Pomi fructiferi care dau cel mai repede rod?
Raspunsuri - Pagina 4
Steluta spune:
quote:
Originally posted by boticelina
Ai vazut, in pozele mele e un copac cu frunze mari ca urechile de elefant care alunga mustele si tantarii, Paulonia il cheama. S-a pus mama pe tren si a venit cu el in carca de la Bucuresti.
Boticelina, habar nu am avut ca exista un astfel de pom. Imi poti spune de unde din Bucuresti l-a cumparat mama ta?? Le-ar prinde bine parintilor asa ceva pe langa casa...
Ah, si noi ne gandeam sa cumparam pomisorii de la statiunea de cercetare, dezvoltare ptr. pomicultura Baneasa. Alte sugestii cumva??
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
boticelina spune:
Fetelor, imi cer scuze pt confuziile de zona si relief.
Ramona, smochinul nu e un copac foarte pretentios ca sol si numar de udari, in schimb nu rezista deloc la frig. El de felul lui ar vrea sa creasca gen boschete mai mare; ca sa se faca pomisor trebuie taiat si condus. Dar daca-ti place un boschet de smochine poti sa-l lasi si asa mai de capul lui. Problema cu smochinul e ca ar fi indicat sa mai ai si alti smochini prin preajma, la tine sau la vecini pt ca ei fac trei randuri de fructe pe an, dar numai unul singur ajunge la maturitate si si aluia ii trebuie o viespe mica (arata ca o furnica cu aripi) care sa fecundeze fructul si astfel acesta sa ajunga la maturitate. Dar daca zici ca poti sa cumperi niste bugs acolo, sigur gasesti si pt el daca n-ai multe muste si viespi prin zona. Cred ca cel mai bine la tine ar merge pomii care cresc si in Grecia, Turcia - migdal, lamai, portocal, olive tree, kiwi.
ML, prun Stanley si visin Early Richmond avem si noi in curte. Iar despre rotatia culturilor, e foarte simplu. In fiecare an faci un plan al gradinii si desenezi acolo ce si unde ai plantat, iar anul urmator le schimbi locul din gradina, pentru ca daca au atras bugs care isi lasa larvele in pamant, anul urmator larvele astea sa moara de foame.
Noi ne plimbam cu cartofii si cu vinetele de la an la an prin toata gradina, pt ca ele sunt atacate de gandacul de Colorado si asta-si lasa larvele in pamint. Varza la fel face un fluture alb care e tot asa de prostovan, n-o mai gaseste anul urmator daca nu-i pe-aproape.
Steluta, Paulonia a luat-o mama de la Gradina Botanica. A costat cam mult, vreo 80 RON, si binenteles ca apoi am gasit si aici la Eforie, cu 20 RON. Asta e...
Fetelor, va zic pentru ca voi sigur gasiti acolo. Luati-va seminte de burete de baie - lufa. Eu am gasit in Grecia, am adus si acasa, le-a facut tatal meu un suport ca o umbrela, inalt de vreo 2m si au crescut asa frumos, au floricele galbene, multe si niste vrunze verde inchis, foerte decorative; si daca vreti apoi sa va bateti capul putin cu procesarea lor ii puteti vinde pe bani grei.
pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"
liliana csaki spune:
Steluta, au incepand de azi, in Carrefour oferta de pomisori, sunt de la Sacele, 20,90 RON. Eu am mai luat in toamna din Brico Store tot de la ei si par ca s-au prins. Azi am cumparat, ciresi, caisi, meri, peri, visini, coacaz rosu, piersic, prun stanley, visini. Fiecare are nume dar nu le stiu pe de rost, au si butasi de vie, zmeur, capsuni cataratoare, mur, tot felul de trandafiri, o nebunie.
Va citesc cu mare interes, indeosebi pe tine Boticelina, pt. ca stii o gramada despre pomisori, felicitari pt. gradina minunata.
Ramona J spune:
Multumesc Boticelina. Poate gasesc sa cumpar unul mai marisor, gata format ca pom. De fapt cred ca imi trebuie minim doi. Am vazut pe aici niste creaturi gen viespi, sper sa faca treaba. Daca au asa productie pomisorii astia chiar ma incinta.
Pentru tintari cred ca e buna si regina noptii, nu? Eu ma gindisem sa pun citeva pe linga casa, mai ales ca imi place mirosul.
Of, cite as vrea sa pun - sa vad daca am loc pentru atitea!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
boticelina spune:
Ramona, succes cu pomisorii; te inteleg cand oftezi, si noi am vrea sa punem si sa facem multe, dar gradina e mare (3000 mp) si noi suntem oraseni, pina fac eu 3 straturi de spanac, un om de-al locului ne sapa toata gradina. Avem trei petice de gazon si-mi ia juma de zi sa-l tund, of, of. (ca n-am decat un uichend pe saptamana )
pisici si floricele
ana-oana spune:
boticelina,
gradina mea e virgina , adica n-are nimic-nimic. astept sa se incalzeasca putin sa pun gazon peste tot si dupa ce se prinde (rasare si este ok peste tot) vreau sa decupez si sa pun pomi, plus zmeur, mur, coacaz. e ok asa sau intai pun pomii si apoi gazonu'?
de unde iei ingrasaminte organice si antibiotice pt pomi?
edit sa te rog sa-mi recomanzi si mie niste cartulii de specialitate
multumesc,
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
ML spune:
Ha, ha Ramona la pipi de vulpe nici ca m-am gandit! Si culmea e ca exista rasi pe acolo (sper ca nu ajunga pana la noi, sunt prin parcul national).
Ia auzi! Regina noptii pt. tantari? Doamne ce frumos miroase! Si eu imi doresc, dar vorba ta, loc si timp sa ne ocupam de ele sa avem, ca vise garla!
Boticelina esti multumita de visinul si prunul din SUA? Din nou, am in vedere mai mult gustul decat aspectul... Tii cate stii draga mea! Ce interesant cu larvele si rotitul culturilor!
Nicole ce-i "ganon"?
Succes tuturor fetelor!
"Iarna mea verde" (poze)
Gabbriela spune:
naftalina = meth bolls in target, publix oriunde are
prima data se pune ganonu si dupaia se decupeaza
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Noi acum sintem la gazon. Caut informatii pe unde pot. Se pare ca trebuie sa-l fertilizam si sa dam cu vreun ierbicid. Poate si insecticid. Aici sint "fire ants" care seamana cu furnicile rosii, nu stiu sigur daca sint chiar aceeasi specie. Dau multa bataie de cap si fiul meu face niste chestii pe piele cind il inteapa astea. Asa ca trebuie sa ne protejam.
As vrea sa caut produse organice, nu stiu daca sint la fel de eficiente.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
boticelina spune:
Oana, cat de mare e gradina ta? Vrei sa faci livada sau doar sa ai niste pomisori rezistenti sau care sa rodeasca repede?
Fructele de padure se preteaza pt marginile gradinii, pe langa gard. Noi in livada propriu-zisa nu avem gazon pe jos, avem capsuni . Pe unde e gazon avem liliac, un nuc, ciresul batran si niste corcodusi. E mai greu de curatat (de frunze si fructe pe care n-ai apucat sa le culegi) pamantul prin gazon dar daca suprafata e mica nu-i bai.
Antibioticele si alte alea le luam de la magazine gen "fermierul" dar am vazut ca se gasesc si la Bricostore. Iti truie insa neaparat o carticica despre pomicultura (care sa aiba si capitol despre tratamente) ca sa nu le dai dupa ureche. Si-ti mai trebuie o pompa (noi avem vreo 2, manuale, de cca 5 litri capacitate). La urgenta sau doar in prima faza varuitul pomilor si la un moment dat o stropire cu zeama bordeleza ajunge (zeama bordeleza e sulfat de cupru diluat - se foloseste dintotdeauna la stropirea vitei de vie).
Ramona, da' soc nu gasesti sa plantezi? Miroase asa frumos si mai faci si socata
pisici si floricele