Simbolurile religioase in scolile publice
Raspunsuri - Pagina 14
xenocid spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Xenocid ,eu nu sunt profesoara de religie,in primul rand.Iar in al doilea rand n-am stiut chestiunea cu zvastica,de altfel vad ca difera de zvastica nazista prin punctuletele cu pricina,deci practic simbolul nu e identic.In al treilea rand n-am pretins vreodata ca le stiu pe toate,sunt multe lucruri de care habar n-am si uite asa mai invat si eu.Nu e rusine sa nu stii,e rusine sa te prefaci ca stii si sa m-ai habar,de fapt.
Ok , recunosc, am exagerat. Dar e vorba de acelasi simbol arian. 'Punctuletele' nu schimba nimic.
In plus omul se inrudeste cu maimutele actuale asa incat pe parcursul discutiilor viitoare nu mai poti invoca faptul ca nu stiai asta
Felicitari si sarcina usoara !
Alin
casandra spune:
----------
doruletz:
Daca numai ghilotina a fost retinuta din ideile revolutiei franceze inseamna ca, intradevar, in scolile romanesti e nevoie de mai putina religie si mai multa istorie universala.
----------
Nu numai asta s-a retinut, dar este de retinut ca a fost una dintre binefacerile revolutiei franceze. Si a fost folosita cu sarg si spor, chiar si pentru a-i decapita pe unii dintre capii revolutiei, cazuti in dizgratie.
Dictatura si teroarea au fost alte delicii ale revolutiei.
De multe ori, lucrurile astea sunt trecute sub tacere, desi ar trebui sa ne dea de gandit. Adevarul adevarat e ca revolutia franceza a fost o catastrofa.
casandra spune:
--------------
doruletz:
Iar argumentul "io am icoane si tu n-ai, io am soboare si tu n-ai... sic, sic, sic, coada de pisic!", mi se pare cel putin pueril mai ales intr-o dezbatere despre educatie, libertate de constiinta, drepturile omului etc.
--------------
Asa si e, e pueril. Numai ca tu ai denaturat ce am vrut eu sa spun. Nici pomeneala de "Sic, sic, sic, coada de pisic". Imi pare rau ca asta ai inteles. E o dovada a dificultatilor de a purta un dialog cu cei care au alte puncte de vedere, o dovada a prezentei unor pattern-e in mintea noastra la care ne e greu sa renuntam. Dar, pentru ca e dificil, nu inseamna ca trebuie sa renuntam, sa ne intoarcem spatele, convinsi fiind ca ceilalti sunt niste rai incuiati. De asta nici nu trebuie ca religia sa fie scoasa din spatiul public, ca sa nu ne instrainam de tot, in spatele unor politeturi formale. Poate, incet-incet, chiar o sa reusim sa ne intelegem, poate o sa ne privim cu mai multa bunavointa.
papadie spune:
ia uite cum devine topikul asta constructiv: sarcina usoara irina si bebic sanatos!
:-)
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by doruletz
(Acum imi dau seama ca nu intamplator se interpreteaza atat de gresit declaratia drepturilor omului avand in vedere ca prima versiune si primul articol ('oamenii se nasc liberi si egali in drepturi') au fost proclamate chiar de catre revolutia franceza.)
Off topic – dar, cum suntem la ora de istorie, voi fi iertat :
“Toti oamenii sunt egali, Legea este una pentru toti” este un principiu mai vechi decat piramidele din Egipt, cea mai veche afirmatie in acest sens, din cate stiu eu acum, este cea a lui Hermes Trismegistul..... care, chiar dupa propria marturisire, a invatat-o de la Maestrii sai.
Cat despre faptul ca suntem liberi...... cred ca este o gluma – una din cele mai sinistre ale revolutiei franceze, mai sinistra decat ghilotina (ghilotina macar te scapa repede de suferinte ). Dar despre acest aspect nu mai scriu – ar fi prea multe de explicat. Si, in fond, de ce sa va iau bucuria descoperirii ?
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
adusca spune:
dom'le io sunt contra, si doresc sa sa tina seama de asta...nu, nu pe acest forum, ca pe un forum de discutie orice opinie isi are locul, dar intr-o scoala de stat, intr-un stat laic, icoanele NU!
icoanele le asezi frumuseli acasa si la biserica, pt ce sa fie in scoli?
majoritatea cunoscutilor care doreau prezenta acestora in scoli argumentau acest lucru prin faptul ca nu avem ce pune in loc? oare?
mai bine am pune o broasca disecata decat o incoana, parerea mea.
fetele de pe DC
eloise spune:
quote:
Originally posted by adusca
majoritatea cunoscutilor care doreau prezenta acestora in scoli argumentau acest lucru prin faptul ca nu avem ce pune in loc? oare?
mai bine am pune o broasca disecata decat o incoana, parerea mea.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
...nici chiar asa... In schimb se pot pune atatea lucruri simpatice: copiii din scoli creeaza, picteaza, deseneaza, fac colaje, postere, proiecte, de ce sa nu le afisam pe peretii claselor si ai coridoarelor, facandu-i si pe ei mandri ca au lucrarile expuse? Si motivandu-i sa creeze in continuare. Asta se practica deja, dar insuficient, in scolile romanesti.
Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
pozele noastre
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by denizel
Avand in vedere faptul ca aici, la Sufletul credintei, am scris ultimul meu mesaj inainte de a cere inchiderea contului, consider ca tot aici trebuie sa il scriu si pe primul de dupa revenirea mea :-)
Deci, mi-am dat seama de faptul ca e o copilarie sa ma supar pe niste nick-uri, care nick-uri nu inseamna forumul si...cam atat. De-acum incolo las tipul ala de manifestari in seama lui fi-mio :-)))
BRAVO C-AI REVENIT !
Spre bine sa-tzi fie !
quote:
pai, cam atat! La subiectul asta nu ma bag :-))
La fel shi eu nu ma bag, mai ales ca nici macar n-am vazut unu singur dintre graffiti-urile de pe trenurile de metrou bucurestene care sa-mi placa sau sa-mi convina ca-i acolo , cu toate ca am vazut shi "lucrari" din astea pe blocuri, pe garduri, care aratau bine shi la locul lor shi meritau dupa mine promovate-sporite, adica e shi asha, e shi asha... ca de toate-s pe lumea asta !
irina.c. spune:
Xenocid,Papadie,va multumesc pentru urari!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Grace spune:
Eu zic ca simbolurile religioase in scoli isi au rostul doar ca material didactic la orele de religie. Decorarea cu ele a peretilor din scoli mi se pare clar un abuz la libertatea constiintei. Scolille ar trebui decorate cu teme scolare, peisaje comentate, compuneri reusite, poze cu elevii clasei respective, harti geografice etc. parerea mea, bisericile decorate cu simbolurile religioase care o reprezinta, spitalele cu panouri cu informatii, planul grafic al cladirii, pozele personalului medical impreuna cu diplomele lor de competenta samd, samd