Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 10
Raspunsuri - Pagina 25
Sheannamp spune:
Raluca, felicitari pentru cei doi baieti minunati! Si tie pentru ca i-ai dus si i-ai crescut asa de bine!
Bravo!
O sa va trec pe listutza cu gemenii si tripletii DC!
Va doresc multa sanatate iar tie refacere rapida si cat mai mult laptic!
Gab, ma bucur mult de insanatosirea fetelor! Am vazut poze cu ele si m-am indragostit iremediabil! Si eu si pustii mei!
Laura, un mare pentru minunile tale!
Voi sunteti modelele mele, standardul de aur de crestere a gemenilor!
Elyane, ce bine au crescut baietii tai! Chiar ma gandeam zilele trecute cat de greu iti e tie cu doi bebe si cu Mandra! Si cu toate astea nu te plangi deloc!
Mari, ai ajuns in 28 de saptamani! Bravo tie si tine-o tot asa!
Ma bucur din suflet sa vad ca toata lumea e bine pe aici!
Si noi suntem la fel!
Ma cam chinuie cu mancatul (le pregatesc tot felul de bunatati si ei fac niste mofturi de imi vine sa o iau la fuga) dar in rest sunt tare vesli, canta si rad in hohote unul de altul!
Au 10 luni jumate si aproape 8 luni corectate (inca trebuie sa fac diferenta asta pentru ca nu au recuperat-o)!
Stau in funduletz fara sprijin (mai mult Ioan), le place tare mult sa stea in picoare cu spijin (mai mult Gabriel) dar inca nu au reusit sa se ridice singuri nici macar in funduletz si nu le-a iesit nici un dintisor inca!
De vorbit doar Ioan spune "da da da da"!
In sfarsit, sunt tare frumusei si ii iubesc mult de tot!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
lauracatu spune:
Raluca, bine ai venit acasa, esti un exemplu pt mine, sper ca si baietii mei sa ajunga la greutati asa bune....esti o fericita. Ca tot esti din Iasi ca si mine, cu cine ai nascut?Din ce cartier esti, ca dr mea de familie tocmai mi-a relatat ca prima ei mamica de gemeni tocmai a nascut 2 baieti cu greutatile alor tai, e dr.Hutanu din Nicolina....poate ma insel.....
Elen, cred ca mamicile consacrate de gemeni te pot sfatui mai bine ca mine.....si io am gemeni in burtica si sunt mamica de mai-iunie, acuma sunt in 33s+5z....Ce as face io in locul tau? Cred ca m-as lasa pe mana medicului meu, ca dupa ce ar pleca el din tara, din cauza stresului ca nu-i, as naste instant, si parca nu as vrea cu altcineva. plus ca la 36 s +5z, la asemenea greutati e super ok....stii ca majoritatea gemenilor se nasc pe la 36s.........Fa si tu cum iti dicteaza inimioara, asculta-ti instinctul!
Pupici cu lipici
Laura 33+ Cezar si Vlad/Raresh
Poze
Sheannamp spune:
Elen, eu am nascut prematur si poti sa spun ca daca poti, lupta-te sa ii tii pe bebiti cat mai mult in burtica! Nici nu stii cat de important este!
Evident ca ginecologul tau te poate sfatui cel mai bine dar, daa vrei sa nasti mai devreme de 37 de saptamani, intereseaza -te daca spitalul in care nasti are o sectie de neonatologie buna si utilata, cu medici care au experienta in prematuri! Este esential acest lucru!
Sanatate multa, nastere usoara si cat mai aproape de termen si bebe sanatosi si mancaciosi!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
ainia spune:
elen si eu am fost in situatia ta, insa medicul meu a plecat in concediu la munte -la noi in tara, cand eu intrasem in a 37-a sapt. Aveam nr lui de telefon, imi spusese sa-l sun ca vine daca mi se declanseaza, insa a fost un pic cam aiurea, ca , totusi, sa vina pt mine de la Poiana Brasov era o chestie....Eu, ce sa fac? Am stat super-super cuminte , la pat, toata saptamana cat a fost el plecat. In afara contractiilor cu care ma obisnuisem de atata timp si pe care le stapaneam cu Gynipral si No-spa si in afara dopului gelatinos care incepuse sa imi curga catre sfarsitul sapt nu am avut nimic. Insa a fost ok si m-am dus la spital cand impinisem 38 sapt si tot am mai stat 3 zile, deci am nascut la 38sapt si 3 zile. Iar copiii au avut 3,100kg si 3,530kg asta si datorita saptamanilor multe la care am ajuns.
Asa ca, nu te misca din pat si nu face acum cezariana, lasa-i cat poti de mult. Si sa stii ca eu nasteam normal, cu epidurala, isa am ajuns in final la cezariana. Deci, se poate cezariana si dupa ce se declanseaza travaliul.
Ai grija de voi!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
elyanne spune:
Am fost la dr. si nu m-a taiat... asa ca am scapat de un stres
Nu sunt singura cu problema asta in ultumul timp... se pare ca firele sunt "defecte". Nodul e tot acolo dar astept sa se topeasca, sa cada... Si sa dau cu crema de galbenele sau o crema cicatrizanta...
Apoi, iar la consultatie peste vreo 2-3 sapt. pt. analize, pt. ca trebuie sa-mi pun sterilet... Asa ca o sa ma tot plimb pe la doctor... distractiv, ce sa zic.
Liana Voi ce mai faceti? Tu, bebeii?
elen eu am tinut cu dintii de fiecare zi care a trecut, de pe la 25 de sapt. Asa ca eu te sfatuiesc sa lasi bebeii cat mai mult in burtica... chiar daca nu o sa nasti cu doctorul tau, cu siguranta o sa te lase pe maini bune... Asta e sfatul meu, dar pana la urma tu hotarasti, impreuna cu dr. tau.
Raluca bine ati revenit acasa. si asteptam sa ne scrii, cand ai timp.
Sheannamp ma bucur ca ma ai putitn timp si ne mai spui ce mai faceti.
Asa-i cu diversificarea... faci mancare si pe urma ei fac mofturi... si o arunci... Dar pana la urma incep sa pape... muuult rabdare
Nu ma plang pt. ca ma asteptam sa fie muuult mai greu... dar mandra s-a obisnuit cu ei destul de usor, i-a acceptat... ii mai cafteste, dar nu cu rautate... pur si simplu nu realizeaza ca le face rau.
Iar baietii sunt cuminti, au programul bine stabilit ... zi de zi mananca la aceleasi ore, cu diferente mici, de jumatate de ora.
Laura25 spune:
Buna!
Ma bucur ca v-au placut filmeletele, la voi m-am gandit in primul rand cand le-am pus pe net, ca voi stiti cel mai bine sa apreciati gemenii "in evolutie". Sper ca am incurajat putin si viitoarele mamici, dar si mamicile cu bebelusi mai mici. Vedeti ce vremuri super vin? Merita tot efortul! Adevarul e ca noi suntem intr-un perioada excelenta: sunt sanatosi tun, mananca bine (le-au crescut la amandoi falcutele), dorm bine, ne intelegem bine, sunt cumintei, veseli si jucausi. Joaca de-a alergatul si ascunsul pe dupa usi ei au initializat-o. Se invarteau prin casa si deodata i-am vazut zbughind-o unul dupa celalalt, hilizindu-se de mama focului. Ne place si sa citim (au invatat sa recunoasca literele "A", "O" si "E" ), sa desenam. Dupa cum s-a vazut Rares vobeste foarte mult, dar foarte putin se si intelege din ce spune. Bianca e mai scumpa la vorba, dar e intr-o continua miscare.
Hai sa va delectez si cu owww.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070417&ctime=182258" target="_blank"> secventza de dans (mai mult sau mai putin) sincron.
mamaana ti-am admirat frumusetile. Grasunele, scumpe tare! Se vede ca le prieste lapticul si dragostea de la mami .
gab ma bucur ca in sfarsit sunteti bine. Spor la joaca, mancare si plimbare de acum! Sper sa nu mai aud ca v-ati imbolnavit macar vreo 4-5 ani de acum!
Eliana bine ca ai scapat de taietura! Sper sa scapi si de nod cat mai repede. E super ca mandra iubeste baietii si nu face crize de gelozie si e si mai bine ca cei mici au program fix si te lasa sa te odihnesti si sa ai timp si pentru surioara lor. Pe mine in primele 2 luni m-au terminat cu mancatul haotic, plansul seara si noaptea de la colici.
elen felicitari pentru sarcina si ca ai ajuns asa de departe, cu bebei asa mari! Zic si eu ca fetele, ca "nenascuta" nu o sa ramai daca pleaca doctorul, sigur te poate lasa pe mana cuiva de incredere. E important pentru cei mici sa iasa la lumina atunci cand organismul lor e cat mai pregatit. Bafta multa si daca mai ai timp, mai treci pe la noi sa ne spui ce faci . Sanatate maxima!
Raluca bun venit si felicitari inca odata. Asteptam cu interes poze si povesti
Anna multumim mult. Ma bucur ca baietii sunt sanatosi si evolueaza bine. Cu mancarea ... regula de aur e sa nu te enervezi (f.f.f greu de pus in practica uneori), sa ai rabdare si imaginatie. Apoi, dupa cum consideri, poti aplica metoda inflamanzirii(nu stau cuminti si nu manaca, nu insisti si ii lasi flamanzi pana la urmatoarea masa) sau cea a mancatului cu compromisuri mai mari sau mai mici( TV pe reclame si muzica, jucarii, fugit dupa ei cu lingura). Ideal ar fi o cale de mijloc. Bafta multa si spor la papat! Daca au inceput sa rada unul la celalt, urmeaza cat de curand imitatul a tot ce face celalalt. O sa vezi ca e din ce in ce mai frumos (chiar daca acum ti se pare superb si ca mai bine de atat nu exista).
lauracatu mai ai si tu putin, stai cuminte si ia exemplu de la fetele care au nascut in ultima vreme, ca tare frumos au mai facut! Sanatate multa!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
elyanne spune:
quote:36 de sapt. si 4 zile Cu repaos la pat non-stop... cu un pumn de pastile... no-spa, gynipral si scobutil. Ar fi trebuit sa rezist pana la 37 de sapt. dar unul din bebei n-a mai avut rabdare... Bine ca am ajuns si pana aici...
Originally posted by elen
elyanne, la cate saptamani ai nascut?
si ai grija te tine. Te mai asteptam pe la noi...
ainia spune:
[quote]Originally posted by elyanne
... o sa fiu un om fericit...
Aaaaaaa, Eliana, la incizie te referi, credeam ca la altceva
Nu stiu de unde am chef de gluma ca sunt plina de nervi; am rugat-o pe socrela sa stea cu bebeii sa ma duc la coafor sa ma tund(aveam programare) si nu a venit si nici telefon nu mi-a dat sa-mi spuna Am asteptat-o imbracata si incaltata cu ochii beliti(scuze) pe fereastra si nu a venitSi l-am sunat pe socrelu' sa-l intreb de ea si mi-a zis ca s-a dus sa-si ia nepoata(preferata) de la scoala. I-am multumit frumos ca m-au ajutat si pe mine! Asta s-a intamplat ieri , da' tot nu mi-a trecut!Ma duc sa ma reprogramez sambata cand e Cristi acasa sa stea el cu copiii. M-am dus ieri cand am iesit cu copiii la plimbare la coafeza si mi-am cerut mii de scuze
Miercuri vin la Bucuresti si voiam sa arat si eu bine
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
elen spune:
elyanne si eu as avea tot atat cd vrea dr sa facem cezariana.
copiii tai au fost ok?
eu stau la pat de la 20s cu acelasi tratament minunat:)
am decis asa: nu ma mai stresez cu luat decizii pana vineri, k imi fac mai mult rau, vineri cd il sun ii zic sa ma mai vada o data inainte de plecare si sa imi spuna la cine m-ar lasa pe perioada plecarii lui.
daca sunt confortabila cu respectivul dr, imi asum riscul sa nu nasc ci dr meu (desi recunosc ca nu imi e ok psihic sa nu fie el); in caz contrar nasc cu el.
poate imi fac fetele mele o surpriza si decid ele pana pleaca dr:) in felul asta nu as simti k le-am privat de ceva; daca nu imi fac, nu prea cred ca le scot asa...
va pup pe toate
Elen 35s+5 zile:)