Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 14
Jaana spune:
Multumesc fetelor ca va ganditi de mine!

Noutati insa nu am sa va dau, cel mic ne tine in sah pe toti... n-are nici o graba! Eu am intrat mai rar doar din cauza conditiilor, calculatorul e mereu ocupat de cite cineva...
Mamini, multa sanatate fetitei! Sper ca nu e nimic serios.
Elena, si eu am incercat in ultimii ani sa ma ingras. Acum cu sarcina am reusit
, am pus 17 kg. Problema e ca nu prea se vad, parca am pus aproape tot pe burta. Problema la mine e ca atunci cind sunt slaba (ca am avut si perioade cind eram mai plina si a fost nevoie sa slabesc) sunt trasa la fata si arat ca o fantoma.
V-am pupat si sper ca zilele viitoare sa am vesti ![]()
40+1
Aamu spune:
Salutare
!
Am aparut si eu
.
Aici ninge ca si iarna, ma obisnuisem cu aerul primavaratic. Sper sa nu tina mult. Oricum, pentru moment s-a asezat bine zapada si e frigut.
Azi am vazut The last king of Scotland. Mi-a placut, e bun
Ce fericire o fi sa poti manca orice si sa nu te ingrasi!
Problema mea e cu dulciurile, ca-mi plac la nebunie
. In ultima luna m-am "tratat" cu peste alb si legume fierte, pe post de carne am cumparat soia, paine neagra si sala aproape in fiecare zi. E clar ca trebuie sa continui asa, chiar daca din cand in cand mai "scap" la delicatese.
Liliana, cand e plecarea
?
Am fost si eu prinsa cu cautatul biletelor, pentru sot
. Am gasit Londra-Vancouver cu 265 euro
. Trebuie sa mai fac rezervare la Ryanair, Tampere-Londra.
Elena, daca sotul are rezidenta permanenta si tu o sa ai rezidenta temporara la inceput, dar cu statut de imigrant. Si cred eu ca si in Åland, pentru imigranti sint cursuri gratuite de suedeza. Chiar daca nu in satul respectiv, ci in cel mai apropiat oras. Eu am facut naveta cu autobuzul pentru curs, din satul in care locuiam pana in cel mai apropiat oras (45 km). Cursul era aprobat de biroul fortelor de munca si, in acest caz statul iti plateste cei 500 euro pe luna pe toata durata cursului (in Finlanda). Orice curs aprobat de ei are acelasi regim. Am avut niste rusoaice in grupa, care negasind de lucru faceau cursuri pe banda, ca sa aiba cei 500 euro. Erau aici de multi ani..
Mamini, sanatate fetitei
!
Ai calatorit cu Ryanair? Nu m-am lamurit din pagina lor daca ai voie 15 kg plus bagaj de mana 5 kg sau cu totul 15?
Jaana, asteptam vestile
Aiska, ce mai faci?
Yael, cum stai cu pregatirile?
Alinuca, nu mai zici nimic?
Aamu
mamini spune:
multam,fetele.
Jaana, tinem pumnii.
Aamu, am calatorit cu ryanairul pe stilul vechi, cind aveai dreptul la 20 kg la cala plus 10 de mina si pe stil "mai nou", in vara cind aveai dreptul la 10 kg de mina si cu plata,la 20 la cala. acum nu stiu cum mai e.trebuie sa fie pe prima pag.
M
Aamu spune:
Multumesc, Mamini
! Nu eram sigura cum e cu bagajul de mana. Specificatiile actuale: 15 kg/pers pentru cala si max 10 kg, in anumite dimensiuni bagaj de mana. Pentru ca scrie peste tot max 15kg, mi-era teama sa nu fie cu totul 15![]()
Aamu
emaaimee spune:
buna,
la ryanair ai voie 15 kg bagaj de cala si 10 kg handluggage.sora mea tocmai a zburat cu ei miercurea trecuta.
Magda,multa sanatate si refacere rapida Sofiei scumpe.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
lgireada spune:
Buna dimineata tuturor si o saptamana cat mai frumoasa! 
