Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 15
elena.moise spune:
Buna seara, Buna seara!
Hop-Top si eu
sa-mi dau cu parerea despre Stocholm.Eu l-am vazut doar din autocar si mi s-a parut superb,
atat orasul nou, modern cat si cel vechi cu o arhitectura impozanta, cu poduri si podete de legatura, adevarate labirinturi peste apa involburata. Si ce m-au impresionat cel mai mult au fost debarcaderele. Erau chiar in fata blocurilor! Fantastic
- sa cobori din bloc si sa-ti iei iahtul ca si cum ti-ai lua masina din parcare. Am inteles ca si vapoarele cele mari cu turisti patrund destul de adanc pe aceste brate. Aduce pe undeva cu Venetia.
Ma intreb daca si dupa ceva timp petrecut pe-afara, cand m-o cuprinde dorul de "acasa" voi fi la fel de incantata de privelisti.
Cum se procedeaza cu echivalarea studiilor? Aveti idee? Banuiesc ca se poate vorbi de asa ceva dupa cunoasterea limbii la perfectie.
Voi parca va pregatiti de Craciun nu de Paste daca luam in considerare vremea.
Va urez o noapte buna si somn usor!
Emoise
morgane spune:
Buna seara, fete ro-finlandeze,
Pe 30 martie plecam în Finlanda, Helsinki si as vrea sa ma informez despre ce pot vizita (ador muzeele de arta, expozitii si in general hrana spirituala), ce vreme este actualmente, la ce ora se lumineaza si cand se intuneca, ma rog, sfaturi practice ...
Care se încumeta sa m-ajute? ca-i dau un pupic din Brugge-ul în care azi au fost 3 anotimpuri intr-o singura zi (exceptie a facut vara).
Pupici, 

lgireada spune:
Buna dimineata 
Elena eu nu te pot ajuta cu informatii din astea, dar asteptam fetele care au experienta.
Se pare ca macar pana in Stockholm mergem de Pasti. ![]()
morgane acum sunt in jur de 0 grade, poate in helsinki e un pic mai cald. Ce poti vizita nu pot spune pt ca nu am fost inca in capitala, dar te vor ajuta fetele care au stat mai mult in zona asta.
Apropo, Brugge e un oras in care visez sa ajung intr-o buna zi ... 
Jaana ce faci? Ai puiut? Cand ma trezesc prima data ma uit sa vad daca nu cumva ai scris tu sa ne dai vesti! 
Aamu pe unde umbli? 
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
elena.moise spune:

Buna dimineata si de la mine
Pe unde umblati dragelor?
Jaana bebita nu vrea sa apara si ii tine pe toti in stand-by! Avand in vedere ca am trecut de 17 eu cred ca-i baietel. Sau poate o fi fetita si nu se-ndura sa paraseasca burtica asa repede cum se zice ca o fac de obicei mandrele? Oricum a ramas foarte putin de asteptat.
Aamu tu ziceai ca lucrezi in constructii?
Yael gata cu pregatirile? Ce-ti mai fac mititeii?
Aiska unde ai disparut?
Alinuca tu cu ce te mai lauzi?
O zi frumoasa, ca pe aici, sa aveti!

Emoise
lgireada spune:
Jaana ne-a dat un semn pe 18 si inca nu avea bb, a lipsit 2 zile de pe forum, deci ... poate acum are bb! Eu zic ca e fetita! ![]()
Elena tu cand vii incoace?
Eu voi iesi un pic din casa sa ma duc pana la o agentie de turism sa intreb daca pot sa rezerv niste smecherii prin intermediul lor in Norvegia.
Liliana
Aamu spune:
Buna dimineata!
Liliana, am fost foarte obosita in ultimele zile si n-am avut chef de nimic. O fi astenie de primavara
. La servici am o groaza de lucru si trebuie sa am chef
.
Elena, da, lucrez in constructii.
Intrebai mai devreme de echivalarea diplomelor. Pentru domeniul privat depinde de angajator, daca le vrea echivalate. Eu nu le am, a contat ce stiu sa fac. Seful care m-a intervievat si angajat e englez. Finlandezii sint putin mai sceptici.
Pentru echivalare nu trebuie sa stii limba, doar pentru angajare
. Diplomele le poti traduce in engleza, legaliza si trimite ptr echivalare. Daca vrei sa lucrezi la stat, e obligatoriu.
morgane, nici eu nu te pot ajuta cu informatii despre Helsinki. Am fost doar in trecere de cateva ori. Poate te poti inspira de www.hel2.fi/tourism/EN/ohjelmaa_taide.asp?kieli=en&ASPKATEGORIA=2&page=1&aspword=taide" target="_blank">aici.
Dimineata la 7 e lumina si seara tot aproape de 7 se intuneca. Zilele cresc foarte repede acum. Vremea poate fi foarte schimbatoare acum..saptamana trecuta era primavara si in weekend a nins
. DAr, dupa ce vesel canta pasarelele dimineata, as crede ca frigul nu mai are putere
.
Aamu
Jaana spune:
'Neata fetelor!
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nici acum puiul meu nu s-a hotarit sa paraseasca adapostul lui caldut
Cred ca va trebui sa luam eu si sotul ceva masuri ca sa se hotarasca
, nu de alta dar acusi pleaca tata acasa si nu-si vede nepotul/nepoata.
Plus ca in fiecare zi primesc SMS-uri de acasa cu vesnica intrebare: n-ai nascut? ![]()
Lili, ce frumoase planuri de calatorie ai... mai ca incep sa visez si eu
Da' eu abia am reusit ieri sa fac un drum pina la universitate si sa imi revad colegii care bineinteles se asteptau sa ma vada cu bebe in carut si nu in formula 2 in 1 ![]()
V-am pupat fetelor! Uf, ce vreme ingrozitoare, as fi vrut sa-mi scot parintii in oras, da' nu-mi vine sa dau nici un caine afara pe vremea asta!
40+3
Yael spune:
Aamu, Elena aici sunt. Merci ca va ganditi la mine...
Cu pregatirile, cu pregatirile si acum scriu pe fuga.
Jaana, hai sa te incurajez
-eu am nascut-o pe fetita mea in sapt. 41+3
Asa ca... mai poti avea doar o sapt. si poate cateva zile, ca mai mult de 42 nu te lasa. Cum a decurs nasterea mea, iti zic dupa daca e...
Nastere usoara iti doresc
si un bebel sanatos.
Revin fetelor, va pup pe toate.
Cu drag,
Isabella, Yael
(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi
(1 anisor & 10 luni -01May'05)
Picasa
lgireada spune:
Vad ca s-a adunat gasca din nou! ![]()
Ce ma bucur! 
Aamu - welcome back - e de la vreme cu siguranta! 
Jaana chiar surpriza, si eu care bateam pariu ca de asta lipsesti din zona! Ai un aer asa linistit, parca nici nu zici ca as trebui sa nasti! 
Yael cand vii incoace?
Eu nimic nou. Am fost in oras in speranta ca gasesc la o agentie de turism ceva spre Stockholm si chiar am gasit ceva interesant - poate pt Pasti. Mai vedem cand ne intoarcem de la rusi cum inclinam balanta costurilor.
Are cineva idee ce bani de cheltuiala mi-ar trebui pe la rusi? Nu ma refer la intrari pe nicaieri ca astea se platesc separat.
Liliana
elena.moise spune:
Noi pe 14 aprilie ajungem in Helsinki. Apoi cred ca ramanem peste noapte undeva la un motel/hotel ce-om gasi liber in drum, deoarece nu prindem ultimul vapor spre casa. Fiind zi de sambata am inteles ca sunt mai rare si n-as vrea sa manam
cu 150km/h pe autostrada. Traseul ar fi Helsinki - Turku -.....si apoi cu vaporul vreo 2 ore.
Aamu ma gandeam la domeniul meu - economic - trebuie sa cunosti limba ca sa te descurci cu legislatia si la lucru efectiv.Dar am inteles ca si la ei sunt f.multi contabili/ economisti, cel putin in partea suedeza. Si cred ca mai conteaza si norocul si, vorba ta, ceea ce stii sa faci.
Jaana si cel mai bun calendar este cel tinut de tine. Dupa dr. cea de-a doua sarcina a mea a fost de 43-44 sapt, ceea ce e imposibil.
Costin [5 ani jumate] si Andu [ doar 2] prichindeii mamucai Daniela-Elena