Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 20
lgireada spune:
mama mia, dar asa tarziu de duci la sala? E aproape noaptea ... Anyway, ai felicitari de la mine!
Si eu vreau sa merg in we pana la piscina, de-abia astept.
In alta ordine de idei, buna dimineata tuturor! 
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Buna dimineata si de la mine!
Liliana, m-am obisnuit sa merg la sala seara, imi place mai mult ca e mai liber si pot sa ma desfasor
si oricum am insomnii. As vrea sa schimb cu dimineata (inainte de servici) acum ca e ziua mare si se mai incalzeste. Dar trebuie sa ma trezesc la 5
.
Acum mi-am baut cafeaua, ma apuc de treaba
O zi buna tuturor
Aamu
Jaana spune:
Buna fetelor!
Va multumesc ca va ginditi la mine!
Eu insa tot prin zona ma invirt, nici un semn de la asta micu. ![]()
Cel mai rau imi pare ca pleaca tata si nu-si vede nepotul/nepoata 
Aiska
, mi-am mai completat bagajul de spital.
E o vreme superba in ultimele zile. Ieri am fost la plimbare in gradina botanica din Tampere. Nu fusesem niciodata si am fost cam dezamagita... cel putin comparand-o cu cea de acasa, din Iasi. Ce-i drept, cred ca vara arata mult mai bine, cand totul e verde.
Lili, profita de vremea asta superba, ca vremea e capricioasa tare in Finlanda ![]()
O zi insorita tuturor! 
lgireada spune:
Jaaana E culmea bebitza ta ca nu vrea sa vina. Dar in final imp e sa fie sanatos / sanatoasa, indiferent cand alege sa vina pe lume. Sa nu fii speriata, cu siguranta totul e ok. 
De ce pleaca tatal tau? Ca ar mai putea sta acum de cand cu intrarea in ue, nu?
Aamu spor la munci! 
edit: ca sa zic ca am rezolvat cu cazarea in Norvegia, cat m-am rugat de ei m-o acceptat si fara credit card. Cam 20 si ceva de euro pt un pat. Cum e? Mult / putin? Merge, nu?
Si tot edit ca sa va intreb de miel, ca as vrea sa cumpar si eu in weekend si sa gatesc niste friptura. Am vazut in K market, dar nu aveau inca preturile puse. Am sa mai caut zilele astea. Voi cum o gatiti? Eu n-am gatit niciodata miel, acasa la mine nu se facea, dar sotul mananca mereu de Paste si vreau sa fac pt el.
Liliana
Aamu spune:

Liliana], multumesc!
E un pret bun, dupa parerea mea, 20 si ceva de euro patul
Despre miel poate stiu fetele mai multe ca eu n-am gatit niciodata. Facea mama la cuptor cu usturoi si vin, dar nu-mi amintesc cum exact..
Ma cam doare gura, de fapt maxilarul in capat, de vreo cateva zile. Ma intreb ce-o fi? Cand am fost la dentist mi-a spus ca mai e o masea de minte de iesit, o fi apucat-o acum?E enervant 
Aamu
aiska spune:
Aamu canadienii nu se compara cu rusii cind e vorba de logica asa incit vei avea nevoie de viza daca iti vei vizita sotul acolo.O vei obtine insa mai usor daca ai in pasaportul romanesc rezidenta permanenta in Finlanda.![]()
Din pacate si eu sint tentata de dulciuri,mai ales ciocolata.Mai cumpar citeodata si am observat ca nu are efect la cintar daca se intimpla mai rar...
Esti tare cu sala!La mine singura posibilitate deocamdata e impinsul caruciorului in sus si in jos.
Liliana ce bine ca ati gasit cazare! 20 de euro e un pret ca lumea pentru Norvegia.Scuze ca am uitat mereu sa iti spun o chestie.Daca aveti Visa Electron puteti rezerva pe net unele hosteluri, sau bed and breakfast.
Bergen e un oras foarte ploios in general.Sper sa prindeti vreme buna!
La miel nu ma bag ca nu mi-a placut niciodata desi acasa mama si bunica stiu sa-l pregateasca nemaipomenit de bine.
Poti intreba la rubrica de pe DC intitulata "La bucatarie".Acolo fetele sint tare pricepute.De cite ori am intrebat ceva mi s-a raspuns si am reusit sa fac ceea ce mi-au scris ele.
Jaana
nu stiu daca mai intru maine,de aceea iti urez de pe acum mult succes la spital! Ne vom gindi toate la tine si asteptam sa citim ca totul a fost bine asa cum va doriti.
Sabina![]()
mamica lui Joel si a Nonei
lgireada spune:
Aamu si eu stiu de la o tipa romanca (casatorita cu un canadian) ca i-a trebuit viza. Si la noi in RO a durat cam 4 luni pana i-a dat-o, dar banui ca depinde de cat de repede se misca ambasada. 
Apropo de masele si eu is nemultumita. Le-am rezolvat inainte de a veni aici in Finlanda si observ ca la frig ma dor, daca cumva is neatenta si suier aer rece printre dinti. 
Aiska am aflat si eu ca Bergen e f ploios, dar dupa ce am zic ca mergem acolo ...
Deja aveam biletele de avion cumparate cand am gasit informatia pe net. Acum ma rog sa avem un pic de noroc, ca peste tot pe net au niste poze superbe. Tu ai fost acolo? Cum e? Ai fost cu trenul ala faimos? ![]()
Cu mielul am postat si la bucatarie si am si primit raspuns. Eu nu eram sigura daca trebuie pus la imbaiat. Inca nici nu stiu daca sa cumpar sau nu ca am vazut ca e 20e / kil. 
edit: ca sa-ti raspund aici legat de Riga. Am vazut ca sunt zboruri faine din Tampere. Acum insa nu mai avem finante pt nimic. Si Tallin ar fi fost o idee grozava, dar trebuie sa mai astepte. Intai sa iesim cu bine din excursia cu Stockholm si cu Norvegia si dupa aia ne mai putem gandi.
Ce mi s-a parut mie super cu zborurile low cost e ca se poate ajunge relativ ieftin pana in Londra. Sotul meu isi doreste de mult sa viziteze Anglia si Scotia si tare m-as bucura daca am reusi sa facem asta impreuna.
Tot o idee de a mea e cand plec inapoi acasa in RO, avand in vedere ca am escala in Praga, sa ma opresc si acolo o zi - doua. Dar asta numai in ideea ca vine si sotul cu mine, singura nu are sens.
Si o intrebare pt toata lumea: biletele de avion se vor scumpi cand e midsummer? Sau cand e Eurovision?
Jaana Doamne Ajuta! Suntem langa tine virtual. 
Liliana
Aamu spune:
Buna dimineata!
Liliana
, asa am patit si eu cu maselele rezolvate inainte de a veni aici. A trebuit sa refac tot: plombe, masea imbracata, detartraj (pe care-l facusem in Romania, dar se pare ca a fost foarte superficial). Acum vad ca am iar o carie micuta, plus durerea asta de maxilar.
Aiska, si impinsul caruciorului e ceva gimnastica
. Cand mai creste bebelusa mica poti sa-i lasi pe amandoi cu sotul o ora si sa mergi la sala
. Eu nu stiu cat de mult se va vedea la aspectul fizic (sint grasa la burtica si nu cred ca se duce asa usor), dar psihic simt ca-mi face foarte bine.
Jaana, ne gandim la tine si asteptam vesti
Stiti cumva daca pot aplica in Helsinki pentru viza Canada? Sau trebuie din Bucuresti? Poate-mi cer si cazier (ca sint putin paranoici in ultimul timp), atunci sa vezi umblat dupa hartii.. Poate in 6-7 luni obtin si eu viza![]()
Am vazut ca Finnair inca are oferte pentru Bucuresti 152 euro dus-intors, ar trebui sa ma hotarasc pentru concediu si sa fac rezervare. Am concediu de vara o luna si ma gandeam sa-l impart 2 sapt Romania, 2 Canada. Oricum nu pot sa-l iau tot odata ca n-are cine-mi face treaba la servici. In a doua saptamana din luna e musai sa fiu aici.
Acum fug la treaba..
Va doresc o zi frumoasa!
Aamu
lgireada spune:
Neatza! 
In mod natural daca trimiti un mail la ambasada de aici, ar trebui sa-ti raspunda si sa-ti zica ce ai nevoie si cat costa si cat dureaza. Cand pleaca sotul? Vizele se pot da de la orice ambasada, nu neaparat cea din Romania, mai ales ca esti rezident aici.
Liliana
Jaana spune:
Multumesc fetelor, sunteti f. dragute! 
Nici azi nu se intrevede nici un semn, asa incat maine ma infiintez la spital de minuta cu sotul si speram sa ii convingem sa nu ma mai amine. Psihic, asteptarea asta ma termina... nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ca voi ajunge in aprilie cu burtica la purtator.
Lili, tata pleaca din mai multe motive. In primul rand, nu mai are concediu si in al doilea rand, are deja bilet de avion luat. Ramine mama cu noi, dar imi pare rau ca pleaca fara sa isi vada urmasul.
Sper sa ne reauzim cu bine si sa imi tin in curand bebelasul in brate!
41+5