Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 13
Jaana spune:
Lili, pe pagina de la www.expressbus.com vad ca pe 2 mai este autobuz de la aeroport la 00:15 cu sosire in Joensuu la 8:36. Adica 2 mai dimineata. Asta vroiai sa afli? La a 2-a intrebare nu stiu sa-ti raspund...
Aamu spune:
Asa e cum spune Jaana
. Vad ca pleaca de la peronul 14 - terminalul pentru zboruri externe. Dar acolo mai intrebi.
Pentru a doua intrebare o sa caut mai tarziu. Acum trebuie sa ma intorc la lucru![]()

Aamu
lgireada spune:
Multumesc mult. 
Nu stiu ce m-as face fara voi. Imp e ca ajungem in Joensuu cand trebuie.
Revin ... inca caut informatii!
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Am cautat putin despre scanrail, dar se pare ca n-au reduceri decat pe ferries, cum stiai si tu. Insa ca sa fii mai sigura mergi la gara in Joensuu si intreaba. Poate au si vreo alta idee pentru buget mai redus.
Aamu
lgireada spune:
Cum am promis, am revenit.
Cam tarziu totusi, dar pe cuvant de onoare ca azi am stat numai cu ochii in calculator facand rezervari. Si bineinteles ca ma lovesc peste tot de aceleasi pb. De ex ca nu am carte de credit. Bine macar ca la finnair am putut plati prin Nordea. Dar in Norvegia nu mai merge ... Noi avem Visa Electron, nu Visa care mi-ar trebui.
Ma intreb daca ma duc aici la gara in Finlanda, astia nu pot sa-mi cumpere bilete pt Norvegia? Sau daca ma duc la o agentie de turism nu pot rezerva ei pt mine o excursie? Imi doresc http://www.norwaynutshell.com/default.asp asta de aici. Si nu pot sa mi-o rezerv online.
Si mai vreau un bilet de tren dus intors Oslo - Bergen. Daca reusesc sa fac smecheria sa rezerv de la o agentie de turism, oare comisioanele is mari? Acum caut cazare de zor, oare sa fie asa de full la deschiderea sezonului?
Elena multumesc de aprecieri. Cred ca pur si simplu asa sunt eu, o zvapaiata. 
Jaana sa ne tii la curent cu bebita. 
Aamu multumesc pt tot! 
edit ca sa intreb daca aveti idee cum va fi vremea la final de aprilie inceput de mai. macar cu aproximatie ...
Liliana
Aamu spune:
Salutare
!
M-am cantarit azi, se pare ca am slabit 3 kg in aprox o luna
. Fara dieta speciala, doar mancare usoara si
. Si fara dulciuri, dupa care mi se scurg ochii rau de altfel
. Sper sa o tin tot asa, as mai vrea sa dau jos vreo 6 kg
.
Liliana, n-ai pentru ce sa-mi multumesti
. Energia ta e molipsitoare
Nu stiu ce sa zic de biletele pentru Norvegia.. Cel mai bine e sa intrebi la gara. Spune-le exact ce vrei si poate au ceva idei.
Pentru cazare poate poti sa cauti si bed and breakfast Norway - ar trebui sa fie mai ieftine. Altfel, in Norvegia totul e foarte scump..
Apoi ..am vazut ca exista rail pass cu care ai reducere la anumite chestii, poti sa intrebi si despre asta.
Aamu
lgireada spune:
Buna dimineata! 
Felicitari pentru slabit!
Te invidiez, si eu as vrea sa slabesc.
Da, am vazut rail pass. Problema e cum rezerv eu locuri la tren de noapte. Exista vreo sansa sa nu pot circula atunci cand imi propun? Asta e pb mea. Am trimis deja cateva mailuri pt cazare si mi-a raspuns o tipa ca ar avea un ap pt noi 3 si ne-ar costa aprox 50e de pers. Mai astept sa-mi mai raspunda lumea si dupa aia am sa fac o alegere.
La gara aici am fost si saracutele nu prea stiau care e treaba nici cu Scanrail pass ... ce baza sa pun eu? Mi-au dat un pliant si ma chemau la nu stiu ce ora cand venea altcineva mai bazat.
Weekend placut tuturor! Cum petreceti?
Jaana cee face burtica?
Aiska pe unde umbli? Nu mai vii pe la noi?
Liliana
lgireada spune:
Buna dimineata! 
Nu avem nici o veste in weekend?
Jaana, oare tu ai bebita acum? Ce-oi fi facand? Ma gandesc mult la tine ... 
Aamu ce faci? Nu mai aparusi in zona ... ai fugit pe undeva? 
Liliana
elena.moise spune:
Buna dimineata va spun si eu!
Aamu multumesc ptr informatii! Stiam ca exista aceste cursuri in Suedia, dar daca sunt si in Finlanda, cu atat mai bine.Anul trecut prof de la scoala din satul sotului meu vroia sa organizeze niste cursuri de suedeza ptr romanii de acolo,dar contra cost.N-am auzit de nici un ban pe care sa-l fi putut lua daca le urmai.Inseamna ca erau organizate la nivel local, nu?
In ce priveste corectitudinea si sinceritatea suedezilor-finlandezilor-jos palaria.Am asistat si eu la o discutie atat de normala, in adevaratul sens al cuvantului, de mi se facuse inima cat un purice la gandul finalizarii tratativelor.Si in sfarsit nu s-a suparat nimeni,spre surprinderea mea,ba chiar au cautat o solutie care sa fie multumitoare ptr ambele parti.La noi daca esti corect si muncitor te ia de fraier,iar daca mai deschizi si gura sa spui ca nu-i corect sau nu-ti convine poti zbura de nu te vezi.Mai sunt si exceptii, dar mai rare.
Fetelor eu am 1.75 si 55 kg, tipul de "fata snur, fara .... fara ...... ". Desi la cea de-a doua sarcina am pus pe mine 25 km, acum iar ma bate vantul.Nu va spun asta ca sa va fac invidioase - caci vad ca voi va luptati sa dat jos kg in plus- ci eu ,dimpotriva ma lupt ca sa ma ingras. Pana si dr mi-au spus ca am arderile prea puternice; dar anul trecut, calmul finlandezilor m-a molipsit si pe mine si am luat in greutate cam 1.5 kg in 3 luni. Abia astept sa ajung in Finlanda sa mai pun si eu pe colo, pe dincolo cate o farama. Dupa mine mi-ar mai trebui vreo 10 kg.
Colegele de serviciu mereu ma intrebau ce regim tin de arat asa "de invidiat" -asa li se perea lor- dar regimul meu era sculat la 5.30, naveta la Buc, alergatura la banca, tribunal, judecatorii, mancat pe apucate si inapoi la tren - totul pe fuga.
Oricum eu va doresc sa aveti puterea sa tineti regimurile pe care vi le propuneti si sa aveti rezultatele dorite!
Liliana gata aranjamentele ptr calatorie? Vad ca esti f.activa si pe alte forumuri.
Aiska pe unde o fi?
Bebelusul inca se lasa asteptat, sau o fi venit deja? Caci vad ca mamica nu mai da nici un semn.
Aici este o vreme foarte frumoasa, asa ca picii mei ma bat la cap sa iesim afara caci altfel 
.O sa incerc sa mai vb dupa amiaza cand ii voi culca!
O duminica insorita tuturor si 
Emoise
mamini spune:
salutare, fetelor, vad ca sunteti f active, bravo!
eu am avut probleme cu fetita, spital, nebunie aproape o luna, din doua in doua zile, plus munca si niste cursuri...nu am apucat sa scriu.
vad ca vine si aici primavara, abia astept!
Jaana, ce face burtica?
Liliana, super planuri de plimbare, ti-as sugera sa te uiti si la ryanair la zboruri din Tampere pt Riga, depinzind de perioada si de ziua saptaminii in care se zboara, preturile pot fi f bune. www.ryanair.com
eu am luat bilete de avion la finnair pt Bucuresti,la sf lui aprilie, pt mine si pui, din Tampere, super pret. diferenta fata de Helsinki era de 12 euro, nici jumate din cit ar costa autobuzul doar la dus.
o duminica frumoasa,
M