Va schimba credinta cu ceva????

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by fdoina

zicea un Parinte ca singura problema a omului ramane in definitiv moartea

Ehee, vezi Doina de ce nu cadem noi de acord niciodata? Pentru ca pe masura ce intelegi din ce in ce mai mult din cele de pe linga noi iti dai seama ca cel mai groaznic lucru ce ti se poate intimpla este nu sa mori ci sa nu te nasti.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

ai dreptate, Alin, desi mi se pare surprinzatoare remarca asta venind de la tine...vorba cuiva: "tu nu poti fi ateu, esti prea fericit"

mie inca si mai trist decat sa nu te nasti mi se pare sa traiesti o viata si sa te intrebi la ce bun, fara sa gasesti un raspuns...si inca si mai trist sa nu te intrebi niciodata

ai fi surprins sa stii in cate privinte suntem de acord

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

am si eu o intrebare:daca nu te-ai fi nascut, de unde stiai ca nu te-ai nascut?
am citit undeva (cred ca scris de blaga), ma rog ideea era ca de ce ne temem de neantul de dupa moarte si nu si de cel dinaintea nasterii (cel putin asa am perceput eu ideea)?
si inca o intrebare: se spune ca Dzeu iti da atat cat poti sa duci, dar de ce aceasta idee se refera la necazuri nu si la bucurii. n-am auzit pe nimeni ca are atata fericire de nu poate s-o duca. sper ca am reusit sa ma fac inteleasa si ca nu am fost offtopic.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si de fericire avem parte de atata cata putem duce.
Ca referinta poti sa iei Schimbarea la Fata, reactia ucenicilor, sau faptul ca Moise nu putea indura sa vada fata Domnului, fiind peste puterile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

capra cu trei iezi, bineinteles ca Blaga a fost un piculet poet (la fel si xeno), de aceea ne indepartam putin de religios si ne apropiem de comentariul literar

eu cred ca nu ne temem de neant, dar nu exista decat neantul acela de dinainte sa fi existat, dupa moarte este vesnicia, nu neantul, si de aceea ne temem

apropo, legat de asta, povestea cineva cum, coplesit de unele intamplari, i-a spus Parintelui "suntem nimic Parinte" si acela i-a raspuns "da, copile, dar Dumnezeu din nimic a facut Lumea"

eu cred ca nu ne temem de neant, caci Dumnezeu ne-a adus la existenta, ne-a daruit Viata... dar ne temem pentru ca am fost facuti sa avem o relatie cu El si si n-o mai avem

apoi despre cata fericire poate fiecare duce...din tot ce am citit eu de la Parinti, iadul nu e un loc de pedeapsa, o insula ingrozitoare unde un dumnezeu sadic ii deporteaza pe cei imorali

iadul e cumva o dovada a dragostei dumnezeiesti, caci oamenii pot duce, cum ziceai tu, fericirea, in mod diferit...zice un Parinte ca sunt oameni pentru care ar fi chin si ardere mult mai mare daca ar sta in Lumina...dadea si Casandra exemplul acela cu Apostolii, care nu pot sta in Lumina taborica, nefiind inca preschimbati de Botezul Duhului Sfant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

quote:
Originally posted by ham

quote:

ce trist...

ham, sa nu te superi, da mie un dumnezeu din asta nu mi-ar trebui...mai bine-si facea un tort cu glazura

pentru Dumnezeul meu, eu contez...si tu contezi

nu se prea vede, in timp ce noi scriem mor sute de copii NEVINOVATZI de boala si foame (sus l-ai caracterizat mult mai bine pe Dzeu de care va e voua frica:

un Dumnezeu ilogic, care a creat o lume sfasietor de ilogica si nedreapta, care se zbate intre suferinta, mizerie si moarte!).

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Ham, mi se pare mie sau tu spui ca de la Dumnezeu ni se trage saracia si copii care mor de foame? Sau in fine, cine spune nu conteaza, dar chiar nu pot trece mai departe fara sa zic si eu ce cred despre asta.

Mie nu mi se pare ca oamenii mor langa noi pt ca asa a vrut Dumnezeu, eu as spune ca saracii mor pentru ca nu-i vede/aude nimeni. Daca fiecare dintre noi, am pune deoparte cel putin contravaloarea mancarii care noua ne prisoseste si o aruncam, hainele pe care nu le mai purtam le-am imparti cu cei care au mai putin decat noi, cred ca lucrurile ar sta mai bine in general. Unii dintre noi isi pot permite sa-si schimbe intr-o viata case, masini, electrocasnice, mobila, etc...acesti oameni daca ar avea ochi sa-i vada si pe ceilalti, nu s-ar mai ajunge la moarte de om din cauza saraciei. Daca banii la nivel global ar fi directionati catre natiunile sarace, in loc sa fie finantata inarmarea, sau daca s-ar aloca fonduri mai multe pt a ne pastra planeta sanatoasa, lucrurile ar sta altfel. Nu am mai suferi atat. Sa arunci pisica moarta in curtea lui Dumnezeu pentru lucruri care ne stau in putere, este cel putin convenabil.

Sunt oameni care si-au indreptat deja eforturile in aceste directii, dar sunt putini. In schimb, daca constiinta noastra a tuturor ne-ar spune ca numai uniti putem sa ajutam, eforturile lor nu ar mai fi in zadar. Si intr-o zi am descoperi, ca nici noi nu am saracit si nici altii nu au mai murit. Si vom descoperi ca Dumnezeu nu ne-a creat ca sa ne lase sa murim de foame. Ne-a creat ca sa ne iubim unii pe altii.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly

quote:
Originally posted by ham

quote:

ce trist...

ham, sa nu te superi, da mie un dumnezeu din asta nu mi-ar trebui...mai bine-si facea un tort cu glazura

pentru Dumnezeul meu, eu contez...si tu contezi

nu se prea vede, in timp ce noi scriem mor sute de copii NEVINOVATZI de boala si foame (sus l-ai caracterizat mult mai bine pe Dzeu de care va e voua frica:

un Dumnezeu ilogic, care a creat o lume sfasietor de ilogica si nedreapta, care se zbate intre suferinta, mizerie si moarte!).

Ham, mi se pare mie sau tu spui ca de la Dumnezeu ni se trage saracia si copii care mor de foame? Sau in fine, cine spune nu conteaza, dar chiar nu pot trece mai departe fara sa zic si eu ce cred despre asta.

Mie nu mi se pare ca oamenii mor langa noi pt ca asa a vrut Dumnezeu, eu as spune ca saracii mor pentru ca nu-i vede/aude nimeni. Daca fiecare dintre noi, am pune deoparte cel putin contravaloarea mancarii care noua ne prisoseste si o aruncam, hainele pe care nu le mai purtam le-am imparti cu cei care au mai putin decat noi, cred ca lucrurile ar sta mai bine in general. Unii dintre noi isi pot permite sa-si schimbe intr-o viata case, masini, electrocasnice, mobila, etc...acesti oameni daca ar avea ochi sa-i vada si pe ceilalti, nu s-ar mai ajunge la moarte de om din cauza saraciei. Daca banii la nivel global ar fi directionati catre natiunile sarace, in loc sa fie finantata inarmarea, sau daca s-ar aloca fonduri mai multe pt a ne pastra planeta sanatoasa, lucrurile ar sta altfel. Nu am mai suferi atat. Sa arunci pisica moarta in curtea lui Dumnezeu pentru lucruri care ne stau in putere, este cel putin convenabil.

Sunt oameni care si-au indreptat deja eforturile in aceste directii, dar sunt putini. In schimb, daca constiinta noastra a tuturor ne-ar spune ca numai uniti putem sa ajutam, eforturile lor nu ar mai fi in zadar. Si intr-o zi am descoperi, ca nici noi nu am saracit si nici altii nu au mai murit. Si vom descoperi ca Dumnezeu nu ne-a creat ca sa ne lase sa murim de foame. Ne-a creat ca sa ne iubim unii pe altii.

nu Dzeu e vinovat de ce ni se intampla, El ne-a dat utilajul cu care putem sa traim OK, dar nu-l folosim (respectiv CREIERUL); sa te inmultzesti pe principiul "fa nevasta ce mancam?/ne f*tem si ne culcam!" e cea mai buna dovada; toate belelele de pe pamant, poluare, somaj, lipsa resurselor, etc vin de la acesta inmultzeala fara cap...

ca vestul incearca sa ajute saracimea lumii e un big bullshit; se fac manarii, se fenteaza fiscul si in timpul asta laptele, fructele, carnea, cerealele, etc produse in surplus (stii ca toate tzarile europene au cote ce nu trebuie depasite?) SE DISTRUG!

traim intr-o lume anapoda si apocalipsa nu o aduce dreacu' sau Dzeu, Ei doar ne lasa sa ne facem de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Billy-Billy, !!!!!!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

billy-billy, si din partea meamai srie.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
[ ... ] din tot ce am citit eu de la Parinti, iadul nu e un loc de pedeapsa [ ... ] iadul e cumva o dovada a dragostei dumnezeiesti [ ... ]

Cred ca este o perspectiva cel putin ciudata asupra iadului Oare Parintii de care povestesti chiar asa au scris despre iad, ca “iadul nu e un loc de pedeapsa” ?

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput