Sezatoarea canadiana (60)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
Ira, eu nu mai vreau sa mai continui, nu ne-am contrat toata iarna, ca vorba aia, timp am avut berechet, si o facem acum, cind e soare afara!?! Se poate sa fi facut interpretarile in mintea mea, dar a sunat la fel ca atunci cind se plingea cineva de aici ca e copilul bolnavior si destul de des in ultimul timp, iar tu ai spus ca Sofia e sanatoasa pentru ca tu o hranesti sanatos si o scoti afara! Eu sint convinsa ca asta faci, dar daca unul e mai putin rezistent la virusi (vezi diferenta dintre copiii lui Rocs), nu inseamna ca nu e hranit sanatos si nu e scos afara... sau poate inseamna, dar pina la proba contrarie nu ai cum sa stii, deci nu ai cum sa faci afirmatii atit de categorice. De asta m-am luat de tine, recunosc
, si atunci si acum! Dar imi trece repede, pentru ca, repet, imi esti draga si te consider prietena, si nu ma cert cu tine, doar iti explic.
Peste ceva timp vei afla si de unde mi se trage starea proasta, ca acum inca nu sint pregatita sa-ti spun.![]()
Nu am spus ca Agata sau Tudora, respectiv la virsta lor, n-au dormit sau nu dorm noaptea, ci doar ca se trezesc de 3-4 ori. Nici nu am spus ca pling! Doar se trezesc, au nevoie de ceva (pipi, apa, ca de mincat doar nu maninca noaptea, minghiate, pupate, linistite) si adorm la loc in citeva minute. Si nu toti copiii mici se trezesc noaptea pentru ca le e foame, desi si acesta poate fi un motiv, eu cred mai mult in angoase decit in nevoi fiziologice, in cazul in care i s-a dat toata ingrijirea la culcare. Unii copilasi sint mai sensibili la afluenta de imagini, persoane, sentimente, trairi de peste zi si noaptea, in somn, acestea navalesc peste ei si ii sperie. Gindeste-te la ce nivel emotional traiesc aceste fiinte in primele luni! Vezi, iar esti categorica!
Faptul ca exista copii care dorm toata noaptea si tu esti fericita posesoare a unuia, nu inseamna automat ca ceilalti, care nu dorm sau care se mai trezesc inca noaptea, au toti probleme nerezolvate de parinti. Pur si simplu sint copii care se trezesc noaptea, din diverse motive. Si nu numai copii, de exemplu, nici eu nu pot sa dorm mai mult de 5 ore fara sa ma trezesc. Si nici Octav... in schimb cunosc adulti care dorm si cite 9-10 ore fara sa auda nimic, fara sa se trezeasca nici macar o secunda. E vorba de constructie, de psihic, de trairi... Ei, gata acum, ca am discutat si rasdiscutat, oarecum fara rost, ca oricum fiecare face ce stie si ce simte, si asa e firesc.
Am iesit din pasa proasta, pentru ca am terminat examenele si, mai ales, pentru ca a venit, in sfirsit, primavara!!! Am dus-o pe Tudora pe jos la gradinita, prin Westmount, si nu mi-a venit sa cred: soareee!!! Si cald! Si e atit de placut!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Ira, pai la mine experimentul a fost facut cu ambele fete, ceea ce imi intareste convingerea ca trezirile lor noaptea nu tin de nemincare. Si dupa 6 luni cind am inceput diversificarea, s-au trezit la fel. Si dupa ce le-am scos titza de noapte, trezirile au fost la fel... Si Agata a mincat foarte bine, iar Tudorei nu-i a minca nici ziua, darminte noaptea. Iar in legatura cu chinul si oboseala data de alaptat, nici aici nu se potriveste ce spui tu. Asa sint unele mamici, pe mine nu ma oboseste, oricum nu mai mult decit alte treburi, iar cele 20 de minute pe zi cit mai alaptez acum si chiar si cind alaptam inainte sint incarcate de relaxare si de placere, incit mi-e greu si mie sa renunt la ele, ce sa mai spun de copil. Iar cu sanatatea la fel, depinde... In sase ani eu am dus 18 luni de sarcina si am alaptat 4 ani! Si analizele (chiar si cele de acum, ca tocmai mi le-am facut) au iesit intotdeauna perfecte. Nu am avut nici o lipsa de nimic (Fe, Ca), dintii s-au stricat ei cu mult inainte de sarcini, acum sint la fel ca acum citiva ani... deci nici aici nu e litera de lege, ca iti distruge sanatatea. Este adevarat ca am si avut grija de mine, am dormit, am mincat ce trebuie (si mai mult decit trebuie, din pacate!), am facut exercitii etc.
Ira spune:
Nelia, hai ca m-am linistit, copiii au angoase
.
Ok, baby, ma'c si io la soare, ca io tocmai ce mi-am luat portia de 12 ore de somn pe noaptea trecuta
. Dac' m-ar lasa si pisicile aristocrate a lu' vecinu' de sus cu bila lor pe parchet, nu m-ar deranja sa dorm nici 14 ore. La rand, non stop, fara pauze. Duc lipsa de trairi interne
si sunt complet lipsita de emotii si sentimente nocturne. Cu alte cuvinte nesimtita
.
Am uitt sa-ti urez felicitari pt. examene, ale naibii facultati ca grele mai sunt, si Sibin e in faza proasta si inca mai va mai fi ca termina saptamana aviatoare.
O zi faina tuturor.
mikiion spune:
IRa stai incet. Copilul meu are 10 luni jumate, manaca 3 mese diversificate, ultima la ora 7 seara. Manaca f. bine. L-am diversificat cu cereale de la 5 luni jumate , atunci cand mi-a spus pediatru. Asa ca nu bea numai lapte.
Ca are ceva de se scoala noaptea. Stiu. Are probleme mari de digestie. Colici f. puternici, gaze in draci, criza de la ora 9.30 fix seara , cand se trezeste urland de durere( am rezolvat asta cat de cat scotand legumele de seara si lasand doar fructele si cerelele si iaurt.)
Acum am o durere de cap imensa pt. ca s-a foit toata noaptea si nu m-a lasat sa dorm cum trebuie. Si ca urmare dimineata a facut de 3 ori diaree.
Asa e sistemul lui digestiv. Poate pt. ca a fost prematur, poate o avea el o sensibilitate toata viata, nu stiu.
Dar eu stiu un lucru sigur ca am avut noroc ca i-am dat laptele meu pana acum pt. ca mie nu-mi place sa dau cu biberonul, mie mi se pare mai comod asa. Si cred ca lui i-a priit . Pt ca un prematur , cu mama diabetica ( de sarcina, dar nici analizele ulterioare nu au iesit prea bune), cu icter prelungit si grav ajuns la perfuzii si internare la NICU, a avut un start mai dificil in viata. Si la 4 luni avea 8 kg jumatate. La 6 luni 9kg jumate si acum cred ca vreo 11-12 ca il imbrac cu haine de 18-24 luni.
Intr-un caz ca a lui Marc a contat f. mult. Altfel ar fi fost datele problemei cu un copil sanatos si nascut la termen.
Si pe mine ma enerveaza campania asta proalaptare din tot serviciul medical. Seamana asa de mult cu cea de strangere a borcanelor sau plantelor medicinale...
mai tineti minte?
Dar trebuie sa-i intelegi si pe ei. Pt. ca aici nu s-a mai alaptat de loc vreo 3 generatii. Si cand spun de loc, zic de loc. In anii 60 era considerat neigienic, laptele industrial era considerat mai bun.
Si ea nu e adresata nou, ci localnicilor in special.
Asa ca hai sa facem pace. Si sa schimbam subiectul.
Stiti ca l-au suspendat pe Basescu?
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme si poze
filme2
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
Podeanu spune:
Nelia, esti o doamna de mare caracter. Nu numai aici ci si la alte subiecte la care ai raspuns de 5 ani de cind intru pe DC , te-am admirat intotdeauna si am invatat de la tine.
Irina, si tu esti draguta in felul tau si ne descretesti mereu fruntile,dar stii tu de cite ori m-am abtinut eu sa raspund la subiect ca sa nu mai isc vreo dicutie contradictorie?? (cind mi-am spus parerea mi-ai zis ca sunt "aberatii")
Eu de exemplu (nu ca intereseaza pe cineva sau mi-a cerut cineva parerea) nu am alaptat o zi macar, nu am avut strop de lapte si copiii mei au crescut numai pe lapte praf si de la 6 luni lapte de vaca. Sunt ff sanatosi si nici nu s-au trezit f des noaptea.
Oricum hai sa bem in cinstea lui Ktrinel

, sa fie sanatoasa si fericita. Mie imi place mult Bailey, daca ma mai prostesc si cu o tigara ,dezmat mare.
Uite si acum parca nu-mi vine sa dau send...cine stie ce-mi mai ziceti...dar dau
PS Nelia de ce esti in pasa proasta??? Un alt bb pe drum???
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
nelia spune:
Dana, de unde ai ghicit!?!
Dar nu mai spune la nimeni... Multumesc, a sunat flatant ce ai scris, eu nu ma vad chiar asa, mai ales in perioada asta, dar mi-a picat bine.
Ktrinel, e ziua ta? La multi ani!
Ira, eu am terminat, am intrat in vacanta pina pe 7 mai. Si cind vad sa e si va fi si cald afara, ma simt mai bine. Apoi mai am doua luni de sesiune intensiva, atunci sa ma vad si gata anu'! Plecam in vacanta adevarata! Bafta lui Sibin!
irina2000 spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Nelia, esti o doamna de mare caracter. Nu numai aici ci si la alte subiecte la care ai raspuns de 5 ani de cind intru pe DC , te-am admirat intotdeauna si am invatat de la tine.
Nelia draga, oricum ai da-o esti o FEMEIE de toata brava. No si ca sa fie treaba completa, ia-o ca pe un compliment, un mare necaz sau o mare bucurie cu tine fii sigura ca as impartasi-o cu inima deschisa, iar ce spun acum e enorm de mult pentru "indoielnica" din mine!
Hai sa te pup!
laurajr spune:
nelia, eu cu stanga scriu si cu dreatpta il tin pe david, da...tu astepti un bb?
felicitari , daca nu, scuze ca am citi din 2 in 3!
nelia spune:
Irina, ce aveti mai fetelor, ca ma faceti sa rosesc!!! Da' vorba lui Baloo din Jungle Book: da' mai spuneti, continuati, trebuie sa fie mai mult decit atit. Pe linga soarele de afara, ma remonteaza teribil...![]()
Laurajr, ssst! Asa zice lumea...![]()
myrrha spune:
zic si eu in soapta atunci:
felicitari, nelia, ma bucur tare tare; tot la asta m-a gindit cind ai zis de pasa 'ceea. si eu te respect si te admir mult...
mami de Agatha (21.08.06)