cand trec copiii pe sub masa ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by lilianasoare

On topic: stiu despre ce ritual este vorba, dar nu-i prea inteleg semnificatia.

Iata explicatia:
"Vineri seara se oficiaza Denia Prohodului. Mai intai, tineri si batrani, in lant neintrerupt, trec pe sub masa plina de flori, masa ce simbolizeaza catafalcul Domnului. Pe ea este asternuta o fata de masa bogat pictata, cu punerea in Mormant a Mantuitorului (Epitaf), precum si Evanghelia impreuna cu Crucea. Apoi, preotii, strana si credinciosii canta Prohodul Domnului"

sursa: http://www.crestinortodox.ro/Deniile_din_Saptamana_Patimilor-23-6183.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

quote:
Originally posted by lilianasoare

On topic: stiu despre ce ritual este vorba, dar nu-i prea inteleg semnificatia.

Iata explicatia: ...

Corect, asta e "explicatia", insa 'rostul' e astfel: oricine cu adevarat vrea sa ajunga langa Hristos, inevitabil are de trecut prin "poarta cea stramta" prin care EL a trecut, inevitabil are de mers pe "cararea" de EL strabatuta, obligatoriu trebuie "sa calce pe urmele pasilor LUI", ca sa poata ajunge in acelash Loc unde EL ESTE ...adica la scara/proportional/corespunzator, conform puterilor individuale si harului acordat, fiecare persoana urmatoare de Hristos va re_edita/retrai in/prin propria viata macar ceva din trairile Hristosului ! = insa in chip la fel de constient si asumat ca si EL va face asta, iar gestul, ritualul (asta si inca altul si altul...) e ca o pregatire, este ca o repetitie pentru cand efectiv persoana chiar ajunge la randu-i sa implineasca vre-o fapta de EL aratata, invatata, predata sa fie implinita !
Asadar implinirea rituala nu e tot una cu fapta reala insasi, savarsita inaintea LUI, ci e cam cum o fetita se joaca cu o papusa ca si cum ar fi copilul ei si simuleaza ca o schimba si o hraneste si o culca si... comparativ cu vremea cand efectiv are un copil si face real ce inainte doar a simulat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

ok nici mie nu imi e rusine sa recunosc nu am auzit pana acum de acest ritual , dupa sot si noi suntem de religie ortodoxa doar atat...
ma suna nasu ieri dimineata vb una alta ,vb si cu nasa si ma intreaba exact acest ritual eu nu am inteles ce vrea sa zica si i-am raspuns in stilul meu la noi nu stiu de asa ceva , acum am inteles de la voi spre rusinea mea
despre glume ? nu fiti rai ca Dumnezeu iubeste oamenii oricum sunt ei , nu am dreptate ?
asteptam Craciunul vorba lui xeno
Pa

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sileriki

despre glume ? nu fiti rai ca Dumnezeu iubeste oamenii oricum sunt ei , nu am dreptate ?

Dreptate ? ai si n-ai! (sa sti)
=
- ai dreptate sa indemni la nerautate ! (BRAVO ! )
- n-ai dreptate sa-ti inchipui ca EL ar iubi ceva sau pe careva nevrednic/a de IUBIREA LUI!!
(caci nu-i Iubirea LUI aidoma produselor de larg consum, care aceleasi le gasesti pretutindeni pe lumea asta si in cantitati parca nesfarsite )

...oricum, recunosc ca e treaba ta si a fiecareia in parte ce dreptate-si stabileste siesi si in care chip se conduce, dupa care criterii si cat alege sa-i corespunda dreptatea personala cu cea Dreptate Cereasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Multumesc de raspuns Many Hope , Noapte buna

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Many Hope

Dumnezeu iubeste pe oricine, neconditionat, El nu iubeste pacatul, pe pacatos, DA, Il iubeste.

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca, ORICINE crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Ioan 3:16
Nici un om nu ar fi vrednic de iubirea Lui, orice ar face!, daca nu ar exista jertfa de la cruce, daca EL, ISUS, nu si-ar fi dat viata pt noi.

On topic: daca esti o crestina practicanta, de ce mereu esti contra??
Nu-i nevoie sa-mi raspunzi!!!
Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu personal nu sunt scortoasa... insa m-au deranjat aceste afirmatii.. daca esti crestin nu razi de ritualurile religioase ortodoxe indiferent de zona din care esti..

quote:
Originally posted by Lauraa

m-am IMPRASTIAT de rās!

quote:

Asa ca Darael tot a fost politicos....

cred ca ai exprimat cu cuvintele tale ca nu ai fost politicoasa... asta e tot.. pace? da? acum am inteles fiecare ce a vrut sa zica... suntem in saptamana luminata si nu are nici-un rost schimbul de opinii complet diferite!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by ManyHope

quote:
Originally posted by sileriki

Dreptate ? ai si n-ai! (sa sti)
=
- ai dreptate sa indemni la nerautate ! (BRAVO ! )
- n-ai dreptate sa-ti inchipui ca EL ar iubi ceva sau pe careva nevrednic/a de IUBIREA LUI!!
(caci nu-i Iubirea LUI aidoma produselor de larg consum, care aceleasi le gasesti pretutindeni pe lumea asta si in cantitati parca nesfarsite )

...oricum, recunosc ca e treaba ta si a fiecareia in parte ce dreptate-si stabileste siesi si in care chip se conduce, dupa care criterii si cat alege sa-i corespunda dreptatea personala cu cea Dreptate Cereasca.

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Eu cred ca unii se cred mai aproape de D-zeu decit altii, iar aceasta apropiere este ca o casta: "nu mai dati din coate sa intrati in gratiile lui D-zeu caci nu sinteti vrednici! D-zeu nu iubeste pe oricine dar pe noi daaaaa!!!" ne spun ori de cite ori au ocazia vocea vajnicilor aparatori si pastratori ai iubirii pt. D-zeu....
Ceea ce se uita este nemarginirea lucrurilor inchipuite chiar de D-zeu si nu cred ca exista locuri mai in fata si altele mai in spate in ceea ce priveste legatura (care este oricum personala) fiecaruia cu D-zeu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kariguld

Many Hope

Da. eu.

quote:
Dumnezeu iubeste pe oricine, neconditionat, El nu iubeste pacatul, pe pacatos, DA, Il iubeste.

Tuuuu...oare vrei sa te pacalesti singura? Ai impresie ca iese folos din pacaleala?
E treaba ta, fa-ti ce vrei, dar nu ma invita sa iau parte la d-astea ! Cum sa spun ca-i asa, daca nu-i, daca pana si tu, cu cuvintele tale marturisesti/dovedesti ca nu-i!?
= pai "daca EL nu iubeste pacatul", ci evident URASTE pacatul,
= pai daca doua persoane alaturate si similare, se diferentiaza ca una are pacat si alta n-are,
= pai ai tu impresie ca Iubirea LUI fata de cele doua persoane are cum sa fie egala, identica si la fel?
= oare nu este evident ca sunt "NIVELURI DE IUBIRE" si la EL ? (ca la noooooooi...ce sa mai zicem...)
... nu scrie destul de clar in Scriptura ca "doi vor dormi in acelas pat... doua vor macina impreuna...doi vor ara la camp...dar unul/una va fi luat/a si altul/a va fi lasat/a"? ...iar tie ti se pare ca EL ar iubi egal pe cele doua persoane care impart aceiasi viata, dar care (probabil) prin pacat se diferentiaza?
...nu scrie destul de clar despre "despartirea/separarea oilor de capre" in aceiasi Biblie?
...nu ai citit niciodata ca EL HRISTOSUL pana si intre cei 12 Apostoli, pana si intre cei socotiti "crema cremelor" a facut deosebire, caci pe Iacov, Simon si Ioan i-a luat de-o parte fatza de ceilaltzi 9, in mai multe randuri (la Schimbarea la fata, la invierea din morti a fetitei, in gardina Ghetimani la ultima ruga si veghe)?
...nu e clar ca a creat, dupa cum scrie, "3 Ceruri", pentru ca nu merita cu totii depotriva Iubirea LUI si ca va aloca fiecaruia diferentiat ceea ce merita...adica nu la toata lumea otova...nu e destul de clar?
...
...
...

quote:
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca, ORICINE crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Ioan 3:16

Bravo, bine ai citat, frumos ai ales, numai o chestie ar fi: cum "traduci" tu pe limba ta acest "ORICINE" ? ai impresie ca "ORICINE"='toata lumea deopotriva'?? ...saaau.... cumvaaaaaaaaa..."ORICINE"= in practica inseamna "foaaaaaaaaarte putine persoane" ?
(ca eu stiu cum ca a doua varianta ar fi "traducerea corecta", respectiv aceasta e efectiv maniera in care majoritatea persoanelor "traduc" in vietile lor proprii oferta de credinta_mantuitoare a LUI fata de toti oamenii = se judeca singure ca nevrednice de Iubirea cea MARE a LUI ...)

quote:
Nici un om nu ar fi vrednic de iubirea Lui, orice ar face!, daca nu ar exista jertfa de la cruce, daca EL, ISUS, nu si-ar fi dat viata pt noi.

Perfect Adevarat ! Asa este si poti s-o mai spui inca !
...numai ca asta este doar "o Parte", asta e Partea Lui, asta e "jumatatea mai mare", alaturi de care mai trebuie musai pusa inca "o jumatate mai mica", ca mai trebuie adaugata si participarea/contributia/meritul/vrednicia personala a omului/a persoanei/a individului...aia care&cata o fi, cat de infima ar fi, TREBUIE SA EXISTE ! caci fara de acel minim... nici macar Iubirea LUI nu mai poate fi suficienta ca sufletul acela sa se mantuiasca ...
Spune ! Nu-i asa?

quote:
On topic: daca esti o crestina practicanta, de ce mereu esti contra??
Nu-i nevoie sa-mi raspunzi!!!
Kari

Dar Kari, sa sti ca nu din atata "nevoie", cat din placere mai ales iti raspund si raspund: oare nu este evident? Oare nu ORIDECATE ORI este cineva pentru ceva, inevitabil este si "contra"(cum spui tu) la opusul acelui "ceva"?
...depinde dar cum te situezi tu fatza de mine... de fapt fatza de ce am scris aici "mereu"; se poate sa fi de o parte sau de alta cu consecventa si sa ai impresia falsa c-as avea ceva cu tine sau in "contra" cuiva... cand de fapt
...de fapt chiar si am cate ceva "contra"! de ce n-as recunoaste-o? recunosc ca-s "contra" jumatatilor de masura, a jumatatilor de adevar, a "perdelelor de fum", a "mormintelor spoite", a greselilor, a pacalelilor, a falsurilor, a gunoaielor in general...de la cateva fire de praf pana la ghenele revarsate = toate astea exista si trebuiesc recunoscute ca atare, numite cu numele care si-l merita si trebuie si puse la locul lor, nu-n sfantul altar !

Esti de acord sau esti contra ca nu are ce cauta orice/oricine, oricum in Sfanta Sfintelor ? Tu Kari cum esti ? Tu esti pentru sau esti "contra" ?

... iata de ce eu ma percep pe mine a fi PENTRU in primul rand, iar in secundar sau ca efect secundar si CONTRA... ca ce sa-i facem? fiecare moneda are 2 fetze...
(si mai are si-o dunga!!!)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Grace

Eu cred ca unii se cred mai aproape de D-zeu decit altii...

Tu ai dreptate in ce spui. Asa e.
...ba inca mai sunt si unii care se cred a fi "mai departe de EL decat altii"... insaaaa...sti... mai se poate incadra lumea intr-o "casta", una foarte extinsa, vis-a-vis de alternativa ei: este cea a celor care se inseala, fata de cea a celor care nu se inseala in ceea ce cred !
Tu crezi sau nu crezi?
(...ca eu cam am sigurantaaaaa pusa!!!)

Mergi la inceput