Laptop - de care?
Raspunsuri - Pagina 2
alebazi spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Io recomand sicer si cu caldura Apple!! E scump...insa bateria face toti banii...la un laptop cu ecranul de 15", bateria noua tine cam 6 ore, ceea ce pentru un PC lap top e incredibil Pretul e insa aproape dublu si, in plus, sint foarte multe aplicatii Windows incompatibile.
Din ce stiu eu, Acer-ul are cel mai bun rezultat calitate-pret, Dell-ul are mari probleme cu bateriile, Lenovo e cool fiindca in cazul in care ti-e furat, ii poti da de urma pe Internet, IBM-ul il recomanda soata, in tip ce Toshiba nu :-), iar Hewlett-Packard are un design foarte fancy!
Dintre procesoare, AMD-urile sint de evitat, fiindca se supraincalzesc.
Io am un Acer, cu AMD sempron (uups) 3300+, insa l-am luat pe considerentul ca, la cum se dezvolta tehnologia, in doi trei ani, il pot amortiza si imi cumpar un laptop nou. ...insa am observat ca cei care au Apple - dintre colegi - la Apple ramin!! Insa colegii mei-s designeri, asa ca-s de-nteles de ce prefera Apple
(iMovie de la Apple ii cel mai crap program, asta in comparatie cu Premierul PeCe-ist ...asa ca e important si scopul folosintei!)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
lilanda, cum sunt cele LENOVO? Este a doua oara cand aud de ele. Pe la noi, pe aici nici nu am vazut si nici nu am auzit de ele...
lilanda spune:
Lenovo sint chinezii de au cumparat ThinkPad-u' de la IBM Cica la unele modele e instalat, in bios, un program de Computrace Personal, care permite localizarea computatorului, chiar daca hard diskul a fost sters ori inlocuit.
Exista si brand Lenovo, cu laptopuri fiabile si acceptabile ca pret si cu baterie OK (asta inseamna vreo 3 ore de functionare)....am auzit ca ar exista si o varianta mai scumpa, la care bateria tine vreo 10 ore .
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
senator spune:
Care procesor e mai bun sau care e de evitat?
AMD Athlon 64 - generatie mai veche
AMD Sempron mobile - cache mic (procesor castrat)
AMD Turion 64 - bun
AMD Turion 64 X2 - foarte bun
Intel Celeron M - cache mic (procesor castrat)
Intel Centrino - de fapt, Pentium M (Centrino este tehnologia) - bun
Intel Core 2 Duo - (se pare) cel mai bun
Intel Core Duo - foarte bun
2) ce producator imi recomandati?
Acer
Fujitsu Siemens Computers - ieftine, bune, dar nu dau pe dinafara;
Hewlett-Packard
Toshiba - foarte bun pe multimedia (muzic#259;)
Sony - foarte bun pe multimedia (imagine)
Samsung
Asus - daca vrei sa faci scurta la mâini;
Apple
Lenovo (IBM) - fiabile, robuste, tehnologii utile, design rudimentar
Compaq
LG Electronics
MSI - nou pe piata asta, dar bun
BenQ
Yakumo
Dell - cam tot atât de fiabile ca si Lenovo (IBM), dar mai elegante.
Vrajeala aia ca bateriile Dell sunt proaste s-ar traduce cam asa: marea majoritate a producatorilor de laptopuri folosesc baterii Sony, firma care a fost nevoita sa înlocuiasca bateriile defecte ale acestora.
Jazz spune:
Eu tot IBM/Lenovo ti-as recomanda... pe www.cnet.com a primit rating-uri mari... Depinde si pentru ce ai sa il folosesti, daca ai o afacere si calatoresti mult un ultralight ar fi nemaipomenit.... Sony-urile Vaio din seria TX au greutate sub 2 kilograme si bateria poate dura pana la 8 ore (depinde de ce faci pe el). Daca il folosesti pentru email/internet/entertainment un widescreen de la HP ar fi fain...
Din nou, intra pe http://reviews.cnet.com/4566-3121_7-0.html?sa=all si vezi ce ti se potriveste.
Eu abia astept sa imi vand HP-ul si sa imi cumpar un Sony VAIO TXN17P/B. Cand imi pun laptop-ul si cartile in rucsac... imi rup salele... (e o scuza, stiu!)
monica-elizabet spune:
quote:
Initial creeata de copiloi
As avea (deocamdata) 2 intrebari:
1) care procesor e mai bun sau care e de evitat?
AMD Athlon 64
AMD Sempron mobile
AMD Turion 64
AMD Turion 64 X2
Intel Celeron M
Intel Centrino
Intel Core 2 Duo
Intel Core Duo
2) ce producator imi recomandati?
Acer
Fujitsu Siemens Computers
Hewlett-Packard
Toshiba
Sony
Samsung
Asus
Apple
Lenovo
IBM
Compaq
LG Electronics
MSI
BenQ
Yakumo
Va rog ,nu ma trimiteti la arhiva, caci am citit cele 2 subiecte, dar nu am gasit raspunsuri la ce ma interseaza.
Multumesc mult!
Alina
Cel mai bun procesor la ora actuala, este Intel Core 2 Duo, dupa el urmeaza AMD Turion 64 X2 (la distanta destul de maricica).
Ca producator, sunt de recomandat Toshiba, HP, Fujitsu, Sony.
Recomandarile de mai sus sunt pentru laptopuri de performanta.
Daca vreti sa il folositi doar pentru Word si Internet, merg si restul. Ref. placa video la laptop, intrati pe www.notebookcheck.com, acolo sunt date toate placile video de laptop si performantele lor. Bafta
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
adrianafedorca spune:
noi avem un macbook de la apple , e super misto , bateria tine o gramada, poti instala si windows , e mic e usor, e o bombonica ...o bijuterie cum spunea o prietena
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
copiloi spune:
Multumesc mult pentru informatii! M-au ajutat foarte mult!
Selectand, selectand, selectand, in faza finala au ramas 2 laptopuri, un www.redcoon.de/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B126151/cid/Hewlett_Packard_nx7300_ RH682ET _Set_2/#" target="_blank">HP si un www.cyberport.de/item/1106/1002/0/83712/aktion-acer-aspire-5611awlmi---t2050-1024120-dvdplusminusdl-15zollwxga-gma950-g-xpm.html" target="_blank">Acer. Pana maine vreau sa ma hotarasc.
Daca m-ati putea ajuta cu niste info, privind cele 2 laptopuri, v-as fi recunoscatoare!
Alina
hristina spune:
Da,la astea a ramas si sotul si m-am ales cu un Acer;acum a fost si problema de buget;mie chiar imi trebuia, nu aveam prea multi bani si mi-a luat un Acer TravelMate; deocamdata isi face treaba; sa vedem in continuare! HP vrusese si sotul in iarna,dar nu-i rau nici asta!
Bafta si tie in alegere!
Kasi si Victoria
monica-elizabet spune:
Procesorul de la Acer e de penultima generatie, iar cel de la HP este de ultima generatie. Cu cel de la Acer nu vei putea rula sistemul de operare Vista in 64 biti (atentie, in viitorul apropiat, se va trece masiv la 64 biti. Bineinteles, ramane loc si de 32 biti, cat stie procesorul de la Acer).
Ca memoria RAM sta mai bine ACER (1 giga).
Daca ai camera video digitala sau iti planifici sa iti cumperi una, pe laptopul de la Acer nu vei putea face transferul materialului video, deoarece nu are port Firewire.
In concluzie, daca nu vei dori sa lucrezi cu sistem de operare in 64 biti si nici nu te deranjeaza ca nu are port Firewire, cumpara ACER. Altfel, cumpara HP si poti sa faci un upgrade de memorie RAM mai tarziu.
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)