Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (8)
Raspunsuri - Pagina 4
msemcu spune:
Teodora, Lachi si Lavinia , bine ati venit la noi! Asa tare ma bucur cand vad ca lista noastra de mamici si viitoare mamici e in plina expansiune!!
Teodora, chiar ca nu merita sa te ingrijorezi de dimensiuni: si ale mele printese aveau la 8 saptamani in jur de 10 si chiar 9 mm, deci, asa cum ziceau si fetele, e important sa te incadrezi in limite.
Laura, ma bucur ca ati scapat de raceala! Abia asteptam noutati legate de cele doua minuni ale tale! Si ma gandesc ce bine o sa ne prinda sfaturile tuturor mamicilor mai experimentate daca vom ajunge cu bine pana la final!
Sheananmp, mare dreptate ai cu hainutele roz! Una din prietenele mele stia pe la 13 saptamani ca va avea un baietel, iar la ecograful de saptamana asta a aflat ca s-a indeplinit dorinat tatalui si vor avea o fetita! Asadar, inca nu sunt 100% certa ca asta va ramane pana la final, dar mi-am zis sa va tin la curent cu ce am mai aflat intre timp! Oricum, nu m-am apucat inca de cumparat hainute si cred ca o sa mai aman o perioada!
Chiar voiam sa va intreb: voi sunteti adeptele teoriei ca nu e indicat sa cumperi nimic inainte, sau nu v-ati abtinut si ati dat iama prin magazine, macar asa, putin!
Luminita, sper sa te ajute perna si sa rezisti cat mai multe saptamani! Fii curajoasa si nu uita ca noi suntem aici daca ai nevoie de ajutor!
Flavia - Ioana, bine ai revenit! Ce-ti fac minunile? Sper ca vei gasi si putin timp sa ne povesteti cum a fost experienta ta de la nastere si din spital!
Mari 16+
monica_b spune:
Sheannamp multam. Intre timp recunosc ca aflasem de la "esentele tari" cit de tari au fost (si sint) esentele tale. O fi de la hormoni, mai fetelor, dar eu lacrimez una-doua. Cum citesc sau vad pozutele mogildetelor astora ma ia plinsul. Extraordinar cita vointa si dorinta de viata exista in inimioarele lor ca de rindunele. Acum urmaresc cu sufletul la gura lupta Mariucai, fetita lui Flori de Cires, si sper din tot sufletul sa fie bine si sanatoasa.
Mari intrebai de lucrusoare. Eu una nu am luat inca nimic. Nu din superstitie, dar cind la 7-8 saptamini 3 medici se zgiiesc cind la ecografie, cind la radiografiile uterului si clatina din cap ca nu, nu o sa poata duce sarcina asta... cind dr. mea spera pina la jumatatea sarcinii ca unul din bebelusi sa se opreasca in evolutie ca celalalt sa aiba sansa sa traiasca... cind vezi in spital deznodamintul nasterilor inainte de 28 de saptamini... nu prea iti vine sa cumperi nici macar o pereche de botosei. Abia de vreo 3 saptamini am inceput sa fac planuri si liste cu ce sa luam. Probabil inainte vom cumpara doar citeva hainute, sa le am in spital. Restul poate sa rostuiasca si taticul pina ne intoarcem acasa, nu?
Perfect de acord cu intilnirea in primavara. Phiii! Abia astept sa scap de emotii si sa ma pot din nou bucura de pozitia bipeda.
Monica x2 31+
Laura25 spune:
Buna!
In primul rand, un calduros bun venit!!! noilor gravidutze ce ascund doi samburei in burtica! Sa fiti sanatoase si sa aveti o sarcina usoara!
Lavinia, bine ca ne-ai gasit! Asteptam detalii si povesti despre cum cresc bondareii tai. Maaaamaaaa!!! Dar ce tare ai fost! 38 de saptamani si asa de mari la nastere! GRAVIDUTELE, luati exemplu! Asa sa aud si de la voi!
Ma bucur cand mai citesc despre gemeni baiat si fata, ca mie mi s-a zis peste tot ca sunt tare rari asa, pereche, dar vad ca nu e chiar asa. Astept cu nerabdare sa creasca si ai tai, sa ne povestesti care e "seful" in trupa, ce preferinte are fiecare si ce inclinatii.
Eliana bun ca ai net! Vrajeste sotul sa iti dea laptopul si te asteptam la raport macar din cand in cand.
Anna da, da!!! Vreau si eu intalnire cu gemeni! Numai ca voi marea majoritate sunteti din Bucuresti si eu n-am nici o sansa sa ajung pana acolo . Dar macar va vad in poze pe toate adunate la un loc! Sau poate va hotarati si mergem la mare sau la munte (Flavia, venim la Brasov, ne primesti?). Eu va invit la Piatra, aveti munte pe alese ... La vara cu siguranta o sa mergem o saptamana la mare, poate ne sincronizam cumva sa ne vedem acolo.
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Laura25 spune:
Mari dupa experienta a doua sarcini pierdute, am hotarat sa astept sa intru in 7 luni de sarcina ca sa cumpar cate ceva. Ma gandeam ca daca e sa o pierd iar, mi-ar fi si mai greu sa trec peste daca as da prin casa peste lucrusoarele cumparate. Dupa ce am trecut de 30 de saptamani, am facut cateva liste si am rugat-o pe sora mea care era in Bucuresti atunci sa-mi ia din hypermarketurile de acolo saltele si lenjerii de pat, carusel si niste jucarii. Apoi am cumparat eu cateva hainutze ca sa am in primele zile, paturici am luat din magazinul de langa maternitate cat eram cu ei in spital. Baxuri de Pamers, caruciorul si o gramada de hainutze am primit cadou imediat dupa ce s-au nascut de la familie, prieteni, viitorii nasi.
Monica nu vrei sa ne povesteti mai multe despre sarcina ta? Se pare ca si tu ai avut o grmada de probleme. Ma bucur ca organismul si bebelusii tai au contrazis scepticismul medicilor si ai ajuns asa departe. Sanatate multa!
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
elyanne spune:
Am venit sa dau raportu... sa nu ma certati dupa aia.
Monica buna idee... daca n-o scot la capat altfel... bagam amenintarea...
Sheannamp buna ideea cu intalneala
msemcu eu la prima sarcina am tot cumparat incepand cu vreo 2 luni inainte de dpn... acu insa nu o sa cumpar mai nimic... M-au apucat superstitiile ... mai ales ca am problemele astea... mi-e teama sa iau ceva. Eu mai am si multe ramase de la mandra... dar tot mai trebuie luat cate ceva... asternuturi, saltele, carucior dublu, inca un cos de masina, inca un carusel... daca e la dublu... Inca un patut o sa primim.
Iar ce-mi trebuie in spital pt. bb-ei... pampersi, servetele umede, sapun, crema de fund (hainute mie nu mi-au trebuit in spital... o infasam pe mandra in haine de la ei... erau si sterilizate, din cate am inteles) o sa ia si sotul... ca atat se pricepe si el. Ce am cumparat... pompa de muls ca am avut ocazia sa mi-o aduca cineva din afara mult mai ieftina... la fel si sterilizator... Daca nu se ivea ocazia asta, nici atat nu cumparam inainte sa nasc.
Azi sunt bine pana acum... ieri a fost aproape bine... spre seara ma apuca usoare contractii sau am burta un pic tensionata...
Dupa ce ma linistesc si cu mutarea, o sa incerc iar sa renunt la gynipral... mi-e teama pana atunci... parca vad ca atunci cand ma plimb cu masina pana acolo ma apuca iar si o sa fie nevoie sa revin iar la gynipral...
S-a mai nascut o stea
IRCal spune:
Pot sa rog sa ne treceti si pe noi pe liste?
Gemenii mei s-au nascut pe 12.10.2004 si se numesc Tudor-Serban si Vlad-Adrian.
Multumesc!
monica_b spune:
Laura eu la mare ma pot nimeri oricind, dat fiind ca sint constanteanca la origini si ai mei ar fi tare bucurosi sa ma aiba pe acolo cu tot cu nepotei.
Despre sarcina mea am mai povestit pe ici-pe colo, sper sa nu plictisesc. A fost obtinuta destul e greu (2 ani jumate). Aveam ovare polichistice si a trebuit sa fac stimulare pt. ovulatie. Dar asta nu era nimic, raspundeam bine, nu era nici o problema. Problema maaaare a fost uterul. Destul de mic de la natura si am aflat ca are si peretii "lipiti" (deh! prostiile tineretii...). Am facut 2 interventii (histeroscopii) ca sa incerce medicii sa mai decupeze din aderente dar, oricum, nu aveam o cavitate uterina cine stie ce. Si alta mare problema era hipoplazia: nu reusea dr. sa-mi ingroase endometrul ala nici de frica. In concluzie, cind am ramas insarcinata situatia se prezenta cam asa: uter infantil cu sinechii (partial operate), 4x6 cm, cu endometru 5 mm.
Fiindca mi s-a parut de-a dreptul miraculos ca am ramas (si inca cu gemeni!) am tinut cu dintii de sarcina asta. De la 8 saptamini stau la pat (practic de cind am avut niste hemoragii), iau cuminte tot ce-mi spune dr., am facut si cerclaj si dexamethasone si m-am rugat zilnic (desi eu nu eram cine stie ce credincioasa). Nu stiu... imi intrase in cap ca daca pierd sarcina asta nu o sa mai am a doua sansa.
Acum pot spune ca aproape am iesit la liman. Miine mergem la control si abia astept sa aflu vesti. Cel putin pina acum au avut o evolutie admirabila si pinguinii mei. Deh! luptatori ca toti micutii, dragii de ei.
Monica x2 31+
nanaoti spune:
Salutari tuturor mamicilor de gemenei,
incerc sa vad daca merge o adresa pe care avem mai multe albume foto.
Sper sa fi copiat bine adresa.
http://www.ringo.com/profile/otiliaclipa.html
Oti & gemenii bucovineni
http://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliaclipa/album?.dir=/5635re2&.src=ph&.tok=phe3SFGB2Li97Qbnhttp://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliaclipa/album?.dir=/128cre2&.src=ph&.tok=phyIRGGBu_KC1Jab
nanaoti spune:
Monica succes cu burtica. Rabdare si ganduri bune.
Anna cum te descurci cu gemeneii? Te ajuta cineva? Multumesc mult pentru explicatii. Incerc sa le aplic.
Va mai ramane timp sa mai faceti si alte activitati?
(de exemplu sa cititi?)
Cum dorm gemeneii vostri? (in acelasi patut sau in separate sau in pat cu voi?)
[url=http://www.ringo.com/profile/otiliaclipa.html]clipe gemene[/url]
Putere de munca,
Oti & gemenii bucovineni
http://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliaclipa/album?.dir=/5635re2&.src=ph&.tok=phe3SFGB2Li97Qbnhttp://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliaclipa/album?.dir=/128cre2&.src=ph&.tok=phyIRGGBu_KC1Jab
msemcu spune:
IRcal, bine ai venit la noi! Sa ne povestesti cum a fost la tine!
Monica, dar ce aventura a fost si sarcina ta! Eu la prima sarcina am fost foarte optimsta: totul a mers perfect (mai putin sfarsitul) si nici nu ma gandeam ca se poate intampla ceva rau,asa ca am facut o multime de cumparaturi si de planuri! Nu cred ca mi s-a intamplat nenorocirea din cauza asta, dar acum parca nu mai indraznesc sa cumpar ceva! O sa mai astept pana mai aproape de nastere si atunci, daca voi avea voie sa ma mai deplasez poate o sa mai cumpar cate ceva! daca nu, le folosim pe cele cumparate deja: ca avem hainute pentru o prima urgenta!
Eliana, spor la mutat si abia astept sa ne spui cum a fost prima zi fara gynipral
Mari 16+