Penticostali? Nelamurire

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, poate ca tu ai dreptate. Oricum, atata timp cat gabi25 nu mai participa la discutie, este destul de nepotrivit ce face noi aici.
Eu raman la parerea mea si anume ca, indiferent de cauzele care au dus la solicitarea oficierii casatoriei intr-o biserica ortodoxa, ramane un lucru minunat si profund pozitiv: ea a spus ca a iesit multumita sufleteste dintr-o biserica ortodoxa, in urma slujbei tinuta de un preot ortodox.

In rest, faptul ca unii neortodocsi ii considera pe ortodocsi necrestini si invers, este dureros si, ma incumet sa spun, rusinos. Din punctul meu de vedere, persoanele care sustin asa ceva demonstreaza, in afara de necunoastere, o lipsa a transformarii pe care crestinismul ar trebui sa il aduca in inima fiecaruia.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by hannen

Si toate astea pt. ca nu a vrut fata sa pupe scriptura si crucea???
nu,nu asta e ideeaIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Irina, poate ca tu ai dreptate. Oricum, atata timp cat gabi25 nu mai participa la discutie, este destul de nepotrivit ce face noi aici.
da,intr-un fel asa e,dar eu aveam in cap ideea de principiu,nu situatia lui Gaby in specialChiar vreau sa precizez ca tot ce am spus nu o are in vedere pe Gaby,nu o judec,nu dau verdicte,cum li s-a parut unora,ci e vorba de o astfel de situatie in general.
Eu raman la parerea mea si anume ca, indiferent de cauzele care au dus la solicitarea oficierii casatoriei intr-o biserica ortodoxa, ramane un lucru minunat si profund pozitiv: ea a spus ca a iesit multumita sufleteste dintr-o biserica ortodoxa, in urma slujbei tinuta de un preot ortodox.
poate ca intr-un fel ai dreptate .din pacate nu intotdeauna ,,multumit sufleteste,, este echivalent cu ,,corect,,.Ceea ce vreau sa zic ca uneori nemultumirea sufleteasca duce la progres,de aceea poate nu e bine sa cautam sa fim multumiti sufleteste cu orice pret.Zic asta in general.In rest, faptul ca unii neortodocsi ii considera pe ortodocsi necrestini si invers, este dureros si, ma incumet sa spun, rusinos. Din punctul meu de vedere, persoanele care sustin asa ceva demonstreaza, in afara de necunoastere, o lipsa a transformarii pe care crestinismul ar trebui sa il aduca in inima fiecaruia.
ortodocsii nu ii considera necrestini pe neoprotestanti.Sunt considerati necrestini musulmanii,budistii,ateii,adica cei care nu cred in Hristos.Oricum,nu cred ca are legatura cu transformarea sufleteasca,ci e chestiune de vocabular(parerea mea).Adica,daca iei in amanut ce inteleg np prin crestinism,atunci intradevar,ei nu pot denumi pe ceilalti tot crestini,ca nu se incadreaza in definitia lor.Daca ar considera ca ortodocsii sunt crestini n-ar mai avea pe cine ,,evangheliza,,(cel putin in Ro)" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Daca ar considera ca ortodocsii sunt crestini n-ar mai avea pe cine ,,evangheliza,,(cel putin in Ro)

Asta a fost draguta, Irina! :-))
Nu sunt eu purtatoarea de cuvant a np, dar nu am auzit pana acum pe vreo unul sa spuna ca orto nu sunt crestini. Te asigur ca 'al de va spune asta de fata cu mine va capata ceea ce merita . N-am glumit, sa stii!
As fi bucuroasa daca as sti ca ai face si tu la fel cu ortodocsii pe care i-ai auzi ca vorbesc urat despre np.

quote:
poate ca intr-un fel ai dreptate .din pacate nu intotdeauna ,,multumit sufleteste,, este echivalent cu ,,corect,,.Ceea ce vreau sa zic ca uneori nemultumirea sufleteasca duce la progres,de aceea poate nu e bine sa cautam sa fim multumiti sufleteste cu orice pret.Zic asta in general.

Np care fac evanghelizari, probabil ca sunt de parere ca degeaba sunt ortodocsii "multumiti sufleteste" daca nu-i "corect" ceea ce cred .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Daca ar considera ca ortodocsii sunt crestini n-ar mai avea pe cine ,,evangheliza,,(cel putin in Ro)

Asta a fost draguta, Irina! :-))
Nu sunt eu purtatoarea de cuvant a np, dar nu am auzit pana acum pe vreo unul sa spuna ca orto nu sunt crestini. Te asigur ca 'al de va spune asta de fata cu mine va capata ceea ce merita . N-am glumit, sa stii!
As fi bucuroasa daca as sti ca ai face si tu la fel cu ortodocsii pe care i-ai auzi ca vorbesc urat despre np.
cred ca te-au auzit zicand asta vreodata si de aceea fata de tine tin secret,hi,hi
quote:
poate ca intr-un fel ai dreptate .din pacate nu intotdeauna ,,multumit sufleteste,, este echivalent cu ,,corect,,.Ceea ce vreau sa zic ca uneori nemultumirea sufleteasca duce la progres,de aceea poate nu e bine sa cautam sa fim multumiti sufleteste cu orice pret.Zic asta in general.

Np care fac evanghelizari, probabil ca sunt de parere ca degeaba sunt ortodocsii "multumiti sufleteste" daca nu-i "corect" ceea ce cred .

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Mi-e rau!!!!!! atata patima si intoleranta numai pentru ca fiecare dintre noi il numim pe Dumnezeu intr-un alt fel: Allah, Budha etc. De fapt este Unul singur! Daca am fi mai toleranti si ne-am gandi ca, pana la urma, credinta si religia sunt chestiuni extrem, extrem de intime, care nu ar trebui expuse pe taraba, in vederea evaluarii, cred ca am fi cu totii, indiferent de religia in care am fost nascuti, mult mai aproape de EL.
Eu sunt ortodoxa, dar nimic nu m-a impedicat sa am prietenide credinta romano-catolica ,musulmana si mozaica, carora le respect credinta si care, la randul lor, imi respecta credinta.Niciodata nu ne-am pus problema unei disctii de tipul: Care Dumnezeu este ''mai tare'', al meu sau al celorlati, in parte.

Cat despre prozelitism, cred ca, pana la urma, chiar este vorba fie despre putere, fie dspre ''credinta de taraba''.
Scuze daca am ofensat pe cineva, nu mi-am propus nicio secunda acest lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

...
Si ca sa raspund lui Many Hope,daca as sti cu siguranta ca preotul respectiv a incalcat cu buna stiinta randuiala Bisericii cred ca da,as solicita episcopului sa cerceteze un astfel de caz,fiindca inseamna ca el induce oamenii in eroare in mod voit,dandu-le impresia ca ii cununa,cand el stie ca acea cununie nu are valoare,e nula.Deci minte pe cei care i se adreseaza si ii determina sa traiasca in pacat,in loc sa-i conduca la sfintenie si la mantuire,cum e de datoria lui sa faca.Dar ca si Marilena,parca nu imi vine sa cred ca un preot ar incalca constient si cu voie canoanele Bisericii.Poate ca in cazul lui Gabi exista dezlegarea episcopului,poate ea a fagaduit ca va boteza copiii ortodox,poate ca preotul nu a inteles exact situatia-nu stiu.Dumnezeu stie mai bine.

Irina itzi multumesc ca mi-ai raspuns!
Gasesc laudabil curajul tau, indrazneala ta de-a afirma astfel de pozitii transante, ades nepopulare si criticate dur !
Eu presupun ca din curaj procedezi astfel, nu din altceva, iar pentru asta ai apreciarea mea !

La raspunsul tau, sa sti insa ca ceva as vrea sa-ti spun, insa mai astept putin si pe "Marilena12", poate n-a avut vreme inca, poate si ea va voi sa raspunda intrebarii ce am pus(poate nu?!), sa aflu/sa aflam daca si ea are in privinta asta o luare de pozitie care sa coincida cu a ta?! = ca asa mi se pare mie drept !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Noi credem:

In Biblie ca fiind Cuvantul inspirat si infailibil al lui Dumnezeu.
In existenta unui singur Dumnezeu adevarat, etern, existent in trei persoane: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfant.
In divinitatea Domnului nostru Isus Christos, in nasterea Sa din fecioara, in viata Sa fara pacat, in minunile Sale, in moartea Sa, in invierea Sa in trup, in inaltarea Sa la dreapta Tatalui, in revenirea Sa viitoare in glorie si putere pentru a domni.
In speranta binecuvantata a rapirii Bisericii la venirea Domnului Isus Christos.
In caderea si pacatosenia omului. Singurul mijloc de curatie din pacat este prin pocainta si credinta in sangele pretios al lui Christos.
Nasterea din nou este absolut necesara pentru mantuirea personala. Aceasta este lucrarea interioara a Duhului Sfant, exprimata prin pocainta si credinta, urmata de o viata de sfintenie.
Vindecarea divina este disponibila prin lucrarea rascumparatoare a lui Christos pe cruce.
Botezul Duhului Sfant, conform cu Faptele Apostolilor 2:4, este dat credinciosilor, cu scopul imputernicirii pentru lucrare si acordare a Darurilor Spirituale. Botezul in Duhul Sfant este o experienta distincta si ulterioara nasterii din nou.
Biserica este Trupul lui Isus Christos, format din toti credinciosii nascuti din nou.
In puterea sfintitoare a Duhului Sfant prin care Crestinul are posibilitatea de a trai o viata sfanta.
In inviere si judecata finala a celor mantuiti pentru viata vesnica, iar a celor cazuti pedeapsa vesnica.
In ceruri noi si pamant nou pentru rasplatirea finala a celor rascumparati.
Marea Trimitere este responsabilitatea fiecarui credincios, care este parte a Bisericii lui Christos.

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

ManyHope

quote:
Originally posted by Marilena12

Eu nu am auzit vreodata in viata mea vreun preot ortodox care savarsind o Nunta, sa aiba in vedere a nu obliga pe unul dintre miri a saruta Sf. Cruce pe care S-a rastignit Hristos, in numele Caruia se savarsesc toate Tainele bisericii, inclusiv Nunta, sau Sf. Scriptura, care contine cuvantul lui Dumnezeu, lasat prin Sf. Apostoli si ucenici. Asta, in opinia mea ar insemna sa defaimeze crucea si Sf. Scriptura.
...
Mi-e greu sa cred ca exista un preot ortodox, licentiat in Teologie Ortodoxa, care sa-si bata joc de Sf. Taina a Casatoriei in asa fel, incat sa excluda semnul crucii si Scriptura, care contine Evangheliile, din ritual, pentru a casatori pe cineva care nu are nici o treaba cu Hristos, culmea, in numele lui Hristos!!!

Offf! Intortocheate sunt caile Domnului... Si... cine ii mai intelege pe oameni?!

Dar tu 'Marilena12', avand in vedere cele de mai sus declarate de tine, daca l-ai afla pe omul ala cu datele necesare, l-ai reclama ?
?

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
[/quote]

Nu as reclama pe nimeni, ceea ce dezaprob este faptul ca preotul stia ca fata are alta confesiune, si nu am auzit pana acum sa se poata cununa un ortodox cu un penticostal in biserica ortodoxa, fara ca acesta din urma sa se boteze, sau reboteze ortodox. Ori daca totusi esti penticostal, cum te cununi la ortodocsi? Ca eu nu m-as duce sa ma cunun la alta religie, decat la a mea. Am dat explicatii logice, dar sunt multe de natura dogmatica pe care nu le dau, pentru ca, problema mea nu este fata de Gabi, sau fata de confesiunea ei, ci fata de felul in care s-a facut cununia.
Nu stiu prea multe despre doctrina penticostala, dar din cate inteleg eu, daca nu doresc sa sarute crucea, atunci poate nu cred in jertfa lui Hristos pe cruce, cel putin eu asa inteleg, iar daca nu pot saruta Sf. Evanghelie, oare de ce nu pot? Pentru ca nu cred in ceea ce sta scris in ea, sau de ce? Ca nu pricep. Chiar, poate posteaza si persoane de confesiune penticostala, ca sa vedem si parerile lor in legatura cu subiectul.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by BOCANILA

Noi credem:

In Biblie ca fiind Cuvantul inspirat si infailibil al lui Dumnezeu.
In existenta unui singur Dumnezeu adevarat, etern, existent in trei persoane: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfant.
In divinitatea Domnului nostru Isus Christos, in nasterea Sa din fecioara, in viata Sa fara pacat, in minunile Sale, in moartea Sa, in invierea Sa in trup, in inaltarea Sa la dreapta Tatalui, in revenirea Sa viitoare in glorie si putere pentru a domni.
In speranta binecuvantata a rapirii Bisericii la venirea Domnului Isus Christos.
In caderea si pacatosenia omului. Singurul mijloc de curatie din pacat este prin pocainta si credinta in sangele pretios al lui Christos.
Nasterea din nou este absolut necesara pentru mantuirea personala. Aceasta este lucrarea interioara a Duhului Sfant, exprimata prin pocainta si credinta, urmata de o viata de sfintenie.
Vindecarea divina este disponibila prin lucrarea rascumparatoare a lui Christos pe cruce.
Botezul Duhului Sfant, conform cu Faptele Apostolilor 2:4, este dat credinciosilor, cu scopul imputernicirii pentru lucrare si acordare a Darurilor Spirituale. Botezul in Duhul Sfant este o experienta distincta si ulterioara nasterii din nou.
Biserica este Trupul lui Isus Christos, format din toti credinciosii nascuti din nou.
In puterea sfintitoare a Duhului Sfant prin care Crestinul are posibilitatea de a trai o viata sfanta.
In inviere si judecata finala a celor mantuiti pentru viata vesnica, iar a celor cazuti pedeapsa vesnica.
In ceruri noi si pamant nou pentru rasplatirea finala a celor rascumparati.
Marea Trimitere este responsabilitatea fiecarui credincios, care este parte a Bisericii lui Christos.

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Lili, tu ce spui despre cununia asta facuta in biserica ortodoxa, poate tu stii mai multe despre penticostali, sa-mi spui si mie, sau oricum, parerea ta personala. Nu vad diferente in ceea ce ai scris mai sus, fata de religia ortodoxa,

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput