Pomi fructiferi care dau cel mai repede rod?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

ML, abia anul trecut au intrat pe rod prunul si visinul. Sunt super bune dar pentru ca au facut cate 10 fructutze e greu sa zic mai mult, ni le-am smuls din mana, le pandeam sa se coaca, le mai mancam si doar parguite. Plus ca primii la rand erau nepotii care-s mici si ei iau crema din toate fructele.

Voi credeti ca eu stiu multe? Sa vedeti ce enciclopedie ambulanta e maica-mea... Eu am bagat botul prin cateva carti ca sa pot sustine o conversatie cu ea

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

ML nu e gluma cu pipi de vulpe. Se vinde si pe Amazon!
Boticelina nu am vazut soc la vinzare. Mi s-a parut ca am vazut o data pe marginea soselei, dar sotul meu conduce cam repede si s-ar putea sa ma insel...
La casa care am cumparat-o am gasit niste unelte de gradinarit. Habar n-am ce e cu ele, va dati seama cit ma pricep... Arata care de care mai ciudat. Cred ca merg sa iau o sapa si o grebla. Lopata am, pe aia am recunoscut-o. Dar restul arata ca in filmele SF, trebuie sa le caut pe internet sa vad la ce folosesc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Boticelina socul creste si salbatic, asa-i? Noi avem mult pe acolo dar mi-e teama sa nu fie altceva, mai e ceva care seamana cu el parca, da-i otravitor. Uite ce pacat ca nu am o poza poate il recunosteai.
Da' pun o poza cu campul de langa rau unde avem marul (marul e pomul din mijloc):

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/?action=view¤t=100_0194.jpg

Aici ma gandeam sa punem si restul pomilor fructifeti ca-i spatiu suficient, soare, eventualele inundatii ar fi o problema.
Tu ce crezi Boticelina ca s-ar mai potrivi aici?
Si inca ceva... Cati ani ti-a luat pana au facut fructe visinul si prunul?
Ramona multumesc!

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

Boticelina,
gradina actuala are vreo 400mp, vreau sa pun cativa pomi fructiferi (bineinteles, rezistenti si sa rodeasca repede ) si mure, coacaze si alte agatatoare pe langa gard.
Fetelor, daca aveti sfaturi pt gradinari incepatori va rog postati-le ca va citesc cu maxim interes!

multumesc,
oana

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Ce poze frumoase! Imi place poteca spre riu. Ce de loc ai acolo, wow!
Am vazut "honeysuckle" in porcusorul ala. Aici cresc pe marginea drumului, iar in Arkansas am vazut kilometri de ele.
Miros frumos dar mi-e teama ca vin albinele si nu mai putem sta in curte. Sint invazive si mi-e teama ca darima gardul sau mai rau - vin termitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Originally posted by ana-oana

Fetelor, daca aveti sfaturi pt gradinari incepatori va rog postati-le ca va citesc cu maxim interes!

Si eu vreau sa aflu mai multe... Asteptam sfaturi de la cunoscatori...

Intrebare de necunoscator
: acum primavara se planteaza pomisorii?? Auzisem ca unii se pun toamna...

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

depinde de la pom la pom unii toamna unii primavara. cauta o carte cu toate soiurile de pomi,s unt in magazine, acolo vezi tot de la ce clima, ce loc ce sol, cata apa, cum se curata cand se planteaza. eu am una super utila

Ramona, de ce nu vb cu o firma sa iti puna gazon , ei fac tot fertilizat, si instalati de apa si tot... tu mai trebe sa o uzi sau sa gasesti pe cineva sa o tunda.. noi asa avem .. instalatia de apa uda iarba singura noaptea, vine gradinar si o tunde si eu doar o admir :)

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Poate ca asa ar trebui sa fac. Noi abia am cumparat casa si inca nu-mi dau seama nici ce plante sint pe acolo.
Este iarba, dar ma gindeam s-o ajutam un pic. Sigur trebuie sa fac contract cu vreo firma, ca nu avem lawn mower. Nici macar nu stiu cum se numeste iarba noastra, ca am vazut ca e important atunci cind alegi fertilizer.
Sistem de irigatie avem, dar nu-l putem folosi decit o data pe saptamina. E criza de apa in TX.
Chiar, cit trebuie udata iarba? In curte pot pune furtunul, nu ma vede nimeni. Aia de la strada va avea de suferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

cam 10 - 15 min pe zi in perioada calda - vara si 5 - 7 min iarna mai si ploua.
este azot la magazine si poti pune pe iarba presari cu mana si dupaia uzi imediat - inverzeste iarma ca in povesti - azotul nu se pune pe tipuri de iarba, merge la orice timp adica.
gunoi organic iara poti pune, trebuie udat bine dupaia, iara inverzeste bine dar arata urat pana dispare acel gunoi de pe iarba.
pe tipuri de iarba e bine sa atunci din cand in cand seminte de iarba, asta dupa ce a fost tunsa iarba.
daca gasesti un om sa vina sa iti taie iarba saptamanal vara si o data la 2 saptamani iarba el stie sa iti spuna ce tip de iarba ai.

quote:
Originally posted by Ramona J

Poate ca asa ar trebui sa fac. Noi abia am cumparat casa si inca nu-mi dau seama nici ce plante sint pe acolo.
Este iarba, dar ma gindeam s-o ajutam un pic. Sigur trebuie sa fac contract cu vreo firma, ca nu avem lawn mower. Nici macar nu stiu cum se numeste iarba noastra, ca am vazut ca e important atunci cind alegi fertilizer.
Sistem de irigatie avem, dar nu-l putem folosi decit o data pe saptamina. E criza de apa in TX.
Chiar, cit trebuie udata iarba? In curte pot pune furtunul, nu ma vede nimeni. Aia de la strada va avea de suferit.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi. Trebuie sa caut o firma care se ocupa cu asta. Macar sa nu distrugem iarba pina invatam noi ce si cum. Oricum e galbena si urita, sper sa isi revina. Vad ca si la vecini e cam tot asa, deci am sperante (ori a murit si a lor!).

Mergi la inceput