Penticostali? Nelamurire
Raspunsuri - Pagina 3
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by gabi25
... Am pus pe socri sa caute un preot ortodox care sa fie de acord sa ne casatoreasca .....
Ai MARE grija sa nu dai relatzii despre omul ala, care tzi-a facut un asa bine, ca s-ar putea sa-l cateriseasca de "sa nu se vada" pentru asha ceva .... vaaaai-vai-vai!!! ...sa accepte asa ceva...
Marilena12 spune:
quote:
ManyHope
IRINA sa stii ca suntem cununati si religios....si bineinteles ca cei de la mine din biserica nu au vrut....si ce, eu am gasit rezolvarea. Am pus pe socri sa caute un preot ortodox care sa fie de acord sa ne casatoreasca cu conditia ca sa nu ma puna pe mine sa fac cruce sau sa pup biblia sau crucea....si asa a fost....si eu nu vad sa fie vreo problema ca doar era slujitorul Domnului si asa eu am fost multumita sufleteste. M-a dezamagit faptul ca eu am niste persoane ceva mai inchistate in biserica, dar asta e problema lor....am mai spus, eu vreau sa traiesc viata mea nu a lor. Cu excluderea.....normal ca m-au pus deoparte pentru un an....adica nu puteam sa ma impartasesc in fiecare luna cum faceam ceilalti membri botezati.....dar a trecut.
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze
Eu nu am auzit vreodata in viata mea vreun preot ortodox care savarsind o Nunta, sa aiba in vedere a nu obliga pe unul dintre miri a saruta Sf. Cruce pe care S-a rastignit Hristos, in numele Caruia se savarsesc toate Tainele bisericii, inclusiv Nunta, sau Sf. Scriptura, care contine cuvantul lui Dumnezeu, lasat prin Sf. Apostoli si ucenici. Asta, in opinia mea ar insemna sa defaimeze crucea si Sf. Scriptura. Ce folos si ce valoare are pentru tine casatoria ta care s-a petrecut intr-un spatiu si intr-un ritual, care in mod normal petntru un penticostal nu are nici o importanta?
Nu stiu prea multe despre doctrina acestei confesiuni, dar, a renega crucea si scriptura, inseamna sa desfiintezi tot ce tine de crestinism, chiar si din punct de vedere istoric.
Mi-e greu sa cred ca exista un preot ortodox, licentiat in Teologie Ortodoxa, care sa-si bata joc de Sf. Taina a Casatoriei in asa fel, incat sa excluda semnul crucii si Scriptura, care contine Evangheliile, din ritual, pentru a casatori pe cineva care nu are nici o treaba cu Hristos, culmea, in numele lui Hristos!!!
Offf! Intortocheate sunt caile Domnului... Si... cine ii mai intelege pe oameni?!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
gabi25 spune:
Marilena acuma fac si eu pe proasta ca nu inteleg ce legatura are cununia in fata Domnului cu faptul ca am refuzat sa sarut niste lucruri....nu am renegat nici importanta Bibliei - ca si cuvant sfant, iar de cruce nu comentez nimic numai pentru faptul ca noi nu ne facem cruce. Iar acel preot a fost un om destul de destept sa se bucure ca doi tineri au ales sa ne lege si in fata Domnului.
De fapt cred ca Lemoni a vrut sa afle ceva si, ca de fiecare data, se va ajunge la ZZ. Uite de aia ocolesc eu asa ceva de obicei
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze
Alex2 spune:
quote:
suntem cununati si religios....si bineinteles ca cei de la mine din biserica nu au vrut....si ce, eu am gasit rezolvarea. Am pus pe socri sa caute un preot ortodox care sa fie de acord sa ne casatoreasca cu conditia ca sa nu ma puna pe mine sa fac cruce sau sa pup biblia sau crucea....si asa a fost....si eu nu vad sa fie vreo problema ca doar era slujitorul Domnului si asa eu am fost multumita sufleteste.
Iarta-mi comentariile, dar ma identific partial cu cazul prezentat de tine. Problema mea este ca nu ma simt in stare sa fac toate astea. Mi se pare o fatarnicie sa declar ca sunt de acord cu regulile altei biserici (indiferent care o fi ea) doar de fatzada, doar ca sa se oficieze casatoria. Ptr ca daca as fi in adancul sufetului meu, as trece in acea religie si s-ar rezolva situatia. Imi cer scuze daca am deranjat.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
irina.c. spune:
quote:da,din pacate acest preot risca sa fie caterisit,iar Taina cununiei oficiata in acest caz nu are valoare,este nula,daca nu a fost oficiata cu dezlegarea episcopului
Originally posted by ManyHopequote:Ai MARE grija sa nu dai relatzii despre omul ala, care tzi-a facut un asa bine, ca s-ar putea sa-l cateriseasca de "sa nu se vada" pentru asha ceva .... vaaaai-vai-vai!!! ...sa accepte asa ceva... --------------------------
... Am pus pe socri sa caute un preot ortodox care sa fie de acord sa ne casatoreasca .....
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
mai multe amanunte aici-
http://www.crestinortodox.ro/Casatoriile_mixte-p201-7498Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
xenocid spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
mai multe amanunte aici-
http://www.crestinortodox.ro/Casatoriile_mixte-p201-7498
1. Casatoriile interconfesionale si interreligioase sunt interzise.
Si eu care credeam ca o casatorie mixta implica faptul ca partenerii sint de sex opus
Alin
denizel spune:
Irina, Taina cununiei se refera la binecuvantarea ceruta lui Dumnezeu si data de Acesta pentru casatoria dintre doua persoane?
Daca da, consider ca este cam mult sa decretam ca acea oficiere este sau nu nula. Din fericire, cu sau fara acordul episcopului :-), s-ar putea ca Dumnezeu sa fi pecetluit ca buna si valabila casatoria lui gabi25.
Iar sfaturile si recomandarile din Epistolele catre Corinteni luate in considerare in link-ul dat de tine, se refereau la casatorii intre crestini si necrestini. Din cate am inteles eu, Gabi este crestina. Chiar nu vad de ce preotul ala a facut asa o mare greseala. Presupun ca, la fel ca mine, consideri ca o eventuala greseala in cazul acesta este numai fata de Dumnezeu, nu?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
crinuta spune:
Bine spus Denizel.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Marilena12 spune:
quote:
Marilena acuma fac si eu pe proasta ca nu inteleg ce legatura are cununia in fata Domnului cu faptul ca am refuzat sa sarut niste lucruri....nu am renegat nici importanta Bibliei - ca si cuvant sfant, iar de cruce nu comentez nimic numai pentru faptul ca noi nu ne facem cruce. Iar acel preot a fost un om destul de destept sa se bucure ca doi tineri au ales sa ne lege si in fata Domnului.
De fapt cred ca Lemoni a vrut sa afle ceva si, ca de fiecare data, se va ajunge la ZZ. Uite de aia ocolesc eu asa ceva de obicei
Poze
Simplu, esti de alta confesiune religioasa, nu crezi in dogmele bisericii ortodoxe si totusi te-ai casatorit ortodox. Daca ai acceptat Taina in biserica ortodoxa, de ce nu-ti faci cruce?! Ca doar binecuvantarea nuntii ai primit-o de la Dumnezeu inchinat in Treime, Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Daca nu crezi asta, de ce ai facut nunta astfel?! Si daca respecti Cuvantul lui Dumnezeu reprezentat prin Sf. Scriptura, de ce ai o problema cu sarutatul Cartii Sfinte?! Noi sarutam Sfanta Evanghelie pentru importanta Cuvantului lui Dumnezeu, importanta pe care nici tu nu ai discutat-o. Mie nu mi se pare deloc firesc sa te cununi in fata lui Dumnezeu, doar de dragul de-a o face, fara a crede in aspectul de taina.
La asta m-am referit, si asta este si legatura care exista intre a crede si simti ortodox, si a te cununa in fata lui Dumnezeu in Treime, in chip tainic, tot ortodox.
Eu nu port o disputa cu tine, ci doar mi-am expus parerea, pentru ca eu asa vad lucrurile, nu mi se pare corect sa oscilezi intre doua religii.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/