Sezatoarea canadiana (60)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Neata!
Bebitu! Vorbeste mai tare! :) Despre intilnire, adica! Ar fi fain sa ne vedem. Funtropolis e cool, da' daca-i vremea asa frumoasa e pacat. Outside, I'd say! Orice parc e bun, ca scopul e sa ne vedem noi, copiii se pot face ca porcii oriunde!
Ira... Bois de Filion.... am un singur coleg care vine de acolo. Scoala copilul la cinci jumate (e-n clasa a doua ala mic!, de la gradi e asa!), nevasta-sa fuge cu ala mic la sv. de garde si pe urma la tren, ca daca nu-l prinde pe ala de la ora x atunci nu ajunge la servici la ora y si nu poate pleca seara sa-si recupereze copilul la timp de la sv. de garde! Iar colegul meu... daca nu iese pe usa la sase jumate aproape sigur intirzie la job! Si noi incepem la opt. Din cauza busoanelor in trafic. Iar cu trenul nu poate veni pentru ca locatia firmei e de asa natura incit de la orice gara de tren de banlieu mai faci macar o juma de ora cu transportul in comun prin Montreal! Asa ca prefera sa ajunga la sapte jumatate la serviciu decit sa faca 13-14 in trafic! Si Autoruta 13 merge bine, pe cuvint ca da, de citeva luni incoace, cel putin intre 440 si Cote de Liesse!
Personal, am intrat pe Autoruta 640 (spre Mirabel, ce-i drept) de doar citeva ori la ora de trafic maxim. Pina la prietenii nostri, pe traseul pe care simbata - duminica il parcurgem in 20 de minute, maxim 30, am facut mai bine de o ora. Diferenta am stat-o pe A13 sau pe A15 incercind sa intru pe 640.
Prietenii mei care locuiesc acolo sint super multumiti, dar lucreaza in Rive Nord!!!!! Nu trec nici macar o autostrada ca sa ajunga la job! Chestia asta le salveaza cam doua ore pe zi! In timp ce cuiva care lucreaza in Montreal statul in Rive Nord, dincolo de 640, ii maninca aceste doua ore. Sigur, daca ai bafta si nu te confrunti cu traficul, cum e seful meu care vine la job la 11, te si miri ca secretara, care sta cu tine pe strada, vrea sa se mute inapoi la Montreal! Ca ea la 8 trebuie sa fie la munci!
Doamnelor, revenind la Bebitu :), ne vedem?
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Daaaa, ne vedeeeem! Da' sa fie musai in natura, mai ales daca e cald! Atit am asteptat aceasta vreme incint pur si simplu m-ar durea sufletul sa ne inchidem in praful si microbii unui loc acoperit. Nu se poate gasi o padure, undeva, sa putem sta pe paturi si copiii sa alerge cit ii tin picioarele!?! Sau... daca tenteaza pe cineva, daca nu sa nu ma bateti, nu ati vrea sa urcam un deal impreuna? Ma rog, munte cum ii spun astia: St-Bruno sau oricare vreti voi. Ultima data cind am fost mi s-a parut atit de frumos, m-am simtit un pic ca la munte. Da, dar acum s-ar putea sa fie cam noroi prin padure... Oricum, oriunde ne-am intilni, chiar si intr-un parc din Montreal, ar fi bine, numai sa fie inainte de 27 iunie! Un parc mare si frumos este Angrignon! Sau mai e un parc mai in centru (Green), de fapt doua unul linga altul, ingradite, unde am putea sa stam linistite de vorba, ca nu au unde fugi... Numai sa nu fie rezervatie cu animale, ca am fost ieri la una si am plecat cu sufletul rupt de acolo! Mie una nu-mi mai trebuie...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Noi am vrea sa o ducem pe Agata la calarie! Si am gasit un loc, nu foarte departe de Montreal, dar de pe net nu-mi dau seama daca e ceea ce vrem noi. Voi stiti vreo scoala de echitatie? Ii plac caii si m-am gindit ca ar putea fi o activitate placuta si deosebita de celelalte ca din cind in cind sa se urce pe unul si sa invete sa-l conduca, prin padure, in aer curat... Mi-ar placea sa gasesc un loc unde sa pot plati o lectie doar atunci cind ajungem, nu ceva permanent, adica duminica de duminica, cum mi s-a parut ca era acolo unde am gasit noi. Oricum, vom merge in weekend sa vedem despre ce e vorba.

Si daca mai stiti altfel de activitati de genul acesta, in aer liber (mai ales cei care au copii mai mari si le cauta tabere), am vrea si noi sa le stim. Stiu ca anul trecut gasisem un site cu muzeuri care organizeaza activitati interesante de citeva ore in care copiii sint dusi in viata pe care o prezinta muzeul respectiv (costume de epoca, ocupatii) si Agata a fost la unul aici in Montreal si i-a placut foarte mult. Dar nu mai stiu unde l-am gasit si imi pare atit de rau...

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Noi am vrea sa o ducem pe Agata la calarie! Si am gasit un loc, nu foarte departe de Montreal, dar de pe net nu-mi dau seama daca e ceea ce vrem noi. Voi stiti vreo scoala de echitatie? Ii plac caii si m-am gindit ca ar putea fi o activitate placuta si deosebita de celelalte ca din cind in cind sa se urce pe unul si sa invete sa-l conduca, prin padure, in aer curat... Mi-ar placea sa gasesc un loc unde sa pot plati o lectie doar atunci cind ajungem, nu ceva permanent, adica duminica de duminica, cum mi s-a parut ca era acolo unde am gasit noi. Oricum, vom merge in weekend sa vedem despre ce e vorba.

