Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (8)
Raspunsuri - Pagina 19
Laura25 spune:
Luminita, am purtat cam 1 luna. Dar exista si pareri cum ca asta ar lenevi muschii, ca mai bine nu porti. Nu stiu. Eu cand nu purtam burtiera aveam impresia(cel putin in primele saptamani cand burta era inca mare) ca mi se revarsa , ca imi cad intestinele pe jos .
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Laura25 spune:
Anna ma intrebai mai demult cum decurge, tehnic, la noi luatul mesei. Am vrut sa fac un filmuletz, dar ieri Rares a fugit si nua vrut sa manance odata cu Bianca, asa cum au facut in ultimul timp. Asa ca am facut doar cateva poze. Promit sa vin si cu filmuletz in cateva zile.
Eu multumesc din suflet femeii aleia care a inventat Beby Einstein, ca asa cuminti imi stau copii la masa, nici nu stiu ce baga in gura . Deci, la noi acum masa decurge asa:
1. se deschide la calculator un filmuletz Beby Einstein si se instaleaza copii in scaune, cu ochii in monitor, adica asa. Sunt asa fericiti din cauza filmului, nu a portiei pt azi
2. Bianca incepe sa manance, dar numai dupa ce ii dau si un album de poze in maini, sa mai arunce un ochi si acolo hap!
3. Dupa ce termina Bianca, il iau mai mult pe sus pe Rares si il conving sa stea in scaunel, dar trebuie neaparat sa ii dau tablitza, ca are baiatul ceva urgent de notat hap ca lupul! (probabil isi calculeaza caloriile ).
4. final fericit
Pofta buna si voua!
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
monica_b spune:
Liana sa stii ca parca-parca de vreo saptamina sint mai bine. Adica in timpul zilei nu prea mai am mincarici. Seara si noaptea insa incepe distractia. Da, si eu am remarcat ca tot cind imi e mai cald se accentueaza. Asa ca dorm dezvelita, doar cu un tricou pe mine, iar ziua inchid caldura si stau tot in tricou. Frig oricum nu-mi este si parca ma scarpin mai putin. Curaj, ca o sa treaca pina la urma!
Elenita felicitari! La cit mai multe aniversari si grame!
Oana cum e hernia asta ombilicala? A ramas iesit in afara buricutul?
Laura arati nemaipomenit! Ai burta mai mica decit o aveam eu inainte de sarcina. Eu, la 1.61 m am plecat de la 56 kg (durdulica) si am luat doar 14-15 kg pina acu. Dar ma tem ca ma aleg cu incizie verticala la cum sint pozitionati zgimboii si la cit de mari sint.
Ah! Sa te mai intreb ceva: Mushu a stat cu voi de cind s-au nascut shtrumphii?
Monica 33+
Laura25 spune:
Monica multumesc! nu arat chiar asa de nemaipomenit cum pare in poze. Eu am 1.60 si 58-59 de kg. Deci, as mai avea de dat jos macar vreo 5 ca sa fie rezonabil.
Mushu in aprilie face 5 ani de cand e la noi. Era un pic mai mare decat palma mea cand l-am adus acasa. A fost plecat o jumate de zi, acu vreo 3 ani jumate cand a cazut de la balcon (de la et. 3) si a durat ceva timp pana l-am gasit. Deci copiii cand au venit l-au gasit aici. Nu au avut conflicte si acum nu se prea baga in seama. Il mai dragalesc ei, il fugaresc cu peria sa-l perie si ii zic "mei-mei". Mushu se culca cat de des poate la picioarele lor sau cu Bianca in patutz. El e castrat si lenes mare. In general, activitatile lui sunt mancare, baut apa, somn, somn ... somn ...
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by oanna3
buna dragelor
am scris povestea tripletilor mei, pe scurt ce-i drept ca nu prea am timp, si am pus si ceva poze, la Povestea Rai-ului din viata noastra.
am sa va mai pove , dar pana atunci daca aveti intrebari...
ca eu am pt voi o gramada:
cum reusiti sa va adormiti copii?
cum si ce papa ei?
de cand fac la olita?
cand au inceput sa vorbeasca?
pupicei
iubesc si sunt iubita
1. La varsta copilasilor tai ai mei adormeau legnati (pe o perna pe picioare sau in brate) sau la san (Rares, ca numai el a supt) sau cu biberonul. Ai mei suzeta nu au vrut. In timp, incet am inceput sa nu-i mai legan. Dar abia dupa 1 an si 2 luni am reusit sa-i fac sa adoarma singuri. Adica le dau sticlutza de ceai, lapte sau apa si ei adorm cu tetina in gura. Eu nu am avut inima sa-i las sa planga deloc. Dar sunt tot felul de metode de invatat copii sa adoarma singuri lasandu-i mai mult sau mai putin sa planga. Si ai mei au mancat noaptea destul de mult timp si inca se trezesc sa bea apa, sau ca au visat urat, ca ii inghesuie un partzuletz care iese mai greu , ca se incurca in patura ...
2. Daca imi amintesc bine, la 7 -8 luni ai mei mancau cereale,fructe (mere, pere, banane...cam astea se gaseau, ca era iarna), branza de vaci, iaurt(campina natural), supa de legume cu carne de pui sau de vita (data prin masina de tocat, am facut-o odata taiata la blender si nu reuseau sa o mestece), galbenush de ou, ficatzel din cand in cand si cred ca si peste.
3. Eu i-am pus pe olitza de pe la 7 luni. Ii puneam cand se trezeau, ii tinem cateva minute (maxim 5). Dar nu prea stiau ce au de facut acolo. Uneori nimeream momentul potrivit. Mult timp au avut obiceiul de a face kk numai dimineata la cateva minute de la trezire si era super ok daca il prindeam in oala si salvam un pampers. Acum si-au mai schimbat obiceiurile. Sunt multe pareri contra punerii copiilor pe olitza de la varste asa de mici, dar atata timp cat nu-i fortezi si nu te astepti sa renunte la pampers pana spre 2 ani, nu vad ce rau le-ar face. La povestea noastra partea buna e ca s-au obisnuit cu olitza si nu protesteaza daca ii pun, nu o arunca si nu fac crize de tipat ca alti copii care nu au vazut-o pana spre 18-19 luni. Pe la 10-11 luni s-au prins si ai mei pt ce e olitza. Stiu ce trebuie sa faca cand stau acolo. Rares de vreo 2 luni a inceput sa isi dea seama cand ii vine sa faca kk si imi spune de obicei, chiar daca de cele mai multe ori e cam tarziu .
4. Vorbitul inspre 1 an apare. Dar variaza f. mult de la copil la copil. Stiu copii care la 1 an si 2-3 luni spuneau multe cuvinte corect, legau chiar 2 cuvinte in mici propozitii, dar ai mei cam de la 1 an si 4 luni si-au da drumul cat de cat la limba. Acum spun corect cateva cuvinte, spun o silaba-doua din alte cuvinte, si pocesc la greu majoritatea. Vorbesc inca f. mult intr-o bebelineasca din care nu pricep absolut nimic, dar ei imi spun, se uita in ochii mei si imi explica, cu intonatie, cu niste combinatii de sunete pe care nu stiu de unde le scot ...
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
TatianaG spune:
ANAIL, ce bebei mari ai! Cu mancarimile nu pot sa-ti dau nici un sfat pentru ca n-am avut. Am avut la prima sarcina, in primele luni, numai pe burta, din cauza intinderii pielii.
ELENITA, la mai multe luni, sa-ti traiasca fetitele si-ti doresc multa-multa putere sa rezisti si cu putin somn. Ca o incurajare, in primele 4-5 luni si eu dormeam cam 3-4-5 ore/zi, dar nu deodata, ci cu intreruperi. La nevoie, ne obisnuim si cu raul. Acum, am ajuns in situatia in care daca dorm mai mult de 6 ore ma simt mai obosita.
LUMINITA, eu am purtat o centura de la Farlin si in timpul sarcinii (cand ieseam pe-afara sau stateam in picioare), ca sa-mi sustina burta, si dupa sarcina. In primele zile mi-a fost de mare folos pentru ca-mi sustinea organele. Fara centura, era un chin sa ma intorc de pe o parte pe alta. Nu mai stiu cat timp am purtat-o, 2-3 luni, cred. Burtica mai am, dar nu e vorba de muschi moi, cat mai degraba de un strat de grasime (centura) de care nu scap. Acasa mai fac abdomene, darn u in mod constiincios. Mi-am propus sa merg la sala, trebuie doar sa ma inscriu… Curaj, nu mai ai mult!!!
MONICA, ai niste grasuni… bravo lor, sa creasca mari, sa nu aveti probleme cu ei (gen stat la incubator, stat in spital pana ajung la 2,5 kg)
OANNA, felicitari pentru copilasii tai! Sa ne povestesti mai multe, cum e cu 3 pitici! Din pacate n-am reusit sa vad pozele… poate-ti faci cont intr-un loc mai accesibil sa-ti vedem comorile! Sa-ti raspund la intrebari…Copiii adorm singuri in patutul lor (baietii de pe la 3 luni, fetita de la 10 luni – pe ea am alaptat-o 9 luni si adormea la titi). La inceput a fost mai greu, dar am rezistat plansetelor, ca sa nu zic urlete. La 7-8 luni aveau 5 mese/zi (8-lapte cu cereale, 11 – branza cu fructe, 14 – pireu de legume cu carne, 17 – iaurt cu fructe, 20 – lapte cu cereale) Acum au 4 mese; 8 – paine cu pateu, unt, branza, cascaval sau sunca + lapte, 12 – legume cu carne + supa + iaurt, 16 – fructe, prajitura de casa, biscuiti, 20 – gris cu lapte, fel 2 ceva usor, paine cu “ceva” + lapte cu cereale. Orele nu sunt “sfante” mai exista decalaje, depinde la ce ora se trezesc dimineata. Pe fetita am pus-o pe olita de la 8 luni si in fiecare dimineata facea kk. Dar s-a lasat de tot de scutec la 2,5 ani (cand trebuia sa faca kk, imi cerea sa-i pun pampersul). Pentru pipi, se cere de la un an si 10 luni. Pe baieti nu i-am pus inca pe olita, doar de proba, imbracati. Prima data, s-au uitat unul la celalalt si au ras, a doua oara n-a mai fost interesant si n-au stat nici 30 de secunde. Ei nici nu au "program" de kk. Fac si de 3-4 ori pe zi, la diverse ore haotice . Difera foarte mult varsta la care copiii incep sa vorbeasca. Cred ca aici fiecare caz e unic. Acum, la un an si o luna, baietii spun mama, tata, baba, vau-vau, lala si vorbesc foarte mult pe limba lor de bebei.
OTI, sa stii ca exista diferente intre copilasi chiar daca sunt doi baieti. La mine, Eduard e mai serios, mai linistit, se joaca singur cu masinutele, cuburile etc si Daniel, zambaret, “smecher”, mai zglobiu, n-are stare, tot timpul trebuie sa fie in miscare. Amandoi sunt foooarte mamosi, daca ma pierd din raza lor de actiune, e scandal mare. In primele 3 luni au dormit in acelasi patut, pe urma i-am separat ca se miscau mult in timpul somnului si se deranjau. Dorm singuri in camera cam de la 6 luni, fiecare in patul sau, cap la cap. Adorm singuri cu cate un mutunache si suzeta. Inaintea somnului de pranz, trag o joaca in patuturi, arunca fiecare cu ce are la dispozitie, i-am mai gasit si dezbracati (de pantaloni, sosete, ciorapi). Cateodata stau si se joaca chiar si o ora-o ora jumate, si rad in hohote.
LAURA, la voi e o adevarata aventura luarea mesei!!! Eu sunt mai riguroasa si baietii mananca in bucatarie, in scaunelele lor, de obicei fara jucarii si fara alte stimulente. Necazul e ca Daniel n-are stare si se ridica in picioare, pe scaun (desi e legat) si trebuie sa-l tin. Sunt tare draguti si frumosi strunfii tai!
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004), Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005)
FILME 1 FILME 2
Album 1 Album 2 Album 3 ALBUM NOU
Copilasi ian-feb2004 www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
Sheannamp spune:
Laura, Tatiana, multumesc pentru sfaturile si povestirile voastre! Nici nu va inchipuiti cat de utile sunt!
Am facut poze (le voi descarca in curand), i-am si filmat (incerc sa atasez si cateva imagini dar sa vad daca reusesc).
Si eu ii pun in scaunele auto si ma ajuta sotul meu sa le dam la doua maini ca altfel devin nerabdatori si incep sa tipe. Au ajuns sa manince 120 ml de terci, prefera orezul cu roscove celui simplu.
Ca sa raspund si eu la o intrebare (deocamdata atat pot). Eu ii pun in pat pe la 11 (mai devreme nu reusesc sa ii conving, chiuie, se joaca, tipa), le sting lumina in camera, dau drumul la proiectorul de imagini pe perete, la muzica de la carusel, le pun suzetele si le asez alaturi de ei pe cei doi ursuleti de plus. Stau asa pret de 3 minute, dupa car scuipa suzeta si incep sa tipe. Vin, le-o pun la loc in guritza si uite-asa o tinem pana la 11:30 cand adorm.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Laura25 spune:
Oana am vazut ca te-ai plans ca nu esti multumita de cat mananca. Eu ce am insirat acolo e o lista cu ce se plimba prin farfuria lor. Ca de mancat si ai mei la 7-8 luni abia luau cateva lingurite.
Ai mei intotdeauna au fost mai mofturosi, se plictisesc repede, nu vor sa deschida gura. Asa am ajuns la plimbat jucarii, mancat cu ochii la desene animate, la videoclipuri sau la Beby Einstein. Fiind destul de mici la nastere, mereu am avut impresia ca nu mananca destul, ca nu cresc destul. Asa ca mi s-a parut mai important decat educatia, faptul ca mananca. Plus ca eu scaune de masa nu am si sa cumpar 2 scaunele noi nu mi s-a parut o investitie necesara in conditiile in care s-au impacat bine cu statul in scaunelele de masina. Am o bucatarie destul de mica, nu as fi avut unde sa pun 2 scaune de masa si sa mai incapem si noi pe langa.
In perspectiva, vreau si eu sa-i mut la masa cu noi. Dar cum programul lor de masa nu prea coincide cu al nostru, ei nu prea au nici o tendinta de a lua lingura si furculita sa manance singuri, mai folosim metoda asta, atat cat merge.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Laura25 spune:
Iar am limbarnita, asa ca mai scriu un pic .
In general, am sesizat ca la gemeni (cred cala toti copii de fapt) daca esti riguros, reusesti sa le impui un program de somn/masa destul de strict si fara matzafeturi, ai viatza mai usoara, mai organizata. Dar eu prin firea mea nu sunt prea organizat si ordonata, asa ca mi-e destul de greu sa impun asa ceva copiilor. Plus ca sunt genul de mama care alinta mult copii, nu ii lasa sa planga, le face mofturile (in limitele bunului simt, adica daca am stabilit ca sunt locuri, lucruri la care nu e voie, asa ramane!). Foarte probabil sa avem si ceva probleme in perspectiva din cauza asta, dar deocamdata, atat cat stau acasa cu ei toata ziua, las mult de la mine pt a le fi lor un pic mai bine. Sunt convinsa ca in momentul cand o sa mearga la cresa/gradinita o sa invete sa manance singuri, stand frumos pe scaunel, fara alte stimulente, sa se ceara la olitza, sa puna jucariile in ordine, sa nu mai scoata hainele din dulap sa le "aranjeze" prin casa, sa doarma singuri in patutz etc, etc, etc ...
Si apoi, fiecare copil e unic, la unii merg anumite metode de educare, la altii nu. Unii dorm toata noaptea de la 2 luni, unii nu dorm nici la 2 ani. Unii mananca un castronel de mancare in 10 minute fara sa clipeasca, altii au nevoie de jumate e ora pt un sfert de castronel.
Gata, ca v-am zapacit de cap. Va pup si sa aveti un we frumos!
Lorelai, am ras de fata ta adormita la margine canapelei, ia uite cum am gasit-o si eu ieri la pranz pe Bianca:
pozitie de somn
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
ainia spune:
am pierdut sirul de mult timp! de doua zile o explozie de raspunsuri!
http://new.photos.yahoo.com/lavigemeni/album/576460762387118491
laviniane