Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 26
lgireada spune:
Ha, stii bancul ala can se duce omu' la medic ca sufera de insomnie si il pune medicu' sa numere oi? Se intoarce a doua zi pacientul si medicul il intreaba: cate oi ai numarat aseara? Omu' zice: 123456. Si medicul intreaba: si, ai adormit, nu? Omu' zice: nu, a venit dimineata. 
La mine insa a venit ninsoarea ... e cumplit de urat afara. Si cand ma gandesc ce soare era in weekend! 
Acum cu excursiile mi s-a pus pata pe altceva: www.copterline.com , ce parere ai? Adik elicopter pana in Tallin. Am vazut ca pretul cel mai mic e 79 e de persoana. Nu m-am lamurit inca cum pot face rezervarea, dar mai e timp. Am facut un calcul la finante si pana nu ne intoarcem din Norvegia, nu prea are sens sa mai incercam alte excursii. Cel putin sapt asta (pana la bursa) mai avem 100eurici. Cand am sa ies in oras sa intreb de bilete de tren - inca nu m-am lamurit ce sa-mi cumpar ... am sa trec si pe la agentie sa vad daca au excursii pana in Cape North. Ar fi super!!! 
Pupici tuturor, pe unde umblati? 
edit ca sa intreb ceva: sauna e recomandata sau contraindicata in sarcini? la mine ieri a fost z14 si am activat, in speranta unui bb si vreau sa stiu daca sa ma duc sau nu la sauna sapt asta
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:

Haios bancul
. Si eu sint pe aproape de omul cu insomnia. Numai ca intr-un final adorm, cu vreo 2-3 ore inainte de a suna ceasul
.
Am vazut la stiri vremea din Joensuu..iarna in toata regula.. Sper sa nu tina mult. Aici e senin si nu prea frig..doar ca bate un vant rece mai tot timpul.
Din cate stiu, in Norvegia e totul foarte scump. Incearca sa mai salvezi ceva eurici..
Frumos si cu elicopterul ,doar ca e putin cam scump pentru 20-30 de minute de zbor..Cu banii astia poti sa petreci un timp foarte placut in Tallin.. Dar daca asta e dorinta ta, go for it
. Pe mine nu ma tenteaza prea tare, cred ca mi-e frica
.
Nu sint sigura despre sarcina si sauna, cred ca fetele celelalte stiu mai bine. Dar cred ca n-ar trebui sa fie probleme. Cred ca daca e sarcina buna si sanatoasa rezista acolo orice ar fi
.
Fetelor, chiar..pe unde umblati
?
Aamu
lgireada spune:
Salut,
E ciudata vremea aici, vad si eu. Ieri dimineata a nins ca intr-o iarna din povesti, s-a depus zapada peste tot. Pana dupa amiaza s-a am itopit din ea si a inceput sa toarne cu grindina. In final a plouat mocaneste si acum e soare. Interesant, nu? ![]()
Ce mai face sotul tau cu Canada? Cand ar trebui sa plece? Tu cum te simti? ![]()
Am auzit si eu de Norvegia ca e foarte scump, am facut ceva calcule, speram sa iesim relativ bine.
Chestia cu elicopterul acum e doar fantezie. Dar daca scapam cu bine din Norvegia, poate ajunge sa fie realitate, nu?
In legatura cu sarcina si sauna nu stiu ce sa fac. Eu nu-s gravi, dar imi doresc mult, iar acum e exact perioada cand ar trebui sa muncesc pt asta. Am inceput din z14 si o sa continui pana in z21 ca eu am de obicei la 35 zile; desi acum nu mai stiu nici o regula ca luna trecuta intarziase 3 sapt. Jaana cred ca trebuie sa stie mai multe, dar stiu eu cand mai intra pe aici?
Dar toata lumea, pe unde mai umblati?
Aiska cum e vremea la tine? Cat de mare e ziua? Cat mai e pana sa vezi soarele la miezul noptii?
Elena, Yael cand veniti? Apropo de Aland, vei fi aproape de Stockholm - o sa fie fain.
Mamini unde esti?
