Va schimba credinta cu ceva????
Raspunsuri - Pagina 5
lucialu spune:
adusca ai luat ce ti-a placut, cu toate ca in fata celui ce mi-am ascutit limba si a celor ce au fost obligati sa-mi citeasca mesajul mi-am justificat gestul.Si culmea e ca el nu s-a simtit lezat!
Eu cred in ceva cu toata fiinta mea si mie una nu mi-a facut placere sa vad alaturate lucruri intime de ale Dumnezeului meu intr-o discutie obisnuita.Nimeni nu striga in gura mare cand foloseste toaleta si asa mai departe.
Normal ca tu ma judeci:din moment ce consideri religia puerila si te amuza reaciile(ete am devenit fanatica!)celor ce se cred crestini.
Probabil daca si inaintasii nostri considerau la fel vorbeam alta limba si eram a tzashpea femeie legitima si fara drept la gandire a unui om din alta natie.NU?Crestineste le-am fi intors si celalalt obraz si am fi aruncat cu margaritare.
Nu vreau sa supar pe nimeni si imi cer scuze, celor ce cu mai multa rabdare m-au suportat.Daca a fi permisiv, tolerant,open mind inseamna sa despicam firul la infinit si sa reducem la sfarsit in nimic Crezul Nostru si Maretia Creatiei prefer sa tac.In final oricat de eruditi ne-am crede si oricate cuvinte bombastice am folosi pentru a ne mangaia orgoliul, Dumnezeu nu are nevoie de argumente.Totul se reduce la:crezi sau nu. Inca o data mii de scuze celor care au fost nevoiti sa ma suporte.a fost pentru ultima oara.
PS:Daca toata lumea ar fi cercetat..nu toti au avut carti sau acces la invatatura.De multe ori a fost nevoie pur si simplu de credinta, macar cat un graunte de mustar (nu inseamna ca a fi intelept este un lucru rau, dar din pacate nu toti sunt).
nu mor caii cand vor cainii...
BOCANILA spune:
Parca intrebarea era daca ne schimba credinta in ceva,aceste prostii care au fost descoperite.
Nu eu nu cred in aceste descoperiri,si nimic nu ma va desparti de dragostea Lui.Cine esti tu omule sa judeci persoana Domnului ISUS?Viata Lui..Ma rog pentru cei care nu cred si care si-au luat puterea de al judeca pe EL.Nu am vrut sa scriu dar...El este Domnul meu si asa cum am mai scris la alt topic ..daca voi veti tacea atunci pietrele vor vorbi.Suntem in post....care este adevaratul post?Degeaba ne osandim trupul daca pacatuim cu gandul si cu vorba.Doamne ai mila de noi.
Biblia spune ca noi trebuie sa acceptam prin credinta ca Dumnezeu exista: “Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta” (Evrei 11:6). Daca ar dori, Dumnezeu ar putea pur si simplu sa apara în fata întregii lumi pentru a demonstra ca El exista. Însa daca ar face acest lucru, nu am mai avea nevoie de credinta. " 'Tomo' i-a zis Iisus, 'pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut,si au crezut” (Ioan 20:29).
“Cerurile spun slava lui Dumnezeu,si întinderea lor vesteste lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte ds de stire alteia despre El.Si aceasta, fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamântul,si glasul lor merge pana la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui” (Psalmul 19:1-4). Privind la stele, întelegând marimea universului, vazând minunaiile naturii,si frumusetea unui asfintit de soare – toate acestea arata catre un Dumnezeu Creator. Si daca aceste motive nu sunt de ajuns, exista dovezi ale lui Dumnezeu în propriile noastre inimi. Eclesiastul 3:11 ne spune: “…a pus în inima lor chiar si gândul vesniciei…”. Exista ceva în adâncul fiintei noastre care recunoaste ca viata nu se sfârseste aici pe pamânt si ca nu apartinem acestei lumi pentru totdeauna. La nivelul intelectului, putem respinge aceasta cunoastere, însa prezenta lui Dumnezeu în noi si prin noi îsi face înca simtits influenta în interiorul nostru. Biblia ne avertizeaza ca, în ciuda acestui lucru, unii oameni vor nega totusi existenta lui Dumnezeu: “Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!”.” (Psalmul 14:1)
Oamenii îsi justifica lipsa credintei în Dumnezeu pentru ca nu ar fi “stiintific” sau pentru ca “nu ar exista dovezi”. Adevaratul motiv este ca odata ce oamenii ar recunoaste ca Dumnezeu exista, ei ar trebui sa recunoasca si ca exista si o relatie de responsabilitate fata de Dumnezeu,si în felul acesta ca au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu (Romani 3:23; 6:23). Daca Dumnezeu exista, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu exista, atunci noi am putea sa facem orice dorim fara sa fie cazul sa ne îngrijoram în privinta judecatii lui Dumnezeu. Eu cred ca acesta este motivul pentru care evolutionismul este atât de puternic promovat de catre atât de multe persoane din vremurile noastre – pentru a le da oamenilor o alternativa la credinta într-un Dumnezeu Creator. Dumnezeu exista si toti stim la urma urmei cs El exists. Simplul fapt ca unele persoane promoveaza atât de agresiv necredinta în existenta lui Dumnezeu este de fapt un argument al existentei Sale.
Dati-mi voie sa ofer un ultim argument pentru a arata ca Dumnezeu exista. Cum stiu eu ca Dumnezeu exista? Stiu ca Dumnezeu exista pentru ca vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenta, Îi simt calauzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine. Au existat lucruri care s-au petrecut în viatmea si care nu au alta explicatie posibila decât ca sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mântuit si mi-a schimbat viata într-un mod atât de miraculos încât nu pot face altceva decât sa recunosc si sa laud existenta Lui. Totusi, nici unul dintre aceste argumente nu pot sa convinga pe nimeni dintre cei care refuza sa recunoasca ceea ce este atât de clar. În final, existenta lui Dumnezeu trebuie acceptata prin credinta (Evrei 11:6). Credinta în Dumnezeu nu reprezinta un salt în întuneric, ci este un pas sigur într-o zona bine luminata unde 90% din oameni deja locuiesc.
Cu dragoste din partea mea..pentru toti oamnenii
http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...
alessia105 spune:
Buna ...
off topic
In primul rand imi cer scuze ca nu am mai scris dar nu am avut parte de stat la pc ...am un care sta numai in coasta mea si nu imi lasa o secunda de liniste ..am mai scris ceva dar am pierdut ...
Acum on topic ...
lucialu si smaranditza acum poate vedeti de ce am incercat sa mentin topicul pe intrebarea de baza ..nu ptr ca le-am considerat acuze personale sau lectii din istoria religiilor ..doamne fereste .....mi-a facut enorma placere sa le citesc ( lectiile de istorie ) si noi aici discutam nu ne certam ..daca vrem sa ne certam iesim pe sant .... aaa ca discutam in contradictoriu asta e altceva dar nu le consider atacuri la persoana ..e normal sa fie asa ...
Eu am incercats a mentin intrebarea tocmai ptr a evita eventualele acuze ..neintelegeri ...nepotriviri de opinie ...pana la urma cum am mai spus este chestie de interpretare si de perceptie a invataturilor crestine ...cum a spus si Bocanila
quote:
Cine esti tu omule sa judeci persoana Domnului ISUS?Viata Lui..
Cred ca citatul acesta este esential ...noi trebuie sa urmam invataturile Lui ..cuvantul Domnului ...
Si totusi eu cred ca chiar daca se dovedeste ca este o farsa ..totusi am mai invatat ceva ..ca nimeni si nimic nu ne poate schimba credinta in EL si dragostea in EL ..chiar daca e doar o incercare de defaimare ...sau mai stiu eu ce ..totusi ptr a miia oara poate ne-au intarit credinta si iubirea de Dumnezeu si Fiul Sau ..uitati-va in jur cum a reactionat lumea ..asta la nivel mareee si la nivel mic ..la discutiile de aici ..toti am incercat cu disperare sa ne aparam credinta ..
Intrebari au fost si vor mai fi ..biserica catolica ascunde multeeeee secrete ...apar sfinti care dupa capu meu nu prea au ce cauta in calendare si mai mult in cartile de istorie ...sunt preoti care nu au ce cauta in a provadui Cuvantul Domnului ...sau din contra ..traim alaturi de ingeri pe pamant ...oameni ca parintele Galeriu .ca Papa Ioan Paul ..ca maica Tereza ...dar un lucru a ramas si va ramane vesnic INVATATURILE DOMNULUI ISUS si ale DOMNULUI
denizel Stiu in ceea ce cred tocmai de asta mi se pare deplasat ca cineva sa vina sa spuna ca acel documentar sau acele dovezi ( chiar DACA ar fi adevarate ) mi-ar putea spulbera credinta ...nu mi-am pus o secunda credinta la indoiala CHIAR DACA ar fi adevarat ...ba chiar mi-ar intari-o de mii de ori ..traind cu speranta unei noi mantuiri ..
ariel_7000 tie iti voi dedica un post separat
adusca frumos raspuns scurt si interesant ..nu ca celelante raspunsuri nu ar fi ...eu am invatat multeeeeee de la voi postand subiectul asta si cred ca e un foarte frumos cadou mai ales acum cand ne apropiem de Noaptea Sfanta a Invierii
By the way ...informatii aproape complete despre teoria respectivilor ..poze ..realitati istorice ..teologice si arheologice le puteti gasi si www.jesusfamilytomb.com/" target="_blank"> aici
Cu drag,
Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici
alessia105 spune:
ariel_7000...asa cum am spus .. cred ca e cam offtopi dar ....
