Penticostali? Nelamurire
Raspunsuri - Pagina 6
BOCANILA spune:
ok Marinela.
Nu sunt de acord ccu aceasta casatorie.
Iar referitor la ce a spus cineva mai sus la casatoria unui credincios cu a unui necredincios sa nu se inteleaga gresit.
Ea penticostala-El ortodox -asta inseamna ca el nu crede in religia ei si invers
de asta se numesc asa.Pentru-ca au avut credinte diferite.Acum eu cred ca sunt amandoi crestini ortodoxi.In biserica ei nu se admite asa ceva si eu cred ca a fost exclusa.
De ce a oficiat preotul casatoria nu stiu.Probabil ca a promis ca nu mai merge la adunare.Poate sa mearga in biserica ei de acum dar nu ca membru al acelei biserici.
Marinela ,am scris penru-ca mi-ai cerut parerea.
Doamne ajuta
poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!
gabi25 spune:
Am reusit aseara sa mai citesc din mesaje si acum scriu ultimul mesaj aici pentru ca vad ca se ajunge chiar la acele discutii care mie imi displac. Si ma doare sa vad cum se arunca cu "pietre"....eu nu am jignit si am aceeasi pretentie de la ceilalti.
Acum din ce imi aduc aminte:
-nu am facut nici o intelegere cu preotul sa nu merg la biserica mea, sa botez copii in biserica ortodoxa....etc....ca nu eram la piata.
- eu m-am cununat religios si nu ortodox sau penticostal sau alt fe, de fapt nici nu am auzit pana acum formulat astfel legat de cununia religioasa.
- la mine la biserica, pastorul care trebuia sa ne cunune a murit cu o luna inainte de nunta noastra (un om care ma stia de mica si pe mama mea la fel.....un om credincios care merita toata admiratia si care la fel cunostea persoane din multe confesiuni si pe care nu l-am auzit nici macar odata sa arate cu degetul spre careva).
- IRINA ma bucur ca nu il cunosc pe preotul respectiv si nici macar sub tortura nu as putea sa iti spun numele lui (asta asa ca un fel de gluma amara).
- MARILENA nu inteleg de ce spui ca daca nu sarut cruce nu recunosc jertfa lui Hristos??? La noi nu exista nici icoane, dar asta nu inseamna ca nu recunoastem ca ucenicii sunt sfinti. Eu stiu ca si asta are legatura ca sa nu iti faci chip cioplit.
Nu vreau sa mai intru in alte detalii pentru ca asta nu va face decat sa prelungeasca la nesfarsit discutiile astea.
Bunicii mei m-au invatat ca fiecare om isi duce cruce....si daca eu am pacatuit si pacatuiesc in ceea ce fac....e crucea mea si sunt pacatele mele. Si tot bunicii mei m-au invatat sa ii respect pe cei de langa mine si sa nu astept niciodata in schim acelasi lucru...ca de cele mai multe ori nu voi primi - sunt mahnita sa recunosc in fiecare zi lucrul asta.
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze
irina.c. spune:
Gabi,eu chiar imi cer scuze daca ceva din ce-am spus te-a jignit,n-a fost intentia mea.Eu te-am intrebat care a fost situatia la tine din curiozitate,stiam ca penticostalii sunt foarte stricti si nu accepta casatorii intre membrii adunarii lor si ortodocsi.Chiar nu m-am asteptat sa aflu ca un preot ortodox a incalcat canoanele(regula,disciplina) Bisericii cu buna stiinta,pentru mine e un lucru foarte trist.Si te rog sa ma crezi ca nu ar fi din cauza ca nu-mi place sa vad oameni fericiti si casatoriti,ci pentru ca asta inseamna sa minti omul si se mai ajunge la sminteli ,si la relativizarea credintei.Multi acuza BO ca este prea rigida,dar cel putin pentru mine aceasta ,,rigiditate,, imi arata ca ea a pastrat adevarul neschimbat de la inceputuri,si as vrea ca lucrurile sa ramana in continuare asa.Eu sper ca Dumnezeu va face in asa fel incat acel preot sa fie descoperit si tras la raspundere daca face asa ceva,fiindca preotii sunt primii care trebuie sa dea mai departe invatatura curata a Bisericii,nu s-o denatureze.Am mai spus,daca fiecare face in Biserica ce-l taie capul,unde se ajunge?
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
adinag spune:
Dar tu, Irina, ce-ai fi facut daca sotul tau ar fi avut alta religie? De curiozitate, asa...
Urmand vocea inimii
Adina
quote:
Originally posted by irina.c.
Gabi,eu chiar imi cer scuze daca ceva din ce-am spus te-a jignit,n-a fost intentia mea.Eu te-am intrebat care a fost situatia la tine din curiozitate,stiam ca penticostalii sunt foarte stricti si nu accepta casatorii intre membrii adunarii lor si ortodocsi.Chiar nu m-am asteptat sa aflu ca un preot ortodox a incalcat canoanele(regula,disciplina) Bisericii cu buna stiinta,pentru mine e un lucru foarte trist.Si te rog sa ma crezi ca nu ar fi din cauza ca nu-mi place sa vad oameni fericiti si casatoriti,ci pentru ca asta inseamna sa minti omul si se mai ajunge la sminteli ,si la relativizarea credintei.Multi acuza BO ca este prea rigida,dar cel putin pentru mine aceasta ,,rigiditate,, imi arata ca ea a pastrat adevarul neschimbat de la inceputuri,si as vrea ca lucrurile sa ramana in continuare asa.Eu sper ca Dumnezeu va face in asa fel incat acel preot sa fie descoperit si tras la raspundere daca face asa ceva,fiindca preotii sunt primii care trebuie sa dea mai departe invatatura curata a Bisericii,nu s-o denatureze.Am mai spus,daca fiecare face in Biserica ce-l taie capul,unde se ajunge?
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Marilena12 spune:
Gabi, eu nu inteleg in sarutarea unei cruci sau icoane decat respect pentru sfantul sau scena biblica pe care o reprezinta. Nici noi, ortodocsii nu ne inchinam materialului din care este confectionat un asemenea simbol. In plus de asta, pana sa cer cuiva niste relatii despre confesiunea penticostala mi-a fost greu sa inteleg ratiunea pentru care ai refuzat sa te inchini sau sa cinstesti crucea in timp ce ai fost cununata. Si mai dificil imi este sa pricep cum a facut preotul cununia in conditiile in care tu ai ramas penticostala si dupa nunta. Eu nu am o problema cu tine, Doamne fereste, am avut o reactie la felul in care s-a facut cununia, atat. Acum cunosc mai mult despre credinta ta, si recunosc, am presupus gresit ca nu crezi in jertfa lui Hristos pe cruce, dar asta pentru ca asa am inteles din contextul discutiei cu privire la conditiile pe care chiar tu le-ai pus la nunta.
Imi pare rau si mie ca s-au creat controverse la acest subiect.
De regula asa se intampla cand se discuta despre doua religii, apar pareri contradictorii. Doamne ajuta!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Lemoni spune:
Mai fetele imi pare rau ca s-a ajuns aici , eu am pus o simpla intrebare pt curiozitatea mea , dar vad ca s-a ajuns la alte discutii, asa ca rog pe moderatorii sa inchida subiectul.
va multumesc oricum pt raspuns.
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Lemoni
... rog pe moderatorii sa inchida subiectul.
va multumesc oricum pt raspuns.
Da di ci sa-l inchizaaaa ??? Adika numa tu sa fi "multzumita" ??? io n-am terminat ce aveam de spus, lasa-ma sa termin! lasa-ne sa ne exprimam , nu neeeeeee
... auzi la ea...nici nu s-a terminat petrecerea & si ne trimete la culcare ?
Sa sti ca apreciez mult intentzia ta pacifista, o laud chiar, insa nu ai aflat inca despre ce ai vrea tu, ca nu se poate reusi prin masuri coercitive externe ? nu sti oare ca daca e cearta in inima omului, degeaba nu va avea prilej de cearta pe afara, ca cearta din inima tot acolo ii ramane...nu sti oare asta ?
DA, TU AI DREPTATE: NU E APROAPE NICIUN BINE SA TE CERTZI.(in principiu), insa prin exteriorizare a ce are omul inauntru, exista shi o minima sansa ca oarecine sa se vada pe sine oglindita in cuvintele, in expresiile celeilalte persoane cu careee _ si sa-shi dea seama ca nu e bine ce are in inima shi sa decida c-ar fi timpul pentru "o curatenie de primavara"!
... ca pana la urma ingradirea libertatzii - a libertatzi de-a face ceva rau in cazul asta, nu e prea departe de ingradirea libertatzii de-a face un bine...iar de la EL avem toata libertatea sa alegem intre bine si rau, insa care din oamenii care suntem II urmeaza Pilda in sesnul asta ? lasam noi oare liber altora, pe cat nu s-a lasat liber noua?
Ce spui tu Lemoni ?!
(ca parca de la "presiuni" incepusei tu subiectul asta , ca nu le-ai agreat, pe buna dreptate desigur, insa acu tu ce vrei sa-mi faci??? ma presezi sa inchiz gura ??? )
hannen spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Gabi, eu nu inteleg in sarutarea unei cruci sau icoane decat respect pentru sfantul sau scena biblica pe care o reprezinta. Nici noi, ortodocsii nu ne inchinam materialului din care este confectionat un asemenea simbol. In plus de asta, pana sa cer cuiva niste relatii despre confesiunea penticostala mi-a fost greu sa inteleg ratiunea pentru care ai refuzat sa te inchini sau sa cinstesti crucea in timp ce ai fost cununata. Si mai dificil imi este sa pricep cum a facut preotul cununia in conditiile in care tu ai ramas penticostala si dupa nunta. Eu nu am o problema cu tine, Doamne fereste, am avut o reactie la felul in care s-a facut cununia, atat. Acum cunosc mai mult despre credinta ta, si recunosc, am presupus gresit ca nu crezi in jertfa lui Hristos pe cruce, dar asta pentru ca asa am inteles din contextul discutiei cu privire la conditiile pe care chiar tu le-ai pus la nunta.
Imi pare rau si mie ca s-au creat controverse la acest subiect.
De regula asa se intampla cand se discuta despre doua religii, apar pareri contradictorii. Doamne ajuta!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Exact asa au cazut oamenii in idolatrie,cind "cineva" le-a soptit dupa trecerea in nefiinta a unor oameni credinciosi, ca ar fi bine sa le ridice niste statui.Apoi ca ar fi bine sa-i viziteze din cind in cind sa nu se simta singuri,apoi sa faca din vizite un ritual,sa-i inconjoare,sa bata din palme,sa-i pupe si sa se roage la ei sa intervina pt. ei in fata lui Dumnezeu.
Si tot acel "cineva" le-a soptit:"nu,aceasta nu este idolatrie,acesta inseamna respect pt. "mai-marii" vostri si nicidecum ca va inchinati lor.(ce pacat ca nici astazi oamenii nu inteleg,e viclean cel care le sopteste)
Va suna cunoscut?
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Nu as reclama pe nimeni...
Multzumesc Marilena12 ca mi-ai raspuns...si inca ce raspuns!
aproape nu ma asteptam !!
( uf, ce bine ca nu s-a inchis subiectul inainte sa termin si eu ce imi sta pe varful limbii )
ManyHope spune:
"I'm back..."
Sa rezumam:
- in discutzie s-a prezentat o situatzie concreta in care un preot ortodox a cununat doua persoane, din care una era de alta confesiune;
- lumea s-a sesizat shi s-au luat pozitzii vis-a-vis de _ , unele fiind chiar pozitii vehemente;
- dat fiind ca preotul este ortodox, ca Irina si Marilena12 sunt ortodoxe si par a avea un interes&o implicare aparte in respectiva discutzie, le-am intrebat simplu "daca l-ar reclama" pe preotul care...
- si aici apare suprizaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:
+ ca cea dintai, Irina s raspunda ca da, "l-ar reclama", putzin cu indoiala a spus "da", insa in principiu a raspuns cu indrazneala da.
+ in vreme ce Marilena12, raspunzand pe urma, dupa ce probabil citise si raspunsul Irinei la aceiasi intrebare, a raspuns ca nu, "ea n-ar reclama pe"... deci a raspuns cu hotarare nu!
Iata deci o singura intrebare pusa la doua fete apartinand de o unica Biserica Ortodoxa, iar raspunsurile care trebuiau sa fie teoretic unul singur, [u]de fapt sunt doua[/b] distincte, ba inca diametral opuse, complet dinjuncte si de neconciliabile intre ele!
CUM EXPLICATI ASTA ?
Exista o cauza? sunt mai multe? unde? sau la cine? sau din ce apare diferentza? unde e dreptatea?
Se incumeta cineva sa discute asta in continuare? sau vi se pare si 'continuarea' asta a mea tot asa de nesuferita, ca si "presiunea" acelor de-o intreaba iar si iar pe fata "cand se boteaza"?