De acord cu acest ritual de Paste ?
Raspunsuri - Pagina 7
irina.c. spune:
quote:printre alteleIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by flaviutzaquote:
Originally posted by irina.c.quote:asta e si ideea impartasaniei,sa fie "la comun",arata unitatea BisericiiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by flaviutza
pt impartasanie am gasit solutia.chiar asa,acum sunt de-a dreptul interzisa..ati impartasit copilul la comun?? eu stiu ca se poate aranja cu preotul,mai ales daca il cunosti.Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
SI in asta sta credinta?Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
soanso spune:
nu stiu cum se sfinteste apa in unele parti dar eu personal am asistat la doua faze : a venit preotul sa sfinteasca mormantul tatalui meu si tocmai a constatat ca a ramas fara apa ,si ce credeti ca a facut m-a intrebat daca nu avem apa la noi ,aveam doar apa minerala si a zis ca e buna si aia.
alta data cand a venit sa sfinteasca casa a cerut un pahar cu apa iar eu l-am intrebat daca nu vrea suc si a zis ca vrea apa pt sfintit.asa ca ma intreb :cum se sfinteste apa?
microbi sunt peste tot unde este colectivitate,de ce nu ar fi si la biserica ,ce biserica e scutita cumva de microbi si de saliva celor care pupa cu patos icoanele .
eu personal nu le pup doar ma apropiu de ele si cui nu-i comvine nare decat eu asa consider ca e bine iar copilul cu siguranta nu am sa-l las sa pupe icoanele .
SOSO
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by Mirrella
Si eu i-as mai intreba pe cei ce saruta icoanele,si bineinteles pe cei care cred ca impartasania este "safe":daca ati stii ca persoana dinaintea voastra are HIV sau TBC,ati mai lasa copilul sa sarute icoana si sa ia impartasania dupa ea?
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
Eu DA.
Eu cred ca cine nu cunoaste adevarata putere si semnifictie a Sfintei Impartasanii se impartaseste doar sa se afle in treaba. Ca se da degeaba, nu?
J G spune:
Pe mine personal ma sperie unele posturi de la acest topic.
Cum sa spui ca lasi copilul sa bea dupa cineva despre care stii ca are TBC?
Si cum sa spui ca adevarata credinta sta in aceste obiceiuri ?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Siminaf spune:
Cea mai dureroasa intrebare este asta:
Ce vina au copiii ca au niste parinti..... care nu se gindesc deloc la sanatatea lor, a copiilor?!? (asta ca sa nu spun ca-s iresponsabili)
Mirrella spune:
Eu ma las pagubasa.Cine isi asuma riscul de a-si imbolnavi copilul,sa-l lase in continuare sa pupe icoanele.Eu ,asa cum am grija ca la vaccin doctorul sa aibe seringa de unica folosinta,la fel o sa imi invat copiii sa pupe icoana"de la distanta".
Si da,stiu ca si HIV-ul se poate lua prin saliva,daca persoana care este contaminata are leziuni in gura sau carii infectate,si cealalta persoana are si ea probleme de genul asta.Riscul de imbolnavire exista.
Iar cand se va descoperi o metoda prin care sa se stie de unde si cum s-a imbolnavit fiecare pacient bolnav de vreo boala contagioasa,si se descopera ca de la pupatul icoanelor nu se transmite nici o boala,atunci le voi pupa si eu,si ii voi lasa si pe copiii mei sa faca acelasi lucru.
A recoltat cineva probe de pe icoane sa vada cat de curate sunt si ce fel de microbi se gasesc pe ele?
Eu cred ca nu se intelege aici ca este o problema de igiena,nu de credinta.
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Cea mai dureroasa intrebare este asta:
Ce vina au copiii ca au niste parinti..... care nu se gindesc deloc la sanatatea lor, a copiilor?!? (asta ca sa nu spun ca-s iresponsabili)
Depinde de perspectiva. Si eu ma intreb la fel despre parintii care nu se gandesc deloc la sufletul copiilor. Sau se gandesc dar nu stiu cum sa procedeze.
Cea mai dureroasa intrebare pt mine e asta: Cum pot confunda unii Sf Impartasanie cu sarmalele pe care le da primarul in piata centrala?
Siminaf spune:
Dupa astfel de discutii ma intreb daca exista cu adevarat vreo diferenta intre extremistii musulmani si cei crestini. Doar forma difera.
Daca unii maninca sarmale in praf, ca la colhoz, cot la cot cu copiii, eu zic ca fac parte din aceeasi categorie cu cei care efectiv ling saliva altora lasata pe icoane si cruci.
Pofta buna!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Eu n'am auzit de niciunele in schimb exista cel putin un studiu 'riguros si impartial' care demonstreza efectul malefic al rugaciunilor:
Study of the Therapeutic Effects of Intercessory Prayern (STEP) in cardiac bypass patients: A multicenter randomized trial of uncertainty and certainty of receiving intercessory prayer, American Heart Journal, Volume 151, Issue 4 , April 2006, Pages 934-942
... complications occurred in 52% (315/604) of patients who received intercessory prayer versus 51% (304/597) of those who did not (relative risk 1.02, 95% CI 0.92-1.15). Complications occurred in 59% (352/601) of patients certain of receiving intercessory prayer compared with the 52% (315/604) of those uncertain of receiving intercessory prayer (relative risk 1.14, 95% CI 1.02-1.28).
AlinOrgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."
off topic: surprinzator cat de multa lume a aflat de articolul asta? Si in asa de putin timp?
Chiar ma gandeam, atunci cand am citit despre el pe medscape, cand va fi folosit drept argument in vreo polemica pe tema religioasa!
Dar intr-adevar este un studiu riguros si mai ales impartial, numai ca, din cate am inteles eu, credinta si rugaciunile nu au iesit chiar asa de "sifonate" din acest studiu cum , poate, au sperat unii, cel putin nu "malefice"!
on topic: evident ca a te duce la biserica presupune sa te expui riscurile de imbolnavire pe care le are orice aglomeratie urbana (ca si mersul cu autobuzul, cu metroul, scoala, gradinita).
Numai ca eu nu am auzit nici un caz de imbolnavire din cauza acestei expuneri, si nici ca vreo biserica sa fi intrat in carantina din cauza asta (spre deosebire de scoli, gradinite, samd..)
Dar, repet, eu nu pot spune ca le stiu pe toate. De aceea v-am rugat sa ma luminati voi si sa imi dati cateva exemple. Poate asa o sa ma convingeti cat de neigienic este sa saruti icoanele si cat de multe boli poti lua daca iei impartasania dupa altul!
Vad insa ca nu am primit nici un exemplu concludent!
Oricum, inca stau si ma intreb de ce mai intrati in biserica daca notiunea "sfintit/sfintita" reprezinta DOAR produsul unui ritual
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by J G
Pe mine personal ma sperie unele posturi de la acest topic.
Cum sa spui ca lasi copilul sa bea dupa cineva despre care stii ca are TBC?
Si cum sa spui ca adevarata credinta sta in aceste obiceiuri ?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Mycobacterium tuberculosis este distrus de acidul gastric, calea de transmitere a TBC pulmonar este respiratorie (inhalarea particulelor de saliva, sputa infectate).
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!