In primul rand imi pare rau ptr pierderea ta ..si ma bucur enorm ca Divinitatea v-a protejat si v-a adus cel mai frumos dar ..o minunatie de fetitza sa va traiasca si sa fi-ti fericiti alaturi de ea ...
Si eu am ceva "miracole" la activ ..si imi place sa cred ca D-zeu prin ingerii sai vegheaza asupra noastra ..am trecut prin multeeeeeee desi nu sunt asa batrana ..anul trecut spre ex a fost cel mai negru din viata mea ..am pierdut tot ..de la afacere,casa ,masina pana la relatie ...nu s*au terminat inca dar merge ..nu m-am indoit niciodata..nu am urlat desi disperarea era mare "De ce doamne eu" ptr ca le-am considerat pedepse divine la greselile mele ( desi cred ca le-am platiti inmiit) ..anyway ...D-zeu sau ingerii lui mi-au fost aproape cand mi-a fost greu si m-au protejat ..o sa ziceti ca is nebuna sau fabulez dar i-am vazut ...Prima data la nasterea lui Sebi ...cu o noapte inainte ..am vazut o silueta de barbat la mine in camera ..m-am speriat de moarte ..a doua zi am nascut singura ..salvarea a venit la 7 ore dupa primul apel si ai mei erau toti plecati ...ai mei in provincie si proastpatul tatic era in armata ..am scapat cu bine si eu si copilul slava Domnului si nu medicilor romani ...A doua oara cand a murit tata ..aceeasi silueta la mine in camera dar de data asta din profil ...a doua zi am primmit telefonul blestemat ( ai mei erau divortati) ...10 minunte nu imi aduc aminte ce s-a intamplat ..am intepenit ..in picioare cu ochii deschisi m-am trezit cand ex-ul meu imi dadea disperat cu apa pe fatza ...de faze genul viselor nu va mai spun merg si la mine si la mama...bunica ne avertizeaza mereu cand e ceva rau ..mama a stiut cu 18 ore inainte ca bunicul va face infarct ...ca o avertizare ptr ca si mama are probleme cu tensiunea este hipertensiva si orice soc ii poate afecta sanatatea ...eu le consider semne de la D-zeu si sincer ma bucur cand aud ca nu sunt singura cu alstfel de experiente ...cateodate imi e frica sa le impartasesc ptr ca m*ar lua lumea de nebuna ..de asta am tinut sa le scriu separat ...ariel inca odata numai bucuri si impliniri si multaaaaaaa sanatate ca-i mai buan decat toate ...
Cu drag,
hannen spune:
Eu zic ca atunci cind incepi sa crezi ca Dumnezeu a fost om,a mincat,a defecat si a procreeat undeva este totusi o fisura ,o fisura care da,ar tebui sa puna pe multi pe ginduri.
Parerea mea.
hannen spune:
quote:
Originally posted by alessia105
sa ne rugam la Allah al lor ..eu i-am repilicat ca pe mine nu ma vor face sa fac asta ...si chiar daca vor folosi forta sau alta metoda de fortare ..ma rog ...si ce castiga???ptr ca nu vine din suflet ....vine din frica ...ptr ca in inima mea va fi mereuD-zeu si Isus ...asa cum la ei e Allah ...la budisti Budha
Sa inteleg ca acelasi lucru e valabil si pt.God-ul englezului,Gott-ul neamtului,Dieu-ul francezului,nu?
Atit timp cit toti au voie la o limba proprie/materna ,banuiesc ca si cei care spun dumnezeu in lb. araba au voie sa o faca,nu?Sau ar trebui sa le introducem cuvintul romanesc Dumnezeu,si uite asa nu vom mai avea impresia ca Allah e vreun allien.
Si ca sa te linistesc,musulmanul cu pricina n-a stiut sa-ti explice
Insa ma intereseaza partea bolduita din mesajul tau.Sper ca intelegi de ce.
Dumnezeu si Isus!
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannen
Eu zic ca atunci cind incepi sa crezi ca Dumnezeu a fost om,a mincat,a defecat si a procreeat undeva este totusi o fisura ,o fisura care da,ar tebui sa puna pe multi pe ginduri.
Parerea mea.
Insa ma intereseaza partea bolduita din mesajul tau.Sper ca intelegi de ce.
Dumnezeu si Isus!
Iar parerea mea este ca ar fi absolut minunat daca, inainte de a te pronunta sau inainte de a face schimbari majore in viata ta, ai studia problema serios de tot. ok?
Ma simt chiar inspirata sa va recit :
"Uite, mangaie-ma, leagana-ma
Mi-a murit logodnica
Intreaba-ma cine era
Pe urma spune-mi incet, precis cand pleci
O sa-ti cumpar neconditionat cercei
De la un bijutier ovrei
Ai venit gradinita de flori în
Sufletul meu, interior de fierarie
Mamie, n-o sa intelegi!
Dar e lucru frumos cand esti intr-o poezie"
Sa mai zica cineva ca nu-s interesanta si originala .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
alessia105 spune:
neatza ...
Sincer fetelor m-ati pierdut ...gata is in bezna ..ok am inteles opinia lui Hannen ...
quote:o respect ca atare ..fiecare are dreptul la propria opinie si propiul simt
Dumnezeu a fost om,a mincat,a defecat si a procreeat undeva este totusi o fisura ,o fisura care da,ar tebui sa puna pe multi pe ginduri
Nu am inteles faza cu Allah si allien( in dimineatza asta is mai inceata la minte ..dooorm pe mine inca) ..nu consider ca Allah a fost vreun Alien sau mai stiu eu ce ...si e adevarat nu am informatii destule despre musulmani ...ii respect asa cum ii respect si pe budisti..toeisti...sau mai stu eu ce relegii si culturi ...fiecare are credinta lui si il percepe de D-zeu in felul lui si in cultura lui ...deci nu am vrut sa par ne respectuoasa sau anti islamica ...nu asta a fost intentia mea ...stiu ca si ei au extremistii si fanaticii lor si cred ca dl respectiv era unul dintre ei tocmai de accea i-am si replicat si probabil si el mi-ar fi replicat la fel daca eu ii spuneam ca intr-o zi il voi forta sa se roage intr-o biserica crestina ....eu vroiam sa arat ideea ..nu poti face un crestin, musulman ...un musulman, crestin ..un budist .,martor al lui Iehova , etc ...daca nu exista dorinta izvorata din suflet ptr a imbratisa o alata religie .. ptr un alt crez .
Uite stiu o olandeza care s-a casatorit cu un marocan ...dragoste mareeeeee ..a trecut la islam ptr el ...din cel cu val pe fatza si mai fanatic stia coranul mai abitir ca un iman ...a parasit-o ptr una de a lui cand s-a vazut cu cetatenia olandeza in buzunar ...si gagica gata a renuntat la islam ...pai mai e credinta?? sau ne schimbam credinta dupa cum bate vantu ....
Aaa am si eu chestii si zic ca toti oamenii de pe pamantul asta de fapt credem in acelasi D-zeu ..numai ca il numim altfel ,il descriem altfel ...il interpretam altfel si il gasim in alte locuri ....
sau poate ca vroiam sa spun de Mahomed dar nu am prea multe informatii despre el si atunci am preferat sa il chem Allah ca pe asta il stiu ....by the way ...el parca a fost un fel de Isus in religia crestina ...ca io is pe langa cu islamu ...( dar asta nu inseamna ca nu il respect ca si credinta ) ..
Partea bolduita se refera la D-zeu si la Isus ...la duhul sfant si la fiul sau ...nu is diferiti??? nu Isus era fiulul lui d-zeu??? ni pe asta nu am inteles-o ..
Incaodata scuze is cam dupa o noapte cam alba ..cu cel mic ..si nu intelg ...nu merge motorasu
Cu drag,
alessia105 spune:
aaaa am uitatceva esential ..de 2 zile zic ca raspund si mereu uit
Xenocid ...cum sa ne ia iepurasu ..pai o sa ii lasam sa ne ia si Craciunu??? io ii sparg ..ca tre sa vina Moshu Io protestez ...vreu si Iepurashu ..si Moshu...( eventual pe ala tanar ) si eventual as mai baga si ceva la mijloc ca e fffffff mare distanta de timp intre cele doua
Cu drag,
ariel_7000 spune:
off topic, xeno, daca dispare iepurashul, inventam noi altul :))
alessia, multumesc pentru cuvinte si floricele, dar nu am suferit nicio pierdere....fratele meu s-a imbolnavit, a fost tratat si acum este intr-o stare muuuult mai buna. nu am pierdut nimic, din contra, am primit AJUTOR si DRAGOSTE de la Bunul Dumnezeu. imi pare rau de nefericirile din viata ta, dar tot nu cred ca sunt pedepse pt greselile tale, ci doar ca Dumnezeu si-a luat "scutul" protector de asupra ta in acele momente, ca sa te faca sa-l intelegi...sa aiba grija de voi si de cei dragi voua.
dragele mele, ca ofer la toate, iar tie xeno un .
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!