Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Te cred, scumpa!
Ai de la mine o mare bila alba pentru rabdare si faptul ca te porti natural, fara isterii si crize. Cred ca bebelul tau asteapta sa se nasca intr-o stea norocoasa, asa ca sa-i respectam decizia de a veni pe lume atunci cand crede el ca e pregatit, nu?
Imi pare rau ca pleaca tatal tau, bine macar ca ramane mama ta sa te ajute cu una alta pt inceput.
In principiu cat te tin astia in spital la o nastere? Adica noi cand aflam vesti, cu alte cuvinte?

Aamu
uite aici:
http://geo.international.gc.ca/canada-europa/finland/menu-en.asp

poate te ajuta cu ceva.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Aamu viza pentru Canada cica nu se obtine de la Helsinki, ci de la LONDRA!!!(prin posta sper!)Asa cel putin scrie pe pagina ambasadei de la Helsinki.Cei de la Helsinki iti pot da informatii, dar am inteles ca nu se ocupa de formalitatile de viza turistica la Helsinki!

Ar trebui sa le dai un telefon mai intai sa vezi cum sta treaba ca pare un pic complicata.Pina atunci, te poti uita pe acest site.

Noi mai demult doream sa mergem in UK si fiindca nu era Schengen mi-au trimis de la Helsinki formularele de completat prin posta.
Daca ai stii cit de destepte intrebari am gasit acolo!(gen: "Cunoasteti teroristi? Enumerati citeva nume in rubrica de mai jos!" Nu glumesc, nu ne-am putut abtine de ris nici eu nici sotul cind am citit asemenea ineptii!)

Liliana am fost in Norvegia prin Laponia finlandeza cu sotul,niste prieteni si toti pe motociclete,pe vremea cind nu aveam copilasii.Cu trenul am calatorit doar putin in Finlanda fiindca trenul nu ne ducea mai niciodata pina la destinatia de care aveam nevoie.

In Cehia am fost prin 1997 cu o gasca de prieteni,cind aveam 18 ani.Cred ca s-a schimbat foarte mult.As dori sa mai mergem vara acolo, dar sotul prefera destinatiile mai exotice.Mie imi place Europa, dar cind vine iarna îi dau dreptate.

Jaana pumnii mei sint strinsi sa iasa totul bine si sa ne scrii cum a fost cind vei avea timp.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Ce uituca pot sa fiu!

Daca mergeti la

www.area.fi gasiti in chenarul de jos din stinga scris cu albastru

TARJOUKSET
MATKAVINKIT
MATKUSTUSINFO
YKKÖSBONNUS

Daca dati click pe TARJOUKSET gasiti pretul Finnair pentru Bucuresti la 148 de euro dus intors.Este valabil de la 10 aprilie pina pe 30 septembrie.

Va pup si ma deplasez inspre facut cozonacei inainte sa se trezeasca copiii din somnul de dupa-amiaza.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Lili, in spital depinde... ei spun 2-4 zile la nasterea naturala si 4-5 zile la cezariana. Eu sper la mine sa fie naturala.

Va las acum, nu cred ca mai intru, asa incat sa ne reauzim cu bine! Daca nu ma retine la spital, reapar pe aici maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Jaana, tinem pumnii si asteptam cu nerabdare vesti
Liliana, multumesc pentru link, asa o sa fac:o sa scriu email la ambasada sa intreb care-i procedura. Sotul pleaca pe 16 aprilie..
Aiska, multumesc pentru informatii. Imi aminteam eu ca citisem undeva ceva de Londra legat de viza pentru Canada..O sa le scriu sa intreb, dupa ce pleaca sotul (dificil cum il stiu, poate se razgandeste).
Intr-adevar "destepte" intrebari alea cu teroristii.

Tu culci copiii afara dupa amiaza? Poate bebelusa e prea mica, dar baietelul?