Aamu plecarea la rusi e joi si revin abia duminica seara. Saptamana asta. M-am uitat un pic la vreme si am vazut ca nu prea tine cu noi, din pacate. Smecheria cu Norvegia e in weekendul cu 1 mai. Mi-a ramas sa ma gandesc ce fel de bilet vom lua atunci - Scanrail pt tren. Si cu cazarea sa vedem ce facem. Nu ne-am hotarat daca sa urcam pana in Trondheim sau sa stam 2 zile in Bergen. 
Jaana ce mult ma bucur ca ai scris aici de pitic. Cand ai noutati sa ne zici si noua :) Sanatate multa si pt tine si pt puiut! 
Elena felicitari pt cum arati! Pt mine cred ca va ramane un ideal de neatins. Dar sunt ok asa cum sunt, chiar daca am exces de kile.
mamini am vrut si eu sa cumpar bilete la finnair din Joensuu, unde sunt. Asta cand vom pleca spre Oslo. Fiindca am prins o promotie, am dat pe Helsinki Oslo doar 130 e de pers, pe cand din Joensuu ar fi fost 800 e ... deci o super diferenta. Pe care nici nu o inteleg, sincer.
Ce faceti de Pasti? Eu tare as fi vrut o excursie, dar nu cred ca ne mai ajunge timpul si banii in primul rand. El si-a dorit mult sa vada Norvegia, era un vis de licean. Si pt acel vis am considerat ca trebuie facut orice sa se indeplineasca, chiar daca de Pasti om sta acasa. 
edit ca sa intreb daca pe aici se gaseste carne de miel / iepure / ren de Pasti. Nu agreez mult carnea de o gasesc la K market, majoritatea sunt unse cu tot soiul de sosuri care evident contin conservanti, aditivi, etc. In weekend am fost la un gratar si unul din colegi a cumparat niste carne ecologica - dar juma' de kil a costat 22 euro
Nici asa nu vreau!![]()
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Buna dimineata!
emaaimee, multumesc pentru informatie
.
Liliana
, de Pasti poti sa cauti ceva solutii cu ryanair, cum spunea mamini. Dar daca nu mai sint resurse, atunci o lasati pe altadata
.
Pentru carne, incearca sa te uita in Prisma, Citymarket la raionul cu carne proaspata (poti gasi si congelat).
Mie nu imi pare ca ai avea exces de kile. Eu sint micuta 1.61 si aveam 65 kg, acum am 62. Idealul ar fi abt 57, chiar daca nu e cum scrie la carte
.
Va doresc si eu o saptamana frumoasa!
Aamu
lgireada spune:
Pai ryanair nu are zbor decat din tampere in riga, nicidecum in stockholm sau malmo sau copenhaga, unde as vrea eu...
Cu excesul de kilograme eu stau cam asa: 1.63 si 69kg. Deci e de unde de dat jos. Greutatea mea uzuala era 60, dar cand am plecat in Germania am pus enorm pe mine si de atunci nu am reusit sa mai ajung la 60. Mai ajungeam in 65 cu chiu cu vai dar nu reuseam sa raman in 65 macar. Mi-ar trebui o viata un pic mai stabila ca sa ma tin de regim.
Liliana
mamini spune:
Liliana, Riga e misto, Talinul e f curat si f dragut, e usor de ajuns si ieftin. eu zic ca e pacat sa le ratati daca tot sunteti aici. merita vazute. din Riga ajungi cu trenul in 20 de minute la Jurmala, la mare,nisip fin cit vezi cu ochii si padurea de pin linga. am fost de 3 ori :)
de Pasti stam pe acasa,papam carne de miel de la Antila, Lidl, City-market, oua vopsite cu coloranti alimentari sau cu acuarele netoxice, drob din carne tocata si o prajitura.
M
lgireada spune:
manimi 
Ma gandesc intens la Riga si Talin si Stockholm si Copenhaga si Malmo ... si cate si mai cate. Singura pb e daca sotul are liber, ca acum e prins intr-un contract cu proful si teoretic nu are voie sa lipseasca de la scoala. Acum nu stiu daca ii da si lui vacanta cand e vacanta studenteasta. Aveti idee cum se procedeaza?
Daca vom avea liber facem un tur mare, daca nu un tur mai mic, dar tot facem.
Oricum am sa caut si eu carnita de miel. Chiar mi-e dor si pofta...
In alta ordine de idei, dati o sugestie de salata care sa contina multa varza. Am cumparat o varza intreaga si as vrea sa o fac salata, cu ce mai merge asezonata?
Liliana