De acord cu acest ritual de Paste ?
Raspunsuri - Pagina 8
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Originally posted by J G
Pe mine personal ma sperie unele posturi de la acest topic.
Cum sa spui ca lasi copilul sa bea dupa cineva despre care stii ca are TBC?
Si cum sa spui ca adevarata credinta sta in aceste obiceiuri ?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Mycobacterium tuberculosis este distrus de acidul gastric, calea de transmitere a TBC pulmonar este respiratorie (inhalarea particulelor de saliva, sputa infectate).
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Probabil vroia sa spuna de picaturile de saliva (ca sa nu zic "bale") care sint din belsug pe icoane, ca despre astea era de fapt subiectul.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
off topic: surprinzator cat de multa lume a aflat de articolul asta? Si in asa de putin timp?
Chiar ma gandeam, atunci cand am citit despre el pe medscape, cand va fi folosit drept argument in vreo polemica pe tema religioasa!
Dar intr-adevar este un studiu riguros si mai ales impartial, numai ca, din cate am inteles eu, credinta si rugaciunile nu au iesit chiar asa de "sifonate" din acest studiu cum , poate, au sperat unii, cel putin nu "malefice"!
Eh, nu chiar foarte repede. Cam de acum un an:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=73245
J G spune:
Sheannamp - poti inhala microparticule de saliva. Poti inspira aerul expirat de cineva bolnav. Poate exista o sansa din 1000 sa te imbolnavesti. Si nu neaparat de TBC ci de alte boli care se transmit prin saliva.
Bagoiu tu iti imaginezi ca vei fi mantuit pt ca ai respectat niste ritualuri fabricate de un "sinod"? Sau pentru ca ai fost un om bun?
Eu sunt ateu dar macar atat inteleg din religia voastra... ca e vorba de alte chestii mai importante decat regulile acestea.
Oricum... repet, ma infricoseaza unele raspunsuri. Am intrebat ceva si nu mi s-a raspuns: cand preotii "sfintesc" apa - adica recita niste chestii in preajma ei, aceasta devine sterila?
crinuta spune:
Bagoiu tu iti imaginezi ca vei fi mantuit pt ca ai respectat niste ritualuri fabricate de un "sinod"? Sau pentru ca ai fost un om bun?
Eu sunt ateu dar macar atat inteleg din religia voastra... ca e vorba de alte chestii mai importante decat regulile aceste
[/quote]
Asa este, sau asa ar trebui sa fie. Oare cand vom intelege asta?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by J G
Am intrebat ceva si nu mi s-a raspuns: cand preotii "sfintesc" apa - adica recita niste chestii in preajma ei, aceasta devine sterila?
Chiar mai mult decat atat.
Sheannamp spune:
J G, deci stii si tu ca TBC se ia pe cale respiratorie si nu daca bei apa dupa un bolnav de TBC! Pai si atunci de ce n-ai spus de la inceput asa si mai lasat sa te corectez ca sa zica lumea ca acei crestini au ceva cu ateii de pe DC....
Si ca sa iti raspund la intrebare, pentru cei care cred ca apa sfintita este sterila ea chiar este, pentru ceilalti nu este altceva decat o apa oarecare ce a fost supusa unor ritualuri absurde...
Evident insa ca nu exista nici un studiu, randomizat sau nu, dublu orb sau "open labeled" care sa poata sa demonstreze acest lucru.
Asa ca, pana la urma, Xeno are perfecta dreptate.
Exista insa alte cateva miliarde de oameni pe lumea asta care nu au nevoie de un studiu sau alte dovezi stiintifice pentru a crede in ceva.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
sinzi_ana spune:
Mie sincer subiectul asta mi se pare ca chestia cu drobu de sare!!!!
Mamicilor...lasand biserica la o parte....copiii vostrii merg la gradinita???? Sau la un restaurant vreodata??? Sau intr-o toaleta publica????
Hai sa spun ca saliva ar fi cea mai mica "grija"...cati dintre copii credeti voi ca se spala pe maini dupa ce merg la toaleta ??? Si dau mana cu copilul vostru? Sau pun mana pe jucariile pe care copilul vostru tocmai ce le ia in mana????
Cati copii stranuta in mana sau si mai bine, direct in fata altui copil si apoi iar ating diverse chestii prin clasa, comune de altfel???
Hai sa fim seriosi...nu trebuie sa pupe icoanele sa ia TBC...sau HIV...
Traim in societate...nu putem sa controlam ce pupa copiii nostrii si ce nu!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
zenon spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Hai sa fim seriosi...nu trebuie sa pupe icoanele sa ia TBC...sau HIV...
Cel mai tare post la sectiunea credinta. De departe cel mai tare.
Cum sa iei HIV in biserica. :)))))(cind n-ai voie sa intri cu taieturi in biserica. s-a tot discutat pe aici despre scurgerile de singe)
Cum altfel?
Siminaf spune:
Sinziana, icoanele nu sint linse..... pardon - pupate in special de catre copii, ci de catre tot felul de adulti. Stim desigur (sau nu?!) cite boli sint pe lumea asta, transmisibile pe cale aeriana, digestiva, cutanata. Copiii au doar o mica parte din ele.
simply spune:
Doamnelor, permiteti-mi sa va spun ca deja ati exagerat! Uite ca acuma in biserica mai ramasesera de disecat virusii si microbii...