Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 150
Raspunsuri - Pagina 25
winter spune:
Buna fetelor! Am o mare nelamurire: duphastonul influenteaza tb?
De 2 luni iau Duphaston iar temp bazala e de 36,8-36,9 in conditiile in care inainte crestea pana la 37 - 37,1.
http://tt.lilypie.com/T1JPp2.png"
bubuleana spune:
Avalon, Angy: multumesc mult de raspunsurile voastre mai mult decat complete
Asta era de fapt nelamurirea mea: de la ce dimensiune nu mai e folicul ci chist, deci 30 mm...hmm, m-am lamurit
Fetelor eu produc natural si oushoarele si endometru, la fel cum era si sheri (numai ca la productia de oua ea era gaina sefa) insa degeaba, tot nu se intampla nimic Maine vad daca s-a si spart desi dupa temperatura scazuta de azi, sunt sigura ca azi am ovulat (deci probabil pe la 27-28 mm). Dar ce rost mai are: daca toate sunt in regula si ovulatia, si endometru, si trompe, si spermograma, si totusi nu apare bebe - nu-mi explic de nici o culoare care o fi cauza
E oare posibil ca ovulul sa fie prea "batran si degradat" cand se sparge foliculul? Poate daca s-ar sparge mai devreme, la o dimensiune mai mica (20-22 mm) ar fi "mai" viabil?? Asta o fi cauza???
bubuleana
AngeliquedeS spune:
Bubule, dar sigur stai bine si cu trompele si cu gigeii? Ca outze vad ca faci si nu cred ca expira fiindca cresc prea mult. Or daca sunt toate ok chiar nu imi explic care sa fie problema. Doamne fereste o endometrioza, ceva???? Te-ai cautat, bine pe-acolo, pe jos?
Off topic:
Apropo de cautat "pe jos". Sa va povestesc o faza draguta. La mine la munca am biroul la parterul cladirii, cu toate colegele din compartimentul meu. Seful are biroul la etaj. Vineri seful avea draci si ii casunase pe toate din compartimentul meu, ne luase la rand una dupa alta cu morala. Pe la sfarsitul programului imi vine si mie randul sa ma duc cu o documentatie la el, care bineinteles ca nu ii place. Suparat, da hartiile deoparte si concluzioneaza nervos: "Mai, dar voi chiar toate sunteti superficiale acolo jos?" Se referea bineinteles "acolo jos la parter", unde avem noi birourile, insa vorba romanului cu doua intelesuri lasa loc la interpretari. In sinea mea m-a umflat rasul si mi-a venit sa ii raspund "Nu stiu celelalte cum sunt dar eu sigur sunt superficiala ACOLO JOS la cat ma chinui sa raman gravida si nu se prinde!" Fac si eu haz de necaz...
Winter, iubita mea, treaba sta in felul urmator. In mod normal progesteronul natural secretat de organism creste temperatura, daca e sarcina ea ramane crescuta fiindca progesteronul e secretat in continuare, daca nu e sarcina, ea scade brusc fiindca nu se mai produce progesteron si atunci apare menstra. LOGIC, duphastonul fiind progesteron, ar trebui sa creasca temperatura bazala. Insa din experienta proprie iti spun ca duphastonul mie personal nu mi-a crescut temperatura, caci tot de reptila o aveam, 35,6 - 36,5, indiferent ca luam sau nu duphaston. Insa tu spui ca temperatura ta crestea in mod normal. Faptul ca e scazuta sigur nu e din cauza duphastonului, asta e clar. Poate fi scazuta fiindca nu ai ovulat? Zic si eu. oricum imi pare rau dar nu te-am ajutat cu nimic....
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
bubuleana spune:
Angy: sa inteleg ca te-ai abtinut si nu i-ai dat replica sefului tau?!
draguta mea, eu sigur stau bine cu toate, am facut si hsg ambele trompe permeabile, n-am avut niciodata vreo sarcina, gigeii sunt voiosi, voinici, a iesit normospermie...m-am gandit si eu la endometrioza si laparo dar sincer sunt fff reticenta, nu vreau sa fac laparo pt ca are si efecte negative si nu sunt pregatita sa-mi asum riscuri mai ales ca orice investigatii am facut pana acum (si am facut ceva!) au dat rezultate mai mult decat stralucite. Am incercat si homeopate dar neavand ce sa tratez mai mult m-au dereglat la mom respectiv. N-am nici un fel de semne de endometrioza, stiu ca e posibil sa ai si sa nu existe semne prevestitoare dar prefer sa nu stiu...si daca Amely a reusit n-am altceva de facut decat sa prestez in continuare, ca in fiecare luna, la ovulatie...
maine merg la eco sa vad daca s-a spart outzul si a iesit "puiul de gaina" sper ca s-a intalnit cu "cocoselul" adik cu "puiul de cocosel"
bubuleana
AngeliquedeS spune:
Bubule, nu i-am dat replica sefului, nu stiu daca tine la glume de felul acesta si oricum nu imi permit.
Acum in ce te priveste, puiule, hai sa il citez pe dl. dr. T. ca si asa am devenit "fana" lui: HSG iti arata numai permeabilitatea trompelor, nu si functionalitatea si un HSG repetat poate provoca daune foarte mari functionalitatii lor chiar daca sunt permeabile. Din acest motiv m-am hotarat sa merg la el, fiindca si eu fusesem trimisa sa fac HSG si mi se facuse teama de aceleasi efecte adverse... adica sunt indeajuns de superficiala acolo jos fara sa imi mai distruga un neavenit si trompele. Peste trei luni daca nu da rezultat tratamentul cu homeopate merg la el sa imi faca laparo. As vrea numai sa imi spui care sunt efectele adverse ale laparoscopiei, ca pe astea nu le stiu si nu as vrea sa am parte de Andreea Marin dupa laparo cu Surprize, Surprize!
Pupici
Angelique
felicia_ spune:
Desi cu maaare intarziere, vin si eu sa va urez o primavara plina de bucurii!
Dau si un raport scurt, ca nu prea e nimic de zis: z3... de vreo trei luni navalesc rushii doar sambata, asa, ca sa imi strice mie weekend-ul!
Angelique... chiar ma gandeam zilele trecute ca parca imi vine sa crrez un subiect "Aspirante vechi2"... incep sa ma simt tot mai "invechita" si cu sperantele prafuite...
Bubule uite, p-aici si eu... acum am vazut intrebarea, ti-au raspuns deja fetele! Endometru e super bun, despre folicul , nu stiu ce sa zic, auzisem ca dimensiunile "ideale" ar fi cam 22- 25... cred ca depinde totusi de organism! Tin pumnii sa fie bine!
iumosa spune:
Bubuleana: Eu ti-am mai scris mai demult un mesaj, dar cred ca s-a pierdut printe paginile subiectului respectiv. Citesc de ceva vreme postarile fetelor si am vazut povestea ta. Tin minte cu cata bucurie ai anuntat rezultatele spermogramei (care erau super bune) si rezultatele analizelor tale si vacantele....
Este foarte ciudat ca nu ramai insarcinata si sincer eu nu cred in infertilitate inexplicabila. Am citit un caz, aici pe forum, al unei fete care a fost diagnosticata vreo 2-3 ani cu fetilitate inexplicabila ca apoi sa se descopere ca exista incompatibilitate genetica intre ea si sotul ei. Ce vroiam sa zic este ca eu cred ca daca ambii sunt sanatosi e imposibil sa nu se obtina o sarcina in 6 luni, 1 an. Am fost creati sa ne reproducem. Daca nu se intampla, inseamna ca e undeva o problema. Nu renunta la analize si incearca sa gasesti problema. La ce rezultate aveti voi la analize, ar fi trebuit sa ai 3 copii deja (unul pt. fiecare an de incercari). Si noi asteptam, dar stim o parte din problema (urmeaza sa ne mai "cautam").
Iti doresc sa ai un bebe in burtica anul acesta.
AngeliquedeS spune:
Buna dimineata, fetelor. Eu sunt foarte bucuroasa fiindca rushii mei se chinuie sa vina, si asta natural, fara progesteron. Se pare ca tratamentul homeopat a dat ceva rezultate.
Feli , subscriu.
Iumosa, sunt de acord cu tine, nici eu nu cred in fertilitate inexplicabila, ceva ceva trebuie sa existe pentru care minunea nu se intampla.
Celelalte fete ce mai fac, merg pe principiul mai rarutz ca-i mai dragutz?
Pupici
Angelique
jully spune:
Buna fetelor
Cata dreptate ai Angelique! Eu sunt o aspiranta veche, dar "pasiva", adica va urmaresc de mult timp dar nu am postat decat de vreo doua ori.
Bubule, in legatura cu laparoscopia, eu am fost diagnosticata la fel ca tine: infertilitate inexplicabila. Sigur e ceva in neregula, dar analizele uzuale care se fac pentru a decoperi cauza infertilitatii nu sunt suficiente. Am facut si eu HSG, rezultatul a fost ok, medicul mi-a spus sa-mi fac programare pentru nastere peste 10 luni. Asta a fost anul trecut in mai, dar minunea nu s-a intamplat inca. Luna trecuta mi-am luat inima in dinti si mi-am facut laparoscopie, pentru linistea mea sufleteasca, desi am fost intrebata chiar de catre cadre medicale: de ce iti faci asta daca ai trompele permeabile? Rezultatul laparoscopiei a fost:trompe permeabile, un mic chist pe ovarul stang care a fost eliminat, mic punct endometriozic pe ovarul drept, mici aderente. Nu stiu daca ce au gasit putea sau nu sa fie cauza infertilitatii mele, dar crede-ma, sunt mult mai linistita acum din punctul asta de vedere.
Spun din punctul asta de vedere, fiindca acum ma confrunt cu o alta problema: dupa cum va spuneam am facut laparoscopia in ziua a 11-a a CM. In ziua a 19 am facut prostii. In ziua a 27, am crezut ca-mi vin uratii fiindca am vazut pe hartia igienica ceva bej, asemanator cu ultima zi de ciclu. Acum sunt ziua 33 si inca nu a venit. Mi-am facut un test de sarcina care a iesit negativ. Astazi mi-am facut si bhcg (mi-a trecut prin cap sarcina extrauterina, ma doare un pic burta), dar rezultatul il voi avea abia in 10 zile. Am si o senzatie de greata, dar asta nu e relevant fiindca poate fi pe baza de autosugestie.
Adevarul e ca sunt foarte ingrijorata fiindca am citit la "laparoscopie" ca unii medici interzic contactul pana la venirea ciclului. Mie nu mi-a zis medicul, e adevarat ca nici nu am intrebat. Am intrebat doar daca nu pot face inseminare si mi-a zis ca nu, fara alte explicatii. E o situatie absurda, cred ca e prima data de cativa ani, cand imi doresc sa-mi vina. Voi ce spuneti, ati auzit cazuri in care a ramas cineva in luna laparoscopiei. Sau in ce constau riscurile unei sarcini aparute in conditiile astea?
Iumosa, se fac teste pentru depistarea incompatibilitatii genetice in Romania? Eu mi-am intrebat medicul si a zis ca a uzit ca se fac in America, dar la noi, in nici un caz.
Fetelor, nu sunteti mai ipohondre de cand incercati sa faceti bebe? Eu da, imi trec prin cap tot felul de prostii, iar cand obsesia devine tot mai puternica, fug repede si mai fac o analiza. Si uite asa trece timpul...degeaba.
si va doresc ce-mi doresc si mie, adica rabdare
bubuleana spune:
iumosa: asa e, mi-aduc aminte si-acum cat de bucuroasa am fost cand am vz spermograma pentru ca eram sigura ca "el e vinovatul" Eu deja imi facusem cam toate analizele si iesisera bine dar pt ca nu ramaneam gravii era clar ca la el era problema. Cand colo, ia-l de nu-i Tu ce mai faci? Ce probl ati depistat??
Eu nu prea mai am ce inestigatii sa fac, le-am cam facut pe toate cele ce mi-au fost indicate. Laparo nu mi-a fost sugerat de nici un dr, si am fost la cativa: Dr. Dracea, Moisa, prof. Ancar, Pacu. Niciunul n-a descoperit vreun indiciu care sa-mi recomande laparo si sa bag cutitu-n mine asa gratuit, hmmm parca nu-mi vine
Voi face 2 luni o stimulare usoara si IN (inseminare naturala )dupa care poate IA ...om vedea...
Fetelor, infertilitate inexpplicabila inseamna ca, intr-adevar, exista o problema doar ca (inca) nu poate fi depistata de medicina actuala, asteptam sa mai evolueze; deci nu e vorba de ceva SF, paranormal, etc doar ca inca nu s-au descoperit toate cauzele infertilitatii. Sper sa nu ajung la menopauza cand le depisteaza ei pe toate
feli: ce bine ca mai apari si tu pe-aici
Si eu cred ca un folicul ne bun nici daca-i prea mare, nici daca-i prea mic...azi merg la eco sa vad ce si cum...
angy: stiu ca hsg este doar pt permeabilitate si stiu ca nu sunt indicate prea multe ca-ti fac trompele "varza cu carne" Dar mi-a fost recomandata de 2 dr diferiti si am facut-o. Bine ca iesit ok.
Ma bucur mult ca au inceput sa dea roade homeopatele, stiu cat de bucuroasa erai cand veneau rusii, spre deosebire de noi celelalte Legat de laparo efectele secundare sunt rare, dar sunt si eu nu vreau sa-mi asum aceste riscuri, daca nu este imperios necesar. Iata-le aici:
- sangerari de la nivelul inciziei
- infectarea zonei care a fost examinata
- lezarea unui organ intern sau a unui vas de sange; acestea pot duce la o hemoragie care necesita o alta interventie pentru a fi reparata
- decesul datorat anesteziei generale; acest lucru este insa FOARTE rar
Exista si unele afectiuni care contraindica laparoscopia:
- cancer abdominal
- hernie abdominala
- interventii chirurgicale abdominale anterioare
Uite si capitolele in care au discutat fetele care au facut laparo, poate te ajuta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70500&whichpage=1
bubuleana