Pomi fructiferi care dau cel mai repede rod?
Raspunsuri - Pagina 8
Gabbriela spune:
si mie gradinaru mi-a perforat teava, a vrut sa scoata o radacina si a stricat teava de la sistemul de irigare.. acuma manual - si m-am cam saturat de udat.
Poti cumpara semnte de iarba St A. recoamnd, e mai rezistenta si sa presari pe iarba inainte de udat , o va ajuta sa stea deasa si frumoasa... o data la 1 - 2 luni faci operatiunea.. timp de un an.. si o sa ai o iarba c ain povesti , nu mai trebuie sa o inlocuiesti.
quote:
Originally posted by Ramona J
Gabbriela, multumesc.
Intre timp m-am dumirit cu iarba: e de doua feluri. Avem Bermuda (predomina) si St. Augustine. Nu stiu de ce au pus asa...
Ne-am instalat poarta electrica sa inchidem driveway si muncitorii au perforat intr-un loc teava de la sprinklers. Azi au fost (a doua oara) sa o repare, sper ca de data asta nu mai avem probleme.
ML, vad ca ai scris de maces. Eu ziceam de maci de cimp, vind francezii aia.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Multumesc, o sa incerc varianta asta. Bermuda e deasa - doar ca e inca lesinata. St. Augustine da sa inverzeasca dar Bermuda nu.
Pai gradinarul nu ar trebui sa-ti repare el teava? Am avut si eu emotii cu astia cu gardul, mai ales ca ii platisem deja. Dar au venit si au reparat.
Mai fetelor a inflorit in fata casei un copac - pare a fi ceva cires salbatic. E o frumusete! Eu nu stiu sa pun poze ca v-as arata.
Gabbriela spune:
trebe sa inlocuiasca teaba pe 2 m si eu nu am vrut sa desfaca iarba sa poata inlocui
vrem sa facem gard de jur imprejur si poarta sa se poata juca si piticu in fata casei fara sa ajunga in strada si atunci schimbam si iarba si sistemul de tevi tot.. iarba noastra e de 18 ani, nu ca ar trebui schimbat adar vrem noi.
Daca ai pozele pe PC te pot ajuta eu sa pe pui pe un album si sa le areti. iti sc pe PM daca vrei - da-mi de stire.
Si la mine au inceput pomiii prin curte sa infloreasca
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Ti-am trimis eu PM, ca eu n-am reusit sa-l activez pe al meu.
Pe noi nu ne lasa HMO sa ingradim si in fata casei. Dar am inchis toata curtea in spate. De fapt asa era, noi am extins (nu acoperea toata proprietatea) si am inchis drievway cu poarta. Putem pune acolo un cos de baschet, ceva. Deocamdata ne scoatem masa de ping-pong in curte. Sintem ca niste copii, bucurosi ca avem in sfirsit curte!
Si la noi a inlocuit o bucata destul de lunga de teava. Fiind linga gard, nu se vede prea tare ca au distrus iarba. Au spart teava cind au lucrat, apoi au turnat ciment (pentru sina de la poarta) si a intrat citiva metri pe teava.
Nu afecteaza tot sistemul, ca e pe zone diferite. Dar in zona respectiva nu mai mergeau sprinklers. La noi e rau ca nu avem voie sa le folosim decit o data pe saptamina. In rest mai dam cu furtunul. E zona cu seceta.
ML spune:
Ramona, nu cred ca te apuci tu sau sotul de asa ceva dar... cine stie, poate te razgandesti... (pare a fi util):
http://www.cityofbremerton.com/content/forms/MakeYourOwnRainBarrel.pdf
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Ramona J spune:
Multumesc, chiar am zimbit. Asta pentru ca nu prea ploua. Dar ar fi util, ca ploua mult deodata si pe urma... pauza. Acum chiar se anunta 2-3 zile cu ploaie si ma bucur.
Am muncit weekend-ul asta la gradina. Am facut si poze, nu stiu cind am timp sa le pun intr-un album sa va arat.
Pina la urma sint aproape sigura ca pomul imens din fata casei care acum e incarcat de flori e Bradford Pear.
Am cumparat Caladium (trei modele) si Impatients si am aranjat o zona mai mare in jurul unui pom (ala cred ca e Southern Magnolia).
In fata casei am pus vreo trei soiuri de Mums, predominant galbene.
Pentru sunroom am luat niste violete africane si muscate, le-am mutat in vase din lut.
N-am terminat de plantat, ar fi fost bine ca acum ploua.
Azi am vazut un musuroi de furnici, cred ca erau fire ants. Acum trebuie sa dam cu ceva sa scapam de ele, copilul face un soi de alergie la intepatura lor.
Citiva trandafiri au boboci, sigur infloresc saptamina asta!
ML spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Asta pentru ca nu prea ploua. Dar ar fi util, ca ploua mult deodata si pe urma... pauza.
Chiar pt. astfel de situatii este proiectat (din ziar citire).
Am muncit weekend-ul asta la gradina. Am facut si poze, nu stiu cind am timp sa le pun intr-un album sa va arat.
Neaparat sa le pui. Suna tare bine!
Pina la urma sint aproape sigura ca pomul imens din fata casei care acum e incarcat de flori e Bradford Pear.
Am cumparat Caladium (trei modele) si Impatients si am aranjat o zona mai mare in jurul unui pom (ala cred ca e Southern Magnolia).
In fata casei am pus vreo trei soiuri de Mums, predominant galbene.
Pentru sunroom am luat niste violete africane si muscate, le-am mutat in vase din lut.
Uite ca nu stiu toate denumirile americane. Am sa ma uit pe Google la imagini sau te astept pe tine cu pozele. Ce fata vrednica! Bine macar ca ne mobilizeaza toata gargara asta de pe forum.
Azi am vazut un musuroi de furnici, cred ca erau fire ants. Acum trebuie sa dam cu ceva sa scapam de ele, copilul face un soi de alergie la intepatura lor.
Incearca sa torni otet de mere peste musuroi. La noi a mers. Chestia e ca dupa un timp se muta in alta parte si tot asa. Macar nu dai cu insecticid (eu fug cat pot de chimicale).
Ramona J spune:
Multumesc ML pentru sfaturi si pentru aprecieri.
Pentru furnici chiar citisem pe undeva ca poti sa pui apa clocotita. O sa incerc ambele variante. Ma si vad umblind prin curte dupa musuroaie sa le extermin.
Asa e, m-au mobilizat discutiile astea de pe forum. Dar inca mai avem mult de lucru.
Imi pare rau ca nu stiu denumirea plantelor in romaneste. Unele nici nu le-am vazut acolo, iar la altele nu stiu denumirea (sau am uitat-o).
ML spune:
Ai dreptate si despre apa clocotita citisem dar nu am incercat.
Lasa, poate pui pozele in album sa ne clatim si noi ochii. Spor la treaba!
adita spune:
Fetelor, vad ca va pricepeti. am auzit ca se pot planta pomi fructiferi si toamna. acum o fi prea frig? nu ma pricep deloc, nu stiu nici cum trebuie sapata groapa pt pomisor, nici dada se mai pune ceva in pamant. orice sfat e binevenit
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)