Si daca mai stiti altfel de activitati de genul acesta, in aer liber (mai ales cei care au copii mai mari si le cauta tabere), am vrea si noi sa le stim. Stiu ca anul trecut gasisem un site cu muzeuri care organizeaza activitati interesante de citeva ore in care copiii sint dusi in viata pe care o prezinta muzeul respectiv (costume de epoca, ocupatii) si Agata a fost la unul aici in Montreal si i-a placut foarte mult. Dar nu mai stiu unde l-am gasit si imi pare atit de rau...

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

deci, conform informatiilor meteo de pe CTV, pana vineri inclusiv va fi soare.daca si in week va fi la fel, automat si eu prefer undeva in aer liber.

Noi week asta am ajuns in Monteregie, undeva la o cabane a sucre insa era si spatiu pentru joaca copii, padure si verdeata.pamantul era uscat, deci nu cred ca ar fi probleme sa nu putem sta pe jos.
in Montreal eu in afara de Mont Royal nu stiu altul la fel de mare si sincera sa fiu parca as prefera undeva o padure, ceva.
Cami (Ange) spunea ca-mi va trimite link-ul cu locul de joaca din Laval pentru posibila noastra intalnire (asta in cazul in care vremea nu tine cu noi).
Cami - astept/am

noi ieri am ajuns in parcul Joyce (prima data) unde am avut placerea sa ma intalnesc cu Ira si Oana + copii din dotare insa mi se pare destul de mic daca suntem multi (parerea mea).
daca aveti idei de locuri cu iarba verde, asteptam detalii.
inteleg ca ramane pentru week urmator ?

Nelia, legat de un centru de echitatie - la intoarcerea din Monteregie am vazut ca era un astfel de centru (inainte de intrarea pe podul Champlain).chiar m-am bucurat ca l-am "ochit" pentru ca si pe noi ne bate gandul sa mergem cu Mihnea anul asta.
nu am insa nume , adresa si alte info insa incerc sa caut pe google si sper sa-l gasesc.

Lista este deschisa

+ 2
Simona ?
Nelia?
Ira ?(zicea ca ar fi libera week asta)
Cami?
Oana?
Dana?
Ana?
Carmen?
pitilache?
+ toate fetele din Montreal (si nu numai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Simonna, merci de raspuns. E f practic pt. cei ce isi cumpara casa pe rive nord, au copil, si lucreaza in Mtl de 9 à 5. Din fericire la noi nu e cazul decat poate la Sibin - dar el e part time, io ma voi duce pe jos la job (scoala e la 3 case de mine) si incep tarziu sa lucrez, dupa 12h. Noi am facut deja toate cursele astea in Montreal fiind, am mers cu autobuzul + metroul 2h pe zi sa predau in 2 scoli - una in rive N alta in sud, iar Sibin din centru unde stam noi pana in west island pierdea in fiecare zi minute in sir in trafic. Asa ca am luat traficu-n piept inca dinainte de-a avea casa.

Ar mai fi o solutie pt. cei ce au bafta sa lucreze cam intre aceleasi ore. Sa mearca mai multi in aceeasi masina, sa faca covoiturage, si sa treaca pe accotement-ul care-ti permite sa penetrezi traficul de regula cu cel putin 3 pasageri in masina. Si s-ar economisi in felul asta si benzina, energie, etc.

Nelia, cand o sa veniti la noi in vizita o sa va prezint hipodromul de langa casa noastra aviatoare, acolo se face calarie de cai + ponei. Las' ca-n vacanta asta avem timp.

Bebitzu, eu sambata dimineata lucrez, dar duminica in principiu as putea. O sa termine si Sibin examenele si o sa fie liber.

O saptamana in forta tuturor.

Mergi la inceput

Si eu pot tot duminica, dar dupa-amiaza, incepind cu ora 13. Daca nu ne intilnim in weekend-ul asta, atunci noi mergem sa calarim cai! Dar de iesit tot iesim undeva, ca ne ajunge o iarna intreaga. Cum am mai spus, parc mare si primitor mai e si Angrignon. In seara asta il voi intreba si pe Octav, poate are si el vreo parere, ca tot sta pe net si vineaza locuri unde sa mergem si stie mai bine ca mine ce locuri merita vazute. Daca sint si fete fara masina si vor sa vina, atunci poate ca ar fi bine sa ne intilnim aici, intr-un parc, unde poate ajunge toata lumea. Astept cu nerabdare propuneri si abia astept sa ne vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Daca va intereseaza pt weekend - un loc fain: Cap Saint Jacques
http://www.out-there.com/qc12csj.htm

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Fetelor, eu nu pot veni la nici o intilnire pina pe la sf lui Mai. Am zile onomastice,botez,etc.

DanaMario,sa investesti in imobiliare e rentabil dar numai in duplex/triplex,etc. Cu cit mai multe cu atit mai bine, atunci poti spune ca se platesc singure. daca cumperi un singur apartament/casa mica nu, nu renteaza deloc.

Ideal e sa cumperi un bloc micut cu 5-10 apartamente, dar e scump si la datoriile noastre nu ne aproba banca.Sper ca te-am lamurit cit de cit.

Am mai citit odata intrebarea ta...venit se considera numai chiria perceputa,taxele , interesul la mortgage astea sunt cheltuieli.Cind iti faci taxele personale ai net rental income de declarat si in acelasi timp ai amortizarea cladirii ca cheltuiala.Daca mai ai si ceva cheltuieli de intretinere, nu platesti taxe la sfirsit.Te loveste de abia cind cladirea e amortizata si ai doar venit pe ea, care venit e considerat investment income si in Canada e taxat cam 52% (38 federal si 16 qc)
Te-am bagat mai rau in ceata??

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput