ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(6)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

va multumesc pentru raspuns
si eu cred ca ceva nu este normal, eu in loc sa intru in menopauza, sunt tocmai pe dos...niciodata n-am mai patit asa ceva, cred ca va trebui sa merg la doctor...injectia a fost facuta in burta subcutanat...
inca o data va multumesc si o sa va povestesc ce mi-a spus d-na doctor
pupici si un weekend placut tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Ioana . Ma sa fie bine.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Cristy1977 la noi trebuia facuta in muschi!Subcutan e frectie la picior de lemn, cred si cu Zoladexul!De-asta ai CM.Si acum chiar nu mai pot sta.Va pup!

nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Gabitu,
am inteles ca tu ai avut endometrioza intr-un stadiu avansat.Ai avut vreodata dureri mari in afara zilelor de CM? De luna aceasta, dupa perioda de ciclu, cam din ziua a-8-9-a am dureri frecvente, sub forma unor intepaturi puternice dar de scurta intensite, unele iradiza si in picior.Dar ore in sir de intepaturi... Eu ultima eco am facut-o in ianuarie, la dr Iosup, acolo aparea un chist de 4/3cm pe ovarul drept, posibil endometriozic, tot in dreapta am si un fibrom pe care il stiu de vreo 2 ani, dar acum intepaturile sunt in ambele parti, si dreapta si stanga, deci si acolo unde nu am nimic...ecografic vorbind. A mai avut cineva simptome asa puternice? Am mai scris, nu am nici cea mai mica durere in perioada CM.
Astazi am fost sa-mi fac un test Papanicolau la laboratorul IDS ...ca vad ca e ziua recoltarilor, nu am simtit nimic, nici macar o unda de durere la recoltare, deci problema e mai profund...
mi-am facut pt vineri o programare la medicul de familie...nici nu mai stiu ce analize sa fac....o sa-i cer o trimitere pt un spital, nu stiu cum se procedeaza si nu mai inteleg sistemul de sanatate romanesc, as vrea si eu sa merg undeva si sa-mi faca o serie de analize , ecografie dar toate intr-un loc....si daca se poate suportate de asigurari, ca m-am saturat de cotizat la particular.
Aveti idee, a facut una dintre voi un set de investigatii mai amanuntite intr-un spital pe baza de trimitere, si daca da, unde?
m-am programat si la dr T, dar abia pe 16 aprilie ca are concediu...si oricum, la el la cabinet...cel mult o alta ec imi va face. Sau pot spera sa ma cheme in spital dupa...

Mergi la inceput

MadaS pe mine m-a durut foarte rau la CM si cate o data la contact. Altfel nu m-a deranjat. Din acest motiv credeam ca am probleme cu capul. Nu intelegeam cum imi poate fi rau numai la CM si dupa aia nimic. La tine poate fi durerea si de la fibrom sau chist. Poate unul dintre ele este pe un nerv si cand te misti se misca si el pe nerv si din cauza asta ai dureri.
Legat de sistemul de sanatate eu doar m-am operat in spital, altfel am cotizat la particulari. Nu stiu ce sa-ti zic.
Multa sanatate.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Multumesc GabituStiu ca e simptomatologia clasica asta cu durearea la CM.
De durut de la fibrom...eu stiu cum e sa ma doara.Durerea a fost prietena mea luni in sir, cand datorita unor medici incompetenti si a unor ecografisti indolenti 3 luni am petrecut nopti cumplite de dureri...fibromul meu se necroza,eu nu aveam un diagnostic stabilit, avea doar 2 cm si necroza reprezinta o URGENTA medicala, fiind o alterarea grava a starii de confort, cu dureri cumplite si febra...un fel de durere de masea inghitita in cavitatea peritonala.
Am fost la vreo 2-3 cabinete particulare atunci,in interval de 2-3 luni, la Municipal in Urgenta, eco multiple la policlinica mea din str.Washington...nimeni nu stia ce am.A trebuit sa astept 1.5 luni o programare la Herghelegiu la Medsana fara sa stiu ce am, sa-mi puna un diagnostic de fibrom necrozat.I s-a facut si lui mila de mine cand m-a auzit cate luni am suferit si mi-a zis ca pt astfel de dureri -care sunt urgente medicale- trebuia sa-l caut in spital, la Polizu lucra atunci, dar eu habar n-aveam cum se intra intr-un spital...eram obisnuita sa dau banul la particular si sa am un rezultat.Si credeam ca orice medic care face ecografie si ia 1 mil...e si fidel juramantului lui Hipocrat.
Dar atunci era altfel, te asigur...acum am intepaturi puternice, nu durere pulsatila cu fierbinteala ca atunci.si iradiaza durerea in picior...
Parca Lucialu zicea ca avea durei extra-zilele de CM ,a stept o marturisire si de la ea.

Mergi la inceput

MadaS imi pare rau ca nu am putut sa iti fiu de mai mult folos. Dureri am si eu extra CM dar sunt foarte scurte si rare, mai mult junghiuri. Nu stiu daca asta te ajuta cu ceva.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Cristy1977 eu zic sa nu te sperii, eu dupa prima injectie cu dipherelin (din a doua zi de cm) la 6 zile mi-a venit din nou cm-ul iar doctorul a zis ca este un fel de ecou al ultimului cm.
Deci eu zic sa stai linistita.
Fetele, eu am dureri ca inainte de operatie; sunt un pic dezamagita, credeam ca dupa operatie o sa mai scap de dureri dar vad ca nu.
In continuare eu tb. sa fac histeroscopie pentru cealalta trompa dar am o mare intrebare:
STIE CINEVA DE 3 ANALIZE DE SANGA (PRINTRE CARE TOXIPLASMOZA) CARE TE IMPIEDICA SA OBTII O SARCINA? AM AUZIT CA EXISTA O INFECTIE CARE DACA O AI NU POTI RAMANE GRAVI. STIE CINEVA CEVA?

Ariana1

Mergi la inceput

Ariana1 exista un set de analize pentru cele ce vor bebe. Printre ele chlamydia, toxoplasmoza, tricomonas, listeria..... Toate acestea nu sunt bune in sarcina sau nu te lasa sa ramai insarcinata. Daca iti vei intreba medicul el iti va spune exact despre ce este vorba.
Dureri si eu am dar la mine nu mai sunt asa de crunte.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ariana1 daca intri pe index subiecte, gasesti analize si intra si la actiuni premergatoare sarcinii.Sigur te ajuta!Bafta!
Madas da a mavut dureri si inca mari!Nu ca acum as fi sacapat, dar...se tine ca raia capreasca!
atunci m-a durut ovarul drept, chipurile de la un chist seros.Ma mai doare si acum si n-am chist, Doamne multam'!Da stii cum tipa!Exact ca o persoana cu puteri supranaturale asa tipa de tare1Ma durea la CM, ca o greutate ca o apasare.Ma durea jos toata burta de parca era toata inflamata, in flacari.Chestia asta mai este!In special cand trag niscaiva frig.Ma-njunghea,ma-ntepa.Sincer, cred ca zilnic am dureri, dar sunt unele pe care nici nu le mai bag in seama.Acu, de cand fac niste injectii homeopate,evident ma doare!Dar macar stiu ca asa lucreaza tratamentul.
Cu faza cu radiatul pana pe picior am patit-o si inainte si chiar zilele trecute.Asta mai mi s-a intamplat de la apendice, inainte de prob. ginecologie.Era sa fac peritonita, deja se necroza, cand au binevoit sa mi-l scoata.
de dureri nu scapi nici dupa laparo,injectii, depinde de la persoana la alta, tabloul clinic bla bla.Doar ca sunt uneori mai mici sau deloc, de la CM la altul.Asta pentru Ariana1
Eu sper inca sa n-ai endometrioza.Ajunge!AAa si faza cu OD la laparo s-a descoperit ca endo era pe cel stang, pe langa alte locuri, iar dreptul culmea era curat.
Gabita pup fata.Sper sa mai vorbim.
Pe mine m-o mai lasat burta,sa vedem.
KISSES

nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput