Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)
Raspunsuri - Pagina 11
Sheannamp spune:
Anail,
hepatita A in ultimul trimestru nu are efecte adverse prea mari cu exceptia cresterii riscului de nastere prematura, mai ales daca apare inainte de 34 de saptamani.
Nu se transmite la bebe.
Poti alapta linistita!
Cel mult i se vor administra bebelusilor anticorpi (globuline) la nastere ca sa ii protejeze in plus.
Pentru tine cel mai importanta este odihna si un regim alimentar fara prajeli, condimente, multe fructe legume, de fapt ceea ce trebuie sa manince o gravida sau o mama care alapteaza.
A si igiena trebuie sa fie stricta.
In rest, nu iti face probleme, e o boala mai usoara decat o gripa in situatia ta.
Elyane, sa dea Dumnezeu ca baietii tai sa fie la fel de cuminti dupa ce se nasc cum sunt acum in burtica!
Iar tie, !
Multumesc tuturor mamicilor pentru sfaturile utile despre diversificare! Nici nu stiti cat de importanta este experienta voastra, e ceva care nu gasesti in nici o carte!
Acum am alta nelamurire!
In privinta cantitatiilor!
Ai mei maninca deocamdata asa: un mar, doua linguri pline cu cereale si nitel suc de mere (in total cam 200-220ml de piure) iar seara inca un bol plin cu supa-crema de legume si inca doua linguri de cereale.
E mult, e putin, voi ce ziceti? Doctoritza zicea ca ar trebui inca o masa intre ele dar eu le dau tzitzi intre cele doua mese ca mie frica sa fac o pauza prea mare intre doua supturi.
Edit: mi-am adus aminte!
Linkurile catre alte site-uri romanesti sunt interzise de catre regulament. Din cauza asta, pentru unele dintre ele, se modifica automat cand utilizatorul insereaza in text adresa respectiva.
Astea sunt regulile si trebuie sa le urmam, asa e peste tot.
Va pup pe toate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
ainia spune:
Sheannamp multumesc pentru lamurire
La copii le pun 2 mere micute sau unul mai mare - intotdeauna de pe piata, romanesti- cu o banana si sucul de la o portocala.Cantitatea care rezulta o impart in doua si fiecare are portia lui (acum am lasat-o mai moale, le pun si totul in acelasi castron si le dau cate o ligurita lui Rares, una lui Tea pana termina ). Asta e masa de fructe. Cand nu le dau fructe, le dau iaurt cu cereale ( Laura , acum le pun cereale, nu mai pun biscuiti ), mai pun uneori aici si o banana. Cateodata le mai fac iaurt+branzica facuta cu calciu+banana mai rar ca nu le prea place branza
Niciodata nu am cantarit sa vad gramajul...Atata timp cat iau in greutate, eu cred ca nu am de ce sa le cantaresc mancarea. Insa eu le dau la 12 piureul de legume si la ora 17 le dau masa cu fructe...A, si mai e ceva... intotdeauna dupa mancare (si la pranz si la pra 17) mai beau si laptic vreo 100-120ml...In rest mai avem 2 mese de lapte, una dimineata la 8 si una seara la 9-10.
Fetelor, voi aveti subtitrare la documentar, ca al meu nu are traducere!!!!!!!
De Monica mai stiti ceva??? Ce mai face?
A, am pus si eu poze proaspete !!!Poate ma invatati si pe mine sa imi scriu si eu pozele mele asa ca voi
Gravidutelor, sunteti bine?
lavinia
http://new.photos.yahoo.com/lavigemeni/album/576460762389819178
ainia spune:
Feteloooooor! Trebuie sa va spun cevaaaa! Caprita mea (a se intelege Tea) s-a ridicat pentru prima oara in picioare pe gratiile de la patut! Singura! Ce fericita era!
lavinia
elenita spune:
Buna, fetelor!
Daca doriti sa vedeti fotografii cu gemenele mele la 7 saptamani, am incercat sa realizez un slide show www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55759780" target="_blank">aici
va pup,
elenita, mami de Shania & Stephanie(26 dec.2006) si Ioana (22 iunie 1995)
ainia spune:
elenita , sunt frumoase foc ! La prima vedere am crezut ca sunt la fel-la fel. Apoi m-am uitat mai cu atentie si am vazut ca nasucurile si guritele sunt diferite. Niste ochioase. Ca si fii-mea! Sa va bucurati de ele ! Sa va aduca numai bucurii! Si printesita mai mare la fel!
lavinia
elyanne spune:
Neata'... la ora 11... abia la 10 fara ne-am dat jos din pat... daca am o mandra puturoasa . Am mutat-o in camera ei, in pat obisnuit si imi era teama ca n-o sa ii placa sau ca se va trezi devreme. Dar se pare ca doarme ne-ntoarsa... Sper ca am scapat usor, de grija asta... si ca am timp s-o obisnuiesc asa, pana se nasc gemenii. Sa nu se supere ca ii iau locul in patut.
ainia n-am reusit sa vad pozele... au ceva probleme cu siteul din cate inteleg eu... mai incerc mai tarziu.
Ca sa scrii pozele mele selectezi si copiezi asta:
(url="http://new.photos.yahoo.com/lavigemeni/album/576460762389819178")pozele mele(/url)
apoi inlocuiesti parantezele rotunde cu paranteze drepte. Eu am pus paranteze rotunde ca sa apara ce trebuie scris... daca puneam paranteze drepte aparea direct linkul si nu vedeai ce trebuie scris: pozele mele
Felicitari pt. reusita capritei Tea
Mi-aduc aminte ca madra mea s-a ridicat singura in tarc, folosind si nasul pe post de punct de sprijin...
elenita v-am vazut mandrele... doua scumpe... m-am indragostit de pozele cand se pupa
Stephanie mi se pare incontinuare mai maricica. Parca asa a fost de la inceputu, nu? Sunt doua frumoase.
Sheannamp multumesc mult Sper sa fie cuminti inca un pic in burtica... dupa ce se nasc rezolvam partea asta... daca n-or fi cuminti de buna voie Acum e mai greu... cand mi se pare ca nu depinde de mine... decat intr-o mica masura. Chiar daca eu stau in pat, cuminte... tot Dumnezeu hotaraste cand o fi sa se nasca...
Acum doua luni nu ma gandeam ca o sa ajung pana aici... de fapt speram sa ajung cat mai departe cu sarcina... dar imi era frica sa sper la prea mult. Asta, pentru ca prima sarcina a fost floare la ureche... nici o problema pana in ultima zi... am umblat, am carat, am facut tot ce mi-a traznit prin cap... si nu m-a durut nimic... si am ajuns la 39w2d... Iar acum am inceput cu sangerari de la 12 sapt. si am tinut-o din una in alta...
Despre cat papa baietii tai... mie mi se pare f. bine pentru inceput. A mea a papat atat dupa muuulte insistente... Nici acum nu mananca foarte mult.
Acu' sa dau raportu'... In sfarsit am dormit in noaptea asta... M-am trezit la un moment dat, dar am reusit sa adorm la loc pana mi-a dat mandra trezirea... Ieri m-am simtit bine, sper sa se fi calmat burta mea... Cred ca in ziua cand am fost la dr. s-au adunat prea multe si am stat cam putin in pat... Poate a fost mai bine ca s-a intamplat asa... in felul asta m-am speriat si nu imi vine vreo idee sa fac cate ceva prin casa sau sa plec in lume, la cumparaturi Ca nu mai aveam mult... daca ma simeam bine...
Gata... m-am intins suficient
Edit: despre Monica si bb-ei nu mai stiu nimic... ce a scris katink aici, a scris si la mamici de martie-aprilie.
S-a mai nascut o stea
Kariris spune:
Buna fetelor!
Elenita sa-ti traiasca frumusetile! sunt niste scumpe!
Lavinia felicitari "capritei" pentru primul pas facut spre evadarea din patut: ridicatul in picioare!
Fetelor eu inca nu prea am cu ce sa ma laud: am fost i-am vazut la eco, se misca intr-una, ritmul cardiac OK, dimensiunile lor super OK, masuratorile in regula, burta creste vazand cu ochii, saptamana viitoare merg la Iosup poate ne spune si sexele si tot saptamana viitoare merg sa-mi "faca funditza" (cerclaj profilactic).
va pup pe toate si sunt cu ochii pe voi dar daca eu nu am ce sa scriu ma multumesc doar cu cititul.
lachi 13+
Katink spune:
Buna fetele!
Scuze ca nu am mai scris nimica despre Monica si pruncii ei, dar am fost tare ocupata zilele astea.
Monica e bine, cat de bine se poate dupa o cezariana, cu durerile de rigoare si cu calmante pentru durere. Raluca a stat 24 ore la incubator dupa care a inceput sa manance lapte praf - 10ml - in schimb Andrei a fost tinut ceva mai mult, dar de exemplu de astazi sunt amandoi scosi din incubator, mananca lapte praf si sunt niste dragalasi de iti vine sa-i mananci.
Inca nu i-a pus la san, din cate am priceput cam asta e procedura: mamica trebuie sa stimuleze sanii cu pompa de san, normal ajutata de o asistenta iar prichindeii beau lapte praf pana are mamica lapte asa o fi peste tot in Romania, habar nu am voi stiti mai bine ca mine, eu am nascut aici si nu am folosit niciodata pompa...
Diseara vorbesc iar cu Monica si sper sa imi spuna ca i-a pus la san, avand in vedere ca in dimineata asta scosese deja 6ml de lapte din san
Va doresc nasteri usoare si bebelusi sanatosi!
Katink cu Galusca si Dulcineea mea Emma-Andreea
elyanne spune:
Katink multumim pentru vesti!
Am uitat mai devreme...
- mi-a zis dr. ca am facut un granulom la firul de cerclaj. Si ca il scoate odata cu firul... Ma jeneaza uneori acolo, mai ales cand e vezica plina si e presiunea mai mare pe col, probabil...
- ma doare rau in zona coastelor, sub stern... nu stiu sa descriu... Am impresia ca o sa mi se rupa coastele de acolo... sau ca o sa-mi iasa organele peste coaste De-asta nici nu cred ca am cum sa rezist pana la 37-38 de sapt. (as vrea eu...) ... nu mai e loc la mine in burta
- am pus doua poze noi cu burtoiu... de la 34 de sapt.: aici
S-a mai nascut o stea
MadyEr spune:
Katink, multumim mult pentru vesti! Multa sanatate Monicai si bebeilor si sa suga cat mai repede!
Eliana, am vazut ultimele tale poze. Burta mea nu a crescut inca prea mult, dar si pe mine ma mai doare cateodata cand se imping fetele. Sotul ma tot intreaba cand o sa am si eu burta asa mare cum a vazut la alte mamici. I-am spus ca o sa vina si randul meu. Iti doresc ca bebeii sa stea in burtica cat mai mult, sa fie mari si sanatosi ca sa nu stea la incubator. Dar din cate am inteles deja au peste 2 kg. Asa ca, daca mai rezisti putin o sa fie bine. Multa sanatate iti doresc!
Elenita, sunt niste scumpe fetitele tale! Sa fie sanatoase, sa creasca mari si voinice! Si eu o sa am doua fetite.
Lavinia, felicitari pentru micuta ta!
Mady 29 + +