Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 24
lgireada spune:
Buna dimineata! 
Fetelor, cum e vremea la voi? La mine ninge si deja s-a depus peste tot. M-am trezit in stare de soc!
Oare ce vreme prind eu in Stockholm???
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Buna dimineata!
Liliana, sint ultimele "atacuri" ale iernii. Nu cred ca o sa tina mult si zapada care s-a asezat o sa se duca repede. Aici e soare, dar un vant foarte rece.
Poti sa arunci un ochi aici pentru Stockholm. Cand pleci? Ai ferry din Helsinki sau Turku?
Stau foarte prost cu timpul, asa ca ma retrag si va urez o zi frumoasa!

Aamu
lgireada spune:
Aamu plecam din Helsinki. Am fost si am rezolvat cu biletele de tren, mi-au zis cei de la gara ca as putea rezerva bilete si pt trenurile din Norvegia, ceea ce ar fi super.
O intrebare: aveti idee, daca venim din Finlanda, oare vor dura mult formalitatile? Ajungem in aeroport in Oslo la 8:05, iar la 10:30 avem trenul spre Bergen. Mai trebuie sa ajungem din aeroport in gara centrala - dureaza 20 min. E suficient?
Am citit si eu prognoza, vineri si luni vom fi in Helsinki, iar sambata si duminica in Stockholm, speram in final sa fie bine. Macar sa nu ploua sau sa ninga.
Inca o intrebare: pe site-ul www.tallink.fi - e doar in finlandeza, inteleg ca e o firma de ferry care face transport din helsinki in tallin, nu? Daca da, imi puteti da niste ore si niste preturi? Nu au in engleza nimic :((
Jaana ce mai faci? Aici asteptam sa ne dai vesti! 
Aiska cum e la tine vremea? Daca la mine a nins, tu esti in nameti, nu? 
Ce faceti de Paste? 
Liliana
Aamu spune:
Liliana, e intr-adevar super ca poti rezerva de aici bilete ptr trenurile din Norvegia.
Nu stiu ce sa-ti spun de formalitati, s-ar putea ca venind din Finlanda sa fie lejer. Eu am venit o data prin Paris (pentru ca in Varsovia era furtuna si n-a decolat LOT-ul din Bucuresti) si cand am ajuns in Helsinki m-am trezit ca nu-mi controleaza nimeni pasaportul - era acum mai mult de 4 ani. Am intrebat de doua ori la informatii, eu ii aratam ca am pasaport romanesc si ea imi spunea ca vin de la Paris si n-am nevoie de viza
. Ei.. si cand am plecat inapoi in Romania, intrebare in aeroport: cand ati intrat in Finlanda?
Ca nu aveam viza de intrare.. Si ofiterul si-a chemat seful si seful pe alt sef si le-am explicat ca eu am cerut viza dar n-am primit
Si m-au lasat in pace repede ca pierdeam avionul.
Dar cum voi n-aveti nevoie de viza ptr Norvegia, nu cred sa dureze mult..
M-am uitat pe site-ul tallink, sint multe oferte..o sa incerc maine sa ma uit atent la preturi si sa-ti spun. Au croaziere si excursii in Estonia, Suedia, Latvia, Germania.
De Paste cred ca merg la socrii.
Jaana, ce faci? Cum te simti? Si bebelusa?
Azi pe drum spre servici aveam oarecare viteza..nu mult, cam 93km/h (in zona cu limita 80)..cand..dupa o curba..un intreg alai de politai. Mi-au facut semn si o cam sfeclisem ca iau amenda..dar de data asta i-a interesat doar alcoolemia, norocul meu.![]()

Aamu
lgireada spune:
Aamu daca "tallink" are doar excursii in tarile baltice nu prea ma intereseaza. Ma gandeam doar la ferry Helsinki - Tallin. Atat m-ar fi interesat. 
Am patit-o si eu la rusi, ca se uita tipul ciudat la mine ca nu aveam viza de intrare in FI dar aveam viza de Rusia. Acum sper sa nu fie pb cand plecam in Norvegia. Pana pe 19 mai am dreptul sa stau legal aici, dupa aia trebuie sa ma inscriu la politie, cred. Dar pana atunci mai vedem ...
Bravo ca ai scapat de politzai!
Azi am vazut ca n-a mers site-ul toata ziua, asa ca cine stie, daca maine nu mai apuc, va scriu de pe acum: Paste Fericit! Luminos si calduros. 
Pupici tuturor, 
Liliana
elena.moise spune:
Sa treaca mai repede zapada asta a "mieilor" de care ziceti, caci n-as vrea sa plec de aici in tricou si acolo sa-ncep iar cu bacanci si haine groase.Mi-e groaza!
Liliana calatorie placuta, vreme insorita si....spor la pregatiri!
Jaana ce faceti? cum este cu bebe? Cum va simtiti?
Aamu ai fost chiar norocoasa! Eu o singura data am parcat neregulamentar - nu ca as fi vrut, ci n-am avut incotro, si atunci m-au amendat
Eu parca sunt in permanenta beata.Noaptea nu ma pot odihni cum trebuie, o fi si astenia de primavara si febra pregatirilor...abia astept sa soseasca ziua cu pricina si sa ternim cu harmalaia asta.
Va urez - in caz ca nu mai comunicam pana duminica - PASTE FERICIT si fie ca iepurasul sa va aduca toate cele dorite!

Costin [5 ani jumate] si Andu [ doar 2] prichindeii mamucai Daniela-Elena
Aamu spune:
Buna seara!
Liliana, programul si preturile
ptr Helsinki-Tallin:
8:30-11:00 L-J 24€, V-S 28€, D 25€
10:30-12:30 L-J 30€, V-S 33€, D 30€ - duminica 10:45
17:00-19:00 L-J 33€, V 33€, S-D 30€
18:30-22:00 L-J 22€, V 25€, S-D 22€
23:55-02:00 L-D 20€, fara sambata
si inapoi Tallin-Helsinki:
07:00-09:00 L-S 20€, fara duminica
13:30-16:45 L-S 22€, D 25€
14:00-16:00 L-S 30€, D 33€
16:30-19:00 L-S 25€, D 28€
20:30-22:30 L-S 25€, D 28€
Dus-intors 15% reducere
Plec si eu vineri la socri
.
Am cumparat si bilet ptr Romania, 21 iulie. L-am gasit mai scump, 240 euro.. N-am observat ca perioada de cumparare ptr oferta speciala era pana in 31 martie
. Asta e..oricum si 240 euro e ieftin, dar parca era si mai bine 150![]()
Iti doresc Paste Fericit si vacanta placuta!
Elena, am avut noroc intr-adevar ca nu aveam viteza prea mare si ca erau interesati in mod special de alcoolemie
. Oricum e o zona unde colegii mei nefinlandezi iau amenzi tot timpul, conduc cu 140 la ora..asa ca eu am fost mic copil
. In general trebuie mare atentie pentru ca amenzile se iau foarte usor si pot fi foarte mari.
Nici eu nu ma pot odihni bine noaptea, adorm in jur de 1 si ma trezesc la 6:30. Te inteleg cu febra pregatrilor, dar mai ai foarte putin. Spor la pregatiri si mult calm iti doresc
Jaana, sper ca sinteti bine si asteptam vesti.
Aiska, voi ce faceti de Paste?
Mamini, ce mai faci?
Si eu va urez de-acum tuturor Paste fericit si imbelsugat! 
Aamu
mamini spune:
Aamu, distractie placuta la socreli, daca exista asa ceva, la mine in dictionar asta inseamna " sa nu iti crape capul!" Si eu m-am uitat de bilete, dar mai stau, ca e imposibil sa nu mai vina vreo oferta. sau o sa iau teapa...
Lili, Tallink si Silja au fuzionat, eu ti-as recomanda sa te duci la un birou de al lor si sa vezi ce au. daca va duceti de seara in Helsinki si ramineti acolo peste noapte, puteti lua ori un Sea Cat( Silja, e rapid), ori un vad de la Linda Lines( e mai ieftin), sau mai incet Eckero Line si va puteti intoarce seara. da un google cu astea si le gasesti site-urile.
Jaana, ce face bebe? ati venit sanatoase? eu am fost cu pitica ieri la spital si nu ne-au lasat sa intram in sectia de chirurgie copii, era epidemie de nu stiu ce virus de stomac, diaree, jale, toate operatiile contramandate pt citeva zile. am fost in policlinica. sper ca pe voi nu v-a afectat.
Elena, Yael, mai aveti putin.
In 2001 cind stateam la Oulu, de Pasti, a picat pe 2 mai, parca, am mers pe marea inghetata si am facut poze cu castronul cu oua rosii pe masina plina de zapada. dar parca si la Tampere nu te gindesti sa ninga de Pasti...ma uit pe geam si nu am nici un elan sa ma apuc de pregatiri.
M
Aamu spune:
Mamini, multumesc
! Soacra-mea e foarte de treaba - mult mai comunicativa si deschisa ca fiul -, singura mea emotie este ca o sa se bea in stil finlandez si or sa ma innebuneasca de cap.
Sa speram ca nu ninge, eu am cauciucurile de vara deja
.
Paste fericit si distractie placuta si tie
!
Aamu
lgireada spune:
Intru si eu sa va salut inainte de plecare.
Am intrebat de Tallin, dar din pacate nu am timp suficient sa ma misc asa cum mi-as fi dorit. Eu ajung la 10 in Helsinki si la 17 trebuie sa fiu la ferry, de fapt mai devreme, ca pt imbarcare. Ideea e ca nu am timp suficient in acest interval orar. Eu m-am uitat pe o harta cu Helsinki si am vazut ca sunt doua puncte de plecare separate pt Tallink si Silja, de aia m-am gandit ca nu sunt inca impreuna. Oricum cursele de viteza sunt introduse dupa 1 mai, parca.
Acum nu ajungem si in Tallin. Speram sa fie totul bine in Helsinki si Stockholm, e suficient pt 4 zile.
Aamu multumesc frumos pt toate preturile de acolo, nici nu stiu cum ai avut rabdare sa le scrii pe toate, era suficient si informativ.
Referitor la bilet ... ce smecheri! Nu m-am prins de golaneala. Ca vroiam si noi sa luam pt luna august - trebuie sa mergem la o nunta, dar nu puteam sa facem planuri de acum.
Mamini multumesc! 
Jaana ce faci? Tot am asteptat vesti de la tine...
Aiska la tine cum e vremea? Ca la mine a cam nins, tu cred ca skiezi, nu ?
Va urez tuturor un Paste Fericit! Sa va patrunda lumina in casa si in gand, sa va incalzeasca. 
Liliana