Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 10
lgireada spune:
Nu se supara nimeni aici!
Sunt sigura ca si Aamu se gandea la pitic, dar poate n-a exprimat. 
Si daca tot e vb de pitici ma gandesc la Jaana, dpn-ul e pe 17, acusica ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Salutare!
Am avut un groaznic marti 13 la servici, mai am putin si-mi pocneste capul. Mai intru deseara. Nici n-am apucat sa citesc ce ati scris.
Aamu
Yael spune:
Hello finlandezele!
Chiar, cine e cea mai finlandeza? Aamu? Spuneai ca esti aici de 6 ani, nu? Oho...
Hai ca incep si eu direct cu intrebari...
Cum e cu puiutii finlandezi? Avem? Stiu de Jaana, cu burtica... (la primul copilas, nu?), apoi Alinuca cu bebe mic & frate mai mare :) -deci 2, elena.moise cu 2 baietei, mamini o fetita :) RESTUL? Aamu, lgireada -oare de ce sunteti voi asa active
? Ceva
?
Noi de vineri in 2 sapt. o taiem, asa ca pe langa cei mici si multe altele... mai am si o casa de eliberat.
N-am timp de nimic... Sunt si in stres cu plecatul...
Cum e cu Pastele in Finlanda, cand pica? Cum se sarbatoreste...
Liliana, ce-mi mai aduci aminte de tineretile mele
De fapt pana sa-i avem p-astia mici. Ce mai colindam si noi... Sa profitati din plin de timpul asta in 2.
Tb. sa iessss... Revin...

Cu drag,
Isabella, Yael
(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi
(1 anisor & 10 luni -01May'05)
Picasa
lgireada spune:
Pastele in Finlanda e tot pe 8 aprilie, odata cu cel ortodox. Cel putin asa am vazut eu pe unde am cautat pt zilele libere de Pasti. De sarbatorit, noi mai putin cu partea traditionala. Chiar n-am vazut inca prin market daca sunt vopseluri de oua rosii si alte minuni. Eu aici is temporara pana la licenta, dupa aia cine stie pe unde mai ajung si ce mai fac.
Noi inca nu avem bb, desi eu mi-as dori, ma gandesc ca acum as fi in stare sa-l pun si pe el in desaga si sa-l car cu mine peste tot. Cei din jurul meu insa imi zic sa mai astept, ca dupa aia se schimba prioritatile, etc. Va anunt cand intervin schimbari.
Liliana
Aamu spune:
Salutare din nou
!
Intre timp am ajuns acasa si m-am mai calmat un pic
.
Elena, ma bucur ca micutul se simte bine
. M-am gandit chiar daca n-am exprimat - cum bine a spus Liliana.
Yael, nu sint cea mai finlandeza. Sint aici de 4 ani
. Si n-am puiut din pacate..
Pastele e tot pe 8 aprilie si la finlandezi se sarbatoreste cu sauna, mancare buna si bautura
. Si cu mult galben
. Probabil ca unii merg si la biserica.
Eu imi fac de obicei cateva oua rosii pentru mine, in foi de ceapa 
Liliana, arunca o privire www.europe.org/lowcostairlines2.html" target="_blank">aici, poate gasesti ceva zboruri ieftine. Pentru tren poti verifica www.vr.fi/heo/eng/aikataulut/aikataulut.htm" target="_blank">aici, vr journey search, introduci localitatile si ziua plecarii si vezi orele.
Pentru autobuze ai linkul www.matkahuolto.fi/en/" target="_blank">asta.
Nu cred ca ai nevoie de viza pentru Tallin sau Riga, dar poti verifica in pagina MAE.
Aamu
lgireada spune:
Salutare tuturor,
Aamu multumesc frumos pt toate informatiile. 
Am chiar o propunere de traseu acum de Pasti, ne-am incadra in 5 zile si niste nopti pierdute. Ce vreau eu sa intreb - daca ajung prea tarziu intr-o gara, in jur de miez de noapte, pot sta in vreo sala de asteptare ceva pana dimineata? Pentru Norvegia oare imi trebuie viza? Pentru Tallin si Riga m-am lamurit ca nu-mi trebuie.
Jaana, ce faci? Ne tii aici cu emotii, da un semn!
Liliana
Aamu spune:

Liliana, sigur poti sa stai in sala de asteptare pana dimineata.
Pentru Norvegia, dupa cum scrie aici, n-ai nevoie de viza.
Ce propunere de traseu ai?
Aamu
lgireada spune:
Deocamdata : Joensuu - Turku; ferry catre Stockholm; tren catre Copenhaga; ferry catre Oslo; tren catre Bergen si inapoi Oslo; avion Oslo - Helsinki si inapoi acasa. E doar un plan acum, trebuie sa obtin si aprobarea! 
edit ca sa zic ca am primit desfasuratorul excursiei din sankt petersburg. Si pare dragut. Propriu zis stam acolo 2 zile in oras, alte 2 zile le petrecem pe drum. Dar punctam cateva chestii: Hermitage, palatul Catherinei, catedrala St. Isaac si aia rosie Spilled Blood. Mergem la o piesa de balet, avem o cina ruseasca. Pare dragut.
Liliana
Jaana spune:
Lili, nimic nou pe aici. Am fost chiar dimineata la control, toate bune si frumoase doar bebe n-are graba sa vina la intalnire
Vorba aia, loc ca in burta lui ma-sa unde mai gaseste? ![]()
Lili, faine calatoriile pe care le pui la cale, dar cred ca si obositoare. Deh, vorbeste o burtica a carei singura calatorie momentan e pina la magazin si inapoi
Bebe imi apasa pe un nerv ca de vreo 2 sapt. ma doare o buca si merg intr-o rina. 
Aamu, numai de 4 ani esti aici?? Si ai invatat asa bine finlandeza, bravo tie! [floare] Eu nu mai am curaj sa spun de cind sint... ca ar trebui sa fiu finlandeza deja 
V-am pupat, sa aveti o zi minunata! E asa soare si frumos afara, chiar miroase a primavara!
Jaana
Aamu spune:
Liliana, frumos planul! Sper sa obtii aprobarea
.
Si mie mi-ar parea obositor acum ca nu mai sint chiar tanara si cred ca am si o oarecare doza de lene
.
Imi spunea o colega ca, acum 3 ani si-a luat 1 an liber de la servici si a plecat in Africa. A colindat pe jos, cu cortul toata Africa. In zonele periculoase (minate) a trecut cu masinile armatei.
Vrea sa faca acelasi lucru cu Asia, dar mi-a marturisit ca are o oarecare teama. Fiind nascuta in Maroc, Africa e "acasa", chiar daca a trit de la 16 ani in Franta. Cunoaste oamenii si cultura africana si stie la ce se poate astepta. Asia ii e complet necunoscuta.
A intalnit in Africa un cuplu de japonezi, parca ea 70 de ani si el 75, care plecasera din Japonia cu trei ani in urma intr-o calatorie in jurul lumii. Nu vorbeau decat japoneza
.Impresionant
Jaana, bebe se pregateste si el pentru intalnire
. Si n-are nici o graba ,cand in burtica ii e asa bine
.
Daca in mediul in care traiesti/lucrezi n-ai neaparata nevoie de finlandeza, nu prea iti vine sa o inveti. Dar totusi tu ai studiat
! Bravo tie pentru vointa
!
In mai implinesc 4 ani de cand sint aici.La mine a fost motivatia mare, am vrut sa-mi gasesc de lucru repede. Si dupa un an de curs de finlandeza, am facut 8 luni practica la primaria locala, apoi mi-am gasit in sfarsit servici - la o multinationala, dar interviul a fost in finlandeza si engleza. Aici unde lucrez se vorbesc in principal finlandeza, engleza si franceza. E mare amestecatura in capul meu
. Uneori simt ca nu mai stiu nici macar romana
.
Asa e, miroase a primavara! Azi dimineata era concert de pasarele cand m-am trezit
. Si am vazut si un fluturas
.