Aamu

Mergi la inceput

Jaana multa sanatate iti doresc si tie si bebitzei. Sa vii cu ea / el sanatosi si asta e tot ce conteaza.
Aamu mai e putin pana pleaca sotzul tau ... cum te simti? Apropo de viza, chiar is curioasa. Ca pe mine ma bate un gand de Londra si banui ca tot de aici trebuie sa-mi iau viza turistica. Adica asa ar fi ideal, sa pot lua de aici. Am vazut ca ryanair au bilete faine incolo. Oricum asta e doar un proiect acum, poate la vara, prin iulie daca voi mai fi in zona.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Liliana, am trecut peste faza de soc oarecum.. Am si ceva ganduri ascunse, adica ma bucur sa am putina libertate, sa respir. E un om destul de dificil, foarte nerabdator si incapatanat si eu ma straduiesc sa fac in asa fel sa-i fie bine (sa vad ca-i e bine), numai ca e morocanos si pare vesnic nemultumit. Asa ca eu sint la capatul puterilor, mai ales ca de cand i-a venit cu Canada a stat acasa si m-a innebunit cu acte, bilete de avion, planuri etc. Ce vreau sa spun e ca am mare nevoie de pauza. La servici e foarte mult de lucru si necesita multa atentie (e vorba de milioane de euro, nu-mi permit sa gresesc), iar acasa el vrea atentie ca un copil.
O sa-mi para rau cand pleaca, stiu, dar am nevoie de o perioada de liniste si poate si el are nevoie sa invete sa se descurce singur fara sa-si piarda rabdarea si sa ridice din umeri ca nu-l intereseaza

Eh..cam confuza starea mea, nu?

Acum ca m-am spovedit fug la sala

Aamu

Mergi la inceput

Jaana ma gandesc la tine, probabil esti deja la spital, iti tin pumnii si ma rog sa fie totul bine si sa te intorci acasa sa ne povestesti ce usor a fost! ca sa ai forta!
Aamu De ce soc? Nu-ti place ideea de Canada? Intr-adevar, cateodata o pauza e binemeritata. O pauza din aia cand ai grija numai de tine. Mergi la sala, slabesti, te duci la coafor, etc. Tare fain!
Aiska vad ca mergi prin multe locuri, ai puse si poze pe net? Mi-ar placea sa vad poze cu toate locurile in care ai fost. Am vazut la topicul celalalt ca mergi in Cape Town, trebuie sa fie superb!
Yael, Elena pe unde umblati? Va simtim lipsa!
In final, va doresc tuturor we placut!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita74 spune:

BUNA ZIUA,
Imi cer scuze ca dau buzna peste voi dar as dori si eu cateva informati despre Finlanda.Eu am un baietel de 6 ani si am dori ca de Craciun sa venim in tara lui MOS Craciun dar nu stim mare lucru despre aceasta tara,despre obiceiuri si mai ales preturile din perioada Craciunului.Noi am vrea sa venim cu masina noastra acolo dar la fel habar nu avem ce costuri implica aceasta treaba.Asa ca daca aveti bunavointa sa-mi spuneti si mie cate ceva despre aceasta tara si nu numai(costuri,cazare,benzina,mancare).

Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Eu is de putin timp aici, probabil fetele mai experimentate iti vor raspunde mai in detaliu.
Ce pot spune eu:
1. ai grija la masina, aici iarna e grea, cele care le-am vazut in zona sunt prevazute cu un sistem de incalzire a motorului sa nu inghete - corectati-ma daca gresesc.
2. Mos Craciun - e un pic comercial, poate pt cel mic va fi frumos, dar pt voi sigur nu :) sunt cateva poze la albumul meu
3. In Laponia e frumos, dar mai ales daca ai bani sa te plimbi cu snowmobilul, sa te cazezi la o ferma de reni sau de huski, sa faci plimbari cu saniuta, sa mergi la ski, spa, etc. Altfel vei constata ca nu prea ai ce face.
4. Interesant e sa vizitezi un oras de gheata - eu am fost la Lainio, dar cel din Kemi e mai fain si mai mare.
5. Alcoolul e f scump aici si se vinde in magazine speciale pt asta
6. Mancarea e cam ca peste tot in Europa, daca vrei sa mananci in restaurante, poate fi usturator la buzunar
7. De Craciun s-ar putea sa fie aglomerat in zona, tine cont si de faptul ca ziua e mica atunci, ai putine ore de lumina; stiu ca in pachetele de la hotel se organizeaza ceva special pt cei mici cu brad, Mos Craciun, etc

Mai intreaba daca ai nelamuriri.

Liliana

Mergi la inceput