De acord cu acest ritual de Paste ?
Raspunsuri - Pagina 5
bagoiu spune:
Copiii mei se impartasesc de cand s-au nascut cu aceeasi lingurita cu care se mai impartasesc vreo 50 de copii si multi adulti. Copiii, intr-adevar, se impartasesc primii pt ca nu au rabdare ssa stea la rand, nu ca sa nu ia microbi de la adulti.
Copiii mei saruta orice icoana si orice cruce. Ba m-am trezit odata cu cel mare, nu cred ca avea 2 anisori, eram in curtea unei biserici, era un mormant care avea o cruce de piatra direct pe mormant, nu in picioare, la orizontala, plouase, era ceva noroi, s-a dus si a pupat crucea, eu nu m-as fi gandit sa fac asta.
N-au avut niciun fel de boala contagioasa, nici de piele nici de alt fel.
In alta ordine de idei eu am copilarit la tara, pe ulite, prin colb si tina. N-am fost niciodata bolnava. Sotul meu, crescut la oras de o mama si o bunica care aveau mania curateniei, a facut hepatita la 4 ani, boala mainilor murdare.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Teoria privind efectele benefice ale credintei si a rugaciunilor (indiferent de religia in care se fac), respectiv ale modficarilor hormonale si biochimice care au loc in organism sub influenta lor nu este descoperita de mine. Exista studii stintifice, riguroase si impartiale, care o demonstreaza.
Eu n'am auzit de niciunele in schimb exista cel putin un studiu 'riguros si impartial' care demonstreza efectul malefic al rugaciunilor:
Study of the Therapeutic Effects of Intercessory Prayern (STEP) in cardiac bypass patients: A multicenter randomized trial of uncertainty and certainty of receiving intercessory prayer, American Heart Journal, Volume 151, Issue 4 , April 2006, Pages 934-942
... complications occurred in 52% (315/604) of patients who received intercessory prayer versus 51% (304/597) of those who did not (relative risk 1.02, 95% CI 0.92-1.15). Complications occurred in 59% (352/601) of patients certain of receiving intercessory prayer compared with the 52% (315/604) of those uncertain of receiving intercessory prayer (relative risk 1.14, 95% CI 1.02-1.28).
Alin
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by bagoiu
Copiii mei se impartasesc de cand s-au nascut cu aceeasi lingurita cu care se mai impartasesc vreo 50 de copii si multi adulti. Copiii, intr-adevar, se impartasesc primii pt ca nu au rabdare ssa stea la rand, nu ca sa nu ia microbi de la adulti.
Copiii mei saruta orice icoana si orice cruce. Ba m-am trezit odata cu cel mare, nu cred ca avea 2 anisori, eram in curtea unei biserici, era un mormant care avea o cruce de piatra direct pe mormant, nu in picioare, la orizontala, plouase, era ceva noroi, s-a dus si a pupat crucea, eu nu m-as fi gandit sa fac asta.
N-au avut niciun fel de boala contagioasa, nici de piele nici de alt fel.
In alta ordine de idei eu am copilarit la tara, pe ulite, prin colb si tina. N-am fost niciodata bolnava. Sotul meu, crescut la oras de o mama si o bunica care aveau mania curateniei, a facut hepatita la 4 ani, boala mainilor murdare.
Irina & trupa
Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
asta nu inseamna ca nu s-ar fi putut intampla! si apropo, si fi-mea ii genul de tanc rusesc crescut la tara ,tavalindu-se la una cu gainile in nisip si la fel nu e bolnavicioasa.
Dar , in momentul in care am vazut starea in care arata icoanele respective, pline de ruj si de ..de toate ..si fel de fel de oameni perindandu-se si sarutand cu patima...n-am [putut!
Iar pt impartasanie ne ducem la preotul nostru personal, prieten de familie , un tip foarte cult cu care poti discuta deschis inclusiv despre sexualitate si care are grija ca lingurita sa fie perfect curata.
Da am vazut si impartasania...toti copiii cu aceeasi lingurita..poate,cum spunea cineva mai sus,se declansaza nu stiu ce mecanism de aparare al organismului.insa cum, in cazul unui copil de 3 ani? ca banuiesc ca nu intelege cum sta treaba cu credinta.
A,si una e sa il lasi sa mai ia contact cu microbii ,sa mai pape painea cazuta pe jos(mediul obisnuit in care creste si cu ai carui germeni are permanent contact pe diferite cai,aeriana de exemplu)..alta e sa intre direct in contact cu germenii din alt organism uman (saliva in cazul de fata)
Are credinta personala vreo legatura cu practica ? esti mai aproape de DD daca saruti cu patima icoane si mergi saptamanal la biserica? sau esti mai aproape de toate astea daca respecti cele 10 porunci cu sfintenie dar calci pragul bisericii de Paste si de Craciun?
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
irina.c. spune:
quote:draga mea,e treaba voastra ca sarutati,ca nu sarutati,ca faci fapte bune,etc..Nu trebuie sa-mi dai mie socoteala de nimic,foarte bine ca esti toleranta si virtuoasa,Dumnezeu iti va rasplati dupa credinta si faptele tale,asa cum va face cu fiecare.
Originally posted by flaviutzaquote:Irina nu-mi place ce insinuezi tu aici. si, pt ca am dreptul la replica iti spun urmatoarele. eu si copilul meu nu sarutam icoanele. ideea mea de apropiere de DD inseamna printre altele, toleranta ,iubire de semeni. o fapta buna pe zi,minim una. Acceptare.
Originally posted by irina.c.
si copilul,si eu, ne impartasim si sarutam icoanele si nu ne-am imbolnavit din asta.Fiecaruia i se face dupa credinta lui,cum zice Scriptura.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
uite iti dau un exemplu. poti cauta prin mesaje si citi parerile mele despre oameni,despre homo ,despre tigani,etc. despre toleranta si acceptare. tu in schimb, ii desfiintezi undeva pe tigani. cine e mai aproape de Dumnezeu, totusi??Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
cat despre mine,ai dreptate,sunt o pacatoasa si n-am nici virtuti,nici fapte bune;nadajduiesc insa ca Dumnezeu se va milostivi si de mineIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Mirrella spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Desi numeroase studii au demonstrat ca exista un transfer de microbi in timpul Comuniunii (Impartasaniei) si ca acest ritual ar avea un potential contagios, studiul observational efectuat stabileste clar ca primirea Impartasaniei, chiar si zilnic, nu este urmata de o crestere a frecventei imbolnavirilor.
Edit: citatul respectiv este preluat dintr-un articol publicat in Covalence, vol. 1, nr. 1, Jan-Feb 1998, pp. 1, 4-5, autor: Anne LaGrange Loving -assistant professor of Microbiology (conferentiar adica) la Felician College din New Jersey.
Studiul a fost realizat pe 681 persoane, perioada de urmarire a fost de 10 sapt in medie iar rezultatele lui au fost publicate si in Journal of Environmental Health (iulie-august 1997)
Cei care profeseaza medicina in USA sau au legaturi cu lumea universitara medicala pot sa verifice acuratetea datelor prezentate.
Eu nu am aceasta posibilitate asa ca trebuie sa cred pe cuvant motoarele de cautare virtuale.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
De aici rezulta ca nu se transmit microbi prin impartasanie,nicidecum ca e "safe" sa lasam copiii sa sarute icoanele pupate de altii...
Oricum ,flaviutza se referea la icoane,nu la impartasanie.
Si daca tot veni vorba,eu zic sa faca alt studiu :sa puna o persoana bolnava sa ia impartasania , una sanatoasa dupa ea,si tot asa....Sa vedem in urmatoarele saptamani cu cat va creste frecventa imbolnavirilor si cine ar mai fi de acord sa ia parte la studiu.
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
BOCANILA spune:
Biblia care este Cuvantul Lui Dumnezeu ne este lasata noua oamenilor scrie asa...
Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamānt, sau in apele mai de jos de cat pamāntul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos....
Cercetati scripturile
Unde dragoste nu e,nimic nu e...
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by BOCANILA
Biblia care este Cuvantul Lui Dumnezeu ne este lasata noua oamenilor scrie asa...
Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamānt, sau in apele mai de jos de cat pamāntul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos....
Cercetati scripturile
Unde dragoste nu e,nimic nu e...
Asta apropos de ce?!
J G spune:
Nu sunt de acord cu acest ritual si niciodata nu imi voi lasa copilul sa sarute un obiect care a mai fost sarutat de alte persoane inainte.
Si sa spui ca pentru ca se afla in biserica si i s-a facut niste incantatii (deci e sfant) atunci devinde brusc safe... e aberant!
Nu-mi vine sa cred ca am citit ca sfintirea apei indeparteaza microbii!
Deci daca sfintesc o fiola de sange infectat cu HIV dispare virusul?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Mirrella spune:
Si eu i-as mai intreba pe cei ce saruta icoanele,si bineinteles pe cei care cred ca impartasania este "safe":daca ati stii ca persoana dinaintea voastra are HIV sau TBC,ati mai lasa copilul sa sarute icoana si sa ia impartasania dupa ea?
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
flaviutza spune:
Irina, crede-ma am citit de 3 ori mesajul tau inainte sa intervin cu acea replica taioasa. uite ce am inteles eu din asta :
"si copilul,si eu, ne impartasim si sarutam icoanele si nu ne-am imbolnavit din asta.Fiecaruia i se face dupa credinta lui,cum zice Scriptura".
- o aluzie mai mult sau mai putin subtila la adresa credintei noastre ,a alora care nu sarutam icoane decat eventual pe alea personale.tie, care ai credinta nu ti s-a intamplat nimic,insa noi,ceilalti...care ne putem indoi de igiena icoanelor (sfinte) din biserica..putem s-o patim! caci fiecaruia i se face dupa credinta lui
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale