Pomi fructiferi care dau cel mai repede rod?
Raspunsuri - Pagina 3
ML spune:
Nicole, ca bine zici cu ingrasamantul organic. Asa am sa-i dau sa manance si marului al batran. Nu am stiut ca ai asa o gradina de frumoasa cu cate si mai cate!
Boticelina, asa pe scurt, cum e cu rotitul culturilor si daunatorii? Asa-i Ramona e in Texas, eu acum in Florida dar ne mutam in Carolina (NC) la munte (nu-i f. frig, dar este iarna cu zapada si 4 anotimpuri, nu asa ca in FL).
Sa stii ca am sa ma interesez de pruni. Am impresia ca sunt si aluni salbatici (tare mult imi plac si alunele) si fragute, am mai vazut al un prieten coacaze rosii dar de negre nu prea stie nimeni, cred ca de corcodus nici atat. Ba da, gasesc centre multe (Ramona chiar a pus un link mai inainte), dar vezi ca vreau ceva mai greu de gasit, eventual din Europa. Gasisem o revista cu multi ani in urma care aducea pomi fructiferi din Europa (tin minte un nuc polonez parca). Am sa mai caut pana dau peste ce vreau, sau, ma rog, cat mai aproape.
Paulonia chiar le goneste?
Ramona buna ideea si cu buburuzele sau alte insecte. Cred ca merg bine in gradina la legume, nu? Impotriva cerbilor/caprioarelor si iepurilor stie cineva ce se poate face? Astia-s daunatorii pe aici. Si groundhogii. Vecinii trag dupa ei cu pusca .
"Iarna mea verde" (poze)
Ramona J spune:
Ha, ha, pentru caprioare cred ca trebuie sa pui gard! Alta varianta ar fi sa luati ciine. Am mai citit ca nu le plac mirosurile - dar daca pui chestii urit mirositoare s-ar putea sa nu va placa nici voua. Citisem undeva ca poti sa atirni din loc in loc sapun. Schimba modelul din cind in cind, ca se obisnuiesc cu mirosul si nu se mai feresc. Cica merge si usturoiul...
Iepuri avem si noi. Sper ca nu intra in curte, avem gard peste tot. Dar ii vad mereu pe ici pe colo. Asa ca daca are cineva o varianta buna anti-iepuri ar fi interesant si pentru mine.
Am auzit ca este hot pepper spray. Dai pe plantele lor preferate.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
ML, am gasit ceva interesant. Mergi la www.arborday.org si cauta "fast growing trees". Printre altele mi-a dat si Carpathian English Walnut.
ML spune:
M-ai zapacit Ramona! Le-am pus pe toate la Favorite. O iesi pana la urma ceva din toate astea... Da, cred ca peste nucul asta dadusem. Supermultumesc pt. toate sfaturile! Sper sa avem si un caine sau doi. De sapun nu stiam iar usturoiul ne place si noua, asa ca sigur vom pune.
"Iarna mea verde" (poze)
Gabbriela spune:
ML sa ti departe animalele pune si tu din loc in loc cate un cubulet de naftaline...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Din cite stiu eu naftalina e toxica. Ma gindesc ca daca ploua si se prelinge pe pamint n-o fi asa bine.
ML spune:
Am sa mai caut pe Net solutii cand ajungem acolo si ne punem pe gradinarit. Avem si niste prieteni cu gradina, poate mai aflu ceva de la ei.
"Iarna mea verde" (poze)
Gabbriela spune:
nu trebe neaparat pe pamant sa o pui, da e toxica - dar nu asa de rau - o poti pune in cutiute de plastic, si nu se scurge nimic in pamant.
Cand te gandesti ca o pui intre haine sa nu ai molii, si dupaia ti haina o zi la aer si o imbraci...
eu nu am folosit nici o data naftalian dar cineva a zis ca asa pune... am uitat cine mi-a zis.
quote:
Originally posted by Ramona J
Din cite stiu eu naftalina e toxica. Ma gindesc ca daca ploua si se prelinge pe pamint n-o fi asa bine.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Le zice "moth balls". Nici eu nu folosesc, ma feresc de chimicale din astea daunatoare. De aia ma gindisem ca nici in gradina nu sint bune. Dar asa e, se pot gasi solutii sa nu se scurga in pamint.
ML, mai poti cumpara urina de vulpe. Se vinde special pentru a alunga animalele. Dar se vaita cineva pe un forum ca au venit risii in cautare de vulpi...