Mamici din Japonia (6)
Raspunsuri - Pagina 18
eli spune:
hiroral, uite aici Scoala de soferi in Japonia !? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78913&SearchTerms=japonia
O zi plina de bucurii, Eli&
Stefan&bebe din burtica
vechi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei
noi
Amina_Marina spune:
Baiatul meu nu stie romaneste deloc, nicio boaba, cu asta mica numai in romaneste vorbesc, si a inceput sa priceapa ceva, dar se uita la mine de zici ca-s dupa alta planeta.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
hannen spune:
Si eu ma oftic de mor ca nu vorbesc fetele romaneste.Amira e cea mai tare,intelege ro. cel mai bine.La 3 ani cind am fost in ro. in doua sapt. vorbea fara oprire.Era maica-mea in al 9-lea cer.Mai ales cind o auzea "mamaiaaa".
Dupa un an de egypt vorbea araba fluent,faceam cumparaturile numai cu ea ,ca sa-mi traduca.
Engleza,nu putem tine un secret,cind ti-e lumea mai draga ,fii-mea isi da drumul la gura (ca sa-i explice Isrei ce zic alde ma`sa)
Israa e genul "maki-zurai".Daca vede ca Amira stie mai bine decit ea se oftica si refuza orice colaborare.Cind e numai ea cu Inas sa vezi atunci cintari in engleza.Araba nu stie,romana putin,eventual "iesi afara de acolo,stai/fii cuminte,ce faci acolo? ,de ce faci aia sau ailalta..."
Inas e ca amira,cu mult interes,repeta tot,tine minte tot,numai ca eu am obosit si m-am lenevit.Daca cel mai bine ar intelege chineza,asta le-as vorbi ,numai ca sa nu fiu nevoita sa explic de n ori.
Si eu am inceput treaba asta cu vorbitul in japoneza,cu Amira ,tot asa aiurea.Ma gindeam ca e "shitsurei" sa vorbesc cu ea afara in parc in alta limba,celalte mamici neinteleging ce-i zic,mai ales in timpul crizelor de batalii,ea fiind de fapt linistita,cea care incasa mereu si palme si picioare sa nu mai zic de muscaturi.
cu astelalte doua n-am avut alte choice-uri .Au mers de mici la cresa,au venit acasa cu vocabularul gata decis,japoneza!!
eu nu fac fata in citeva ore pe zi daca le vorbesc romaneste.totul in jur e in japoneza,eu ma extenuez efectiv aiurea.Asa ca vorbim japoneza nene!
condusul in schimb e o ocazie de a cinta muult in engleza si de a practica una alta,culori,vocabular...asa ma apuca pt. ca, condusul ma relaxeaza ff mult.Probabil ca in viitor ,tot in masina va fi locul pt. altfel de discutii,cum zicea o amica de aici
ca nu trebuie sa o/il privesti in ochi pe cupilu care vrea sa stie una alta despre ...sex,sau alte alea.
(metoda e buna numa cit sa-ti treaca tracul,apoi treci la face-to-face
)
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades ![]()
Amina_Marina spune:
Hannen, din punctul meu de vedere ai al multora, poate , din moment ce ambii parinti sunt sraini , nu esti deloc shisturei daca vorbesti in limba ta materna sau engleza. In parcuri majoritatea strainilor vorbeau cu ingerasii lor in engleza , pina si filipinezele.
Mai ai probleme cu Amira la scoala, ma refer la ijime etc?
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
hannen spune:
Faza e ca nu multi stiu ca ambii suntem straini.Iti dai seama,multi ma intreaba daca otosan e japonez!![]()
Daca ei nu cunosc ce pretentie sa mai am la doctorita din ro. care o striga pe colega ei,uimita de cit de "nazdravana" era fii-mea la 6 luni "vino sa vezi un pui de japonez!"Eu cu maica-mea am inlemnit!
Unde-i puiu ,ne gindeam!
vine cealalta si zice "ia sa vad,unde" si asta incepe "uite tu ce frumusete de japonez am eu aici",cealalta "unde tu,ca eu nu vad nimic japonez!celalta incepe sa-i arata"uite tu ochii si uite tu fatza ..."Eu cu maica-mea abia ne abtineam sa nu ne bufneasca risul.
Ce naiba sa mai zici?Daca dr. si o vedea pe fii-mea japoneza,unde nu mai zic ca avea si toate datele personale in fata,nume...mai ales nume,care numai japonez nu suna!
A,cum ziceam de parc.Cind se certau copiii pe jucarii,se inghionteau ,eu ii explicam fii-mii dar toata lumea se uita asa cu un mare semn de intrebare.si am inceput si eu sa-i zic in japoneza,sa nu creada ca-i zic cine stie ce "nu-i frumos sa iei cu forta,sau sa arunci nisip ca intra in ochii copiilor..." faze de astea.Si asa am ramas,cu ticul asta.
De aceea cred ca Amira e si singura care intelege si vorbeste mai bine rom,engl..decit celelalte doua.A stat cu mine pina la 4 ani cind a mers la houykuen.A calatorit in ro si eg.si a locuit un an in egipt.
chiar si asa,cu toate ca intelege,in orice limba i-as vorbi ,raspunsul e automat in japoneza.![]()
Despre scoala,sincer acum nu mai "aud" nimic.sper sa fie bine cu toate ca aud niste povesti de la amice care au contact mai mult cu scolile ,de mi se zburleste parul in cap.Si din ce vad eu,tu ca adult te simti aiurea de tot.nici nu stii ce naiba sa le zici cind te arata cu degetul si hlizesc ca tampii "gaijiiiin".
Baiatul tau merge la scoala,nu?In ce an?Cum e,nu ati avut incidente de astea?
Hannen
Israa
Inas
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
Amina_Marina spune:
Ha.ha, haaa! Tare faza cu doctorita. Cred nu vazuse japonez in viata ei , si mai ales numele. Nu e mare filosofie sa faci diferenta intre un nume japonez si altul strain, plus ca Amira e si creatza..Doctorita aia avea cumva dioptriile -10?
Da, e adevarat ca-n Romania nu prea se duc multi japonezi, din punctul lor de vedere mai avem inca o imagine neagra. Totusi, cei care se duc nu prea vin cu impresii bune din cauza saraciei , mizeriei, copiii strazi , gropilor eterne etc.
Ultima data cind am fost cu sotul meu in Romania am luat un taxi din centru sa venim acasa, ca doar nu-l urcam in troleibuz. Taxiul era Logan si avea usa legata cu sfoara, cred ca se rupsese si nu avea bani s-o repare. Tot timpul face misto de mine cu asta.Ok, si cu asta ma opresc aici ca nu e cazul sa povestesc ceea ce stim si nu prea ne face placere sa auzim. Asa cum e ea, e tara noastra iubita si frumoasa.
Ijime am avut si eu putin , bine ca am scapat, acel copil se lua de toti , nu doar de al meu, nu e un copil rau ci are probleme emotionale si pe ma-sa cred nu o intereseaza, cind mi-a dat ultima oara telefon sa-si ceara scuze , am conversat putin mai impulsiv ca sa faca ceva totusi, In timpul orei de muzica, fara niciun motiv i-a dat una lui fi`miu^n freza de i-a spart arcada, nici la inot nu s-a mai dus ca-l durea , se umflase si invinetise. Gaijin, nu prea stirga dupa el si nici dupa mine pentru majoritatea au avut contact cu strainii, chiar doi de la el din clasa au fost nascuti si crescuti in State.A, e in clasa a doua. Sper sa nu mai am probleme, si nici tu , si toti cei care au copii.
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
eli spune:
nbuna, si aici!
nshiro, cu ce kanji scrii numele fetitei tale?
cine mai are fetita cu numele de Maria, cu ce caractere se scrie. la noi, credem ca va fi Maria sau Marie si cautam kanji.
Amina_Marina, nu stiam ca ai copii, 2 si unul e deja la scoala. Ce mare e. Noi am vrea sa il dam pe Stef la scoala internat., nu din cauza de ijime, credem ca ar avea mai multe sanse in viitor si s-ar prinde mai bine de fundu lui si engleza. Acum mergem la un curs de engleza, 1 data pe sapt, ii place, dar e destul de putin. Incerc sa practic cu el acasa, dar de multe ori se prosteste, ca deh, sunt mami, nu sensei.
