Viata in Japonia(38)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

HRISTOS A INVIAT!!!

Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!
Sarbatori senine si pace in suflet!!

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

HRISTOS A INVIAT!

Fetele cum a fost la biserica? Impresii, poze?

Picasso nu, nu au femei de servici. Este o tanti, functia ei este de youmuin si ea face curatenie la baia si bucataria profesorilor, are grija sa fie ceai, cafea, se ocupa de corespondenta, de mers la banca etc incolo si incoace dar in nici un caz nu face curat in toata scoala. Elevii fac pana si in cancelarie si nu numai in interiorul scolii dar si pe afara. Nu ai participat niciodata la smuls iarba si strans gunoaiele din jurul scolii? Femei de servici nu cred ca o sa gasesti prea multe in toata Japonia cat e ea de mare, poate doar in cadrul marilor corporatii de prin Tokyo. Cultura nipona e sa-ti faci singur curat la locul de munca... Cat despre faptul ca i-a tinut in ploaie la undokai, nu-i de mirare si nu pentru a-i cali neaparat cat pentru ca ei nu pot schimba ceva ce-i deja stabilit. Tot programul scolii e meticulos planificat minutel cu minutel inainte cu doua luni. Totul se publica intr-o revista si se trimite la inspectorat. Deci inchipuie-ti cum s-ar da totul peste cap si ce mare nenorocire ar fi si cum ar trebui replanificat totul de la A la Z daca s-ar anula chiar si o ora de curs numai... d-apoi un asa eveniment ca undokai... Despre faptul ca-i invata sa fie gospodari... nu mai spun nimic, mai ales barbatii japonezi sunt fooooarte gospodari. De toate fac! Da aici si "mamicile" isi au o parte din vina.

Lia ar fi bine daca ar gandi ca SI scoala e responsabila, ei gandesc ca NUMAI scoala e responsabila de felul in care evolueaza odraslele si ce oameni devin in viata. Cum intra la scoala mamele se sterg pe maini si zic otsukaresama deshita. 3 km jumate un copil de clasa 1 ii face in doua ore, deci cred ca e imposibil sa mearga pe jos, asa ca din moment ce ti-au promis eu zic ca vor face o exceptie in cazul tau si se vor tine de cuvant, dooar daca nu mai sunt copii in zona, vecinei de clasa a 5-a , a 6-a care ar putea sa-l calauzeaza cu succes in drumul spre scoala. Cred si eu ca peruanii sunt "putin mai altfel" tre sa fii 100% made in Japan ca sa-ti iasa o frumusete de rei la 45 de grade straigand din toti rarunchii onagaishiamasu!

Sabina FELICITARI si voua si mult succes! Te asteptam cu impresii. Cat despre materie pot sa-ti spun ca va vor lua ochii cu o multi de carti, carticele, cartisoare, caietele, scrisorele de o va lua durerea de cap pe sora ta dar in esenta nu e mare branza, deci multa vorbaraie si pregateala si prea putina informatie concreta. Ca sa nu mai spun de timpul petrecut la scoala, de la 8 la 3 cand de fapt ei daca fac 2-3 ore de studiu propriu zis.

Kawaichan, interesant articolul dar zic eu, un pic cam extremist. Revin cu mai multe comentarii, acum tre s-o sterg. Cum ti-a iesit pasca?

rocsana si bebe maria (3 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

ADEVARAT A INVIAT!
Paste fricit!
Va doresc o zi minunata plina de liniste si pace alaturi de cei dragi voua. Azi o sa ma duc la biserica ortodoxa din Tokyo oare aici se da Paste si apa sfintita?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

PASTE FERICIT ,,,,,,,,,,,HRISTOS A INVIAT Va doresc fetelor la toate multa bucurie ,,sanatate si o viata plina de armonie impreuna cu familia voastra.Va salut pe toate desi nu cred ca aveti sa ma mai recunoasteti pt ca nu am mai intrat de fff mult timp.Bibos spunemi si mie mai exact unde este beserica ortodoxa din TOKYO pt ca as vrea sa merg si eu la ea,,, eu sunt din SAITAMA asa ca nu este decat o ora pana in TOKYO,,,,,,fetita mea inca nu este botezata si as dori sa o botez in TOKYO pt ca pana in nagoya este cam departe pt mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Hristos a inviat!
Kawaichan,interesant articolul din link-ul tau,dar pare prea negru totul ca sa nu ma gandesc ca ar putea fi putin exagerat totusi...mi-e greu sa vin cu "cugetari":-),atata vreme cat experienta mea in ceea ce priveste scoala aici e momentan modesta..dar sper ca voi,cele care stiti mai multe despre scoala,sa ne povestiti ce stiti,cum vi s-au parut voua lucrurile:)...
Rocsana,sigur ca sunt copii care stau in apropierea casei noastre si care vor merge bineinteles bine-merci pe gios...eu nu m-am gandit nici o clipa sa negociez mersul la scoala cu masina,ei s-au declarat perfect de acord cu asta,deci nu e nici o problema cu acceptarea acestui lucru,ci cu faptul ca nu trebuiau sa mentioneze mersul pe jos ca fiind modalitatea de deplasare catre si de la scoala atata vreme cat stiau ca exista elevi care nu vor "beneficia" de tratamentul acesta care face piciorushul frumos.mi s-a parut instigare subtila.Dar sunt pregatita sa colaborez cu domnii invatatori intr-o maniera hotarata.
Dupa festivitate am avut o discutie cu directorul scolii(o cucoana trecuta de 50 de ani,probabil nostalgica dupa vremurile frumoase de altadata:))),in cursul careia i-am explicat cateva lucruri intr-o maniera linistita dar directa,fara prea multe floricele si confetti,ca sa stie doamna cam la ce se poate astepta in situatia in care lucrurile nu vor evolua intr-o maniera fericita pentu Andy.Doamna respectiva m-a stimulat teribil la explicatii directe cand,in cursul discutiei noastre particolere in care eu ii expuneam cu rabdare motivele mele de-ngrijorare,mi-a servit de cateva ori sloganul ala de mare valoare cu "toti s'tem la fel",dupa speech-ul minunat cu mersul pe gios si nu m-am putut abtine dilok:D.
Picasso,nu te supara,e datoria ta sa-ti protejezi copilul.cand e frig afara si mai si ploua,copilul poate sta bine-merci acasa si uite-asa tavaleala-n noroi,febra si alte alea sunt evitate.Daca copilul sufera si mama nu e capabila sa ia masuri pentru ca suferinta respectiva sa se-ncheie,mama e cu siguranta cea mai vinovata...
Nu e nevoie sa incerci sa schimbi un intreg sistem de invatamant-pentru ca asta ar fi oricum o cauza pierduta,ci sa-ti protejezi copilul..Ma rog,macar sa incerci sa cauti solutii ca sa-i fie bine...Eu cel putin asa gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

AKEMI CAtedrala Nikolai caci asa se numeste este o biserica ortodoxa ruseasca si se afla la statia Ochanomizu pe linia Soubu sen, 200 m de mers pe jos de la statie.Asta e sit-ul web
http://www.geocities.jp/ynicojp2/ gasesti acolo adresa exacta si nr de telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

Hristos a Inviat!
Fetelor are cineva cuptor electric(nu microunde)?

http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Hristos a inviat!
Draga Lia,datoria unei mame este sa-si apere si sa-si ajute copilul si nu cred ca prin cele spuse de mine am aratat contrariul.La subiectul pe care l-am deschis aproape toata lumea mi-a spus sa incerc sa ma adaptez,sa obisnuiesc baiatul cu viata de aici.Poate ca acum ,copilul tau urmind sa mearga la scoala,ai sa intelegi in oarecare masura despre ceea ce vorbeam.Nu spune despre o mama ca nu e capabila sa-si apere copilul atita timp cit nu stii cu ce se confrunta acea mama zi de zi.Aveam alta impresie despre tine...
Am cautat raspunsuri si intelegere,la voi,cele care sinteti de ceva timp aici,chiar daca baiatul meu nu este pe jumatate japonez, am cautat mingiiere...Se pare insa ca nu sint decit o mama care nu-si gaseste drumul...si nici chemarea...Mi-ati spus sa incerc sa ma implic...Nu-mi trimit copilul sa stea in ploaie doar pt placul japonezilor...E urita aceasta insinuare!Undokai-ul a mai fost aminat odata din pricina ploii...Insa,voi ,care mi-ati spus sa lupt cu aceste reguli,cu viata aici,cum credeti ca as fi putut sa-i spun fiului meu ,,hai acasa ,pt ca ploua si ai sa racesti1Nu-mi pasa de orele in care te-ai zbatut sa reusesti sa-i depasesti pe ceilalti la repetitii!Nu-mi pasa ca,colegii tai vor ride de tine[asa cum numai japonezii stiu!]...nu-mi pasa de nimic,hai acasa fiindca ploua si ai sa racesti!
Nimic nu-i mai presus atunci cind esti parinte,ca viata si sanatatea copilului tau.Nu m-am suparat Lia,insa ,din vorbele tale parca as fi o mama imorala.
Se spune ca,de sarbatori trebuie sa fii mai bun...mmai drept...mai altfel!
Va doresc tuturor sanatate si multa bucurie in suflet!

picasso ,mamica de pui zapacit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Picasso,ai inteles gresit ce ti-am spus si ai rastalmacit totul intr-o maniera negativa.mesajul meu se voia unul pozitiv,dar de mobilizare,nu de lins ranile.Pana si explicatiile pe care le dau acum mi se par deja pierdere de vreme dupa modul in care ai ales sa-ntelegi ce ti-am spus.E adevarat ca prin intermediul forumului nu ne putem vedea si exista mai multe sanse de "misunderstanding",da' marturisesc ca nu m-am gandit ca vei da vorbellor mele conotatii negative degeaba.bine,eu sunt dusmanul tau imaginar daca asa-ti place tie sa-ti inchipui,ca unul real n-am cum sa fiu.ce ti-am spus gandesc in general despre responsabilitatile mamelor,mi se aplica si mie.
Eu am deschis discutia asta nu ca sa ne plangem reciproc pe umar,ci cu intentia de a invata lucruri noi care ne-ar putea fi utile.Ma scuzi ca am intrerupt intr-o maniera abrupta activitatea ta de a-i plange de mila copilului tau,pentru ale carui probleme sincer imi pare rau.Stiu exact ce e undoukai,ca si la gradinita se presteaza in aceeasi maniera.poate fi evitat bine-merci cand e necesar si se supravietuieste cu succes dupa.garantat.
acestea fiind spuse,eu iti urez din toata inima succes.
ma-ntorc iar,ca mai am un rest:daca esti totusi interesata de solutii,nu de mangaieri virtuale,putem continua dialogul,dar te rog,fara cazuri de onoare nereperata aiurea-n tramvai,ca-i nonsens sa pierd timp ca sa scriu pentru ca apoi tu sa poti trage concluzii de genul celor de mai sus.
si da,am convingerea ca sanatatea propriului copil e mai importanta decat orice societate din lumea asta.si mai gandesc si ca atunci cand copilul tau e discriminat,trebuie sa-ncetezi a zambi si sa faci ordine.e buna si functioneaza de multe ori aia cu capul plecat,dar nu intotdeauna-spune experienta mea de 7 ani si jumatate aici.btw,exista board of education.ai facut vreo plangere in legatura cu tratamentul discriminatoriu aplicat copilului tau?exista un profesor in scoala aia care-l ajuta zilnic sa invete japoneza?
nu-i musai sa-mi raspunzi la intrebari,e ok daca-ti raspunzi tie insati si daca esti multumita de raspunsuri.
pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

HRISTOS A INVIAT!

Fie ca spiritul Sfint al Sarbatorilor de Pasti sa va lumineze sufletele si casele! Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ocroteasca !
sarbatori fericite alaturi de cei dragi
fetele care au ajuns la biserica din nagoya..cum a fost?povestitine si noua

quote:
Originally posted by ella@

Hristos a Inviat!
Fetelor are cineva cuptor electric(nu microunde)?
ella eu am cumptor electricde ce intrebai???

http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0

Mergi la inceput