Viata in Japonia(38)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Lia,chiar,ce nu ti-a placut la scoala? Nici eu nu sunt prea incantata de sistemul de invatamant de aici,asa ca ma intereseaza subiectul.

Fetele, va doresc un Paste Fericit si plin de bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Rocsana,multumim.In linii mari:mi-au displacut portiuni din speech-uri,care erau in neconcordanta cu ce ni s-a spus prima data cand am fost in vizita la scoala.Portiunile de speech care mi-au displacut azi aratau limpede ca pana la urma modul de gandire al unor dascali vis-a-vis de ce trebuie sa faca un copil de 6 ani e inca relativ aproape de cel de acum 20 de ani si exista si varianta ca pana la urma sa reusim sa parem ciudati "multumita" acestor vorbulitze maiastre...Mai limpede,desi toata dascalimea e de acord cu niste lucruri firesti(ca n-au ce se face probabil,s-au dus vremurile alea "beton" cand faceau ce ii taia capul cu bietii copii),unele speech-uri au avut oareshce aroma de "vintage":P si indemnau la "calire",ca sa ma exprim plastic:-))).poate ca era mai bine daca eram un "gaijin" cumsecade,ascultam si pricepeam mai putin:D-ca oricum fericiti sunt cei saraci cu duhul,ca a lor e-mparatia cerurilor,nu-i asa,sau poate ca daca in copilarie aveam o experienta scolara cu intense perioade de "calire" in varii moduri:D,toate ar fi fost in regula,-mai putin efort si mai multa odihna pentru mine in perioada urmatoare si o inrolare fericita si gospodaroasa pentru Andy.
bashca scoala nu mi s-a parut nici azi curata(cu exceptia salii de sport,unde a avut loc festivitatea,care era curata),desi a fost prima zi de scoala si la cata lume a sters azi podelele din scoala cu sosete/papuci de casa,ar fi trebuit sa se vada niscaiva efecte pozitive:-).
Dar bineinteles ca astea-s doar primele impresii,care sper ca vor fi inlocuite curand de impresii si experiente pozitive,pentru binele lui Andy si linistea mea si a dascalilor lui.in momentul de fata sunt cu okii mari si urekile palnie si astept sa treaca macar o saptamana-doua inainte de a trage concluzii de vreun fel,cu speranta ca dupa aceasta perioada voi constata ca m-am inselat si voi reusi sa mai si dorm linistita noptile,ca eu un singur copil am si nu intentionez sa fac rabat DELOC de la ceea ce inseamna siguranta,sanatate si stare psihica si fizica de bine pentru copilul meu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kawaichan

Lia,chiar,ce nu ti-a placut la scoala? Nici eu nu sunt prea incantata de sistemul de invatamant de aici,asa ca ma intereseaza subiectul.

Fetele, va doresc un Paste Fericit si plin de bucurii!

acum am citit mesajul tau,pentru ca eu am inceput sa scriu mesajul in care am raspuns Rocsanei,am scris cateva vorbe si m-am jucat cu Andy vreo ora inainte sa termin ce-aveam de spus:).
tie ce-ti displace la scoala de aici?
discutia asta pe tema scolii poate deveni interesanta si educativa:).
a propos de educativa,cand incepe aici vacanta de vara?va intreb pentru ca acum am realizat ca nu stiu,cand m-am gandit la cum ar fi fost sa inchei discutia pe care am avut-o cu directorul scolii cu intrebarea referitoare la inceperea vacantei de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Lia de obicei speech-urile astea sunt cam vorbarie goala, ieri directorul scolii unde am fost eu spunea ca scopul lor este ca toti noi scolarerii sa ajunga sa fie capabili sa salute si sa raspunda cu voce tare atunci cand sunt strigati... ca de la un simplu aisatsu ti se deschid toate orizonturile si daca nu esti in stare sa o faci nu vei deveni niciodata un "lipana shakaijin".... E posibil sa fi spus toate "vorbele maiestre" ca sa gadile urechile auditoriului caci incredibil dar inca foarte multi parinti sunt de parere ca scoala este raspunzatoare suta la suta de educatia copilului. Chiar zilele trecute am vazut un chestionar la care au raspuns parintii din orasul meu si la intrebarea "Cine joaca un rol mai important in educatia copilului ( stabilirea unei rutine zilnice, crearea obiceiului de a citi, disciplina etc.) scoala sau familia?" procentajul era vreo 8o% scoala (cifra celor care au raspuns ca 100% scoala mi s-a parut destul de mare) ceea ce explica multe zic eu...
Insa despre calire s-ar putea sa ai dreptate, acum nu stiu in ce sens te referi, duri nu sunt, dar de disciplinat ii disciplineaza foarte bine. De fapt eu n-as zice disciplinat ci mai curand uniformizat... Si aici sunt muuulte de spus dar sper ca Andy sa aiba parte de un prof bun ca sunt diferente de la cer la pamant intre ei. Acum inteleg de ce ii schimba an de an... desi atunci cand ai prins un prof bun si ramai fara el nu-ti prea convine...
Trimestrul 1 se termina pe 20 iulie si 2 incepe pe 3 septembrie. Manualele le-ati primit? Ce parere ai?

rocsana si bebe maria (3 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Fetelor ma bag si eu in vorba voastra,nu va suparati.Eu nu inteleg atit de bine ca voi ceea ce spun la discursurile scolare,oricum mi se pare doar vorbarie goala.
Anul asta si lui Edi i s-a schimbat profesoara[ca in fiecare an de altfel!]insa cel de acum imi inspira o neincredere totala.A dat brosuri parintilor cu caricatura sa[penibila dupa parerea mea]si tot ii dadea cu gura ca el o sa fie dur[????]sa nu ne facem probleme.Eu oricum nu sint deacord cu unele lucruri din sistemul scolar[pun copii la carat si mutat tot felul de mobila grea,spalatul pe jos in genunchi cu o cirpa mica in mina desi au atitea sisteme de curatare[cica ii invata sa fie gospodari!],faptul ca exista tot felul de frictiuni si batai intre copii si cadrele didactice nu intervin...Pina si de UNDOKAI[nu stiu cum se scrie corect!]i-a tinut intr-o ploaie torentiala 3 ore si jumatate.Bietii copii erau super inghetati si tavaliti prin noroi...Edi a zacut o saptamina dupa aceea,cu febra si dureri ...Poate ca asa este la ei ,dar mie una mi se par uneori prea drastici,insensibili as putea spune.Poate gresesc.
Voi stiti problemele mele de cind am venit aici.Am incercat sa nu ma mai pling si sa incerc sa ma obisnuiesc cu felel lor de a fi,insa ma doare inima.Scoala a inceput de joi.Joi si vineri au facut curat in scoala[astia nu au femei de serviciu?].Aseara a facut febra si il durea foarte tare spatele...Poate ca sint eu prea exagerata.
PASTE FERICIT va doresc.Bucurii,sanatate si multa liniste!

picasso ,mamica de pui zapacit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

fetelor , am vazut ca spuneati ceva de biserica in nagoya , e ortodoxa??? daca stiti unde e , puteti sa-mi da-ti si mie adresa sau pe unde e ??? , va rog,

***grupul fetelor fantastice***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_shinji spune:

Site-ul bisericii din Nagoya e urmatorul: http://www.orthodox-jp.com/nagoya/english.htm. Acolo vei gasi orice informatie in engleza si japoneza, inclusiv instructiuni ptr a ajunge la biserica respectiva.
Si eu as fi vrut mult sa merg la inviere, dar cu bebele meu de 2 saptamani nu prea am cum...poate la anu' ajungem si noi...
Un pupik dulce ptr toate fetele si copilasii lor . Un paste fericit tuturor!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nshiro

Lia de obicei speech-urile astea sunt cam vorbarie goala, ieri directorul scolii unde am fost eu spunea ca scopul lor este ca toti noi scolarerii sa ajunga sa fie capabili sa salute si sa raspunda cu voce tare atunci cand sunt strigati... ca de la un simplu aisatsu ti se deschid toate orizonturile si daca nu esti in stare sa o faci nu vei deveni niciodata un "lipana shakaijin".... E posibil sa fi spus toate "vorbele maiestre" ca sa gadile urechile auditoriului caci incredibil dar inca foarte multi parinti sunt de parere ca scoala este raspunzatoare suta la suta de educatia copilului. Chiar zilele trecute am vazut un chestionar la care au raspuns parintii din orasul meu si la intrebarea "Cine joaca un rol mai important in educatia copilului ( stabilirea unei rutine zilnice, crearea obiceiului de a citi, disciplina etc.) scoala sau familia?" procentajul era vreo 8o% scoala (cifra celor care au raspuns ca 100% scoala mi s-a parut destul de mare) ceea ce explica multe zic eu...
Insa despre calire s-ar putea sa ai dreptate, acum nu stiu in ce sens te referi, duri nu sunt, dar de disciplinat ii disciplineaza foarte bine. De fapt eu n-as zice disciplinat ci mai curand uniformizat... Si aici sunt muuulte de spus dar sper ca Andy sa aiba parte de un prof bun ca sunt diferente de la cer la pamant intre ei. Acum inteleg de ce ii schimba an de an... desi atunci cand ai prins un prof bun si ramai fara el nu-ti prea convine...
Trimestrul 1 se termina pe 20 iulie si 2 incepe pe 3 septembrie. Manualele le-ati primit? Ce parere ai?

rocsana si bebe maria (3 martie 2006)

Sigur ca gandesc si ca scoala e responsabila de educatia copiilor,atata vreme cat mamele se plang ca vacanta de vara e prea lunga si ca-s teribil de stresate in perioada respectiva,mititelele...
Invatatoarea lui Andy a parut cooperanta ieri,mai mult momentan nu stiu.manualele-daca asta vor sa fie carticelele alea ca de colorat,atat cat m-am uitat eu la ele ieri,mi-au parut supermodestutze,da' gandirea multa strica capu' omului oricum,asa ca nu de carte avem nevoie,ci de invatarea salutului japonez,la care avem sanse mari sa devenim profesionisti,deci nu e nici un motiv de-ngrijorare in ceea ce priveste succesul educational.
De la noi de acasa pana la scoala sunt 3km si jumatate,drept pentru care am hotarat sa-l duc si sa-l aduc de la scoala cu masina.Ne-au zis ca-i in ordine,dupa care in cadrul speech-ului au povestit despre cat de frumos vor merge copiii pe jos,cum intregul cartier se va ocupa de siguranta lor...asta si inca cateva povestioare m-au intors pe dos,pentru ca-n mod firesc odata ce ni s-a spus limpede ca mersul la scoala cu masina e OK,de bun simt era omiterea partii de speech cu mersu' pe gios care face piciorul frumos.
Azi m-a sunat fosta colega de facultate(ea e din Marea Britanie),care locuieste si lucreaza in nagoya pentru o companie mare si se ocupa de acomodarea angajatilor straini(inchiriat apartament,cumparat mobila,traduceri,inscris copiii respectivilor la scoala,etc)si spunea ca are niste amici peruvieni,ai caror copii au mers la scoala in Japonia si intotdeauna au fost tratati ca "chotto chigaimasu" pentru ca desi erau foarte buni la carte,nu au putut fi "uniformizati",cum probabil bine ai spus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Dragi japonici,

Va doresc un Paste Fericit,alaturi de familie si cei dragi.Sa aveti casa luminata si plina de bucurie si bunastare.

Referitor la scoala,si eu sunt curioasa,avem si noi una buacata nepoata care luni are deschiderea.Sunt f curioasa de sistemul de aici,sunt curioasa cu ce impresii se v-a intoare sora mea.Sunt curioasa de metoda de predare,de cata materie invata,de cum si ce.
Sper sa nu fie o problema treaba cu 'chotto chigaimasu',si sa fie tratati ca unii de-ai lor.
Dupa ce vad ca povesteste Lia,ma apuca durerile de cap...

Sabina Y.16+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Io la unspe jumate noaptea stau de paza ca am bagat prima mea pasca la cuptorAsa ca am deschis sa va mai citesc.
Lia, sunt o gramada de lucruri de spus si imi trebuie ceva timp sa le insir intr-un mesaj,iar acu is chiauna,dupa o zi de alergat cu ocazia pregatirilor de Pasti.Cand prind ceva timp iti spun si parerea mea.Pana atunci iti las un link cu un articol referitor la sistemul educational din Asia,pe care l-am gasit de curand
http://www.time.com/time/asia/features/asian_education/cover.html

Dana Shinji felicitari pentru puiut,sa-ti creasca mare si voinic!

O seara frumoasa tuturor.
Paste Fericit !

Mergi la inceput