Amina_Marina, poze cu puisorii ai?
fetele, pe langa voi aveti prietene romance. eu am dat din intamplare peste o romanca. sta la 3 blocuri de mine, de jumatate de an. a trebuit sa se imblonaveaca
pupii ca sa ne intalnim la pediatru.
cred ca era la sub celalat, dar...ce pofta am si eu de un bors romanesc facut cu bors adevarat. huste , stiu si eu cuvantul, dar nu mai stiu ce e. din tara daca primim tarate, se poate face? o sa o intreb pe mama.
ce ar fi sa unim subiectul acesta cu celalat "Viata in Japonia". ceva de genul Viata in Japonia a mamicilor si nu numai sau Romani in Japonia...
seara buna!
Stefan&bebe din burtica
vechi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei
noi
hannen spune:
Neatza,am intrat c`o viteza si m-am oprit ca`m uitat ce vroiam sa zic!![]()
Aa,faze de astea misto din ro.avem si noi!
Si cu toate astea eu tot apar tzarisoara mea,de-i vine omului sa o ia la fuga cind ne luam la contrat "mama ce-ti mai iubesti tara,haide bey ce te superi asa ,eu recunosc ce e bine si ce nu in tara mea,tu de ce nu recunosti!"
Eu recunosc numa` cind sunt eu ofticata pe ceva si trebuie sa-mi zic oful!Daca e sa critic eu,e totul O.K.
Daca vrea sa critice el,no way,asa nu merge!
Bineinteles ca eu pot critica si tara lui ,si pe cea adoptiva...![]()
Are si el o amintire.cind ne-am luat si ne grabeam sa ne luam zborul se gasira aia de la pasapoarte sa-si mute sediul!Tocmai atunci!Si va dati seama ca le trebuiau vreo 2 sapt. de concediu pina sa-si conecteze computerele.
la insistentele noastre deodata si-au adus aminte ca ccc computerele alea parca,parca ar fi conectate da` ca sa apese butonu n-au pe ce sta,asa ca le-ar prinde bine niste scaune de birou!!!
si uita-ne ca prostii cum am cumparat scaune noi noute la politia pasapoarte!!Stiti care e faza cea mai cea,nu banii dati pe scaune,NUUU!Faza ca nu s-au miscat,n-au trimis pe nimeni sa-si care scaunele shpaga!Ne-au lasat pe noi sa le caram!Va imaginati faza mai penibila ?Amintire mai penibila pe care sa ti-o zgindareasca omul cind are chef de glume???
Nu o sa uite cite zile o avea!Si nici eu cu el!
Ce rusine mi se face cind imi amintesc!!Si ce ciuda!Faza e ca eu n-am vrut,el a zis ca le da orice numai ca sa-mi faca pasaportul si sa ajungem a doua zi la ambasada,dar nu s-a gindit ca-l pune sa le si care personal.![]()
Amina,te-am "luat" la asa amintire???![]()
Hannen
Israa
Inas
Amina_Marina spune:
Buna Dimineata! Japonici in Rasarit de Soare!
Inca nu mi-am inghitit galbenusul, pentru asta imi mai trebuie inca 3 cafele.
Eli, cum adica internat, sa doarma acolo, si-l iei doar sambata si duminica acasa? Cind ai timp si te simti bine explica-mi si mie.
Da, e o idee buna sa unim subiectele. Titlul alege-l tu.
Am sa pun poze intr-o seara dupa ce mi se culca copiii.
Iarta ca ti-am facut pofta de bors, stiu ce-nseamna sa poftesti cind esti cu graviduta.
Mai e putin Eli, lupta, lupta ca sa stea bebelina in burtica la mami, si eu am avut contractii, luam medicamente si cit puteam , relax total. Oricum , am scos-o mai devreme, la 37 de sapt. bine ca n-a avut nimic , a putut respira din prima , si nu a fost nevoie de incubator.
Hannen, da, m-ai luat. Tare de tot, sa cumperi scaune, aoleuuu..
Atunci cred ca-ti venea sa le dai cu ele-n cap, dar acum e o amintire frumoasa si haioasa.
De-ai stii ce dor imi e de o cafea araba!
eli spune:
buna! scuze, scrisesem prescurtat. vroiam sa zic scoala intrnationala.
ieri la doctor, ce nelinisti aveti, ma intreaba doctorul. ii zic,
1-joi m-a durut burta si spatelel ingrozitor, nu ma puteam misca, merge. el: dar acum puteti, nu? deci e ok.
2-vreau sa cumpar hainute si trb sa stiu daca e fata sau nu. el: fata 100%, faceti cumparaturi linistita.
hannen, ce faza 
Stefan&bebe din burtica
noi