De acord cu acest ritual de Paste ?
Raspunsuri - Pagina 4
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Cu alte cuvinte unii au dreptate, iar altii mint. Verisoara de care am scris si bebelusul ei sint reali. Doar ca acum este mai mare, are aproape 7 anisori.
De curiozitate, ai fost vreodata printr-o sectie de dermatologie unde se afla copilasi si bebelusi bolnaviori? Sau in spitalele municipale, care nu au sectie de dermato infantila separata, in sectia de pediatrie?!?
Sint curioasa cit timp le trebuie lui Guestus, Xenocid & Co. sa apara si sa-ti rastoarne teoria cu "credinta intareste imunitatea". Sau pentru ca esti moderator se vor tine la distanta.....
Da, am fost intr-o sectie de dermatologie, si, mai mult de atat, am avut noroc de o pregatire foarte buna in cadrul ei. Acest lucru mi-a permis sa afirm ceea ce am afirmat mai sus.
Teoria privind efectele benefice ale credintei si a rugaciunilor (indiferent de religia in care se fac), respectiv ale modficarilor hormonale si biochimice care au loc in organism sub influenta lor nu este descoperita de mine. Exista studii stintifice, riguroase si impartiale, care o demonstreaza.
Pe forumul DC moderatorii au drepturi egale cu restul utilizatorilor, adica isi pot exprima liber opiniile personale.
Edit: acum am observat, citind profilul tau personal, ca esti medic.
In cazul acesta m-as fi asteptat la contra-argumente medicale din partea ta, nu sa chemi in ajutor pe altii ca sa iti sustina ideile.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
si copilul,si eu, ne impartasim si sarutam icoanele si nu ne-am imbolnavit din asta.Fiecaruia i se face dupa credinta lui,cum zice Scriptura.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Irina nu-mi place ce insinuezi tu aici. si, pt ca am dreptul la replica iti spun urmatoarele. eu si copilul meu nu sarutam icoanele. ideea mea de apropiere de DD inseamna printre altele, toleranta ,iubire de semeni. o fapta buna pe zi,minim una. Acceptare.
uite iti dau un exemplu. poti cauta prin mesaje si citi parerile mele despre oameni,despre homo ,despre tigani,etc. despre toleranta si acceptare.
tu in schimb, ii desfiintezi undeva pe tigani. cine e mai aproape de Dumnezeu, totusi??
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
Nu stiu sincer de ce a aterizat aici subiectul. nici macar nu am fost anuntata,cum era firesc. Probabil din cauza ca opinia moderatorului a fost contra celei sustinute de mine.
Repet : Acest subiect nu are nici o legatura cu credinta.nici a mea nici a altora.nu stiu sincer ce cauta aici. este un aspect legat de igiena.puteam sa intitulez "lasati 1000 de straini sa va sarute copilul pe gura" si era acelasi lucru. si voiam sa stiu cum procedeaza alti parinti, eventual solutii gasite(mersi ,Cristina_c)
Nu stiu de ce mutarea asta ma duce iar cu gandului la Toleranta si Acceptare.
mami si Ale
Mirrella spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Teoria privind efectele benefice ale credintei si a rugaciunilor (indiferent de religia in care se fac), respectiv ale modficarilor hormonale si biochimice care au loc in organism sub influenta lor nu este descoperita de mine. Exista studii stintifice, riguroase si impartiale, care o demonstreaza.
Nu ma asteptam ca un medic sa vina cu astfel de argumente in discutia de fata.
Ne ramane sa pupam linistiti icoanele si sa ne rugam ca nu cumva sa contactam vreo boala...
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
flaviutza spune:
Ma intreb si intreb in timpul virozei ce a bantuit si ,mai grav, in cazul unei epidemii cumplite de gripa(eventual aia spaniola sau SARS) cati ar mai fi acceptat sarutul icoanelor din Biserica..
mami si Ale
Siminaf spune:
Sheannamp, in timpul celor 10 ani de practica am vazut atitea mii de cazuri, incit tocmai de aceea am spus ce am spus, cu copilasii si bolile dermatologice. Iar despre Guestus si ceilalti am amintit din alt motiv (prietenii stiu de ce), nu ca sa ma ajute pe mine, pentru ca de obicei eu nu-s de acord cu argumentele lor, tot timpul aceleasi in orice imprejurare. Si nici nu am nevoie de ajutorul cuiva, crede-ma.
Nu poti sa ma convingi ca este igienic si nu exista risc de imbolnavire la practicarea a ceea ce s-a tot scris in acest subiect. Dar asta este opinia mea, pe care am dreptul sa mi-o exprim. Sau?!.....
Petrecere frumoasa in continuare si Paste luminat tuturor!
Sheannamp spune:
Eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Eu am incercat sa expun o opinie medicala privind riscul pe care il au practicile crestine. Si , repet, nu este vorba de ceva inventat de mine ci de concluziile unor cercetari stiintifice, respectiv, lucruri pe care le poti gasi in orice tratat de medicina.
Am cerut si asteptat exemple (cu date obiective, nu exprimari vagi de genul "boli de piele") de imbolnaviri datorate strict practicilor crestine.
In locul acestora am primit alte lucruri, unele fara nici o legatura, cu acest subiect (ce ar putea fi catalogate chiar, de cineva cu mai putina buna credinta ca mine, drept atacuri la persoana).
Ca o concluzie as vrea sa citez rezultatul unui studiu stiintific al potentialului infectios al impartasaniei.
"Although numerous studies have demonstrated that microbes are transferred during Holy Communion and the potential for spread of disease during this ritual does exist, the survey study clearly illustrated that receiving Holy Communion as often as daily does not increase one's illness rate".
Desi numeroase studii au demonstrat ca exista un transfer de microbi in timpul Comuniunii (Impartasaniei) si ca acest ritual ar avea un potential contagios, studiul observational efectuat stabileste clar ca primirea Impartasaniei, chiar si zilnic, nu este urmata de o crestere a frecventei imbolnavirilor.
Edit: citatul respectiv este preluat dintr-un articol publicat in Covalence, vol. 1, nr. 1, Jan-Feb 1998, pp. 1, 4-5, autor: Anne LaGrange Loving -assistant professor of Microbiology (conferentiar adica) la Felician College din New Jersey.
Studiul a fost realizat pe 681 persoane, perioada de urmarire a fost de 10 sapt in medie iar rezultatele lui au fost publicate si in Journal of Environmental Health (iulie-august 1997)
Cei care profeseaza medicina in USA sau au legaturi cu lumea universitara medicala pot sa verifice acuratetea datelor prezentate.
Eu nu am aceasta posibilitate asa ca trebuie sa cred pe cuvant motoarele de cautare virtuale.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Siminaf spune:
Ca sa ma apuc sa aduc argumente, ar insemna sa iau legatura cu vara respectiva din Ro, sa ma apuc sa-i spun de ce si cum, sa-i cer sa scaneze foaia de iesire a copilasului ei de la vremea respectiva, apoi sa-i cer permisiunea s-o pun aici pe forum. Cam mult, nu crezi?
Ma retrag, pentru ca vad ca discutia deja a deviat si nu am voie sa ma enervez nici macar in gind, citusi de putin. Dar nu vreau sa spun din cauza carei conditii medicale.
Sfatul pe care orice om (ca sa nu spun medic, sa nu creada cineva ca ma iau de o persoana anume) de buna credinta l-ar da ca o concluzie a acestui subiect este: nu pupati/lingeti icoanele, crucile si alte cele sfinte sau nu, ca tot boli se transmit prin toate.
Numai bine.
P.S. Citatului de nu-se-stie-unde dat ca "argument" in favoarea celor afirmate nu-i acord credit nici cit doi banuti, la fel cum altii nu acorda tot atita credit homeopatiei spre exemplu.
Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de flaviutza
Azi am avut o experienta cel putin nasoala. cum e obiceiul, tot familionul sa luam Paste. toate bune si frumoase,pana la momentul in care maica-mea a pus copilul in rand cu ceilalti(copii,adulti,batrani ,n+1 oameni ) la sarutat icoane. moment in care am sarit ca arsa si n-am lasat-o . nu sunt mamica panicoasa,obsedata de microbi, din contra, i-am fiert bibe pana la 4 luni,ca-n Capraru, am lasat-o sa mai pape dupa ce i-a scapat pe jos..dar nu sunt de acord sub nici un chip sa puna gura pe icoanele pline de amprentele tuturor. Sfidare a normelor? Sunt o pacatoasa? zeci de femei s-au inchinat si-au scupiat in san cand au vazut reactia mea de a lua copilul de acolo .
Acelasi protest l-am avut si in momentul botezului cand mi-au bagat-o in acelasi cazan cu inca 2,in conditiile in care unul din ei (impreuna cu tot familionul) erau nespalati rau de tot si mai avea si o eczema dubioasa pe piele.
Nu are nici o legatura cu religia ceea ce spun eu aici, suntem o familie religioasa numai ca aceste practici mi se par total lipsite de igiena.
V-ati lasat copiii sa sarute icoanele?
Sunt total de acord cu tine. Sub nici o forma nu mi-as lasa copilul sa sarute icoanele. Nici eu nu fac asta. Inainte de toate nu e igienic.
Tzuni spune:
1. Am un prieten preot, care, pe vremea cand ma impartaseam in biserica lui, imi spunea sa stau eu prima, sa fiu prima care pune gura pe lingura de argint. Fara comentarii.
2. Bunica, femeie credincioasa si cu frica lui D-zeu, imi spunea ca daca nu vreau sa sarut icoana, sa o ating cu mana si e suficient. Sau sa pun mana pe icoana si sa ating mana cu buzele. Un fel de..."transfer". Oricum, sarutatul icoanei e unul simbolic.
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos