Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 9
Jaana spune:
Buna fetelor!
V-am citit tot repejor... am fugit putin din bucatarie unde am gatit cu mama. Lili, aveam o reteta de perisoare pe undeva... da' nu ma intreba acum unde. Noi am facut azi o supica cu galuste si un ghiveci de legume, cu de toate in el. Mama e tare dezamagita ca nu gaseste ingredientele necesare ptr ce vrea ea sa faca, mai ales la capitolul carne.
La mine inca nu sint noutati, bebe sta la caldurica desi toata lumea il asteapta... Lili, asa simt eu, ca ar fi fetita, dar sincer, nu am preferinte. Ne-am dori sa avem 2, si baiat si fetita, deci primul e binevenit oricum, indiferent de sex.
V-am lasat, fug inapoi sa tin companie mamei.
Pupici,
39+2
lgireada spune:
Uite mi-ai dat o idee super. Cum se zice la gris in finlandeza? Ca sa stiu ce sa caut prin super market? Daca pun niste galusti in supa de rosii n-are se sa nu iasa bunutz.
Ce nu stiu eu la perisoare e cum se adauga orezul in compozitie? Gata fiert sau fierbe odata cu galusca?
La categoria acrit is multumita de lamaie, otetul are un gust prea puternic.
Eu is super multumita de ce gasesc pe aici prin supermarket, fata de ce gaseam in Germania, la Aldi, Lidl sau Plus.
Exact asa imi doresc si eu, 2 copii, o fetita si un baiat. Indiferent care o fi primul. Sa dea Dumnezeu sa fie sanatos si tu sa ai nastere usoara. Apropo cand pui niste poze? Sa-ti vedem burtica?
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
In dictionar vad mannasuurimot = gris dar nu mai stiu daca asa era scris pe punga. O sa ma uit daca oi mai avea acasa, ce scrie pe punga. Poate ca tu ai facut supa deja pana ma uit eu
.
Eu cand am facut ciorba de perisoare am pus orezul la fiert odata cu perisoara. Si am acrit cu lamaie sau helas.
Verifica la silja line si pretul Turku-Stockholm, s-ar putea sa fie mai ieftin.
Fug inapoi la lucru.
Aamu
lgireada spune:
Saru-mana de informatie! 
Cand iese A. de la scoala merge si cumpara gris, eu gatesc de amiaza spre seara de obicei. Maine propun perisoare, azi mi s-a deschis apetitul de galuste.
Liliana
Jaana spune:
Lili, tot asa pun si eu orezul in perisoare, crud, si fierbe impreuna cu restul ingredientelor. Credeam ca vrei sa stii ingredientele, ca nu le stiu, le am scrise pe undeva...
La gris, intr-adevar il gasesti sub denumirea data de Aamu. Pe undeva pe la raftul de fainuri.
Poze vad ca nu ma invrednicesc sa fac... n-am mai facut de vreo luna si greu ma mobilizez. Trebuie totusi sa fac si pe ultima suta de metri ca nu de alta da' oi naste fara sa o pozez ![]()
Spor la bucatareala. Noi am terminat pe azi cu bucataria ![]()
lgireada spune:
Io in general mancarea o fac dupa ureche, ca perisoarele ce-s decat niste carne tocata cu orez - aici nu stiam daca fiert sau nu, niste ou ca sa lege compozitia si in rest mai pui ce-ti trece prin minte: marar, usturoi, condimente, cartof fiert, etc.
Sa ne dai si noua pozici, dar nu le vrei publice pe forum, se poate si in privat. 
Liliana
Aamu spune:
Salutare
!
Am mai scris o data dar nu stiu ce-am facut si am pierdut mesajul.
Liliana, uite si www.vikingline.fi/timetables/prices/cabins/turku_mariehamn_stockholm.asp" target="_blank">aici niste preturi pentru vapor. Am fost acum 4 ani Turku-Stockholm-Turku si ne-a costat 9,50 euro de persoana cabina ptr 24 ore, plus am avut reducere la tren (pana in Turku) 50%.
Aamu
elena.moise spune:
Buna dimineata si 

tuturor
Acusica am putintel timp liber - deh, sunt decat cu piciul si isi face de lucru cu jucariile.
Liliana eu una nu pun orez in carnea de perisoare deoarece, cand acesta se fierbe infloreste si risti sa gasesti nu perisoare in ciorba ci o tocatura de carne.Usturoiul si mararul se pune numai la cele prajita [chiftelute sau perisoare] - la ciorba nu stiu ce gust ar avea.Orezul il pui separat in ciorba o data cu legumele [morcov,ceapa,albitura sau ce ai tu pe-acolo, cartofi,ardei]ca sa aiba timp sa fiarba bine.Da gust bun daca ai avea si niste oase[ciolane,coasta,sira] pe care treb sa le fierbi bine inainte.Apoi adaugi acritura -helas sau lamaie -iar cand incepe sa fiarba formezi perisoarele si le adaugi pe rand.Mai intai pune o perisoara si asteapta sa se ridice la suprafata incercandu-i duritatea.Daca are tendinte de sfarmare mai adauga putin ou[albus].Ciorba este gata cand s-au ridicat perisoarele la suprafata.Mai adaugi leustean -daca ai ou batut si ........gata.
Aamu multumesc de intrebare.Andrei se simte mult mai bine.I-am scos firele ieri si are mobilitate baiatul - a inceput a sara , sa alerge,sa se cocoate.Tocmai de aceea trebiue sa-l pazesc. Altfel
-mai ales cand se intalneste cu cel mare.
Sper sa fiu mai activa
O zi buna chiar daca-i Marti si 13.

Emoise
lgireada spune:
Un marti 13 cat mai frumos! 
Is mult mai mici preturile din Turku, sincer. A. tot zice ca nu am timp sa fac tot traseul pe care mi l-am propus in 4 zile. Si sa ma rezum la Stockholm, Tallin si Riga si Helsinki.
Si sa lasam Copenhaga si Olso si Bergen pentru alt moment. Apropo de astea, gasim oare niste zboruri convenabile? Cu altceva nu prea vad sa ajung acolo ...
edit ca sa intreb daca pt tallin sau riga imi trebuie viza? :D
edit tot eu ca sa intreb cum pot ajunge duminica noaptea din helsinki in joensuu in ideea ca as merge cu avionul sambata si m-as intoarce duminica noaptea :d
si ce companii au zboruri mai ieftine aici in zona?
Liliana
elena.moise spune:
Scuze pentru incurcatura facuta Liliana.
Am citit mesajele voastre in graba si am trait cu impresia ca Aamu m-a intrebat de pitic.Sper sa nu se supere nimeni!!!

Emoise