Laptop - de care?

Laptop - de care? | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

As avea (deocamdata) 2 intrebari:

1) care procesor e mai bun sau care e de evitat?

AMD Athlon 64
AMD Sempron mobile
AMD Turion 64
AMD Turion 64 X2
Intel Celeron M
Intel Centrino
Intel Core 2 Duo
Intel Core Duo

2) ce producator imi recomandati?

Acer
Fujitsu Siemens Computers
Hewlett-Packard
Toshiba
Sony
Samsung
Asus
Apple
Lenovo
IBM
Compaq
LG Electronics
MSI
BenQ
Yakumo

Va rog ,nu ma trimiteti la arhiva, caci am citit cele 2 subiecte, dar nu am gasit raspunsuri la ce ma interseaza.

Multumesc mult!

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

E vreo reducere in Germania,ca si mie imi trebuie; stai sa vina sotu acasa si-ti da el o parere.
Pana atunci,astept si eu cu interes raspunsurile!

De fapt, cam la ce bani e un laptop in Germania? ca pe noi ne-a mintit unu ca ne aduce din State de trei luni si acum nu mai vreau decat sa-mi recuperez banii si sa-mi iau eu de unde o fi!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Nu stiu de reduceri ....eu cumpar cand am banii. Daca prind si reduceri, bafta mea .

Din ce am vazut, pretul "variaza" de la 650 euro in sus (fara accesorii).

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Ziceam de reduceri ca erau in decembrie cand vroiam noi,dar erau in State si se pare ca am luat doar teapa,laptop trebuie sa ne luam tot noi; si ma gandeam ca cine stie ce noroc aveam;dar ca pret ar fi ok ce spui tu.; acu depinde cat de sus se duc,ca minima ar fi acceptabila.
La ce accesorii te referi?
Ai cumva niste site-uri sa ma pot uita si eu?

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu ti-as recomanda Dell XPS (de preferat 2010) numai ca-i cam scumpisor.
Depinde si la ce-ti trebe: doar ca sa lucrezi in word si excel... sa asculti muzica si sa stochezi poze... nu se merita sa dai atitia bani.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Eu am Toshiba(edit ca am uitat:cu Intel) si sunt suuuper multumita de Ti-l recomand.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Io recomand sicer si cu caldura Apple!! E scump...insa bateria face toti banii...la un laptop cu ecranul de 15", bateria noua tine cam 6 ore, ceea ce pentru un PC lap top e incredibil Pretul e insa aproape dublu si, in plus, sint foarte multe aplicatii Windows incompatibile.
Din ce stiu eu, Acer-ul are cel mai bun rezultat calitate-pret, Dell-ul are mari probleme cu bateriile, Lenovo e cool fiindca in cazul in care ti-e furat, ii poti da de urma pe Internet, IBM-ul il recomanda soata, in tip ce Toshiba nu :-), iar Hewlett-Packard are un design foarte fancy!
Dintre procesoare, AMD-urile sint de evitat, fiindca se supraincalzesc.

Io am un Acer, cu AMD sempron (uups) 3300+, insa l-am luat pe considerentul ca, la cum se dezvolta tehnologia, in doi trei ani, il pot amortiza si imi cumpar un laptop nou. ...insa am observat ca cei care au Apple - dintre colegi - la Apple ramin!! Insa colegii mei-s designeri, asa ca-s de-nteles de ce prefera Apple
(iMovie de la Apple ii cel mai crap program, asta in comparatie cu Premierul PeCe-ist ...asa ca e important si scopul folosintei!)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Daca te tin buzunarele ia-ti Sony Vaio. Daca nu atunci Toshiba (la fiabilitate au fost intotdeauna si au ramas nr. 1). Dell sunt bune, dar nu isi justifica pretul. Nu inteleg ce cauta Apple in lista aia. Nu am auzit ca apple sa faca computere compatibile PC si daca lucrezi in mod curent pe MAC-uri nu vad ce ai putea face cu el. Dar poate sunt eu in urma cu noutatile.... Celelalte sunt fie proaste, fie prea scumpe pentru calitatea lor.
Ca procesor eu iti recomand sa mergi pe intel. In rest... depinde cati bani ai si ce vrei sa faci cu el.
Foarte important este sa iei un laptop care sa aiba pe el toate resursele de care ai nevoie, eventual un pic supradmensionat, ca sa fie folosibil macar cativa ani, dar in acelasi timp nu se justifica sa il iei pe cal mai tare de pe piata pentru ca intotdeauna varfurile de gama au pret artificial, mult mai mare decat se merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by ymcar
[Nu am auzit ca apple sa faca computere compatibile PC si daca lucrezi in mod curent pe MAC-uri nu vad ce ai putea face cu el. Dar poate sunt eu in urma cu noutatile....

ymcar, de vreo citiva ani buni, Apple are platforma www.apple.com/macosx/features/windows/" target="_blank">Windows...nu si invers, din pacate!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

copiloi, din experiente personale, si eu am ales de 3 ori pana acum, si de 3 ori am ales Acer (primul un Travelmate, dupa cativa ani un Tablet PC, iar acum in ianuarie un Aspire pt fiu-meu)... Depinde pt ce iti trebuie, eu cea mai happy sunt cu Tabletul, asta pt ca sunt o dezordonata, iau notite pe tot felul de biletele si nu le mai gasesc veci. Primul a fost pentium, al doilea centrino, al treilea core duo.
Sotul meu a avut un IBM de la un job, nu m-a impresionat cu nimic, i s-a si stricat ecranul dupa vreo 6 luni.
Colegii mei au Dell (care mi se par ok, dar scumpe) si HP (in general au ecranul ala lucios si nu il suport). Cu apple ca si companie nu vreau sa mai am de-a face niciodata, iar compaq avea un os (edit:operating system) mai smecher si personal last time I checked.
Deci faptul ca n-am avut probleme (mari) cu Acer in 7 ani si pretul au fost singurele motivele pt care l-am luat pe ultimul tot Acer in ianuarie.

Sfatul meu, orice iti iei, ia si 3 ani garantie la laptop, fa-ti un backup cel putin saptamanal si dormi linistita. In rest e chestie de preferinte personale.

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladcelvechi spune:

Daca iei un laptop nou, atunci:

1. Intel Core Duo sau Core 2 Duo, depinde daca ai sau nu nevoie de viteza (si accepti diferenta de pret)

Daca iei un laptop SH, atunci Intel Centrino.

Alege IBM/Lenovo in ambele cazuri, nu o sa regreti; sfatul asta vine de la cineva caruia i-au trecut citeva sute de laptop-uri prin mina, in diverse configuratii si de la diversi producatori. Alta alternativa ar putea fi intr-adevar Apple sau in ultima instanta Sony. Atentie! Aici ne referim la fiabilitate, nu la aspect exterior sau alte giumbuslucuri d-astea.

Bafta orice ai alege, daca te mai pot ajuta cu sfaturi iti stau la dispozitie cu placere.

Mergi la inceput