Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 149

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Noelo, ai dreptate, las gandurile deoparte...
Galuscuta, daca in z 40 era folicului de 14, dr s-o fi gandit ca nu mai creste... si daca ai luat duphaston si ti-a venit, eu zic ca nici atunci nu ai ovulat. Deci... cu duphaston poate reusesti sa-i aduci pe urati... parca asta doreai, nu?
Oana, eu stiam doar de utrogestan ca e posibil sa influenteze, de pregnyl n-am auzit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

asa auzisem si eu initial, dar uite ca m-am luminat, am gasit pe un site prospectul la Duphaston si se pare ca nu modifica temperatura

DUPHASTON , comprimate
dydrogesteronum
DUPHASTON - comprimate

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 10 mg didrogesteron; cutii cu 20 comprimate.

Actiune terapeutica: Este un progestogen activ pe cale orala, similar ca structura chimica si efecte farmacologice cu progesteronul natural. Produce un endometru secretor complet in uterul "pregatit" de estrogeni. Duphaston nu inhiba ovulatia, nu are actiune de tip estrogenic sau androgenic (nu determina virilizarea pacientei sau masculinizarea fatului feminin), nu are efecte adrenocorticoide sau mineralocorticoide, nu influenteaza metabolismul glucidic sau nivelul plasmatic al insulinei, nu afecteaza activitatea enzimelor hepatice, nu influenteaza coagularea sangelui sau functia hepatica, nu modifica curba temperaturii.

Indicatii: Duphaston se recomanda in toate cazurile de insuficienta endogena de progesteron, si anume: tulburari menstruale (dismenoree primara, hemoragie disfunctionala uterina, amenoree secundara), endometrioza, sindrom premenstrual, infertilitate si avort habitual, terapie de substitutie hormonala (postmenopauza).

Mod de administrare: Doza si durata administrarii de Duphaston depind de afectiunea tratata. Astfel, in: dismenoree: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului; endometrioza: 10 mg, de doua sau trei ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului, sau continuu; amenoree secundara: un estrogen, o data pe zi, din ziua 1 pana in ziua 25 a ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului; hemoragie uterina disfunctionala: pentru a opri hemoragia: 10 mg, de doua ori pe zi, impreuna cu un estrogen, o data pe zi, timp de 5-7 zile; pentru a preveni hemoragia: un estrogen, o data pe zi, pe toata durata ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului; sindrom premenstrual: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului; infertilitate cauzata de insuficienta luteala: amenintare de avort: 40 mg o data, apoi 10 mg la 8 ore interval, pana la disparitia simptomelor; avort habitual: 10 mg, de doua ori pe zi, pana in saptamana a 20-a de sarcina; infertilitate: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului; tratament de substitutie hormonala menopauza/postmenopauza: in combinatie cu terapie estrogenica continua: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, in ultimele 12-14 zile ale fiecarui ciclu de 28 zile; in combinatie cu terapie estrogenica ciclica: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, in ultimele 12-14 zile ale ciclului de terapie estrogenica.

Reactii adverse: In putine cazuri se poate intampla sa apara sangerare de privatie, care poate fi prevenita prin cresterea dozei.

Contraindicatii: Hipersensibilitate fata de unul dintre constituentii medicamentului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

e prima luna, dupa lungi incercari cand imi creste temperatura (dupa stimulare cu ovamit si injectia cu pregnyl, in z 15 cu folicul de 25 mm)
incerc sa exclud toate cele care ar putea fi responsabile de cresterea TB, ca sa nu mi fac sperante desarte

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

Merci fain fetelor , atunci oi lua ca nu s-a intampla nimic ma grav ...am sunat acum sa vad de-o ecografie...cica au loc pe la jumatatea lui februarie...pai eu pe 20 feb. am vizita in austria lt. un nou FIV...asa ca ma auto-tratez...ce puii mei sa fac...

galuscuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Iubitele mele am si cateva intrebari.
HSG doare,care este procedura?
A mai facut cineva cu dr.Niculescu?
Va pup pe toate

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

HSG: dc nu ai probleme nu doare deloc, dc ai probleme te doare; simplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Ancuta ca intrebai de procedura...se introduce o substanta de contrast via vaginal in interiorul uterului pina in trompe si se fac radiografii.In functie daca substanta ajunge in trompe sau nu iti poate spune daca ai trompele infundate sau nu. De asta spunea dj_mama ca daca ai trompele infundate te va durea .Se spune ca radierea e minima si ca sansele de a ramine dupa o HSG este mare. A,proba se face la 3-4 zile dupa CM,adica cam prin z 7. Sper sa-ti fi fost de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Dragele mele, dupa o pauza relativ de mare revin si eu p-acia, mai ales ca vazui ca se reuni gasca
noela, cu o maaaare intirziere iti urez si eu la multi ani, sa te bucuri de fiecare zi care trece si sa dea Domnul sa ti se implineasca toate dorintele.
Eu am urmarit mai mult sau mai putin subiectele, n-am mai scris pentru ca n-aveam ce sa scriu, de intimplat nu s-a intimplat nimic, am intrat in noul an tot cu dorinta asta chinuitoare in suflet.
La ordinele doctorului trebe sa mai incercam pina in primavara si de-abia apoi putem sa mergem pt investigatii mai serioase, asa ca deocamdata sintem in stand-by.
Imi cer scuze ca sint oarecum off-topic, eu nu prea pot vorbi de endometre, temperaturi sau alte monitorizari. Cert e ca atitea luni de introspectie m-au ajutat sa-mi cunosc mai bine organismul si sa fiu mai atenta la semnalele pe care mi le da. Am ajuns sa simt cind ovulez, stiu si cind sa ma astept sa imi vina ciclul. Nu-mi fac iluzii ca pina in primavara se intimpla ceva, asa ca deocamdata astept sa treaca lunile astea ca sa ma bage doctorul in seama si sa pot merge la analize. Si-apoi atunci o sa va bat la cap cu endometre, foliculi sau alte alea
avalon, ce mai faci? Care mai sint planurile tale acum? Cum merge cu planurile de vacanta pe care le aveai anul trecut?
floricico, m-a distrat povestea ta cu betia, mi-aduc aminte cu placere si nostalgie de vremurile bune din camin, de sesiune, de chiulitul de la seminarii si de chefurile saptaminale.
dj mama, sa nu rizi, dar mi-a fost dor de tine.
va pup pe toate si va doresc o seara frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns winter spune:

Buna fetelor!! Am si eu o problema daca puteti sa ma ajutati va rog...azi am fost la (incerc sa am un de peste un an)si in urma unui simplu consult mi-a prescris in timpul menstrei Ciprinol apoi Clostibelgyt 2/zi timp de 5 zile din Z5 apoi Duphaston intre Z16 si Z26. Credeti ca e normal sa fie prescrise ac. pastile doar in urma unui control ginecologic fara analize hormonale? A mai luat cineva ac medicamente ? Ciclul meu este intre 28-32de zile.

http://tt.lilypie.com/4klIp2.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Turturici, bine ai revenit! Si e foarte bine ca ai inceput sa recunostie semnalele pe care ti le transmite organismul, eu cred ca sunt f importante, fiecare dinre noi reactionaeza altfel...
Oana, ai fost simpatica! Ai intrebat de pregnyl, apoi ai postat prospectul de la duphaston...
winter, tratamentul asta e insotit de monitorizare ecografica? Adica te-a chemat la control incepand de prin z 10? Orice stimulare trebuie insotita de monitorizare!

Mergi la inceput