Pomi fructiferi care dau cel mai repede rod?
Raspunsuri - Pagina 9
ML spune:
Adita sper sa te lamureasca cineva mai priceput decat mine.
Mai jos sunt cateva sfaturi, dar pentru mai tarziu, cand pomul incepe sa-si formeze coroana (vezi de ex. la mar, dupa pozele cu soiuri).
Sotul va planta acum niste pini, banuiesc ca merge si pt. pomi fructiferi, dar sa vorbeasca cine stie.
Aici este linkul:
http://sfaturipomicole.tripod.com/index.html
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Ramona J spune:
Adita, acum e perfect de plantat pomi fructiferi. O sa caut mai multe informatii despre metoda cea mai buna (nici noi nu i-am pus inca) si mai scriu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Ce vreti sa puneti, Ramona (nici eu n-am renuntat la plan, dar avem prea multe pe cap acum, ca sa ne mai ocupam si de ei)?
Ramona J spune:
Eu vreau piersic si smochin. Dar cred ca mai luam si altii (pere, prune si cica ar fi si ceva mere care cresc in zona), ca am gasit niste soiuri mai mici, care se pot pune pe linga gard. Asa ca-i aliniez prin curte....
adita spune:
ML, interesant link-ul de la tine. nu stiam ca e asa complicat, ca nu e bine sa pui pomii oricum. de meri citeam ca trebuie sa aiba prin preajma alt soi cu care sa se polenizeze reciproc, ca altfel nu fac fructe
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
ML spune:
Smochin, Ramona?! Grozav! O singura data am cumparat smochine aici de la Health Food Store. Si mie imi lipsesc.
Adita parca si la pruni e la fel... Caraghios este ca noi avem un singur mar si nu stiu pana unde se plimba albinutele astea ca sa-l umple cu merisoare (la vecini nu prea vad).
Tu ce vrei sa pui Adita? Sunt sigura ca cei mici ar fi superincantati si gata cu lopatelele sa ajute la sapat.
Ramona J spune:
Adita, eu am primit un catalog cu pomi la vinzare si spune la care trebuie sa-i iei frati, surori, sotii etc.
Au aparut atitea soiuri, nu exista o regula general valabila. In mod normal ar trebui sa te ajute in privinta asta cei de unde cumperi...
ML, vreau smochin ca am vazut la vecinul si le merge bine. Plus ca astea proaspete sint scumpe la magazin si de multe ori nu au nici un haz.
Am fost harnici in weekend, am pus din nou flori in fata casei. Nu mai ramasese mare lucru.
adita spune:
eu as vrea un mar, un par, un cais, un cires si un tei. avem deja doi nuci, dar trebuie sa-i mutam, au rasarit singuri intr-un loc nepotrivit. sper sa nu se usuce daca-i mutam. daca s-ar putea as vrea si un gutui, un prun si un visin, dar astea nu mi se par chiar importante
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Ramona J spune:
Adita, am cautat catalogul cu pomisori despre care scriam. De exemplu unii piersici sint OK singuri, alte soiuri trebuiesc plantate cu alta varietate de piersic.
Merii au toti nevoie de "consort", dar poti folosi soi diferit (specifica ei care).
La ciresi si visini iarasi depinde de soi. Unii sint OK singuri, altii au nevoie de inca unul. Ma intreb daca e OK sa pui cires si visin de exemplu.
La peri iarasi trebuie sa ai macar doi.
Pruni - depinde de soi.
Cais - cite doi.
Vezi ce pomi fructiferi au si vecinii, poate ca in cazul asta scapi sa nu mai pui cite doi.
Tei am avut si noi, doar unul si a fost OK. Ce frumos mai mirosea! Ma intreb daca le prieste clima din TX. ML, stii cum le spune in engleza cumva? Bradford pear al nostru n-o mai duce mult si va trebui sa-l inlocuim. Ma tot gindeam ce ar fi mai potrivit... evrika!
Off-topic, panselutele noastre incep sa arate tot mai bine - abia astept sa le vad incarcate cu flori!
ML spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
...Tei am avut si noi, doar unul si a fost OK. Ce frumos mai mirosea! Ma intreb daca le prieste clima din TX. ML, stii cum le spune in engleza cumva? ...
Linden tree. Mai scriu.