ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(6)
Raspunsuri - Pagina 16
gabitu spune:
Am uitat, cand ma voi loga de acasa voi pune poze de la manastire si poze cu icoana facatoare de minuni. Eu cred, asa cum imi spunea Maica Stareta, ca daca voi credeti nu va conta ca nu sunteti acolo, in acel loc, numai poza aceea si credinta voastra va va ajuta.
Pupici, sper ca nu sunt prea religioasa, daca da scuze, dar aceasta vizita chiar mi-a facut mult bine
lucialu spune:
STIU!Cunosc sentimentul si eu si sotul.Noi am fost la 9 manastiri intr-un an si anul trecut la 7.Si m-am intors tare fericita de fiecare data.
Cand am fost la ele le-am luat pe cele care ne-au iesit in drum, mai mult sau mai putin. Asa am vazut locuri necunoscute si frumoase.Iar la ce-a de-a noua manastire- se numea ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI.Si se costruia pentru ca fusese descoperit intr-un trunchi de copac o cruce si un cap de om iesit in relief cu mitra.Eram la CM, ca imi venise pe drum.Si n-am vrut sa le ating, ca sa nu le spurc, dar maica stareta mi-a spus sa le ating totusi si sa fac acasa 50 de plecaciuni,nu mai stiu cum le spune, ca sa-mi cer iertare.Noua tare bine ne-o prins!Si prima cu care am inceput tot pe Maica Domnului o avea ca patroana spirituala.Pe mine ma cheama si Maria.In viata mea de multe ori a avut grija de mine si pentru asta Ii Multumesc din inima!
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...
Zenobia spune:
Gabi, imi pare tare rau ca a aparut amaraciunea asta de endometrioza... nu stiu ce sa mai zic... tu in timpul asta n-ai mai facut nici un fel de tratament? nici macar naturist? Offf... [:((] Ce au mai zis doctorii? Influenteaza FIV-ul? Sper sa nu... In schimb ma bucur ca esti optimista, asa si trebuie sa fii... nu e un capat de lume, sigur o sa ii dai de leac. Eu ma pentru tine si pentru toate fetele de aici sa fie bine.
Ca sa ne fie bine, sa va mai spun ce am gatit bun (zic eu) in seara asta. Daca va place usturoiul si pestele, puteti face asa:
Cartofi cu peste oceanic si usturoi
luati 5-6 cartofi, ii curatati, ii taiati cubulete potrivit de mari. Intr-o tigaie de teflon puneti in deget jumate de ulei, il incingeti si puneti cartofii la prajit. Pisati o jumatate de capatana de usturoi si puneti peste cartofi. Cand sunt cartofii aproape facuti adaugati o mana-doua de boabe de porumb, sare dupa gust, mirodenii (ce aveti prin casa si ce va place) si cateva masline fara samburi sau feliate. La sfasit, cand cartofii sunt facuti, adaugati o conserva de sardine (sau de hering) in ulei, dupa ce in prealabil ati scurs uleiul). Mai lasati putin (1 min) si stingeti focul. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati asa vreun sfert de ora. Noua ni s-a parut absolut delicios.
Va pupacesc.
Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!
Zenobia super reteta, o s-o experimentez dupa ce trece postul Pastelui, pentru ca tin tot postul si ma simt foarte bine. Odata cu postul tin si regim pentru endometrioza, asa ca am lovit doi iepuri dintr-o lovitura.
Va pup pe toate...
adelamaria spune:
Neata!...
Zeno, reteta pare delicioasa, m-am hotarat s-o incerc diseara
Gabita imi pare tare rau sa aud de diagnosticul tau...Insa hai sa nu uitam ceva: endometrioza nu inseamna automat si infertilitate. Avem atatea exemple ca se poate, doar ca ne trebuie putin mai multa rabdare si vointa si putere. Cu atat mai mult vom reusi sa apreciem gustul dulce al victoriei la final!…Iar tu, Gabita, o sa apari cat de curand in lista noastra de succese, sunt convinsa!
Ioana, cum e la casuta noua? Si noi ne pregatim intens sa facem pasul asta si mi-e groaza!…
Boo, ce fericita esti sa mergi la sala la Mariott!…Am fost si eu o data, cu niste prietene care m-au invitat. A fost super, o placere sa te duci, nu alta!
Lucia, legat de ceaiul de naprasnic – l-am cumparat ieri. Inca n-am baut, dar cred ca incerc diseara…Sunt in Z24 din 28-29 si semne de bebe – ioc! Sunt cam trista si demoralizata, dar sper sa-mi revin dupa ce trece nesuferita de Z1!…Intre timp, incerc sa ma tin ocupata, sa treaca mai repede zilele, sa uit de tot si toate…Nu e solutie, dar oricum alta mai buna n-am…
la toate fetele!
Boo spune:
Buna dimineata !! Azi vad ca lipseste Gabita asa ca dau eu trezirea
Am fost si mi-am facut dimineata analizele de sange (alea clasice). Maine ma duc la gineco sa imi dea trimitere pentru cele speciale de bebe. Sper sa iasa bine si sa nu am alte surprize acum !!
Lucia si pe mine ma cheama si Maria. hihihi, mai avem ceva in comun.
Gabitu, pe fetita mea o sa o cheme Ema. e stabilit de muuuuult timp de mine (tatal nu are nici un cuvant de spus in asta, daca vrea el un nume sa il puna la bebe nr. 2 )
Va dau si eu o reteta cu peste (file de cod) la cuptor. Ma intreba si Adelamaria.
Se prepara un sos din : ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare, piper, patrunjel (eu am gasit deja maruntit, la plic), rozmarin si eventual ghimbir ras - eu aveam in casa asa ca am pus, dar poate sa lipseasca.
Fileul de peste l-am pus pe folie de aluminiu in tava si peste el am turnat sosul de mai sus. L-am pus in cuptor si l-am lasat vreo jumatate de ora.
Am mai facut un sos pe care l-am pus pe peste dupa ce l-am scos din cuptor, in farfurie : ulei de masline, otet balsamic, miere, capere, zeama de lamaie (se poate pune si portocala).
Si cam atat! L-am mancat cu legume (din alea congelate, incalzite) si cu salata verde.
Sper sa va placa daca il faceti
cate unul pentru fiecare
Poze
gabitu spune:
Fetelor haide capul sus, este o zi minunata afara.
Eu am scris ca a reaparut endo pentru ca m-ati intrebat, oricum sunt convinsa ca voi scapa de ea doar la menopauza . Adelamaria sigur ca endo nu inseamna neaparat infertilitate ci doar in cele mai multe cazuri . Oricum la mine, spotul de endo nu interfera cu nici o zona importanta in procesul de fertilitate, ci doar, in timp, pot aparea dureri la contact.
Zenobia stiam ca asa se va intampla dar daca vrei bebe.... Am tot facut tot felul de analize si nu puteam sa iau tratament hormonal, nici chimic, nici naturist.
Boo la tine se poate rezolva usor. Mie medicul mi-a provocat CM cu anticonceptionale. Cand le-am oprit mi-a venit nebunia, a fost inundatie, spargere de nori .
Lucialu multumesc frumos de incurajari si sa sti ca si mie mi-a facut bine la manastire. A fost super.
Acum poate intelegeti de ce vreau sa fac repede un FIV. Daca nu iese macar incep tratamentul pentru a reduce endo.
Oricum numar zilele pana duminica cand purcedem la drum .
Ioana cum este in casa noua?
O xi buna la toate fetele.
Boo spune:
Gabitu sper sa ai dreptate. M-as sacrifica inca o luna sa iau AC si sa bag iar hormoni in mine, macar sa stiu ca imi vine "nebunia" o data, ca nu mai rezist. Cel mai tare de fapt pe mine ma sperie genunchii. Stiu ca intr-un final, cu sau fara AC, ciclul o sa imi vina, si ca bufeurile si uscaciunea vor disparea ... dar genunchii mei oare o sa-si revina ? oare o sa ma mai doara dupa aia ? ma sperie foarte tare gandul ca ar putea sa ramana asa defecti.
Gabitu eu sper ca FIV-ul pe care vrei sa il faci la Szeged sa iti aduca un ingeras pe nume Maria.
Dar spuneti-mi si mie cum se ajunge acolo ? De ce Szeged ? Aici nu se poate? Sincer nu stiu nimic despre subiectul asta ...
Poze
gabitu spune:
Boo-Oana de ce Szeged? Pai ce sa iti spun... pentru mine toate incercarile de a discuta cu cineva din Romania s-au lovit de un zid. La Szeged doctorul este foarte bun si atent. Programarea a durat 2 ORE, in tara incercam sa vorbesc cu o "personalitate" de 5 luni. Acolo este foarte curat, tratamentul este mai usor suportat de organism pentru ca accentul se pune pe calitate nu cantitate, ca bani ajungi cat in Romania si la clinica se fac numai proceduri de fertilitate. Nu sunt altfel de interventii.
Oricum iti doresc sa ajungi la Odisee natural nu prin proceduri de fertilitate.
Pupici
lucialu spune:
Papilele mele gustative va saluta!ZENO SI BOO
Boo RABDARE!Tutu spune ca este normal sa vina CM de capu' lui, cand se elimina de tot diphe.POate sa fie si 6 luni.Intre timp si asta este valabil si pentru Adelamaria:de ce nu mergeti voi la homeopat, acum ca aveti si adresa si cine?- asta pentru ca te-am vazut la naturiste Adelamaria, cu Vitexul.Ala contine doar o chestie-agnus cactus-din ce continea Mastodynonul, care oricum era homeopat(picaturi de diluat in apa)El nu mi-a dat efectele descrise de Vitex.Dar sunt unele treatamente care lucreaza asa.De-asta sunt confuza si nu stiu daca Vitexul este bun.
Boo cat despre genunchi, ia neaparat cartilaj, eu iau 2/zi si mai ales artrostop(nu ma mai doare decat infinit mai putin) tot 2/zi
Gabita se pare ca ploua cu MariiPoate chestia asta spune ceva bun-un semn.
IOANA ZENO
Va pupacesc pe toate garsoancele de pe aici!
nu mor caii cand vor cainii...