult poruncile lui Dumnezeu decat noi.
Nu e greu sa compari societatea noastra, care, in numele asa zisei libertati permite, ba chiar incurajeaza pacate grave, capitale, incet, incet ajungandu-se la o permisivitate iesita din comun.
Grav este ca ne-am obisnuit cu pacatul, ba chiar ni se pare firesc sa fie asa, evocand mereu " evolutia".
Aici e diferenta fundamentala intre modul de a trai a unui musulman, si modul de a trai a unui crestin, si o spun cu tristete, fiind crestina convinsa.
Nu intru aici in probleme de dogmatica, ci vb. pur si simplu despre un mod de a trai, despre un respect atribuit lui Dumnezeu.
Noi, " occidentalii" ne indepartam din ce in ce mai mult de tot ce inseamna religie, Dumnezeu, credinta, pentru a gusta din plin din "libertate", si tot ce deriva din ea.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Crinuta,spre deosebire de crestinism,islamul are niste sisteme coercitive foarte bine puse la punct,care intra in functiune in viata aceasta,si nu in viata viitoare .Desigur,o societate islamica se deosebeste foarte mult de una occidentala(care de mult nu mai e societate crestina,ci post-crestina),si eu apreciez multe lucruri la o astfel de societate,dar nu cred ca as putea trai in ea,si nu mai intru in detalii de ce.

si bb din burtica

Serafim Rose

Irina,credeam ca ai citit destul despre islam incit sa nu fi ramas ferm convinsa ca are niste "sisteme coercitive...".
Singura tara care mai aplica cite ceva coercitiv este arabia saudita si ca sa spui ca ele intra in functiune in viata aceasta si nu in cea dupa,gresesti mult.
Deocamdata nu ai trait intr-o societate islamica ca sa stii daca ai putea trai sau nu.S-ar putea sa fii atit de impresionata incit sa te simti cu adevarat aproape de EL.

Crinuta,Criss75

Bey, tot mai credeti povestile despre 9.11???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

Noi, " occidentalii" ne indepartam din ce in ce mai mult de tot ce inseamna religie, Dumnezeu, credinta, pentru a gusta din plin din "libertate", si tot ce deriva din ea.Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.

si bb din burtica
Serafim Rose

Irina,credeam ca ai citit destul despre islam incit sa nu fi ramas ferm convinsa ca are niste "sisteme coercitive...".
Singura tara care mai aplica cite ceva coercitiv este arabia saudita si ca sa spui ca ele intra in functiune in viata aceasta si nu in cea dupa,gresesti mult.
Deocamdata nu ai trait intr-o societate islamica ca sa stii daca ai putea trai sau nu.S-ar putea sa fii atit de impresionata incit sa te simti cu adevarat aproape de EL.Crinuta,Criss75Bey, tot mai credeti povestile despre 9.11???
ma refeream la societatea islamica versus societatea "crestina" (desi e impropriu sa-i mai zicem asa).Prima este mult mai traditionalista si sanctiunile sociale(si uneori si cele religioase) pentru adulter sau altele functioneaza inca,pe cand in societatea occidentala toate acestea sunt deja chestiuni private.Scuze daca n-am fost prea clara.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput