Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 25
Jaana spune:
Bine v-am regasit fetelor!
Sunteti toate niste dragute
, v-am citit repejor pe diagonala. Uite ca am revenit acasa de marti seara, dar credeti-ma ca n-am avut o clipa libera sa pot intra. Bebita imi ocupa momentan tot timpul.
Dupa cum ati aflat deja, avem o fetita scumpa foc si relativ cumincioara (deh, atit cit se poate la cele citeva zile ale ei). Am avut o nastere destul de usoara zic eu. In fine, ideea e ca ma asteptam la mult mai greu si am scapat relativ repede si fara dureri insuportabile. Va spuneam ca am control la medic vineri, pe 30 aprilie. Ei bine, contractiile au inceput joi noaptea. Erau regulate dar putin dureroase, ceva de genul celor de la ciclu (in fine, eu aveam dureri mari la ciclu, asa incit astea nu mi s-au parut cine stie ce). Dimineata pe la 11 m-am dus pentru control la spital si cind m-au controlat aveam deja dilatatie 3. Asa incit m-au si internat. Dupa plimbari prin spital pina pe la ora 13, m-au bagat in sala de nastere. Am stat acolo intr-o cada cu apa calda care mi-a prins tare bine, simteam contractiile mult mai suportabil. Pe la 17 am simtit ca au devenit f. dureroase si dese asa incit am cerut sa faca ceva. Dar... surpriza, eram deja dilatata la maxim, asa incit a inceput etapa impinsului. Asta ptr mine a fost cea mai grea etapa, desi din ce citisem eu nu ar fi trebuit sa fie dureroasa. La 18:14 s-a nascut bebita noastra (care momentan e numita simplu fetita, numele il mai cautam inca
).
In spital conditiile si asistenta medicala au fost super. Ne-au invatat multe lucruri pe care noi ca parinti incepatori nu le stiam si care ne prind f. bine.
Acum acasa timpul meu se scurge intre 2 alaptari (2-3 ore). Alaptarile sunt lungi, cite 2 ore pe care le petrec in pat, cu perne imprejur. Bebita adoarme la sin si o pun in patut si se trezeste si iar vrea la sin si iar adoarme si tot asa. Noroc de mama care se ocupa de toate ale casei.
Sunt multumita si ca fetita s-a nascut inainte de plecarea tatalui meu, asa incit si-a vazut si el nepotica.
Acum va las si sper sa pot intra mai des, dar sper ca intelegeti daca nu apar pe aici citeva zile.
si
tuturor ptr gindurile bune
lgireada spune:
Ce mult ma bucura aceste vesti de la tine!
si 
Sunteti doua scumpe amandoua, probabil printesele casei acum. M-ai amuzat teribil cu "fetita" dar uitasem complet ca nu stiai de la eco ce e.
Aveti o lista de nume deja?
Te iertam ca nu mai intri asa des, se intelege 
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Jaana spune:
Ce cascata sunt, eu sint acum putin debusolata... am uitat ca Pastele bate la usa! Asa incit:
Sarbatori luminate tuturor, cu liniste si pace in suflete!
Ale noastre vor fi cu siguranta deosebite, cu bebita linga noi!
Lili, calatorie frumoasa si o vreme superba! (sau daca nu se poate macar sa nu fie asa urita cum e pe aici).
mamini, acum am citit mai atent. Nu stiam ca e epidemie in spital, n-am auzit nimic. Acolo unde eram eu n-au fost probleme.
mamini spune:
Jaana, ma bucur ca sunteti ok, bine ati venit acasa!
tuturor va dorim Paste fericit, lumina in suflete, sanatate si belsug!
M
elena.moise spune:

PASTE FERICIT tuturor, caldura in suflete sa aveti si drumul sa va fie presarat de ale soarelui stralucitoare raze !
Gata pregatirile pentru intampinarea
? Cum se pregatesc finlandezii de sfintele sarbatori pascale? Sau calmul specific lor nu-i lasa sa se abata de la regula?
Jaana bine ati revenit sanatoase printre noi!Acesta va fi cel mai frumos paste de pana acum, asa-i?
O duminica insorita si calduroasa, ca pe aici, sa aveti!

Costin [5 ani jumate] si Andu [ doar 2] prichindeii mamucai Daniela-Elena
Aamu spune:
CRISTOS A INVIAT!
Jaana, bine ati revenit
! Ma bucur mult ca totul a fost fara probleme si ca aveti bebelusa sanatoasa, scumpa si mancacioasa
.
Liliana, sper ca ai avut vacanta frumoasa, te asteptam cu povestiri si poze
Elena, finlandezii se pregatesc de Paste cu mancare buna, bautura si bineinteles nelipsita sauna de sarbatori. O si numesc sauna de Paste, sauna de Craciun. Traditional e un loc sfant pentru ei, pe vremuri femeile nasteau in sauna, oamenii se vindecau in sauna. Au si o vorba din batrani ca daca sauna si palinca nu te pot vindeca atunci nu mai ai scapare
. Acum vorbesc de finlandezii mai in etate (de ex soacra-mea), cei mai tineri sarbatoresc ca peste tot, pleaca in calatorii sau se strang si petrec - daca raman in Finlanda, de preferat cabana cu sauna
.
Copiii confectioneaza ceva ca niste sorcove din crengute cu flori de hirtie creponata si pleaca prin vecini, primesc bani sau ciocolata
.
Nu stiu pe partea cu biserica ce se intampla..
Va
pe toate si va astept sa ma treceti si pe aici "pe acasa"![]()

Aamu
lgireada spune:
Abia am pus poze! Revin maine dimineata cu detalii :)
Liliana
Aamu spune:
Buna dimineata
!
Liliana, bine ai revenit! Am incercat sa vad pozele, dar nu pot deschide albumul Stockholm - nu stiu din ce motiv. Mai incerc mai tarziu. Am vazut doar pozele din Helsinki.
Asteptam detalii cand te trezesti
.
Aamu
Edit ca sa spun ca am reusit sa deschid albumul. Superbe pozele
!
lgireada spune:
Neatza' 
Asta noapte nu prea am avut somn, cred ca s-a acumulat prea multa oboseala si nu am reusit sa dorm. Pe la 5 inca eram la calculator, ma uitam la 'Dansez pentru tine' pe youtube. Nu am mai scris nimic aseara ca am zis sa fiu cu mintea limpede, sa fiu coerenta, cel putin.
In Helsinki e frumos, dar nu la fel de frumos ca in Stockholm. In Helsinki nici nu am prins vreme chiar faina, a fost semi inorat; iar la intoarcere deja eram obositi. Am fost pana la Suomelinna - monument UNESCO. Frumos, mi-a placut. As fi vrut sa merg la Zoo, dar n-am avut timp. Si la o gradina botanica - era inchis, acolo as fi facut efort sa ma duc.
In Stockholm e frumos, e oras vechi, cu istorie, cu traditie. Mi-a fost ciuda ca a fost inchis palatul regal. As fi vrut sa-l vad. Si m-as mai fi dus pana in Drottningholm, dar ferry care se duc acolo functioneaza incepand cu 1 mai. Deci nici acolo nu am ajuns. Acestea ar fi minusurile. Am ajuns la Vasa museet - f frumos, am urmarit si filmul despre cum s-a salvat acest vas de pe fundul apei; impresionat. Am fost in Skansen - dar mi-a placut mai mult Muzeul Satului din Sibiu. La cel din Bucuresti nu am fost. Am urcat in Turnul de televiziune, asigurau ei o vedere splendida asupra orasului, dar ne-am inselat. Eram mult prea departe de centru si nu se vedea extraordinar. Am mancat numai in MacDonalds, asa ca acum ma simt umflata - abia astept sa-mi revin. Am vrut sa-mi cumpar o carte frumoasa despre Stockholm, sa-mi ramana amintire, dar nu am gasit ceva rezonabil pret - calitate. O carte faina depasea 50 e, ceea ce era prea mult pt mine. Vederi erau multe frumoasa, dar nu am cumparat in ideea ca vom cumpara o carte - asa ca in final nu avem nici o vedere din oras. Desi erau mai multe dragute...
Pe ferry nu am reusit sa ma odihnesc extraordinar, nu stiu de ce. Mi s-a parut rece, o fi fost de la aerul conditionat. Magazinul de tax free era scump, nu ne-am cumparat nici de acolo decat o cutie de ciocolata After Eight. In bar / restaurant nu ne-am permis sa intram. Doar o bere ne-am luat si am baut-o in cabina - desi macar teoretic era interzis.
Acum is inca buimaca, nu stiu de ce sa ma apuc mai intai - ma asteapta o gramada de treaba!
*edit: ca sa intreb de north cape. Aveti idee cat poate costa o excursie de weekend pana in North Cape? In luna mai sa zicem. Prind midnight summer sau nu?
Liliana
Aamu spune:

Liliana, ce mai faci? ai reusit sa te odihnesti? Incarca putin bateriile..acusi pleci in Norvegia
.
Nu stiu de preturi ptr North Cape. Am incercat sa caut pe net, dar n-am gasit mare lucru - excursii organizate de norvegieni, englezi..foarte scumpe.. Midnight summer, din cate stiu eu, acolo "sus" e de pe la mijlocul lui mai pana la sfarsitul lui iunie.
Nici eu n-am putut sa dorm azi noapte aproape deloc si am avut mult de lucru si acum iar nu mi-e somn
.
Dar incerc sa inchid comp si sa ma apuc sa numar oi
, poate vine si mos Ene
.
Noapte buna, fetelor
!