Va schimba credinta cu ceva????
Raspunsuri - Pagina 13
lilianasoare spune:
quote:Pai vezi tu, de-aia detest eu starea de bacterie si nu-mi plac bacteriile, in general; adica, niste organisme atat de mici si simple sa nasca niste intrebari si probleme atat de mari si complicate - e oare posibil
Originally posted by xenocid
Liliana, intrebarii astea pe care o pui tu ii asociam eu tot aici , acum mult timp alta:
Credeti ca inghesuite pe farfuriile lor Petri bacteriile se intreaba daca nu cumva in adâncul adâncului lor , matahalele alea in halate albe aplecate asupra lor nu'si doresc in fapt nimic altceva decat a deveni bacterie ?
AlinOrgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
denizel spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by denizel
Edit: in plus, daca ateismul persoanei respective e si o rezultanta a convingerilor acumulate in urma unor studii sa le zicem, ironiile pot fi interpretate si ca o incercare de 'trezire' la realitate a unor persoane care inca pot sa creada in fel de fel de chestii "subumane" :-)
denizelule, cu alte cuvinte, ateismul e prozelit. si se defineste exclusiv in relatie cu credinta pe care incearca sa o converteasca, ma rog, trezeasca. realizezi ca tocmai ai afirmat ca ateismul e prin defintie intolerant?
mami de Sonia Marie
Hehei, Conchita, buna observatie ai facut! :-)
Recunosc faptul ca Xenocidu' e cam singurul ateu pe care il cunosc, prin urmare 'teoriile' mele sunt dezvoltate 'studiindu-l' pe el .
Bine, or mai fi si alti atei printre cei pe care ii cunosc, da' nu am auzit vreo declaratie din partea lor (banuiesc pe unii de agnosticism si cam atat :-)
Revenind, da!!, ateismul lui Xeno este de tip prozelit :-) Pai face el mai mult prozelitism aicea, decat toti sectantii si nesectantii la un loc .
Si, da, ateismul de tip xenocidian este cam intolerant :P.
Acuma, eu nu stiu prea bine cum este definita exact intoleranta, dar daca ea, intolernata, este raportata doar la neacceptarea ideilor cuiva care nu impartaseste convingerile tale, atunci da, el este profund intolerant :-)
Daca insa definitia intolerantei cuprinde si neacceptare a persoanelor cu idei altfel, atunci nu, nu cred ca e (profund) intolerant .
Ateismul in general, nu stiu cum este :-).
Edit.
Conchita, m-am gandit la o varianta: cum este definit un ateu care este prozelit dar care, in momentul in care afla ca adventistii calca in picioare drepturile baptistilor de ex, se duce in strada si sustine respectarea drepturilor baptistilor? E intolerant, tolerant, semitolerant sau cum?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Conchita, m-am gandit la o varianta: cum este definit un ateu care este prozelit dar care, in momentul in care afla ca adventistii calca in picioare drepturile baptistilor, se duce in strada si sustine respectarea drepturilor baptistilor? E intolerant, tolerant, semitolerant sau cum?
ar trebui sa se numeasca bun cetatean si asa ar trebui sa procedam toti, indiferent de credinta, orientare politica, etc atunci cand suntem martorii unui abuz, indiferent cine il comite si asupra cui il comite.
curios ca tocmai ideea asta o inclusesem in urma cu ceva vreme in definitia tolerantei la o discutie aici pe dc...gandim la fel, inseamna. :-))
mami de Sonia Marie
denizel spune:
quote:
Originally posted by conchita
curios ca tocmai ideea asta o inclusesem in urma cu ceva vreme in definitia tolerantei la o discutie aici pe dc...gandim la fel, inseamna. :-))
mami de Sonia Marie
Ce e curios? Ca gandim la fel? Ar fi asa de rau pentru tine daca am gandi la fel?
Pai, din ce stiu eu de pana acum, in muulte chestii gandim la fel (si chiar ma bucur :-), iar cand vad ce sfaturi dai la Parintii intreaba, ma gandesc daca nu cumva intru io la tine pe cont, da' uit complet imediat dupa ce am trimis meajul :-).
Mi-am pus intrebarea cu iesitul in strada, tot din cauza Xenocidului astuia :-)). Adica, mi-am zis io: ma, oare omu' asta care ne arata de cate ori are ocazia cat de tare 'gresim', ar fi in stare sa ne ia si apararea vreodata, daca am avea de suferit? (nu conteaza cauza)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
conchita spune:
nu, mah, curios nu era ca gandim la fel!!:-))) vorbeam cu mine ca, desi in teorie stiam si stiu ca e mai bine sa ne concentram pe ce ne apropie, decat pe ce ne separa, uite ca mai sufar de pacatul de a vedea in primul rand diferentele: adica am dat inutil definitia tolerantei, atata vreme cat primul lucru pe care l-am remarcat in definitia data de tine ateismului a fost antiteza cu credinciosii, nu complementaritatea cu ei. cu alte cuvinte, imi faceam autocritica. :-))
restul ce ziceai mi se trage de la ani buni de citit pe dc pareri de mamici cu adevarat informate.
mami de Sonia Marie
xenocid spune:
quote:
Originally posted by conchita
primul lucru pe care l-am remarcat in definitia data de tine ateismului a fost antiteza cu credinciosii
Nu prea se compara lucruri similare aici. Cel mai apropiat analog ar fi "linistea este antiteza raului". Asta deoarece, pentru cei mai multi oameni credinta este o trasatura definitorie in timp ce ateismul este doar una din manifestarile rationale ale naturalistilor.
Lista plasmuirilor fantastice pe care le neg este desigur lunga, incluzand printre muuulte altele astrologie, spirdusii de gradina, mortii umblareti, Shambala, homeopatie, chiromantie, frenologie, reforma in justitie, ozn'uri, parapsihologie, telechinezie, vraji, farmece, blesteme, descantece ...
Si asa cum stiti de fiecare data cand le'am sezisat pe aici le'am 'sanctionat' prompt. Iar pentru a reveni la Sufletul Credintei, ei bine lucrul acesta atat de drag voua, pe lista de mai sus ocupa o singura pozitie.
Desigur, in probleme de religie ma 'recomand' ateu. Sa spun ca resping supranaturalul ar fi ca si cum la intrebarea cum ma cheama as raspunde 'Homo Sapiens' doar pentru ca asta ma defineste mai bine.
Atentia pe care o acord insa fiecarei teme supranaturale e direct proportionala cu vehementa demersului iar pina acum nimeni nu mi'a cerut socoteala mai tare decat cei care respingand 9999 din zeitatile actuale ma acuza ca am facut exact acelasi lucru cu 10000.
Alin
lilianasoare spune:
Alin, vreau sa-ti pun si io o intrebare, doua, dar, mai intai, mi se pare normal sa punctez cateva chestii foarte pe scurt, ca sunt pe fuga. In prima perioada a vietii mele...ahaha...in timpuri imemoriale , cand ma aflam inca in cautarea "a ceva" sau "a cuiva", care sa-mi ofere un sens in viata, aveam un sentiment pregnant de micime, de insignifianta, eram un nimeni, sau, in cel mai bun caz, un oarecare, un strop de apa intr-un ocean infinit (la asta m-am referit cand vorbeam de starea de bacterie, dar cred ca fusei cam criptica in excprimare). Ei, in relatia mea cu Dumnezeu, totul s-a schimbat. Am capatat un statut, de "fiica a regelui", cu toate privilegiile care deriva din asta. Sunt convinsa ca nu poti pune in mod corect intrebari si nu poti afla raspunsuri autentice la marile probleme ale vietii fara sa ai o relatie cu El. Nu-ti poti trai plenar viata, nu poti trai cu un simt al destinului fara sa fii conectat la o sursa superioara.
Acum, intrebarile: ce loc ocupa, nu omul, ci individul in evolutionism? Cine esti tu, Alin Xenocid, cum te definesti in raport cu filozofia de viata pe care ai imbratisat-o? Care este sistemul tau de valori dupa care te ghidezi in viata, specific teoriei respective? (daca nu ma insel, reperai vreo doua, adica ratiunea si bunul-simt, dar sper sa mai fie si altele) Cam atat, pt. moment. Multumesc.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
ham spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by Marilena12
Sinodul III ecumenic si cu dioprosopismul lui Nestorie
Saracu', eu credeam ca a avut hernie.
Marilena n'ai tu Evolutionisti in rafturi cati Sfinti Parinti am citit eu
Acu' sa fim clari : islamul e o secta crestina care e o secta iudaica la originea sa o secta asiro-babiloniana de inspiratie naturalista sumeriana - primele practici institutionalizate ale unor rituri neolitice.
Hannen, asta e, Islamul s'a nascut in secunda in care doi oameni s'au luat la harta daca Isus e DoiÎnUnu sau DoiPrinUnu.
Alin
N-am citit in viata mea atatea prostii scrise la un loc.
kestiile astea de-tzi par prostii (apropo, prostie este cand pui verdicte fara sa verifici daca supt ironii nu iezicsta adevaruri-adevarate!) ie reale- un iezemplu- Crestinii, k si Fariseii, au fost la origine o grupare sectara rupta din iudaism, iar Hristos a fost rabin evreu (asa se si explica predicile din templul iudaic si gonirea negustorilor cu biciu').
Xenocid, o vorba zice: "bucura-te cand un prost itzi spune ca spui prostii; inseamna ca esti opusul lui!"
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by ham
Xenocid, o vorba zice: "bucura-te cand un prost itzi spune ca spui prostii; iseamna ca esti opusul lui!"
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Deh...solidaritatea masculina.
ham spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by ham
Xenocid, o vorba zice: "bucura-te cand un prost itzi spune ca spui prostii; iseamna ca esti opusul lui!"
Deh...solidaritatea masculina.
sincer, nu crez ca doar masculii si-or bagat nasul prin istoria religiilor- eliade ( http://www.librarie.net/carti/38708/Tratat-de-istoria-religiilor-Mircea-Eliade ), spre exemplu!