Sa tinem impreuna Posul Pastelui!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Bine v-am regasit! Cam tarziu, dar am avut o problema medicala, peste care, cu voia Domnului am trecut cu bine.
Olim si eu iti multumesc pentru rugaciuni! Eu am tot citit Plangerile Sfantului Efrim (am primit cartea de la preot), dar tocmai voiam sa mai citesc altceva
irina.c. abia astept sa vad filmuletzul cu Virgil stroescu, eu sunt mare fana a lui.

Va doresc sa aveti parte de multa liniste si un post usor!

PS: mancare - ciorba de legume si musaca cu linte (reteta de pe DC, dar... altadata o voi face cu soia). Desert - cornuletze fragede cu gem. Iarasi data viitoare nu voi mai folosi aluat fraged, ci voi bate margarina spuma cu zaharul.

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by LiliaToma

A trecut prima saptamana. Cum va simtiti?Referitor la mancare, ptr mine e ok, nu m-am simtit foarte ispitita. Referitor la alte aspecte, am avut impresia ca au fost lucruri care m-au ispitit mai mult decat de obicei si care nu ar trebui sa le fac in post.
In mare parte, cred ca am reusit sa nu cad prada ispitei. Mai greu a fost cu gandurile, ca m-am pomenit uneori suparata si furioasa fara un motiv serios. Am incercat sa imi infrunt aceste sentimente si ma rugam la Dumnezeu sa nu lase gandul rau sa intre in mintea mea. Am avut si vise cam... pacatoase... nu stiu de la ce vin, dar cred ca in vis am pacatuit cam mult si ma simt vinovata, ptr ca stiu ca cica asta ar fi inconstientul si nu imi place sa cred ca am asa idei in inconstient.Mancare: azi fac fasole batuta.Dumnezeu sa ne ajute in continuare!Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Eu ma simt bine,multumesc lui Dumnezeu.Azi am tras o fuga pana la biserica,dar n-am stat mult,ca eram cu Ilinca,si nu era loc inauntru,iar afara era groaznic de frig.A trecut si prima duminica din post-duminica Ortodoxiei.Aceasta sarbatoare a fost instituita de sinodul de la Constantinopol din anul 843, la care a fost confirmata dogma cinstirii sfintelor icoane si a fost data anatema asupra celor care nu le cinsteau, precum si asupra tuturor celor ce s-au abatut de la dreapta credinta in decursul vremii, si a fost proclamat triumful Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor. In 11 martie acelasi an, in prima duminica din postul Sfintelor Pasti, a fost celebrata pentru prima data aceasta zi de sarbatoare.O predica la aceasta duminica:
http://www.ierodiaconvisarion.ro/predicifd/5/d1dpost.htmlIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Buna fetelor, noi azi nu am ajuns la biserica, nu a vrut sotul pentru ca aici este foarte frig, si unde mergem noi, la catedrala este aglomerat, asa ca Anna mea a ramas neimpartasita. Am ascultat pacatoasa Sf. Liturghie la radio.
Ieri am facut o prajitura de post cu capsune (eu am in curte si congelez pentru iarna), ciorba de parz si fasole batuta, iar azi am mai gatit o salata cu cartofi, morcov, praz oparit in otet condimentat si ardei murat. In rest, toate bune, sa aveti un post usor fara ispite prea mari.
Eu m-am cam enervat azi, cu reportajul de la Tanacu de pe Realitatea... ce mai face si mass media asta...

MARILENA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Marilena12Eu m-am cam enervat azi, cu reportajul de la Tanacu de pe Realitatea... ce mai face si mass media asta...MARILENA www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"

despre ce a fost vorba?ca eu n-am vazut
dar l-am ascultat aseara pe par.Bastovoi in direct,la OTV,unde era invitata si avocata celor de la TanacuIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Spune-ne si noua cum ai facut prajitura cu capsuni.
Si eu am capsuni congelate, dar nu stiu ce sa fac cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

Saptamana usoara si cu folos tuturor!

Eu am racit... si ieri m-am enervat foarte tare din cauza soacrei mele.... Incerc sa-mi tin in frau gandurile, dar uneori nu pot!

Am facut ieri o rulada de cartofi cu ciuperci, reteta din Practic in bucatarie, daca vreti o scriu caci e usor de facut si e tare gustoasa.

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Buna,
Reteta de prajitura cu capsune, sau orice fel de fructe.
Aluatul: 750 g faina, 100 ml ulei, 50 g margarina, un pliculet drojdie, coaja rasa de la o lamaie sau/si portocala, dupa gust, apa calda, 2 linguri de zahar sau 6 pastile de zaharina zdrobite si dizolvate. Se amesteca drojdia cu putina apa calda si un praf de sare si se lasa 10 min, la dospit, apoi se adauga toate ingredientele si se amesteca pana cand se obtine un aluat mai moale. Se lasa 15 min la dospit apoi se pune pe planseta data cu faina si se imparte in doua. Se intind doua foi groase de aproape 1 cm. Prima foaie se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau pe hartie de copt, apoi se aseaza fructele, pe care eu le pregatesc asa: duypa ce s-au decongelat, scurg zeama atat cat pot, apoi le pun intr-o cratita cu zahar dupa gust , cam 3 linguri,(daca folosesti indulcitor se pune la sfarsit de tot, in jur de 25 de pastile pisate, in functie de cantitatea de fructe). Pe foc se scade, si se poate adauga si gris de grau, doua linguri ca sa nu curga compozitia din prajitura si eventual esenta de vanilie. Dupa ce amestecul de fructe a devenit ca o crema, se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se pune in tava uniform peste prima foaie. A doua foaie de aluat se aseaza deasupra, se inteapa usor cu o furculita si se da la cuptor cam la 180 grade pentru 30-40 min, pana se rumeneste deasupra. Se scoate din cuptor, se unge cu o pensula ori cu miere, ori cu compot de fructe, ori, simplu, cu apa, si se acopera tava cu un prosop curat de bumbac. Se raceste in tava si se taie apoi dupa ce s-a racit.

Irina, la Realitatea a fost Tatulici la Tanacu, au discutat despre viata dramatica a Irinei Cornici, au avut invitati sateni, un preot de la Episcopia Husilor, si pe fratele parintelui Corogeanu. Discutia s-a bazat pe cartea scoasa de tipa aia, Niculescu Bran, daca nu gresesc, Spovedanie la Tanacu. Tipa mi s-a parut obiectiva, a prezentat clar ce s-a intamplat acolo de fapt, nu ineptiile vehiculate in presa, mi-a placut cum a pus problema si avocata lui Corogeanu, dar m-a dezamagit parintele Motoc, pe care il cunosc, care cica reprezenta Patriarhia, dar era total pe dinafara.Acestia, impreuna cu ziaristul ala, Bichir, au fost in direct de la Bucuresti din studio, si au intervenit din cand in cand. O nota buna am dat si consilierului de la Episcopia Husilor, care si-a recunoscut responsabilitatile si a fost destul de ok. S-a discutat si cu fosta directoare adjuncta de la Spit. din Vaslui, unde a fost internata Irina Cornici, la psihiatrie, inainte de a fi data acasa, adica la manastire, si au spus ca medicii legisti au scris despre moartea Irinei, ca fiind patologica din cauza unei bronhopneumonii cauzata de faptul ca in spital fata a fost numai legata si indopata cu neuroleptice, medicamente care produc de multe ori bronhopneumonie si stop cardiorespirator. A recunoscut tipa si ca spitalul a gresit ca nu a sesizat instanta sa ii stabileasca fetei un curato, ci au chemat calugaritele si preotul, le-au dat-o de la terapie intensiva si le-au zis sa faca rugaciuni pentru ea, ca ei nu mai au ce face. Plus de asta, le-au dat-o bolnava, refuzand hrana si apa, pe care ei in spital le dadeau bolnavilor prin perfuzie, legati. Asta este.Eu ma intreb de unde au scos pedeapsa aia si incadrarea de omor, in conditiile in care fata a fost luata de salvare, vie, si a murit in drum spre spital.. Neglijarea, nu se pedepseste cu 14 ani, la noi nici unul care ia la propriu gatul cuiva nu primeste mereu 14 ani.
Nu stiu daca se mai reia emisiunea, dar sper.

MARILENA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Emisiune este disponibila online la adresa:
http://www.realitatea.net/emisiune_233_Deschide-Romania.html#

Retete de cozonaci si de scos draci in acelasi loc.
Orice ar fi dumnezeu, fie ca el sa aiba mila de voi.

Mergi la inceput

Multumesc pentru site, Xenocid, cat despre comentarii, sunt ale tale...

MARILENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Marilena doar o precizare de natura juridica:
Incadrarea de omor se mentine chiar daca de la momentul incetarii agresiunii pana la deces a trecut un interval dat de timp.
Ceea ce este important este legatura cauzala directa!

Mergi la inceput