Liliana
Aamu spune:
Daa..e interesanta vremea in Finlanda, se schimba de la o ora la alta. Eu sper sa fie o vara ca cea de anul trecut..si sper sa vina mai repede!
Sotul pleaca luni cu Ryanair pana la Londra si marti are zbor spre Canada. Dar nu zic nimic pana nu aud ca-i place si sta, pentru ca..dupa cum am spus, e foarte sucit. Pot sa ma trezesc peste o saptamana cu el inapoi
. Eu ma simt ciudat,sint intr-un fel de depresie. Dar nevoia de pauza de el primeaza. Am nevoie sa respir, simt ca acum nu pot.
Eu am pierdut ceva sarcini si intotdeauna doctorii mi-au spus ca nu e nimic ce-as fi putut face sa impiedic pierderea. Si nimic din ce am facut nu au dus la pierderea lor. E cumva o selectie naturala si sint convinsa ca daca ramai insarcinata si e sarcina sanatoasa se "prinde" bine
.
O sa vezi si tu soarele la miezul noptii in Joensuu .. incepand de pe la mijlocul lui iunie
.
Elena si Yael mai au putin si vin incoace, daca-mi amintesc bine era pe la mijlocul lui aprilie venirea.
Acum fug inapoi la treaba.
Va
Aamu
lgireada spune:
Pe la mijlocul lui iunie eu trebuie sa fiu acasa sa-mi dau licenta ... si dupa licenta nu am idee daca ma mai intorc sau nu sa stau cu sotul. Sau ma angajez in tara. Inca nu stiu, is prea multe de pus in balanta. Oricum momentan nu avem bani pt nimic, iar pana nu fac toate rezervarile pentru Norvegia, sigur nu planific altceva. Oricum ajung la concluzia ca nu mai sunt tanara. Acum 2 ani am fost plecata in Germania, cu o bursa pentru 3 luni de zile. Tot cu sotul, dar pe-atunci nu eram casatoriti. Si weekend de weekend eram cu rucsacul in spate prin alt oras, nu stiu de unde aveam atata energie, si acum ma intreb, pe cuvant.
E interesant ce zici tu de sarcina. Intr-un fel si eu cred ca ai dreptate. Sper totusi sa nu intampin dificultati mari. Sunt deja la a treia luna de incercari. Nu mi-am pus inca problema monitorizarii temperaturii, dar daca nici luna asta nu se prinde, de luna viitoare fac grafice. Sunt influentata de toate povestile pe care le mai citesc pe forum. In concluzie, diseara ma duc la sauna ![]()
De-acum daca vine primavara nu-ti ramane decat sa respiri aerul si sa te bucuri de soare! Iti doresc ca toate sa fie bine si sa ai liniste si pace in sufletel. Si vino des incoace, ca vad ca in principal ramanem noi doua in zona :)
Liliana
Jaana spune:
Lili, stau tare prost cu timpul si ... somnul! Asta-noapte am dormit de la 12 la 3 si de la 8 la 10. Dar ptr ca intrat si am vazut intrebarea ta, nu pot sa nu iti raspund.
Daca citesti pe internet, peste tot se recomanda evitarea saunii in sarcina (si a bailor fierbinti, in general a orice incalzeste prea tare corpul). Pe de alta parte, finlandezele insarcinate fac sauna fara probleme si copii fara probleme... Oricum, nu cred ca e cazul sa iti faci probleme, in special acum cind sarcina nu e 'prinsa'. Vreo 10 zile oul fecundat umbla lelea prin uter pina se fixeaza. Abia pe urma trebuie sa ai mai multa grija. Si la virsta de sub 2 sapt. a sarcinii functioneaza regula 'totul sau nimic'. Daca ceva ii dauneaza, atunci oul se elimina pur si simplu, iar daca nu, atunci supravietuieste neinfluentat.
Lili, nu te impacienta prea mult cu sarcina. Noi am 'muncit' vreo 6 luni si imi faceam mii de ginduri ca de ce nu ramin... Pina la urma am ramas intr-o luna in care aproape renuntasem sa mai sper. Asa incit, 'enjoy the process'
si restul vine de la sine.
Va las acum sa mai prind si eu o ora de somn pina la urmatoarea masa a 
lgireada spune:
Jaana esti o scumpa ca mi-ai raspuns. Citisem de baile fierbinti, de aceea am intrebat de sauna. Si de sauna ma pot bucura pana in mai - ca dupa aia fac astia reparatii si o inchid. Apropo de sarcina, cum o fi sa ne fie, ce sa zic. Sa dea Dumnezeu! ![]()
V-ati gandit la numele fetitei? Trebuie sa fie o dulceata! 
Liliana
Aamu spune:
Liliana, multumesc ptr urari
!E o perioada mai nasoala acum, dar sper sa ma bucur curand de aer curat si soare
.
Azi la servici mi-a mancat sufletul un tabel. E un Excel cu mii de randuri si cu multe filtre. Cand eram bucuroasa ca am terminat decontarea ptr forta de munca, am realizat ca toate numele erau schimbate intre ele
. Si de aici si alte informatii schimbate in tabelul respectiv. Off! Am documentul initial salvat, maine trebuie sa o iau de la capat
. Azi, oricat mi-am batut capul n-am realizat de ce se amesteca..Sigur e vreo greseala undeva, sau vreun rand liber. Imi vine sa-mi iau concediu medical
.
Incerc sa-mi inchipui cum erai acum doi ani daca te miri de energia pe care o aveai
. Ca eu ma minunez de energia pe care o ai acum![]()
Vad ca si internetul imi face figuri..hmm! Chiar nimic nu merge azi
?
lgireada spune:
Aamu uite de dimineata a rasarit soarele la mine si pare sa fie vreme buna toata ziua. Asa ca eu iti trimit virtual un buchet de
si un pachet de
Mai e un picut si ramai singurica spre meditatie. Sunt benefice perioadele acestea, ne reechilibram, ne raspundem la intrebari, ne dam seama de ce e important sau nu.
Munca cand e stresanta te face sa nu mai fii om, asa ca ia o pauza. Azi e vineri si urmeaza weekendul. Pur si simplu iesi in natura, sa te bata soarele si sa te energizezi.
Eu deocamdata nu prea am noutati. Ieri am fost la sauna, dar am si convingerea ca nu raman luna asta. Nu stiu de ce, e un feeling. Evident m-as bucura de contrariul, dar nu vreau sa sper si sa-mi fac iluzii pentru ca voi fi dezamagita.
Luni dis de dimineata am sa incerc sa fac rezervari pe unde mai trebuie pentru Norvegia, iar la final voi trage linia sa vedem cum iese bilantul pe plus sau nu.
Pana atunci va urez un weekend placut tuturor! 
Eu intru in fiecare zi, deci Aamu, macar tu ramai in zona! ![]()
Liliana
Aamu spune:
Liliana, multumesc
!
Am reusit sa termin ce aveam azi la servici
. Dar am o durere de cap cumplita si o bucata de sot morocanos in camera cealalta...el stie de ce. Eu nici nu mai intreb..am obosit
. Dar ma indispune teribil! ceea ce ma tine este speranta ca pleaca si sta mai mult.. ca sa am timp sa meditez si reechilibrez
Esti tanara, nu-ti face probleme cu sarcina
. Vine sigur, nu te stresa
. Dupa cum spunea si Jaana, finlandezele merg in sauna fara probleme si fac copii tot fara probleme. Chiar citeam ca si cand bebele e mare in burtica, daca mama merge in sauna se bucura si el de abur
. Pe de alta parte e adevarat ca nu sint indicate bai fierbinti.. Cine mai stie
?
Oricum, in perioada de inceput a sarcinii multe femei nu stiu si nu au grija absolut deloc. Adica fac efort, merg in sauna sau mai stiu eu ce alte lucruri..dar daca e sarcina sanatoasa si bine prinsa, se dezvolta orice ar fi
Bine ca a iesit soarele si la tine, sper sa se incalzeasca de acum. Azi a fost nor aici, dar caldut.
Jaana, bine ca te ajuta mama ta si poti sa te odihnesti si tu din cand in cand.
Aiska, ce mai faci?
Mamini, unde esti?
Si de la mine un weekend placut tuturor
!
Si drum bun Elena si Yael
!