Sa tinem impreuna Posul Pastelui!
Raspunsuri - Pagina 16
irina.c. spune:
quote:eu ma gandesc ca asta e o superstitie,sau un obicei care are de-a face mai mult cu traditia "populara" si nu cu Traditia Bisericii.Oricum,in Vinerea Mare se tine post negru,deci nu mancam nimic,si asta include si urzicile Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by Darria
Multumesc frumos pt. raspunsuri Monica si Irina Monica: nu am intrebat de peste ci de urzici si otet. Cred ca poftesti pestisor si erai cu gandul la el, mai ales ca este dezlegare maine Pofta buna
Irina: uite de aici am aflat ca nu se papa urzici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96892 mesaj postat de Dicirstea. Apoi am cautat pe net si am gasit ca nu se papa in Vinerea Mare. Cum nu stiam ce e mai bine am intrebat aici. Este curios fiindca sunt multe feluri de mancare de post cu urzici.
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
miria_cristina spune:
Nu se foloseste otetul la salate, spre exemplu, si nici urzicile.\
Pentru ca se zice, ca l-au batut pe Mantuitor cu urzici si i-au picurat otet pe buze cand I-a fost sete.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
frunzaverde2 spune:
Am gasit niste rinduri frumoase pe care as fi vrut sa vi le impartasesc, dar diacriticele fac textul ilizibil (nu am textul fara diacritice):-(
Il puteti gasi in sinaxarul de azi, 27 martie
www.calendar-ortodox.ro
Ioan din Licopolis.Sfintul Ioan Inaintevazatorul din Egipt
irina.c. spune:
quote:Mihi,multumim,mi-a placut fragmentul acesta:Cercetati-va cu atentie sa vedeti daca aveti constiinta curata, sa nu va pierdeti puritatea mintii. Nu lasati gandurile sa va napadeasca in timpul rugaciunii. Vrei din vanitate sa fii laudat pentru sfintenia ta sau vrei sa fii sfant doar prin infatisare? Baga de seama ca gandurile lumesti sa nu-ti ocupe mintea in timpul rugaciunii, pentru ca nu e nimic mai neplacut lui Dumnezeu decat sa te rogi Lui cu buzele in timp ce gandurile sunt departe de El. Asta se intampla mai ales celor cu viata caldicica, care nu renunta de tot la lume si asteapta recunostinta din partea oamenilor. Un om a carui minte este a lumii si a lucrurilor sale pieritoare, nu-L poate privi pe Dumnezeu cu ochii sufletului. Este normal ca cel care-L cauta pe Dumnezeu sa-si ridice mintea de la lucrurile lumesti si sa-si indrepte mintea catre Dumnezeu. "
Originally posted by mihiasiro
Am gasit niste rinduri frumoase pe care as fi vrut sa vi le impartasesc, dar diacriticele fac textul ilizibil (nu am textul fara diacritice):-(Il puteti gasi in sinaxarul de azi, 27 martie
www.calendar-ortodox.roIoan din Licopolis.Sfintul Ioan Inaintevazatorul din Egipt
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
Am intrat in Saptamana Mare; sa aveti post usor si mai ales cu folos!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
irina.c. spune:
Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose
katty spune:
Doamne-ajuta!
Mai sunt 2 zile pana la Noapte Sfanta a Invierii!
Mult a fost, putin a mai ramas!
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
irina.c. spune:
postul acesta a trecut foarte repede!
azi se tine post negru,si diseara e denia Prohodului
Va urez spor la treaba pentru maine.Cred ca abia asteptati bunatatile de la masa de Pasti!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose