Va schimba credinta cu ceva????
Raspunsuri - Pagina 18
fdoina spune:
Darael, tu crezi ca Dumnezeul crestin e unul pedepsitor? pai vorbim de Dumnezeul iubirii...n-ar fi putin incoerent?
cica iadul asta e un loc al suferintei, dar nicidecum al pedepsei, iar suferinta e generata tocmai de faptul ca Il abandonam, ca ne golim de dumnezeirea din noi, prin pacat, ne falsificam Chipul
crinuta spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Darael, tu crezi ca Dumnezeul crestin e unul pedepsitor? pai vorbim de Dumnezeul iubirii...n-ar fi putin incoerent?
cica iadul asta e un loc al suferintei, dar nicidecum al pedepsei, iar suferinta e generata tocmai de faptul ca Il abandonam, ca ne golim de dumnezeirea din noi, prin pacat, ne falsificam Chipul
Bravo Doina pentru mesajele tale. Sunt de acord cu tine.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ham spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
[ ... ] din tot ce am citit eu de la Parinti, iadul nu e un loc de pedeapsa [ ... ] iadul e cumva o dovada a dragostei dumnezeiesti [ ... ]
Cred ca este o perspectiva cel putin ciudata asupra iadului Oare Parintii de care povestesti chiar asa au scris despre iad, ca “iadul nu e un loc de pedeapsa” ?
eu cred ca iadul si raiul sunt aici si acum, in functzie de faptele noastre; cele 2 notziuni trebuie personalizate pt. a avea valoare; un iad k-n biblie ar fi o binecuvantare pt. un sado-maso; un rai tot k acolo ar fi un iad pt. o persoana activa; eu cred ca ne platim pacatele aici si acum, pedepsele fiind urmare normala a faptelor noastre.
cinstit, la asa o descriere k in biblie prefer iadul; raiul ar fi ceva ce m-ar omora incet si in kinuri, plictisindu-ma; despre durere si suferintza am invatzat ceva in 17 ani de mina; orice te kinuie la inceput poate deveni obisnuintza si in timp, necesitate!
BillyBilly spune:
quote:
Fetelor, va multumesc pentru floricele, da' stati sa-mi ascut creioanele, ca de-abia acum ma apuc de scris!
Doina, te urmaresc, dar pe masura ce cred ca ti-am inteles firul ideii, intru iara in ceata Cate minti/capete tot atatea posibilitati .
Da, sunt de acord cu tine ca iadul nu este un loc al pedepsei (ce i-am putut face noi lui Dumnezeu, cu ce l-am putut noi prejudicia pe El ca sa ne pedepseasca? Credem noi ca Dumnezeu are nevoie de ceva de la noi? Putem noi sa-i indeplinim vreo nevoie?) Si ar putea fi un loc al suferintei daca mintea noastra se incapataneaza sa gandeasca ca acolo se va duce...cu scopul clar de a suferi...ca nu are alta cale. Dar tot tu mai devreme spuneai ca mintea ne indeparteaza de Dumnezeu? Unde iara sunt de acord cu tine. Deci mintea a creat iadul...iadul este copilul mintii. Intr-adevar si eu cred ca mintea atat gandeste si rasgandeste, incat ne pierdem...nu mai stim nimic, nici macar de unde ni se trag radacinile. Si chiar ajungem sa credem ca exista un iad in care mergem si unde suntem rupti din dragostea lui Dumnezeu. Dar, daca ignori aceste ganduri si le schimbi cu altele: nu suntem abandonati, noi suntem madularele lui Dumnezeu, Dumnezeu ne iubeste si nu se poate ca relatia noastra sa se fi rupt, iti recapeti linistea si incepi sa-i observi prezenta. ESTI INCA ACASA. Isus ne asigura ca Dumnezeu este in stare sa-si trimita singurul Fiu spre rastingnire, ca sa ne arate cat ne iubeste... iar noi in continuare credem ca nu suntem suficient de iubiti, pt ca invariabil vom arde prin iad... sau mai stiu eu pe unde. Iubirea si iadul mie nu mi se par compatibile. Mintea noastra ignora mesajele lui Isus si mesajele pozitive in general, fara exceptie. Avem o preferinta de speriat pentru dramatic, pentru violenta, pentru vina, pedeapsa, etc. Da, Isus ne asigura ca suntem Dumnezei toti dar noi nu-L putem crede pt ca uite-te cat de pacatosi suntem! Un fel de talmes-balmes!
Mie imi plac liniile simple: Dumnezeu ne iubeste, mintea ma poate induce in eroare, asa ca ignor toate ideile negative din orice domeniu in masura in care le constientizez, viata este un pasaj trecator, dragostea este tot ce conteaza, moartea nu este mai rea decat nasterea, pacatul este doar un punct de vedere. Nimic nu ma poate separa de Dumnezeu, adica de esenta mea. Asta cred eu.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
DARAEL spune:
fdoina – eu nu cred despre Dumnezeu / Allah / Khrisna sau Manitou nimic. Inca nu am ajuns sa cunosc Dumnezeirea asa ca nu pot vorbi despre ceea ce nu cunosc.
Cat despre iad, din cate ne spun Sfintii Parinti, nu prea seamana a loc plin de bucurii si fericire..... nici macar pentru sadomasochisti – scuze ham ca te dezamagesc.
Ce pot sa va urez ?
Sa va Mantuiti Sufletele, fiecare pe Calea pe care ati ales-o.
Pace tuturor !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
BillyBilly spune:
quote:
Originally posted by ham
nu Dzeu e vinovat de ce ni se intampla, El ne-a dat utilajul cu care putem sa traim OK, dar nu-l folosim (respectiv CREIERUL); sa te inmultzesti pe principiul "fa nevasta ce mancam?/ne f*tem si ne culcam!" e cea mai buna dovada; toate belelele de pe pamant, poluare, somaj, lipsa resurselor, etc vin de la acesta inmultzeala fara cap...
ca vestul incearca sa ajute saracimea lumii e un big bullshit; se fac manarii, se fenteaza fiscul si in timpul asta laptele, fructele, carnea, cerealele, etc produse in surplus (stii ca toate tzarile europene au cote ce nu trebuie depasite?) SE DISTRUG!
traim intr-o lume anapoda si apocalipsa nu o aduce dreacu' sau Dzeu, Ei doar ne lasa sa ne facem de cap.
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Ok, daca nu Dumnezeu este vinovat pentru problemele noastre, atunci restul este doar o problema de iubire/intelegere intre noi. Si cand ma refeream la o schimbarea a constiintei, pai sa stii ca eu ma gandeam de la individ la societate si nu invers... Compasiunea si bunatatea pleaca din inima, le ai sau nu ai, nu se pot legifera si aplica in forta. Asadar daca vrem sa ajutam, hai sa ajutam si sa nu cautam legea care ne da voie sa ajutam. Dupa parerea mea, societatile de care vorbesti ca-si distrug surplusurile au nevoie de o schimbare de atitudine, plecata de la nivel de individ. Indivizii voteaza oameni, oamenii voteaza legi...deci tot la noi sta puterea.
In alta ordine de idei, tu ai mentionat clar o problema ivita din lipsa educatiei, iar ca sa faci educatie iti trebuiesc bani...si revin iara la ideea mea de a directiona banii in sensul constructiv. Unii oameni au mai mult altii au mai putin (minte, bani, educatie, etc), nu este treaba noastra sa spunem care ar trebui sa existe si care nu...cine ar trebui sa se inmulteasca si cine nu...aici e treaba de Dumnezeu, nu crezi? De asta ne-a lasat pe Pamant, sa ne inmultim. Planeta este suficient de mare si de bogata pentru noi toti. Poate ca dintr-o familie dintr-asta fara educatie, se mai naste un Eminescu...sau un Creanga... si ne zguduie pe toti. Nu suntem noi in masura sa etichetam vietile oamnenilor ca fiind cu valoare sau fara. Ceea ce putem face noi este sa impartim din educatia noastra si altora care nu au avut posibilitatea, pt ca cineva trebuie sa faca si munca grea.
Poluarea zic eu ca vine de la altceva...nu oamenii polueaza ci uneltele pe care le au ca sa-si traiasca vietile o fac, care unelte sunt controlate de o mana de oameni, cu niste interese foarte bine stabilite. Resursele sunt variate si sunt...numai unele par sa se epuizeze...pe altele nici nu le-am exploatat inca... Cu somajul este iara o chestie de educatie, daca ma intrebi pe mine, atunci cand am vrut sa muncesc, am gasit. Si pe de alta parte, ok ne inmultim, dar am putea sa ne inmultim si ca proprietari de firme si sa oferim slujbe pentru altii...nu ne inmultim doar in sensul de sugative...fiecare dintre noi poate sa-si priveasca viata cu mai mult curaj si sa incerce..poate ca va ajuta cativa oameni cu un loc de munca, nu crezi?
Mai lasa si tu fierastraul ala, ca nu ne doreste nimeni altceva decat ceea ce ne dorim fiecare pentru noi.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
fdoina spune:
quote:
Originally posted by BillyBilly
Mie imi plac liniile simple: Dumnezeu ne iubeste, mintea ma poate induce in eroare, asa ca ignor toate ideile negative din orice domeniu in masura in care le constientizez, viata este un pasaj trecator, dragostea este tot ce conteaza, moartea nu este mai rea decat nasterea, pacatul este doar un punct de vedere. Nimic nu ma poate separa de Dumnezeu, adica de esenta mea. Asta cred eu.
Billy, in linii mari, credem cam aceleasi lucruricu diferenta ca iadul chiar exista, nu e creat de mintea omeneasca...iar Dumnezeu l-a iubit si pe iuda...si pe lucifer...iar pacatul nu e doar un punct de vedere, ci falsificarea Chipului cu care Dumnezeu ne-a creat...si pacatul e singurul care ma separa de Dumnezeu...asta cred eu
se pare ca ham a inteles cum e cu iadul-dovada a dragostei dumnezeiesti si cu fericirea pe care nu ti-o da Domnul ca n-o poti duce...la fel de realista mi se pare si remarca despre rai, suntem deci de acord ca in starea noastra actuala raiul ala promis nu e decat o chestie...pana si fi-miu a observat ca e cam nasol sa stai o vesnicie fara computer si televizor
totusi, au fost altii care au experimentat, si trebuie sa recunosc ca pe mine vietile lor m-au coplesit, fiindca ei au trait Evanghelia, n-au studiat-o...si prin vietile lor au probat fagaduintele dumnezeiesti...si masura la care poate sa ajunga omul
(cum zicea odata xeno, Biblia fara Sfintii Bisericii nu e decat o culegere de literatura fantastica, sau cum zic altii pe-aici, un talmes balmes din care nu intelegi mare lucru)
Darael, iti inteleg punctul de vedere, nici eu nu-L cunosc pe Dumnezeu, ca daca L-as cunoaste n-as sta de vorba toata ziua despre El...stii cum e, cand ai o mare iubire, nu-ti arde sa povestesti despre ea...
dar ma bucur sa povestesc despre altii care L-au iubit...care stateau ore intregi pe-o piatra, sau pe un stalp, sau zeci de ani intr-o chilie, asteptand sa-L intalneasca
denizel spune:
Bilutelu', !!! Tare mult imi place sa te citesc! :-)
quote:
cum zicea odata xeno, Biblia fara Sfintii Bisericii nu e decat o culegere de literatura fantastica, sau cum zic altii pe-aici, un talmes balmes din care nu intelegi mare lucru)
Doina, esti sigura ca asta a zis-o Xeno? Ma rog, Xeno si numai Xeno? Parca nu suna a stilul lui decat asta: "Biblia e o culegere de literatura fantastica"...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
BillyBilly spune:
quote:
Billy, in linii mari, credem cam aceleasi lucruricu diferenta ca iadul chiar exista, nu e creat de mintea omeneasca...iar Dumnezeu l-a iubit si pe iuda...si pe lucifer...iar pacatul nu e doar un punct de vedere, ci falsificarea Chipului cu care Dumnezeu ne-a creat...si pacatul e singurul care ma separa de Dumnezeu...asta cred eu
Pai atunci, dupa parerea mea totul este OK!! Diversitatea este normala si chiar sanatoasa in anumite privinte, nu trebuie sa gandim toti in acelasi fel ca sa fim oameni si sa ne intelegem. Ne-am acceptat diferentele sub aspect de culoare a pielii, limbi diferite, culturi si obiceiuri diferite, de ce n-am intelege ca si mintea poate crea diferente? Ca este normal sa nu ai acelasi tipar de gandire atat atimp cat nici experienta ta de viata nu seamana cu a altcuiva? Eu una n-as discredita nici o religie a lumii, fiecare om il gaseste pe Dumnezeu in felul lui... daca modul meu de gandire ma duce catre compasiune si iubire pentru oameni, la fel si pentru cel de langa mine, atunci ambii suntem pe drumul bun, dar in acelasi timp fiecare pe al lui. Neplacut este cand in numele lui Dumnezeu se justifica violenta, se arata intoleranta, s.a.m.d.
Cu iadul si cu pacatul vad eu cum ma descurc cand voi ajunge la moment, daca am gresit am sa-l rog pe Doamne-Doamne sa ma ierte...eu sunt doar un om.
Week-end placut la toata lumea!!
fdoina spune:
Anca, ce mi-a iesit, frate, asta e buna de pus la gazeta, ce ti-e si cu retorica asta dezlantuita