Penticostali? Nelamurire

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

Irina, Taina cununiei se refera la binecuvantarea ceruta lui Dumnezeu si data de Acesta pentru casatoria dintre doua persoane?
Daca da, consider ca este cam mult sa decretam ca acea oficiere este sau nu nula. Din fericire, cu sau fara acordul episcopului :-), s-ar putea ca Dumnezeu sa fi pecetluit ca buna si valabila casatoria lui gabi25.
Iar sfaturile si recomandarile din Epistolele catre Corinteni luate in considerare in link-ul dat de tine, se refereau la casatorii intre crestini si necrestini. Din cate am inteles eu, Gabi este crestina. Chiar nu vad de ce preotul ala a facut asa o mare greseala. Presupun ca, la fel ca mine, consideri ca o eventuala greseala in cazul acesta este numai fata de Dumnezeu, nu?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

auci,suntem off-topic rau de tot
nu stiu ce sa zic de parerea lui Dumnezeu,dar din punct de vedere ortodox casatoria e ca si cum n-ar fi fost facuta.Si preotul a facut o greseala,in caz ca n-a avut dezlegarea episcopului,fiindca a actionat neconform cu canoanele(regulile) Bisericii.Si dupa cum stim,in Biserica totul se face cu randuiala,daca fiecare face ce-i trece prin cap,unde ajungem?La haos.Acum depinde,poate copilasii lor sunt botezati ortodox si poate asta a avut un rol in decizia preotului de a efectua cununia.
De altfel si adunarea din care face parte Gabi a reactionat,fiindca,din cate imi dau seama,considera ca ea a incalcat cuvantul Scripturii,casatorindu-se cu un ,,necrestin,,,cum sunt considerati ortodocsii(in general) de catre neoprotestanti.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu stiu Irina, ca tu esti o buna ortodoxa, o practicanta ortodoxa si te ghidezi cu buna credinta dupa legile si randuielile ortodoxe.
Numai ca, din dorinta de a corecta si de a indeparta pe oricine se abate de la regulile ortodoxe, ai trecut fara sa intorci capul, pe langa un gest rar si aproape nemaintalnit, un gest foarte frumos, adresat tocmai ortodoxiei pe care o iubesti atat.
Ia uite ce zice gabi25:

"...si eu nu vad sa fie vreo problema ca doar era slujitorul Domnului si asa eu am fost multumita sufleteste."

Cine crede ea, o penticostala, ca este slujitorul Domnului? Un preot ortodox!
In care biserica a considerat ca poate ca ceara binecuvantarea pentru casatorie? In biserica ortodoxa!
Din care biserica a iesit ea multumita sufleteste? Din biserica ortodoxa!
Cred ca ar fi fost mult mai nimerit ca, inainte de a-i spune ca cc casatoria ei este nula, sa-i fi dat un pupic maaare, mare cat forumu' asta!
Acuma, na, ce sa-ti fac? Probabil ca ai pierdut o sansa de a converti si tu un np

Gabi25, !!!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
da,din pacate acest preot risca sa fie caterisit,

... al nebunilor."

Tu Irina, aici si acum, daca "Gabi25" tzi-ar da date concrete despre el, l-ai reclama ?
?

quote:
Originally posted by Marilena12

Eu nu am auzit vreodata in viata mea vreun preot ortodox care savarsind o Nunta, sa aiba in vedere a nu obliga pe unul dintre miri a saruta Sf. Cruce pe care S-a rastignit Hristos, in numele Caruia se savarsesc toate Tainele bisericii, inclusiv Nunta, sau Sf. Scriptura, care contine cuvantul lui Dumnezeu, lasat prin Sf. Apostoli si ucenici. Asta, in opinia mea ar insemna sa defaimeze crucea si Sf. Scriptura.
...
Mi-e greu sa cred ca exista un preot ortodox, licentiat in Teologie Ortodoxa, care sa-si bata joc de Sf. Taina a Casatoriei in asa fel, incat sa excluda semnul crucii si Scriptura, care contine Evangheliile, din ritual, pentru a casatori pe cineva care nu are nici o treaba cu Hristos, culmea, in numele lui Hristos!!!

Offf! Intortocheate sunt caile Domnului... Si... cine ii mai intelege pe oameni?!

Dar tu 'Marilena12', avand in vedere cele de mai sus declarate de tine, daca l-ai afla pe omul ala cu datele necesare, l-ai reclama ?
?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Iertati-ma ca intervin. E ceva de neinteles ptr mine. Doar citez, atat:

quote:
(...),,necrestin,,,cum sunt considerati ortodocsii(in general) de catre neoprotestanti.

quote:
(...)pentru a casatori pe cineva care nu are nici o treaba cu Hristos, culmea, in numele lui Hristos!!!

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:

Ea a acceptat pentru ca il iubeste, si ia respectat credinta, preotul - pentru ca decat cei doi sa traisca in pacat, mai bine face el pacatul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

Eu stiu Irina, ca tu esti o buna ortodoxa, o practicanta ortodoxa si te ghidezi cu buna credinta dupa legile si randuielile ortodoxe.
Numai ca, din dorinta de a corecta si de a indeparta pe oricine se abate de la regulile ortodoxe, ai trecut fara sa intorci capul, pe langa un gest rar si aproape nemaintalnit, un gest foarte frumos, adresat tocmai ortodoxiei pe care o iubesti atat.
Ia uite ce zice gabi25:"...si eu nu vad sa fie vreo problema ca doar era slujitorul Domnului si asa eu am fost multumita sufleteste."Cine crede ea, o penticostala, ca este slujitorul Domnului? Un preot ortodox!
In care biserica a considerat ca poate ca ceara binecuvantarea pentru casatorie? In biserica ortodoxa!
Din care biserica a iesit ea multumita sufleteste? Din biserica ortodoxa!
Cred ca ar fi fost mult mai nimerit ca, inainte de a-i spune ca cc casatoria ei este nula, sa-i fi dat un pupic maaare, mare cat forumu' asta!
Acuma, na, ce sa-ti fac? Probabil ca ai pierdut o sansa de a converti si tu un np Gabi25, !!!" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

pai da,mey Denizelule,dar de ce a facut Gabi toate astea?fiindca ,,fratii,, nici n-au vrut sa auda de asa ceva-sa binecuvanteze la ei in adunare unirea intre un ,,crestin,, si un ,,necrestin,,.Asa ca hai poate fac ortodocsii un compromis,ca si asa la ei nu conteaza,nu?Ei,ba conteaza foarte mult,si asa ceva n-ar trebui sa se intample,sunt incalcari ale randuielii Bisericii,si cine le face va da raspuns inaintea lui Dumnezeu.Chiar nu gasesc nimic de pupacit in ideea lui Gabi ca lasa,ortodocsii sunt aia care fac compromisuri,daca la ai mei n-a mers,la ortodocsi merge sigur.Si din pacate poate a si avut dreptate.Chiar ma supara si ma intristeaza foarte tare astfel de situatii,fiindca afecteaza modul in care ortodoxia e inteleasa de catre altii,impiedicand chiar pe unii sa ajunga la adevar.
Si ca sa raspund lui Many Hope,daca as sti cu siguranta ca preotul respectiv a incalcat cu buna stiinta randuiala Bisericii cred ca da,as solicita episcopului sa cerceteze un astfel de caz,fiindca inseamna ca el induce oamenii in eroare in mod voit,dandu-le impresia ca ii cununa,cand el stie ca acea cununie nu are valoare,e nula.Deci minte pe cei care i se adreseaza si ii determina sa traiasca in pacat,in loc sa-i conduca la sfintenie si la mantuire,cum e de datoria lui sa faca.Dar ca si Marilena,parca nu imi vine sa cred ca un preot ar incalca constient si cu voie canoanele Bisericii.Poate ca in cazul lui Gabi exista dezlegarea episcopului,poate ea a fagaduit ca va boteza copiii ortodox,poate ca preotul nu a inteles exact situatia-nu stiu.Dumnezeu stie mai bine.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

gabi25, Daca taceai, filosoafa ramaneai!
Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Nimeni nu te boteaza la alta religie fara voia ta.
Este un singur DUMNEZEU si un singur judecator.
Important este sa cautam sa implinim poruncile Domnului.

gaby25-no coment

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mai usor cu dat verdicte pe aici, si mai usor cu a-L reduce pe Dumnezeu sau mai bine spus complexitatea LUI la gandirea noastra asa zisa " logica".

In alt subiect legat de casatorie si divort, Many Hope a explicat foarte bine cum e cu casatoria ( scuze pt.cacofonie).

In nenumarate randuri eu asta observ pe aici, dat verdicte, catalogat oameni, judecat, etc.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si toate astea pt. ca nu a vrut fata sa pupe scriptura si crucea???

Mergi la inceput