cand trec copiii pe sub masa ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

iata , poate invatam impreuna :

Mesajul zilei de Joi din Saptamana Patimilor
In aceasta zi Biserica pomeneste Cina cea de taina, Rugaciunea din gradina Ghetsimani si prinderea Mantuitorului.
Stiind ca se apropie Patimirea si ca nu va mai putea sa sarbatoreasca Pastele iudaic cu cei apropiati, Iisus ii cheama pe Apostoli sa cineze impreuna. Cu ocazia acestei Cine, Iisus le arata ucenicilor cum vor putea fi intr-o continua comuniune cu El. Acum le este descoperita Taina intalnirii in Sfanta Liturghie. De cate ori vor frange painea si vor binecuvanta vinul in amintira lui Hristos, El va fi de fata si aceasta va perpetua prezenta Lui in lume pana la sfarsitul veacurilor.
Dupa acest moment Hristos se retrage in Gradina Ghetsimani si rosteste o rugaciune prin care il roaga pe Tatal ceresc sa inlature de la El Paharul patimirii. In cele din urma, Hristos intelegand slabiciunea si nestatornicia omului, primeste cu smerenie implinirea proorociei ce vestea patimile si moartea alaturi de talhari.
Ridicandu-se, Hristos ii vede pe soldati apropindu-se calauziti de Iuda Iscarioteanul. Mantuitorul, singur fara de vina isi incepe patimirea.
In Biserica, in seara zilei de joi se savarseste Denia celor 12 Evanghelii, in care sunt citite toate pasajele care vorbesc despre Sfintele Patimi. Lectura este cutremuratoare pentru ca arata modul in care omul a inteles sa raspunda gestului dumnezeiesc al Intruparii.
Mai marii acelor locuri au cerut ca sangele lui Hristos sa fie peste ei si peste copiii lor. Ei nu stiau ca doar cu cateve ore inainte Hristos le aratase Apostolilor cum pot sa se impartaseasca pana la sfarsitul veacurilor cu Sangele si Trupul sau. Evreii si-au cerut osanda, iar Domnul le-a daruit binecuvantare intru impartasire.
Primirea Trupului si Sangelui Mantuitorului este intalnirea personala a Omului cu Dumnezeu. La aceasta ne invita mesajul Joii celei Mari.
Sa lasam la o parte orgoliul si sa ne smerim intru cainta pentru a face loc in viata noastra Celui ce vine in slava Invierii.

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Ma scuzati, dar eu despre obiceiul asta am auzit acum maxim doi ani si (inca o data,ma scuzati!) m-am IMPRASTIAT de râs!
Asa ca Darael tot a fost politicos....

PS. In Ardeal nu cred ca a auzit nimeni de el, cel putin nu se "efectueaza" prin biserici ca la Inviere am tot fost,deci nu mi-ar fi scapat (asa o okazie de ras )

Laura cu
LARA si
Surpriza

Eu sunt din Moldova, acolo mi-am petrecut copilaria si in fiecare vineri inainte de Inviere mergeam la biserica (ortodoxa) si treceam pe sub masa, asa ca mi-e binecunoscut acest obicei. Chiar mi-a facut placere sa-mi amintesc.
Nu stiam ca in alte biserici ortodoxe nu se practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Nu stiu exact cand trec pe sub masa, dar pot sa'ti spun ca incepand de la 3 ani ai mei au inceput sa sarä peste.
In special peste cea de prânz

"jenant" de off-topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Nu stiu exact cand trec pe sub masa, dar pot sa'ti spun ca incepand de la 3 ani ai mei au inceput sa sarä peste.
In special peste cea de prânz

Ridicol

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ManyHope
...pentru ce pui asemenea intrebari??

Deoarece, spre deosebire de multi, eu mai am mult pana la Cunoastere si nu imi este rusine sa intreb ceea ce nu stiu.

Cu stima,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

nici mucenicii nu se fac peste tot in romania, si totusi nu au cauzat valuri de ras

in fine. nu stiu daca e o zi speciala. eu merg vineri la prohod si pana cand incepe slujba, adica la 6, se trece in continuare pe sub masa.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu stiu de ce sunteti asa scortoase, sta cumva in profilul unui bun crestin? Mi-am cerut scuze de doua ori,puteati sa o luati asa cuma cazut, inchipuiti-va ca niciodata nu am auzit de asta si cand am facut-o mi-am inchipuit tot alaiul din biserica tarandu-se pe sub o masa. Stati o secunda si judecati,daca nu ati fi crescut cu asta si nu ar fi o obisnuinta,nu ar fi fost si pentru voi hilar? Pentru ca cine mi-a povestit nu mi-a spus DE CE se face asta, ce simbolizeaza, etc.
hai ca va las, sa nu cumva sa va iau glazura....

PS. Da, nici de mucenici nu am auzit decat aici pe forum, nu am vazut in viata mea cum arata si NU, nu am ras pentru ca nu e nimic de ras la un fel de mancare. Voi ati auzit de henclesh? Uite,ala se facea in satul bunicii mele de Paste!

Laura cu
LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Lauraa
Nu stiu de ce sunteti asa scortoase

Pai e Pastele, sarbatoarea luminii, iubirii si a intelegerii.
Stai sa vezi de Craciun - sarbatoarea cârnatilor si a gogonelelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna
Lauraa, e un simplu ritual, ca multe altele, sau obicei, cum vrei s-i spui. Si ce semnificatie are?? Depinde cum o intelege fiecare!!
Eu nu pricep de ce copii trebuie "neaparat" sa treaca pe sub masa??!! Cine vrea sa faca asta , e liber sa o faca!!
Sa nu uitam insa, lucrurile cu adevarat importante!!
Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

On topic: stiu despre ce ritual este vorba, dar nu-i prea inteleg semnificatia.
Off-topic: nu inteleg de ce va isterizati la gluma lui Xenocid, sunt sigura ca Dumnezeu are un simt al umorului mai fin decat al nostru. Si ca tot veni vorba, eu ma declar, in direct, aci, la Religioase, o admiratoare a umorului marca XenocidSarbatori fericite

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput